World of Tanks

Doar doua cuvinte despre tunul de 122 de pe KV-3. Practic e acelasi tun (damage wise) pina la IS-3 dar diferenta primordiala fata de cel de 107 e RoF-ul si implicit DPM.
Are RoF-ul aproape la juma' fata de cel de 107 (sau hai sa aproximam ceva de genu' in timpul necesar pentru 2 lovituri cu 122 poti face 3 cu 107-ul) si de aici rezulta o penalizare destul de substantiala la DPM (780 vs. 900).
Chestia e cu dus-intors pentru ca uneori in situatii mai spre limita te ajuta o palitura de 390 HP fata de 2 de 300 HP si viceversa uneori nu e de ajuns numai 390 damage si te ajuta a doua palitura de la 107.
Una peste alta dupa cele 260 de meciuri cu KV-3 am ajuns la concluzia ca overall tunul de 107 e mai convenabil, atit DPM wise cit si credits wise.
 
Diferenta de la 300 la 390 per lovitura nu pare suficient de mare ca sa justifice timpul dublu de incarcare - mai ales daca ratezi e cu atat mai rau. Am mai jucat cu tancuri cu genul asta de alegere a tunurilor, din experienta proprie tunul mai rapid m-a ajutat mai mult mai ales daca penetrarea era comparabila - nu e nimic mai rau decat sa stai sa astepti sa incarce tunul pentru a doua lovitura si inamicul sa te fi descoperit. Daca nu il termini din prima (si atunci inseamna ca e suficient de marunt ca sa nu fie o amenintare serioasa) chiar nu prea ai de ce alege DPM mai mic - repet, la penetrare similara.
 
Am jucat pe KV-3 şi cu tunul de 107 şi cu cel de 122mm.
Eu nu calculez în DPM fiindcă nu trag continuu, deci e irelevant.
Avem două situaţii MARI care pot să apară:

1. Te întâlneşti cu un inamic mai slab ca tine - şi atunci îi înfigi una în freză şi l-ai omorât. Cu 107mm ai şansă mai mare să îl laşi cu o ţâră de HP.
2. Te întâlneşti cu un inamic egal sau mai mare ca tine. De exemplu, contra IS am pierdut cu tunul de 107mm fiindcă i-am lăcat vreo 10-15% viaţă. Cu cel de 122mm nu mi-e frică să mă bag peste el.

Mie mi se potriveşte mai bine tunul de 122. Dacă altcineva îl preferă pe cel de 107mm, cool, nu-i recomand altceva :smile:
 
N-am mai jucat de vreo saptamana iar lucrurile s-au schimbat... in Tier 2 au aparut multi jucatori buni care ti-o trag in freza imediat, si nici eu nu mai am rabdare sa stau pe pozitie si sa joc cu tactica.
De cateva ori am auzit "we've got them"... asta nu insemna mesaj ca ai distrus tinta? La mine nu s-a pus la numar..
 
Am auzit si io aia cu we've got them si ciuciu. Se pare ca e unul din mesajele care-ti spune ca ai penetrat de fapt. :smile:
Multumiri lu' IS-3 ca adineoarea mi-a adus un numar rotund de medalii Sniper. La mai multe. :biggrin:
 

Attachments

  • sniper.png
    sniper.png
    554.9 KB · Views: 19
Hehe, ai noroc că ai kile de bătălii :smile:
Eu am 65 de snipers la 1510 bătălii şi sper să ating 100 până la sfârşitul lunii, poate chiar mai repede :wink:
(cred că dacă nu erau ghost shells aveam mai multe da' noah...)

LE: mă uitam la mesajele alea din joc... unele nu se aud deloc. Sunt disabled sau work in progress sau upcoming? Sau sunt pe server-ul din RU?
 
Am luat aseara T43, dupa vreo 15 jocuri pot sa spun ca se simte cu mult mai mult decat T34-85 ca fiind tanc!
 
Tocmai am ajuns intr-o batalie cu IS-4 si Ferdinand si eu eram cu ... Pz 38 NA, light tank de nivel 4 cu tun de nivel 2 (de 47mm, ca pe MS-1 :smile: ). In echipa adversa cel mai slab tanc era un Pz V/IV, adica Panther cu turela usoara, nu au raspuns nici unul la loviturile de manivela in turela (nu au deschis capacele) si a venit un JagdPanther si mi-a dat cu linia la palma pana am iesit din joc. Groovy!!!!
 
Dacă mai eşti în joc peste vreo 30 de minute intru şi eu şi plutonăm împreună cu tancuri de tier 4... tot o să nimerim contra monştri, dar măcar facem trolling. Ce zici? :smile:
 
Eu zic ca ma trezesc la 7 dimineata, nu am cum sa fiu in joc la 2:30.

Am nimerit intr-o misiune cu PII, le mai tineti minte? :biggrin:
 
Adrian ai incercat sa-i iei prin surprindere si sa-i sperii? Poate facea fo' unul atac de cord ceva. :biggrin:
Ridem glumim dar pe zi ce trece matchmaking-ul asta imi strica toata pofta de joc. In afara de IS-3 care in continuare e cap de tabel cu restul cam vad partea inferioara a clasamentului cind incepe lupta.
Nu mai vorbesc de echipele random ca iar imi vine cu greata.
Am luat aseara T43, dupa vreo 15 jocuri pot sa spun ca se simte cu mult mai mult decat T34-85 ca fiind tanc!
Hmm, pe mine ma bate gindul sa ajung la T20 intr-un viitor oarecare. Stiu ca mi-a placut tunul de 90 de pe M6. :smile:
 
Lasă, burebista, că te-am răzbunat:
grilleboy.png


4 erau pe hartă, pe toţi i-am liniştit :smile:

În altă ordine de idei, noaptea trecută a fost plină de surprize.
După un set de meciuri mai nefericite am obţinut un Confederate achievement (cu KV-ul), un Top Gun cu T29 (în meciul de mai sus) şi cireaşa de pe tort...

...un kill cu Matilda asupra unui Marder II la distanţa de... 618m.
S-a întâmplat la El Halluf; eu avansam către pasajul de nord-vest împreună cu 3-4 colegi de echipă; ei au ajuns mai repede (deh, Matilda) şi fiindcă era aglomeraţie pe-acolo m-am gândit să ocolesc dealul şi să le pic în spate. Cum ocoleam eu dealul am văzut un punctuleţ în depărtare (între mine şi punctuleţ era un Leopard care făcea scouting). Dau zoom in la maxim, belesc ochii bine, un Marder II la 600+ m distanţă. Neavând ce face, trag o dată după el. Pe lângă; dar nenea s-a prins că îi şuieră ceva pe la urechi şi a început să dea înapoi. Oh, f*tu-i, mai trag două la rând, tot nimic. Îl nimereşte şi altcineva, rămâne ăla la 22%, mai trag una fără speranţă (aproape că se băgase pe după un deal care era între noi)... "enemy armor destroyed!"

Holy Crap... am măsurat distanţa, 618m. E de departe cel mai lung hit pe care l-am avut până acum.
Damn, ar trebui să existe o medalie pentru asta :smile:

Ah, da, şi am cumpărat şi IS :smile:
 
Daa, si eu intotdeauna cind e posibil altoiesc artileriile pe care le gasesc. Uit de tot cind vad o artilerie in zona de tragere. :biggrin:
 
Eu am avut bulan că am nimerit pe un culoar pe care era numa' un IS; după ce am altoit la el s-a retras într-o direcţie nefericită (plină de duşmani de-ai lui) şi eu am purces mai departe de am dat de grupul ăla de 4 Grille. Şi dă-i şi luptă... :smile:
 
M-a apucat dorul de BL-10 asa ca am luat un SU-152. Uitasem cit de fun poate fi derpgun-ul ala. :biggrin:
Quiz: Cine-mi zice ce s-a intimplat in poza de mai jos?

Pina va ginditi puteti admira si echipa fantastica care a lasat flancul din nord gol-golut si pe mine singur in sud in timp ce toti lemmingsii erau pe mijloc. :capu:
 

Attachments

  • buba.jpg
    buba.jpg
    495.9 KB · Views: 27
Troll mai mare ca mine nu există-n WoT :smile:
Mă rog, ca Matilda mea.

Se dă un pluton în care din nefericire intră şi-un T-28. A ieşit că eram cu Matilda într-o bătălie plină cu de-alde IS-3, Ferdinand, ISU-152... de-astea. Harta: Abbey. Baza: sudică.
Pornim noi liniştiţi pe partea stângă, unde sunt cărările alea duble. Eu mai lent, cu hodoroaga, colegii mai repede. Dau ei cumva de un medium tier 6 care avea şmechereşte în spate nişte TD-uri ascunse în tufe şi care i-au liniştit aproape pe toţi. Un IS-3 de-al nostru se apropia ameninţător, eu eram în cărarea sudică, T6-le medium al inamicilor o ia pe-acolo, îl împroşc cu vreo 10 HE-uri cât era ocupat, îl şi omor (!!!) şi purcedem să ne luăm în piept cu TD-urile. Alea erau un JagdPanther şi un SU-152. IS-3-ul nostru moare şi rămân eu cu Matilda să fac pick-a-boo cu 2x TD-uri de tier 7... care ca tâmpiţii nu făceau atac frontal, ci încercau să mă nimerească. La un moment dat un SU-152 se roteşte şi îşi expune laterala spate (restul era după stâncă). Înfig 3 HE-uri în fundul lui (11% damage per shot!) şi... rămân fără HE. Mai dau 2 bounces şi mă retrag. Da' nu mă retrag către baza mea, ci... către baza LOR, pe cărarea de joc, împăcat că dacă dau de Ferdinand-ul lor sunt one-shot.
Ăştia cred că mi-au pornit în urmărire în direcţia greşită, de-au ajuns la baza noastră, unde ultimii doi heavy tanchişti făceau un defense eroic (şi foarte-foarte eficient!). Eu ajung la baza lor, unde nu era ţipenie (ăştia aveau şi-un arty care se tot chinuise să mă fuşerească mai devreme) şi încep să o capturez. Stau io liniştit până la vreo 75% când văd Ferdinand-ul că apare pe traseu tot la cărăruilea alea două şi mă ia la ochi. Eu fug cu tărăboanţa prin bază, dau cercuri, ăla mă ratează de 3 ori (!!!), eu interpun cumva ceva stâncă între cuibul lui şi mine, timpul trece şi... 2100+ XP (doubled), Invader şi un râs de-am învineţit.

I LOVE THIS GAME! :smile:

LE: cine zicea că derp gun-ul de la KV e imprecis minţea de îngheaţă apele.
 
Last edited:
Back
Top