World of Tanks

Mi-am luat KV, prima data de cand joc WoT. E interesant, dar nu e nici atat de solid pe cat pare cand il vezi din Marder II si nici atat de puternic cand iei one-shot kill dintr-un light tank. Poate cand il echipez sa fie mai interesant, dar pana atunci e doar o mare gramada de fiare.

Si tocmai am scapat si de M3 Lee, nu a fost deloc greu sa pun totul pe el. Ce sa imi iau, T1 Heavy sau Panzer IV?
 
Domle' cine stie cunoaste. Asa e, m-a zapacit Leopardu' ala cu boabe de mazare. Saracu era ascuns dupa o epava de tanc in timp ce io ma ocupam cu ceilalti 3 prieteni ai lui cu care am dat nas in nas singur pe un flanc (ca de obicei cind sunt cu IS-3 :biggrin:).
I-am curmat suferinta la final doar pentru ca ma enerva sunetul ala metalic ca mie-mi plac leoparzii.

Na ca am mai facut o boacana cu IS-3-ul cu care am deblocat in sfirsit si IS-4-ul.
Pot sa spun cu mina pe inima ca IS-3 are statut special la matchmaking, sincer mi-e si jena sa dau click pe battle cu el cind stiu ca am cel putin 90% sanse sa pornesc cap de lista.

Adrian eu nu m-am impacat deloc cu KV-ul. Ai doua optiuni cu el ca sa te distrezi, tunul de 107 sau derpgun-ul de 152. Dar pina ajungi la ele o sa-ti plingi in pumni de atita grinduit. Poate era mai fun la lansarea jocului cind te ajuta matchmakingu' dar eu acum cu KV-ul full-options pic in meciuri de Tier+3 si sincer nu e deloc fun sa manevrez magaoaia intr-o lupta vs. IS-3/KT.
In schimb KV-3 e chiar OK, mie-mi place chiar si cind mai da matchmakingu' pe de laturi.
Oricum daca deblochezi a doua turela o sa ai un tanc moka cind o schimba rusnacii aia linia de tancuri rusesti asa ca spor la grinduit. :smile:
 

Attachments

  • is3_lol.png
    is3_lol.png
    78.3 KB · Views: 26
Adrian, T1 Heavy a rămas un tanc de care mă leagă amintiri plăcute. Nu are armă puternică, dar trage repede şi precis.
Despre PzIV no comment, n-am jucat defel.
 
Ce sa imi iau, T1 Heavy sau Panzer IV?
Na ca asta mi-a scapat. Le-am jucat pe ambele (PIV in beta totusi).
Depinde de stilul tau de joc si ce vrei sa faci/explorezi mai departe. T1 Heavy e heavy (duh) iar PIV e medium (evident) deci au stiluri de joc diferite.
Ma refer la tancurile maxed bineinteles plus echipaj full trained si module.
- T1. Personal m-am simtit bine cu el cu toate ca opinia generala pe forumuri e ca sucks. Da, e greoi, da e mare cit un hambar dar cu ultimul tun daca nu te duci sa spargi frontul eu zic ca se poate juca mai mult decit onorabil. Urmeaza M6 care e un T1 cu un tier mai sus dar si asta cu tunul de 90 mie mi-a placut tare mult (iarasi contrar opiniei generale) iar apoi cireasa de pe tort care se cheama T29 despre care lumea vorbeste ca e cel mai bun heavy de tier 7 si intr-adevar eu sunt foarte multumit de el (555 batalii facute de placere cu el).
- PIV. Vorbesc din amintiri acum dar stiu ca a fost primul sniper pe care l-am avut la nemti si m-am simtit excelent cu el. Turela si tunul au fost deosebite pentru tier-ul lui (heck mai ieri/alaltaieri am dat bounce in turela unuia cu SU-152). Plus de asta e punctul de cotitura atit pentru Tiger cit si pentru Panther si Hummel. Daca vrei heavy dupa el urmeaza VK3601H pe care l-am jucat cu aceeasi placere cu care am jucat acum cu T29 sau IS-3 si apoi vine Tiger care se pare ca dupa ultimul patch nu mai e chiar leguma pe care am avut-o in Beta.
La partea de medium germane nu stiu ca n-am pus mina dar asa ca o impresie personala din ce vad pe teren mie imi place si VK3002DB.

Bineinteles la tot wall of text de mai sus trebuie sa mentionez matchmakingu'. Daca-si bate joc de tine poti sa ai cel mai bun tanc mucificat de echipa si balanta.
 
Depinde de stilul tau de joc si ce vrei sa faci/explorezi mai departe.
Pai stilul de joc e sa trec prin toate daca pot, dar per tier si nu pe linie (fac cate un tier si trec la urmatorul, nu merg pe o linie pana la tier maxim, gen German-heavy sau Russian-TD); dar cum timpul disponibil e din ce in ce mai putin vreau sa ma mai distrez cat apuc, asa ca nu vreau sa fac nici macar 50 de misiuni cu acelasi tanc pentru ca nu imi permit.
 
Pai daca iei tier cu tier atunci da cu banu' cu care incepi dintre T1 si PIV ca mai devreme sau mai tirziu le faci pe ambele. :smile:
 
Exact, intrebarea e "care e mai distractiv sa il iau primul?". Am avut inainte PIII/IV si mi s-a parut ulterior mai interesant PIV (are tunul lung in plus, PIII/IV e slab inarmat si complet inutil in fata unui tier mai mare), asa ca o sa iau PIII/IV ultimul in tier; am avut si T-34 rusesc, asa ca nici ala nu ma atrage prea tare; Sherman o sa iau in paralel cu T1 sau PIV, asa ca o sa joc cu astea 3: Sherman, KV si T1/PIV.
 
OK, atunci pentru mine mai distractiv a fost PIV. E si sniper, da si bounce, se misca si bine, overall e mai dinamic decit caramida de T1. :smile:
Dar inca o data impresia e bazata pe jocul cu el in Beta, acum in final cu schimbarile documentate (si cele nedocumentate) nu stiu cum se mai comporta PIV.

LE: Mda, am cedat phisic si am vindut IS-3-ul ca era deja hilar matchmakingu' cu el so welcome IS-4.
Da' ce sa vezi? Meciurile 2 si 3. :biggrin:

is4_matchmaking.jpg

Ce sa zic la botu' calului? KV-ul e mai manevrabil decit IS-4 stock. Tunul nu face fata la Tier 9/10 (e tot ala de pe IS-3) si am o gramada de grinduit (cam 100k XP) pentru senile/turela/tunul bengos. La motor nu ma gindesc inca.
Noroc ca am premium si nu doare prea tare, dar oricum e mult de bobinat.
Back to game.
 
Last edited:
Adrian eu nu m-am impacat deloc cu KV-ul. Ai doua optiuni cu el ca sa te distrezi, tunul de 107 sau derpgun-ul de 152. Dar pina ajungi la ele o sa-ti plingi in pumni de atita grinduit. Poate era mai fun la lansarea jocului cind te ajuta matchmakingu' dar eu acum cu KV-ul full-options pic in meciuri de Tier+3 si sincer nu e deloc fun sa manevrez magaoaia intr-o lupta vs. IS-3/KT.
Nu am ajuns sa plang in pumni, dar nici nu cred ca am ramas in viata in vreun meci pana acum. Incerc sa fac un upgrade de turela si apoi de tun (motor si senile - sa mai astepte, e heavy tank nu masina de curse), pana atunci sunt practice target pentru toata echipa adversa, urs in lant ca nu am tun. Nu ma supar :smile:
 
Ăăă... poţi face upgrade la turelă şi tun FĂRĂ şenile mai întâi? Eu din câte îmi aduc aminte, nu poţi.
 
O sa vad, fac research si vad daca poate fi montata - daca da, urmeaza tunul de 107, daca nu, urmeaza senilele. Dar nu ma apuc de senile mai intai, ca tot nu ma ajuta la mare lucru. Oricum, daca fac research la turela si merge montata pot lasa tot tancul in asteptare pana se modifica linia ruseasca pentru tancul gratuit dar mai ales pentru slotul gratuit.
 
Uf, păi ASTA era întrebarea: la KV cred că depăşeşti, că clopotniţa aia de turelă KV-2 e grea ca dracu'.

A, scuze. Mi s-a parut că zici la modul general că nu poţi. Din ce vad din caracteristici, turela KV-2 e mai grea cu ~ 5 tone, iar la tancul stock ai 47.41/47.8 Weight/Load Limit (t). Deci trebuie mai întâi şenilele. :smile:
 
...şi degeaba schimbi turela fără să schimbi tunul. Mai bine faci research la turelă, n-o schimbi, aştepţi până la tun şi atunci le schimbi deodată.
 
Dar nu ma apuc de senile mai intai, ca tot nu ma ajuta la mare lucru.
Cand o sa pui clopotul si o sa vezi cat de greu se invarte o sa visezi la senilele alea noi :smile:.

Anyway, tocmai am reusit sa dau 0 (zero) damage unui IS-3 tragand point blank in lateralul tancului un HE din derpgunul de 152mm. Evident, el nu a dat 0 ci ~450 damage, restul mi le-a luat un JagdPz IV.
Fizica jocului nu inceteaza sa ma impresioneze. Un HE care sare din blindaj perpendicular...
 
Nice! Dar ai fost cumva atent dacă loviturile au fost în paralel? Am impresia că mai sunt ceva probleme de latență în servere, pentru că am pățit același lucru ca tine, dar eu am bubuit (fără să fie tancul în flăcări) la vreo 10 secunde după ce l-am văzut pe celălalt distrus. Și a fost foarte enervantă faza.
 
Totul a fost in mai putin de o secunda, dupa ce am tras mi-a picat bomba inamicului in ograda si apoi imediat a murit si el. Coincidenta cu atat mai mare cu cat el a tras la nimereala, eu am avut scout. :biggrin:
 
Back
Top