World of Tanks

Păi așa nici măcar un canal de chat nu e necesar, fiecare joacă pe cont propriu și folosim friends list. Un clan întărește senzația de stabilitate, apartenență, organizare, chiar și imagine. Nu neapărat pentru noi, cât pentru alți doritori să joace cu noi în aceleași condiții.
 
Din acelaşi motiv pentru care există forum în loc de Instant Messaging.
Să ai un loc unde să te aduni. Să faci pluton mai uşor cu cine e online, fără să te scociorăşti prin contact list şi să deschizi ferestre de chat cu toată lumea. Etc., etc.

În timp or să mai vină (probabil) români în clan, o să fim mai mulţi, mai "de-ai noştri", etc.
 
Până atunci...

Victory!
Battle: Steppes 22 mai 2011 21:23:53
Vehicle: M5 Stuart
Received Experience: 720, credits: 14.334

Battle Achievements: Reaper, Sharpshooter, Master Gunner

LOL?
 
Presupun că nu era cu IS-3 și alte bâzdâgănii de tier 9, cum mă băga pe mine de obicei în beta, unde nici n-avea rost să trag, că echivalentul M5 Stuart de la inamici era un KV.
 
Strict în meciul ăsta, nu.
DAR!
Am redescoperit ideea de fun cu un scout în meciurile de tier mare. OK, unele sunt inutile pentru un scout (de ex. Steppes sau Komarin sau Mines), dar în altele m-am distrat de numa'.
Exemplu: Lakeville, plin de IS-4, IS-3, T-32 and shit. Cel mai jos tanc de la inamici era un KV (singurul tier 5).
Am accelerat cu M5 Stuart pe pasajul ăla lat din stânga, am trecut de colina din mijloc, numa' la timp ca să văd un heavy tank cu aţinteşte în distanţă tunul către mine. L-am ocolit tupeistic, am virat după un dâmb, în dreapta hop, văd un arty care se chinuia să-şi facă drum prin pasaj (M11, deci pradă suculentă!). Virez, îi înfig MULTE (vreo 5) boabe în fiund (cu tunul de 75mm, HE), îl omor.
Revin în zona lor de intrare în pasaj, văd un Hummel (parcă) ce aţintea tunul către mine. Îl ocolesc, îi dau una în buci şi mă termină un TD de la distanţă dintr-o lovitură.

În Ruinberg aceeaşi chestie; în timp ce ai noştri pierdeau încet-încet frontul pe partea cu oraşul, m-am strecurat cu un T-28 părin boscheţi şi-am nenorocit 3x arty, după aia am capturat baza numa' noi doi până la 100%, nenorocind între timp şi un KV care se iţise să ne termine.

Malinovka: e un şir de copaci în mijloc, între cele două tabere. Cu un M5 Stuart cu camo net şi binoculars iluminezi ca ziua toată baza adversă şi nu te vede nici dracu. Făceau ai mei target practice la greu, dar cred că erau beţi, că n-au nimerit mai pe nime' şi tot am luat bătaie :smile:
(din asta ultima am capturat niţel video, o să postez după transcoding)
 
M-am dat în bărci cu Panzer III cu binoclu și plasă de camuflaj în jocuri similare - foarte distractiv! În Malinovka știu tufele alea bine :biggrin: doar că le știe și inamicul și trage la plezneală în ele.

Problema e că nimeresc mai tot timpul cu diverși idioți în echipă, de genul tanc bazat da' IQ mic. Fac scouting pentru arty, și când colo ăia stau la o tablă. În Prokhorovka, fac scouting prudent, din tufă-n tufă, și mor aproape în baza inamică, dar artileria nu trage nimic. Îi întreb ce naiba au făcut tot jocul și aflu că, în loc să avanseze spre mijlocul hărții în tufele alea din văi, ei se trăseseră la pomeni în fundul hărții, lângă linie, și nu le bătea radioul ca să vadă ceva.
 
În Prokhorovka eu am altă metodă; mă duc la început niţel înainte, mă bag într-o tufă înainte de colina din mijloc şi aştept 3-4 minute (depinde de situaţie).
După aia mă năpustesc în zig-zag după arty.

De obicei prind cel puţin unul :smile:
 
Cateva chestii care ma seaca:
- tank roles. Eu vad asa: light - scouting. Din spot point in spot point. Tii capul la adapost, ca esti 1 shot. Mediums - ocupat pozitii strategice, si tragi ocazional. Heavy - push forward cu arty si TD support. Se pare ca nu toata lumea vede la fel ca mine si te pomenesti cu heavy in base camping, TD in prima linie, etc.
- premium tanks. Eu cu IS3 fata in fata cu un Lowe. Dupa un schimb de focuri in care am folosit AP si HE, eu destroyed, el 100% HP. Niste nemernici :biggrin:
- Diferenta mare de tiers. Eu cu T3 arty am nimerit cu T9.
 
Io aș zice așa:
- light tanks: scouting;
- heavy tanks: avans strategic, controlul liniei frontului;
- medium tanks: hărțuire heavies inamice în close combat, apărarea artileriei și bazei;
- destroyers: valul secundar în spatele liniei frontului.

Nu faci scouting cu un TD, nici nu aperi baza cu un heavy așteptând ca restul echipei să termine întâi frecușurile față în față.
 
- premium tanks. Eu cu IS3 fata in fata cu un Lowe. Dupa un schimb de focuri in care am folosit AP si HE, eu destroyed, el 100% HP. Niste nemernici :biggrin:
- Diferenta mare de tiers. Eu cu T3 arty am nimerit cu T9.
1. Să ştii că mai toate tancurile premium sunt overpowered. Recunosc că şi Matilda mea este. După vreo 240 de meciuri cu Matilda am 54% win rate, 44% survival rate, kill/death ratio supraunitar, highest XP, 4/5 Steel Wall şi o grămadă de Sniper medals. Mai toate stats sunt peste (uneori MULT peste) ăla general şi cu niciun tanc nu am asemenea performanţă.
2. Match-maker-ul e varză, recompensează tancurile de nivel mare la greu, încurajează grinding-ul şi frustrează casual players. E bleah. And guess what, not gonna be fixed ("working as intended").
 
Pufi, eu nu prea am notiunea asta, de defend base. In cazul perfect, nici nu ar trebui sa existe. Dar na, unii nu acopera toate liniile, etc, you know. De fapt vezi pe pagina mea cate def. points am :biggrin:
 
La un moment dat şi eu ieşeam în faţă ca TD când vedeam câte 3-4 heavies că dorm în papuci în bază. Acu' m-am învăţat, dacă văd că echipa e fail mă duc să-mi caut un tufiş bun de păzit, dacă mai trece careva pe acolo îl salut cu un obuz şi cam atât. Nu mai mă agit prea tare.
Însă cel mai mult mă oftică fazele alea când am o poziţie bună de sniping, am inamicul în ţintă şi când îs gata să trag, HOP sare PzkIII în faţa mea ca să distruga el IS-ul ce vine nervos spre noi :mda:. De obicei moare instant, eu trebuie să pierd timp să mă repoziţionez şi între timp inamicul îmi suflă în ceafă and game over. Ba de cand joc, de vreo doua ori chiar am reusit sa-mi distrug cate un coechipier la faze din astea. Seriosly, dacă eşti in mijlocul bătăliei şi vezi tunul de 152 îndreptat spre tine şi nu eşti din echipa adversă, move aside noob!
 
Mie imi place scouting facut ca la carte de un TD de tier mic, mai ales in Malinovka: e clasa cu cel mai bun camuflaj, se poate apropia de inamic fara sa fie detectat de tancuri (doar de un alt TD) si atata timp cat nu trage ca sa se deconspire e perfect. Daca sunt mai multe TD-uri in joc cel mai prapadit poate face asta pentru ca cei mai puternici din spate sa rada tot ce e iluminat.
 
Io am văzut că îmi variază stilul de joc foarte mult în funcție de cum văd că joacă și restul echipei. Dacă-s noobi și se aruncă pe cont propriu, îmi bag picioarele și văd dacă e rost să fac ceva kills sau dacă mai bine stau la plezneală mai în spate. Dar dacă echipa joacă bine, intru imediat în rol.

Încă nu m-am prins cu hărțile noi pe unde să le abordez. Cea muntoasă am făcut-o frumos cu T1 și cu Matilda, dar Stepes încă e o enigmă.
 
Eu la Steppes mă duc prin văgăuna din est, în 80% din cazuri nu e bine păzită. Aşa ajungi până aproape de bază fără să te vadă nimeni, şi lumea e bulversată de unii care se apucă să le tragă din spate.
 
La Steppes, în partea stângă a hărţii sunt o grămadă de cataroaie; cu light tank e un vis, arty nu poate pune gheara de tine şi pe ăilalţi îi ameţeşti cu învârtitul pe acolo. Am prins un Ferdinand şi l-am dus pe la 40% cu M5 Stuart, doar învârtindu-mă în jurul lui şi împănându-l cu HE pe la spate. Of course că de îndată ce-i sare cineva în ajutor, sunt praf. Dar e mişto să te lipeşti de ei, sperând să te rateze ălălalt şi să-l nimerească pe el :smile:
 
w2.png

Cate o lupta misto la fiecare 100 de lupte chinuite. Conform descrierii lor, titlul de Raider s-ar traduce Ninja Schija in termeni romanesti. :biggrin:
 
De unde vine termenul Ninja Schija? Chiar stiu o tipa cu porecla asta, era o motociclista foarte cunoscuta intr-o vreme.

Ontopic: imi place M3 Lee. Joc cu el de aproape o saptamana (nu am timp de mai mult de 1-2 meciuri pe zi si incerc sa le fac macar pentru double experience in fiecare zi) si pentru tierul in care se afla si stilul meu de joc se potriveste bine - armura buna, tun precis, mai puternic decat cel de pe PIII sau altele echivalente. Din pacate e foarte multa experienta de acumulat cu el pentru ca are 2 cai de upgrade in loc de una, altfel e un tanc absolut decent si mai distractiv decat era PIII cand era cu 2 cai de upgrade. Lee e unul din ultimele tancuri tier 4 pe care inca nu le-am facut elite, e inca zona in care te mai poti distra (cand nu nimeresti cu IS, KV-3 si T29).
 
Back
Top