World of Tanks

Nu-i asa ca-i dragut mititelu'? :biggrin:

attachment.php


Sincer mi-e si jena de acu', ma simt prost sa incep numa' cap de lista si lemmingsii sa se ia dupa mine. :haha:

Mersi war, stiam io ceva da' nu eram sigur.
 

Attachments

  • is3_powah.png
    is3_powah.png
    76.9 KB · Views: 163
Last edited by a moderator:
N-ai pentru ce :smile:
Deci da, T29 e bun. Am omorât 3 într-un meci în care eram la jumatea clasamentului (adică spread tier 6-9, eu 7).
Din câte se vede, cantitatea de XP primită e mai mare dacă nimereşti într-un meci contra tiers mari; în 2 meciuri am nimerit contra tiers 8-9 şi am average XP fix 1300 :smile: (ambele victorii).
Oricum, cu puşcociul de 105mm chiar se simte când dai în inamic, se vede cum tresare de durere :smile:
t29vic.png


LE: vezi că te-am invitat în clan :wink:
 
Bai uritule da' tu esti cu Premium asa ca nu te compara cu muritorii de rind. :biggrin:
Io am peste 500 meciuri cu T29 asa ca da, e bun. Acu' l-am lasat in favoarea IS-3 ca e hazliu tare asta micu'.

In alta ordine de idei cred ca mi-e clar cum se da(u) XP-ul/creditele: damage. Damage facut de tine si damage facut de echipa. Restul sunt nimicuri fata de damage.
LOL, am avut meciuri in care am pierdut, am fost omorit, n-am facut niciun kill da' am iesit pe plus la final ca am tras ca disperatu' in tot ce mi-a intrat in reticula.

Multam' de invite, mi-a venit mail dar zic pas momentan ca nu ma ajuta cu nimic. Io-s mai autist de felul meu asa ca mi-e mai simplu sa apas Battle si daca iese prost sa-i injur p'aia si sa ies. :biggrin:
 
Cum bre nu te ajută; stai de poveşti cu noi pe chat :smile:
Enfin, cum doreşti :smile:

Meciul 4 cu T29: victorie, 4 kills, cap 51%, Battle Achievements: Steel Wall, Master Gunner, Reaper. Şi-am omorât şi două Matilde, aşa, ca bonus :smile: ...şi record de distanţă so far cu T29: 434m, kill la un T-34-85.
Echipa a fost cam de caca, au pierdut un flank complet, noroc că numai unul din inamici a făcut capture, noi eram 2.
 
Mai toate ca toate da' ghost shells si invisible tanks ma scot din pepeni la citeva meciuri odata.
Incepe sa nu-mi mai placa. Uneori.
 
Io am impresia că invisible tanks nu mai e o bubă aşa de mare după patch; dar ghost shells am prins şi eu. Rare da' sunt.
 
Asa e, ieri am prins si eu un meci d'asta cu KV-ul in care eram top de lista. Numa' 8 au fost la mine, vad ca tu esti ceva mai prolific. :biggrin:
Dar din pacate meciurile de genul asta cu KV-ul sunt foarte rare, in general pic vs. KT/IS-3.
In alta ordine de idei cred ca pot spune sigur ca IS-3 e favorizat de matchmaking. Ieri a fost a 4 zi in care in cele peste 30 de meciuri jucate am fost cap de lista in 90% din ele. E clar ca e ceva de la rusnaci ca nu am vazut asa ceva in cele peste 6000 de meciuri jucate pina acum cu niciun alt tanc.
Ieri cel mai greu meci a fost cind eram vs. 5xTier 9 in rest meciuri capped la Tier 8. Din pacate incepe sa ma cam oboseasca "echipa" random, traiesc cu impresia ca toti retardatii s-au adunat in jocul asta si sincer de la lupte Tier 9 ma asteptam la cit de cit un meci mai echilibrat.
Cam asta mi-a iesit ieri in meciul ala vs. Tier 9

lemmings.png

Ruinberg. Absolut toti lemmingsii se duc in oras si ramin eu si cu un KV pe flancul drept ala deschis. Bineinteles ca "echipa" e decimata in oras iar eu ma trezesc fata-n fata cu 4 bucati care veneau in voia cea buna pe flancul meu (2 T-34-85, un Tiger si un SU-100). KV-ul dispare din peisaj in 5 secunde si am ramas io care i-am tocat pe toti 4 da' ce folos ca am ramas in viata doar eu si o artilerie ca din fericire aia au capturat baza si nu m-au mai cautat.
Cu toate astea nu pot sa nu remarc ca desi defeat am ramas pe plus dupa meci lucru mare la Tier 8. Damage-ul conteaza, indiferent de soarta meciului.

Despre IS-3 pot spune ca e un Tiger in miniatura. Suge aproape orice palitura de la un tier mai rasarit si ia module damage/crew dead aproape in fiecare meci. In rest e OK. :biggrin:
Am meciuri in care-mi place de mor cum se comporta dar am si meciuri in care-mi vine sa ma bag in pamint la cum joc. Bine dar asta mai depinde si de "echipa" si de "bafta" mea in a-mi alege flancul pe care ma duc.
Una peste alta cam ajung la limita plictiselii mai ales daca nu rezolva odata si problemele majore cu klingonian tanks si ghost shells plus schimbarea matchmaking-ului si introducerea unor meciuri de companii/clan wars pentru tier-urile mai de mijloc.
Jocul are potential dar daca nu intervin schimbari majore cred ca o sa cada in anonimat intr-un timp oarecare.
 
Din pacate incepe sa ma cam oboseasca "echipa" random, traiesc cu impresia ca toti retardatii s-au adunat in jocul asta si sincer de la lupte Tier 9 ma asteptam la cit de cit un meci mai echilibrat.

Join us, we have cookies, erm platoons.
Am mai adunat câţiva românaşi din meciuri random, par foarte ok oamenii, scriu corect, joacă binişor, n-au premium deci tancuri tier 5.
Am făcut câteva meciuri de training/test cu ei şi am învăţat următoarele:
1. Matilda umileşte un T-34 în orice moment.
2. PzIV umileşte Matilda în orice moment.
3. VK3601 (H) nenoroceşte PzIV în orice moment.
 
Am făcut câteva meciuri de training/test cu ei şi am învăţat următoarele:
1. Matilda umileşte un T-34 în orice moment.
2. PzIV umileşte Matilda în orice moment.
3. VK3601 (H) nenoroceşte PzIV în orice moment.
Poti sa descrii si care sunt cauzele? Ar fi de util pentru a sti ce sa eviti sau cum sa minimizezi problemele daca esti in T-34 si te intalnesti cu doamna Matilda sau cum sa faci praf un T-34 cu avarii minime cand esti in Matilda, spre exemplu. E din cauza armurii, a tunului (damage sau penetrare?), a vitezei, vulnerabilitati anume?
 
Corect, scuze că nu am fost mai detaliat.
Matilda are foarte mult HP pentru un tanc de tier 5: 610 HP. Un T-34 cu tunul rapid de 57mm penetrează aproape întotdeauna, dar dă puţin damage pe lovitură. Estimez că un T-34 are nevoie de cel puţin 7-8 lovituri ca să ducă o Matilda la 0 HP. Pe de altă parte, Matilda are un RoF destul de bun (18,39 parcă) şi penetration suficient ca să garanteze hit cam oriunde loveşte un T-34 (nu discut aici ce se întâmplă în teorie, ci în practică). În meciurile de training, am avut 100% penetration contra T-34.
Un T-34 are viteză bună, dar transversalul turelei de la Matilda compensează lejer la orice distanţă. La viteza radială maximă (când un T-34 vâjâie pe lângă tine), trebuie să roteşti Matilda în acelaşi timp în care învârţi şi ţeava tunului ca să îl menţii în vizor, dar dimensiunea ţintei compensează cercul mare în care se poate duce ghiuleaua.
Nu te poţi învârti în jurul unei matilda cu T-34; adică poţi, dar te are tot timpul la ochi. Şmecheria e să te opreşti complet cu Matilda şi doar să te roteşti pe loc (de obicei, numai ţeava).

La prima întâlnire am dat un detrack, apoi 2 lovituri în hull, apoi încă un detrack, apoi numai în hull până a murit. Am rămas cu peste 450 HP şi niciun modul distrus.
La a doua, am încercat să feresc tracks, i-am dat în hull/turelă până l-am omorât. Am rămas cu vreo 360-380 HP (undeva între 350 şi 400). Niciun modul distrus.
La a treia a fost cam amestecat, am încercat hull-down contra lui, cumva a reuşit să se apropie de mine şi m-a nimerit mai bine; i-am tras de cel puţin 2 ori în module cu 0% damage, dar după ce a murit mai aveam peste 250 HP.
Ca T-34, soluţia e să stai FOARTE departe de Matilda şi să oferi cât mai puţin spaţiu vulnerabil din tanc (după pietre sau ceva; hull-down doesn't really work). Şi să faci sniping. Atenţie, şi Matilda face sniping destul de bun.
T-34 câştigă dacă e după bolovani şi Matilda e în câmp deschis.

Versus PzIV... e altă poveste. Nenorocirile alea au blindaj frontal al dracului; am dat bounces de mi-a venit acru (cel puţin 5 per bătălie). Era şi hull-down, la un moment dat i-am tras direct în ţeava tunului şi am avut critical hit, dar a continuat să tragă.
Se pare că fiecare lovitură a lui îmi lua HP şi/sau un modul. Cel mai nasol e când îţi trage în tun sau îţi omoară loader-ul.
3 meciuri contra PzIV şi toate pierdute umilitor. Din nou, singura tactică ce se poate aplica corect e să stai cu Matilda la distanţă şi să faci sniping de după bolovani. Atenţie, şi PzIV se pare că are RoF bun, dar am impresia că nu are aiming time aşa de mic ca Matilda (care are 1,5s). Nu mă pricep la tancuri nemţeşti, n-am jucat cu ele...

Ca idee generală, orice tun cu penetrare mai mare de 100mm pătrunde prin Matilda ca prin brânză. Dacă e sub 100mm, începe să dea bounces, la sub 80mm penetration mai bine nu tragi deloc. Valabil atât contra hull cât şi turelă. De asta mulţi inamici se ţăpesc încercând să tragă în turela matildei din lateral sau din spate, fiindcă turela are armură 75mm all-round; deci degeaba. La fel şi hull; 75mm frontal, 70mm lateral. Doar din spate mai merge să o găureşti, dar este ceva sloping acolo, măcar vizual.

Concluzie: dacă dau de un T-34 într-o bătălie şi e relativ aproape sau în câmp liber, mă arunc curajos către el. Dacă văd un PzIV, caut cover şi trag de după cover.

LE: te-am invitat în clan dacă ai chef să vii :smile:
...aaand: Matilda Review.
 
Of course, in World of Tanks, Matilda is what is called a Premium Tank (or "Gold Tank") - so you need gold to get it. At the time of writing this blog entry, Matilda costs 100 gold: a hefty amount, surpassed just by the ubiquitous RAM-II tank (which comes at 1750 Gold).

Cre' că e 1.000, de fapt :smile:
 
Problemele cu echipele retardate se pare ca se acutizeaza. E din ce in ce mai rau la naiba.
Nu prea am explicatii ca in beta n-a fost chiar asa de naspa dar banuiesc ca acum de cind cu tancurile alea Premium begoase te trezesti cu tot felul de retardati care nu stiu ce sa faca cu ele.
 
E plin de ciumpalaci cu tancuri tari dar joc varză. Aseară eram într-un meci pe Abbey, echipele erau pe jumătate decimate și avansând pe margini opuse ale hărții; ajungem în baza inamică și ne punem la capping, când un disperat cu tier mare începe să repete pe chat „no cap”. Hai serios, să renunț la avantajul ăsta de a câștiga jocul pentru ca să-ți satisfaci tu iluzia că ești mai tare dacă omori tot... Flit.

Cel mai nasol a fost când am avut în echipă un pluton format din 2 Lowe și încă un heavy ceva. Impunători, da' complet cretini. S-au aruncat înainte solo, s-au oprit în spațiu deschis unde să-i radă artileria, și tot dume de-astea. Evident că au murit repede, dup-aia se plângeau că „noob team” și altele.
 
guguloi, cum e cu russian heavies ca ma mananca degetul pe tragaci? Acum lucrez la T34-85 si de acolo pot sa deblochez KV-13 iar mai departe IS. A jucat cineva cu KV-13 pana acum?
Legat de russian meds, aveam niste free xp si am sarit la T34-85. Imi este f dificil sa joc din pricina armurii aproape inexistente, cu tancul asta am cea mai mica rata de supravietuire. Ininca incerc sa gasesc un stil de joc cat de cat ok. Nu stiu cum stau lucrurile mai departe, obiectivul fiind T44.
De asta nici nu ma mira ca Matilda umileste un T34...

Legat de idiotii prezenti in meciuri nu stiu ce sa mai zic, unii ar trebui sa primeasca ban for life de la a mai juca WoT ptr ca nu au indeajuns creier
 
E bine sefu'. De care vrei sa stii?
KV cu 107 rulez daca nimeresti intre primii din lista. Cu derpgun-ul n-am incercat inca dar intr-o zi pentru fun o sa incerc si asta. In schimb am oroare de cum se misca si manevreaza. Un melc e rapid pe linga un KV.
Daca nimeresti vs. KT/IS-3 plus ceva arty nu esti decit carne de tun ca n-apuci sa tragi decit o data sau de doua ori si esti gata.

KV-3 cu tunul de 107. Rulez si asta dar la fel in matchmaking-uri decente. Asta chiar imi place fata de KV ca e un piiic mai sprinten. Merge si tunul de 122 dar RoF-ul si costul obuzelor il scot din zona moneymaker.

IS e primul heavy sprinten pe care am pus mina. Desi are acelasi top speed ca T29 nu se compara la acceleratie si manevrabilitate, e ca un sarpe. Cu al doilea tun de 122 e super OK pentru Tier 7. Chestia e ca are un stil de joaca diferit fata de T29, trebuie sa fii un pic mai agresiv si in miscare si plus de asta bye-bye sniper mode cu accuracy de 0.4.

IS-3 cu BL-9 e o binecuvintare. Nu mai spun de matchmaking ca am obosit sa tot repet, ieri pentru a 5-a zi consecutiva in cel putin 90% din meciurile jucate sunt cap de lista. Pacat ca echipa strica tot. Dar in schimb parca ar fi Tiger-ul pe care l-am condus in Open beta: e penetrabil de orice tier mai rasarit si module/crew damage in voia cea buna. Overall imi place, nu stiu cum sa zic, are o alura agresiva si se manevreaza la fel de bine ca IS-ul asa ca de obicei ma trezesc primul in lupta. :biggrin:
BL-9 cu 0.35 accuracy intra in categoria sniper asa ca-l poti juca in mai multe feluri, ori stai in boscheti si tragi la distanta ori incepi sa dai cercuri unui VK/KT la cit de bine se misca.
Inca nu-mi explic de ce ia asa usor penetrare, am incercat sa stau frontal fata de alt IS-3 sa zicem, am incercat sa stau inclinat la 45 grade, am incercat peek-a-boo tactics, am incercat (dupa ce-am tras) reverse si miscat rapid stinga dreapta, nica' nu merge, daca ala pune tinta pe front hull aia e, penetrare. Si e cam ciudat ca doar are forme inclinate pe armura din fata. Ma rog, din meandrele rusnacilor.

Hmm, zici ca T-34-85 e naspa? Nu's de ce dar mie-mi placea mie tancul asta cind il vedeam pe cimpul de lupta.
 
Mersi ptr review, cred ca am sa dezvolt si linia russian heavies. Din T34-85 pot debloca KV-13 samd.

Si mie imi placea la nebunie, d-asta l-am si luat! In continuare imi place ptr atitudinea aia aroganta. :smile:
E neplacut ca nu are armura si tot ce te loveste, te paleste ca sa zic asa. Daca nimeresti singur intr-o pozitie mai avansata, bye bye love, bye bye happiness. Ce am vazut ca merge este sa stai pe langa aia mai mari si sa prinzi momente in care ataci pe flancuri. Ideea este sa nu fii tu tinta primara! Legat de peek a boo, nu prea da rezultate ca pana reusesti sa faci aim on target + acceleratia scazuta deja esti lovit.
Are top speed frumos, mai putin acceleratie...
 
Cre' că e 1.000, de fapt :smile:
E 1500, mulţam de feedback, am modificat. Îmi scăpase un "5", acolo.

guguloi, cum e cu russian heavies ca ma mananca degetul pe tragaci? Acum lucrez la T34-85 si de acolo pot sa deblochez KV-13 iar mai departe IS. A jucat cineva cu KV-13 pana acum?
Legat de russian meds, aveam niste free xp si am sarit la T34-85. Imi este f dificil sa joc din pricina armurii aproape inexistente, cu tancul asta am cea mai mica rata de supravietuire. Ininca incerc sa gasesc un stil de joc cat de cat ok. Nu stiu cum stau lucrurile mai departe, obiectivul fiind T44.
De asta nici nu ma mira ca Matilda umileste un T34...

T-34-85 este so-so. Eu îl joc cu tunul de 100mm (un fel de compromis, casă pot fi o ţâră mai eficient indiferent de match-making). Ce mă irită e că face "zoom-in" la reticle FOARTE încet, deci clar nu e de sniping.
Nu ştiu ce să zic... eu l-aş fi sărit ca să ajung direct la T-43, dar noah... e prea târziu :smile:
Mai are o bubă: armura e slabă. Cu el mi-e cam târşă de tancurile nemţeşti :smile:

KV este foarte bun, singurul lucru care îl trage în jos e că nimereşti uneori şi în meciuri contre tier 8, tier 9... când văd IS-4 pe partea ailaltă mă apucă nebuniile. Altfel, dacă pici top tier sau chiar contra tier 6-7 poţi juca onorabil cu el.
...toate astea cu arma de 107mm. Cu derp gun ăla de 152mm am jucat doar o dată, n-am putut nimeri nimic şi am fost omorât umilitor (în timp ce reîncărcam cale de 25 de secunde).

KV-3 este o îmbunătăţire destul de clară faţă de KV (cu tunul de 122mm zic). Îmi place mai mult decât KV-ul şi am şi impresia că nimereşte mai puţin în bătălii de high tier. Bine, acu' că s-a umplut de tancuri premium de tier 8... nu mai e aşa simplu. Dar ameţeala aia de tun poate să se ia în piept cu tier 7 sau tier 8 fără probleme. Dacă pici top tier poţi să te distrezi pe hartă (atâta doar, să te fereşti de arty, şi dacă e arty de level 3 poţi să nici nu te fereşti). Atenţie însă, timpul de reload cam penal te forţează să ai nevoie de ceva medium tanks pe lângă, altfel se năpustesc inamicii pe tine.
 
Back
Top