World of Tanks

Jaffar right on spot, arty si T54 sunt ororile mele in joc. De T54 nu dau decit rar (inca) da' arty ma dispera.

Neo am o sugestie la tine ca sa ai un start placut in joc. Fa ca mine/war/pufi/Adrian/etc, rupe-ti 10 euroi de la gura si ia o Matilda. Jocul o sa fie mult mai placut dupa aia. :biggrin:
Cu AA-ul treaba sta cam asa cica:
For the antialias option you have to put advanced post processing to Off, Edge AA should greyout than together with enhanced shadows.
When Edge detect AA is superior to standars AA i can tell it's not working in this game, because as soon as i turn post processing on with edge AA i don't see any AA applied. the Game looks much better without edge detect AA.
Io n-am incercat chestia din quote dar am incercat sa fortez AA din driver si ca rezultat a fost nicio schimbare in zimti dar in schimb mi-a disparut tot ce e apa in joc. :biggrin:
 
Joaca intai vreo 10-20 de meciuri cu tancurile de start, cele gratuite, pana faci experienta cu ele si le echipezi complet. Asa vezi si cum se schimba comportamentul unui tanc cand faci upgrades (ca sa stii cu care sa incepi, ca nu le poti face toate odata), inveti si un pic de tactica si nu te trezesti in varful listei intr-un meci cu Matilda in care habar nu ai ce sa faci, coechipierii se bazeaza pe tine (ca ai cel mai tare tanc din meci) si o dai in gard. Matilda e nivel 5, cei care au ajuns in zona pe alte tancuri deja joaca decent, multi chiar bine.
 
Ca să traduc, un MMO are și chestii care merg realizate solo, la fel cum are și chestii care merg realizate în echipă.

În cazul ăsta, singura chestie ce o poți face solo e să dormi pe tine în bază :biggrin: Cel puțin io atât am găsit... Poate mai vine cineva cu idei? Nici măcar scouting nu faci solo, ci cu câțiva care stau cu ochii beliți pe fundul tău și vor trage de la distanță în inamicii detectați de tine. E și o variantă de scouting numită „kamikaze” sau „sinucigașă” în care pleci ca din pușcă și găsești niște inamici, dar 1) mori rapid și 2) mori degeaba, că artileria sau TD-urile nu erau pregătite să facă ceva cu informația ce le-ai oferit-o.
 
Mda, solo nu exista in jocul asta indiferent ce gen/natie de tanc alegi. Daca nu ai backup de la coechipieri o iei in freza indiferent cit de bengoasa e scula pe care o manevrezi.
Jocul in echipa e punctul tare al WoT dar in acelasi timp cu aceste random battles/companies si punctul slab ca nu stii peste ce bezmetici dai in echipa. Io cind apas pe butonul Battle ma simt la la extragerea Loto, oare iese cistigator numarul de data asta? :biggrin:
 
Ca să traduc, un MMO are și chestii care merg realizate solo, la fel cum are și chestii care merg realizate în echipă. Nu e cantărstraic.
Si sexul se poate practica si solo, dar e mai interesant in echipe de 2. Poti face training missions solo, dar in afara de plimbat tancul si studiat terenul nu ai ce realiza.
 
Este o nebunie, s-au dus toate in haita in juma' de minut in celalat capat de harta, au ras rapid cele 2 artilerii si apoi restul echipei adverse (nu singure bineinteles dar au fost virful de lance). Nu stiu daca ati vazut vreun documentar pe Discovery despre cum vineaza o haita de lupi dar exact asa a fost.
Exact asa ataca si plutonul ala de 3 zgaibe de T2 Light, tancuri fara nici un fel de armura aproape, trageau fara sa se opreasca, au curatat jumatate din echipa adversa si nu au murit. Faza e ca in acelasi moment atacam alaturi de ei eu cu BT2 si un M2 Light, ambele tancuri de viteza, insa nu trageam din mers, concentrand in felul asta fara sa vrem tot focul advers, era mult mai usor sa ne ia pe noi la ochi decat barzaunii aia care nu pareau sa faca prea multe stricaciuni, fara sa realizeze ca erau 3 tunuri automate tragand laolalta si luand adversarii la rand.
 
Burebista, you should make a list, sa nu uiti pe cine urasti mai tare. Pana acum arty, apoi T54... am uitat ceva? :biggrin:

M3 Lee, da' pe ăla îl urăşte toată lumea, deci nu se pune.

LE: Epic Battle cu Matilda, mai adineaori.

Se dă harta Abbey, noi pornim din partea de jos, în stânga sunt cărările alea două întreţesute, eu o iau pe acolo; după mine se iau un light tank, toţi ăilalţi se îndreaptă spre mijlocul hărţii. În dreapta nime'.
Ăla cu light tank-ul se răzgândeşte şi se întoarce către mijlocul hărţii. Eu continui cu precauţie; nu dau de nimeni, dar pe la jumătatea drumului noi mai eram 5, ăilalţi mai erau... 12. N-avea rost să mă întorc, aşa că merg înainte şi mă împiedic de un STuG III într-o tufă. tragem veseli unul în altul, la final el e gata şi eu rămân cu f'o 500 HP. mai merg ce mai merg, dau de un T-28 care se grăbea să ajungă la capfest în partea ailaltă; îi dau un mare detrack din spate şi încă o boabă până să-mi dea un bounce, apoi finalizez elegant. Doi morţi, 8 rămaşi (că rămăşiţele echipei noastre mai reuşiseră să căpăcească şi ei doi). Continui către baza inamică, dau de un arty. Ăla mă ratează, eu îl uşurez de chinuri şi mai văd un arty la f'o 150m, care îmi dă o boabă în cap. Au! Rămas cu vreo 200 HP, îi trag două boabe şi-l finalizez şi pe ăla. Mă apuc de capping; ăilalţi se apucă şi ei şi băgau mai repede ca mine (erau 6 contra doi: eu şi-un arty). Gagiul cu arty execută măiastru un inamic din bază şi brusc eram eu în faţă cu vreo 40 de puncte, dar avansam greu. Inamicii îl termină şi pe colegu' dar nu le creştea aşa de repede captura; hmm, zic, ăştia se întorc către mine.
Brusc văd un T-46 care se apropie vijelios; îi dau una-n scăfârlie, detrack, el îmi trage una dar bounce, nu scade cap%, îl termin şi pe el. Ajunsesem la 6 kills, Top Gun asigurat, şi mai văd şi un T-34 că vine către bază. hopa, ăsta e sniper. Îl nimeresc o dată, el mă ratează, îl mai nimeresc o dată (l-am dus la 23%) şi nemernicul are o lovitură norocoase tare: gunner killed. După aia m-a măcinat încet de la distanţă, fiindcă de 3 ori l-am ratat.
Oh well, defeat dar 1129 XP. Dacă mai şi câştigam prin captură solo, cred că săream de 2000 XP.
În orice caz, sunt mândru de băbuţa mea :smile:
 
Ieri a fost ziua vanzarii :smile: .
Adio TD, adio Arty! Sold!
Dupa ce am tras o batalie cu T57 in care am atins cativa fara sa le fac mare lucru, am luat AT-1, am pornit la drum, i-am tras o boaba unui M3 Lee care s-a intors uitandu-se urat la mine si mi-a tras una zdravana, in secunda urmatoare eram decedat. Urmatoarea partida un Pz35(t) mi-a tras una in senila, apoi m-a ocolit elegant si i-a mai infipt cateva.
So am zis adio, am vandut ambele cutii de tabla ajunse Elite si am ramas cu bani si 2 sloturi libere. Ce rost are sa ma bat tot timpul din coada listei?

Urmatoarea achizitie a fost T2 Medium Tank, tanc american evident de Tier 2. Este un tanc mai putin bun decat ca M2 Light, acelasi tun, motor mai slab, acelasi blindaj la turela, singurul avantaj fiind un blindaj un pic mai bun la carena. Mai am de strans ceva bani pentru a-l dota cu un radiou bun.

Pe slotul liber am luat si un Pz II, Tier 2 evident, un tanc putin mai rapid ca Pz35(t), putin mai blindat, insa cu un autocannon de 20 mm. Si pentru el mai imi trebuie tot un radio, apoi ajunge si asta Elite, asa ca acum ma distrez si cu aceste jucarii noi. Practic am toate tancurile de Tier 2 mai putin T26, care insa mi se pare cel mai slab tanc, avand toate neajunsurile blindajului de BT2 si fara avantajele motorului puternic si al tunului bun de pe BT2.

So, cine ma cauta, pa poate gasi la Malinovka sub pom, langa un bolovan mare, cu frigaruile intinse pe tun si berea la rece intre senile, sau la Pagorki la boschet asteptand sa apara vecinii :smile: . Got me a battle. Life is good and game is fun just one step from Tier 1 :smile: .
 
Am comis-o. Am mai scapat de 10 euroi de pe card. S-au strins fo' 70k XP de la elite si n-aveam ce face cu ei asa ca am convertit 35k si am sarit direct la KV cu tunul de 107 ca sa scap de chinurile cu T28 si de grind-ul cu KV.
Mia de gold ramasa e pentru maruntis gen 10 gold mutat un modul destructibil de la un tanc la altul daca e cazul si de o maslinuta ceva pentru echipaj.
Am stat mult sa ma gindesc daca sa iau o luna de premium sau sa-mi usurez calea la KV. Pina la urma m-am hotarit sa sar direct la KV-ul upgradat ca nu mai am rabdare ca sa string din dinti (ca la M3 Lee) pina ajung la KV-ul upgradat.

N-am multe meciuri cu el, echipajul e la 75%, n-am module (doar Toolbox ala de la oferta) asa ca impresiile initiale sunt cam naspa. Pe linga faptul ca se misca ca un melc, isi roteste turela in timp ce-mi beau cafeaua iar tunul ala de 107 e o copie palida a celui de pe SU-85.
Matchmaking-ul nu m-a ajutat nici el prea mult ca in majoritatea meciurilor porneam cam din coada listei, dar am avut si meciuri cind eram in primii 5 si acolo e OK (dar asta e valabil pentru orice tanc).
Am impresia ca acest KV nu e tanc de frontline ci de stat in a doua linie la snipareala. Inghite si asta cam tot ce se trage in el.
Oricum astea sunt impresiile preliminare, pina nu vad echipajul la 100% plus un skill secundar si pina nu am rammer si ventilatoare nu-mi pot da cu parerea corect asa ca am citeva zile bune de mu(n)cit cu el.

Din pacate ziua de ieri n-a fost prea fasta deoarece matchmaking-ul s-a cam suparat pe mine cu toate tancurile din garaj. In marea majoritate a meciurilor plecam mai din coada. Probabil ca asta e reversul medaliei ca ma tot laudam atita ce bine nimeresc prin meciuri.

spooky51 incet-incet o sa te vad si pe la Tier 4. :biggrin:
 
Joc cu KV de mai bine de o săptămână (am luat şi KV-3 btw).
Primele jocuri le-am făcut cu tancul complet stock şi e un dezastru. Apoi am făcut research la tunul de 107mm (care e fix acelaşi tun ca şi ăla de pe SU-85, dar cu o literă schimbată). Anyway, trebuie să stai mai în spate şi să ajuţi mediums când e cazul. Dacă mergi înainte şi mai ai şi inamici tiers 6+ ai cam belit-o. Deci sniper style e the way to go.
Eu am avut un duel foarte fain de KV versus KV-3 (eu cu KV); amândoi ne-am întâlnit în Lakeville pe străduţe, în oraş. Eu cu tunul de 107mm, el cu tunul de 122mm. Ne-am tras reciproc o boabă în cap, reload, am tras eu una, el mie una peste 5 secunde, gagiul se retrage după colţ, eu apuc să-l ciurui înainte să dispară, omul se gândeşte (corect) că eu mai am de încărcat la ghiulea, iese de după colţ, trage dar mă ratează; eu înaintez şi-i dau lovitura de graţie.

Şi-am mai avut un duel versus KV-3, în Ensk, prin orăşel. Amândoi eram cu tunurile de 107mm, ne dădeam în cap după colţ, eu aveam avantajul că trăsesem primul. La ultima "tragere", îmi scapă degetul de pe right-click (lock gun) şi mă fwte bug-ul ăla care face să ţi se ridice arma când o ai aproape de perete. Şi trag pe lângă inamic, în secunda 2 mă termină el. Oh well...

Am încercat şi tunul de 152mm, dar nu-mi place defel, deşi din 2 lovituri am dus un IS la 20% şi-am dat damage şi la vreo 2 de pe lângă.
 
[...] tunul de 107mm (care e fix acelaşi tun ca şi ăla de pe SU-85, dar cu o literă schimbată).
Eu as zice sa te uiti mai atent in poza. :wink:

tun107_KV_SU85.jpg

Poate par minore diferentele dar sunt pe toate paliere importante, RoF, aiming time si accuracy.

In alta ordine de idei nu-mi place deloc matchmaking-ul cu KV. Aia cu Tier+3 o inteleg ca-i by design dar Tier+4 ma depaseste. Cum dreq sa ma bat cu VK4502 mai?
Si din pacate nu sunt rare, majoritatea sunt cu Tier+3. :frown:

shot_085.jpg shot_086.jpg

Ce ma seaca cel mai tare la KV e viteza de rotatie a turelei. Cu miscarea tancului ma impac pina la urma dar ca sa intorc turela la 90 grade ma iau toti dracii.
Dar macar se produc bani cu el chiar si daca o ia in freza echipa.
Sincer pina acum nu m-a impresionat, prea greoi si prefer tunul pe SU-85. Ramine sa vad poate se schimba ceva cu echipajul la 100% si rammer (ventilatoare i-am pus deja).
Astept cu nerabdare KV-3 full poate e altceva chiar daca si tunul ala de 122 nu e la fel cu ala de pe SU-100. :tongue:
 
In ultimele zile am avut parte de demonstratii de stupiditate crunta din partea coechipierilor si nu numai. E frustrant sa ajung ila 6:2 pentru noi (kills) si pana sa il omor pe al treilea sa ma trezesc cu scorul 6:11 si sa raman singur fata in fata cu un IS-3 cand eu sunt cu SU-85. Sau sa fac scouting pe camp, sa distrug vreo 2-3 inamici care incurcau aleea opusa trenului, sa avem vreo 10 tancuri si inamicul doar 5 si coechipierii sa se retraga si sa se duca pe partea cealalta a caii ferate si sa ma lase complet singur. Sau sa ma bat cu vreo 3 inamici, un KV, un SU-85 si un PIII, sa distrug PIII-ul si sa las KV-ul la 8% si SU-85 de langa mine sa nu traga nici un foc, iar dupa ce sunt distrus sa faca stanga imprejur, sa se duca la baza si sa moara pentru ca se intalneste cu un inamic si in loc sa se intoarca spre inamic se intoarce din nou cu spatele sa fuga. Sau sa i-o traga, cine stie.
 
Cel mai bun joc de până acum cu SU-85, pe Sand River. Toate tancurile au fost lovite de mine cel puțin 80%. Echipă faină cu un Hetzer care a stat un pic mai în față în tufișuri și a fost deștept să stea doar pe loc, fără să tragă, nu că ar fi făcut ceva damage la chestiile care erau pe lângă el. Așa că el îi descoperea și eu îi făceam să nu se apropie destul de mult ca să îl vadă :smile:. Partea faină e că nu eram în tufișuri, ci într-un vârf de deal, dar nici unul din ăia n-a tras spre mine.

shot_030_crop.jpg

Eu m-am obișnuit să nu aibă nimeni grijă de mine. Chiar și dacă dă cineva o strategie, fiecare face tot după cum îl taie capul, și se câștigă la noroc. Uneori mi se pare că joc singur, omor un inamic înainte ca jumătate din coechipieri să se miște din bază.
 
Astept cu nerabdare KV-3 full poate e altceva chiar daca si tunul ala de 122 nu e la fel cu ala de pe SU-100. :tongue:

I has it. E cam meh, după părerea mea, mai ales că te întâlneşti cu tier 9 de asemenea.
Am reuşit o lovitură măiastră azi cu el de la 380m, cu tunul de 122mm, contra unui Pz III/IV care se strecurase cumva în spatele liniilor şi se dădea la arty. L-am luat din prima, dar la bulan, cu trailing aim. Anyway, am primit un "Thanks" din partea unui gagiu cu arty, m-am simţit bine.
Ce e cam aiurea e că la KV-3, când am tunul de 107mm nimeresc mai mereu la coada clasamentului, iar când îl pun pe ăla de 122mm sunt mai mereu în top. Şi e nasol, că dacă eşti top tank e cam overkill ăla de 122mm, iar când dai de tier 8 râd ăia de tine cu tunul de 107mm. Bine, le dai damage, dar greu şi chinuit.

În altă ordine de idei, am acces M6 cu research full făcut şi la T-34-85 (dar îmi mai trebuie f'o 11K free XP ca să îl echipez ca lumea). Şi nu ştiu dacă să le cumpăr când oi avea destule credite sau nu...
Poate după patch renunţ la T1 Heavy şi iau M6 (sau strâng 36K free XP ca să sar direct la T29 stock?).
 
Cum stii la ce distanta e un tanc in care tragi? Nu am avut nevoie niciodata sa stiu asta, dar sunt curios.
 
Eu m-am obișnuit să nu aibă nimeni grijă de mine. Chiar și dacă dă cineva o strategie, fiecare face tot după cum îl taie capul, și se câștigă la noroc. Uneori mi se pare că joc singur, omor un inamic înainte ca jumătate din coechipieri să se miște din bază.
Eu le mai spun in chat channel ce sa faca, uneori prinde, alteori nu se intampla nimic dar e frumos atunci cand oamenii inteleg si se conformeaza.
guguloi, ti-a placut aseara? :smile:

Poate după patch renunţ la T1 Heavy şi iau M6 (sau strâng 36K free XP ca să sar direct la T29 stock?).
Trebuie sa deblochezi tunul de 90mm de la M6, altfel iti cam rozi unghiile cu T29 shtoc.
 
Back
Top