World of Tanks

Da, SU-85B e mai ușor de jucat, dar n-ai aceeași satisfacție. Întâlnești mai des KV-uri cu SU-85B (cu care ar trebui să tragi de minim 10 ori să dai jos un KV) decât Tiger 2-uri cu SU-85 (cam același stil, 6-7 lovituri dacă ai noroc). Eu am trecut foarte greu de SU-85B, atât din cauză de XP cât și de bani (foarte greu se strângeau). Și cu SU-85, până ajungi la tunul de 107 e doar un 85B mai greoi. După asta, dacă ai noroc să facă cineva scouting, e distracție. Eu distrug în medie 3 tancuri într-un joc, de obicei un heavy mare (KV, IS, Tiger) + ceva mărunțiș (mediums, TD de nivel 5-6, astea în majoritatea cazurilor dintr-o singură lovitură). Am descoperit și medalia "Reaper": 5 tancuri distruse la rând dintr-o singură lovitură. La astea mici trebuie să înveți viteza obuzului, ca să anticipezi corect unde va fi ținta atunci când o atingi.
 
SU-85B mi se pare ca fiind un TD de tranzit intre SU-76 si SU-85, nici magar, nici armasar.
Chiar daca tunul de pe SU-85 are o cadenta mica, in schimb este un TD cu una dintre cele mai mari camo values pe care daca o maximizezi cu skills + camo net + bino devine usor invizibil. In timpul in care inamicii incearca sa inteleaga de unde vine, faci reload. Dpdv al cadentei mi-au placut SU-76 si Stug III, parca-s mitraliere.
SU-85 este primul TD cu wow factor din linia ruseasca, acum vreau sa vad potentialul tunului de 122mm din dotarea SU-152 unde are o cadenta aproape dubla in comparatie cu SU-100. In privinta penetrarii nu prea imi fac probleme, urmaresc sa lovesc la vinclu, unde nu ajunge voinicu'. :smile:
 
Yup, cadenta la al doilea tun de 122 este super OK. Atita doar sa ai ce penetra cu el. :tongue:
In alta ordine de idei azi se pare ca se pune patch-ul minune pe servere din .ru. Se pare ca ma asteapta o surpriza destul de placuta la T29
T29: rate of fire guns 105mm_Gun_T5E1 in the top tower set of 6 rounds per minute (5).

In postul asta sunt detaliate modificarile la tancuri, rosu buba, verde sarbatoare. :biggrin:

LE: Na ca au aparut si notele oficiale la patch-ul minune.
ETA: May...

LE2: bonko tata ii prevad un viitor luminos lui T29. Are RoF-ul crescut la 6, are noul sistem de detrack numa in rotile motoare din senile, are si urechile de iepure de la turela a doua reparate si cireasa de pe tot au nerfuit blast radius la toata artileria.
Prevad ceva mai multa distractie cu T29 dupa patch...
 
Cea mai distractivă situaţie de până acum: tot jocul am stat în tufişuri la J1. A scoutat cineva B1 şi i-am văzut pe ăştia 2 în locul meu preferat pentru defense în caz că pic de cealaltă parte. L-am buşit din greşeală pe cel cu tancul (eu aveam TD-ul în ţintă, dar a tras pe lângă), iar TD-ul, care tocmai întorcea, a rămas blocat. M-am dus liniştit şi paşnic până acolo, am şi urcat...

stuck.jpg
 
LE2: bonko tata ii prevad un viitor luminos lui T29. Are RoF-ul crescut la 6, are noul sistem de detrack numa in rotile motoare din senile, are si urechile de iepure de la turela a doua reparate si cireasa de pe tot au nerfuit blast radius la toata artileria.
Prevad ceva mai multa distractie cu T29 dupa patch...

Daaaaa, mare bucurie in suflet si emotie in glas mi-a adus stirea asta! :smile:
Se imbunatatesc slabiciunile majore ale lui T29: senile busite constant -> sitting duck -> arty
 
...cireasa de pe tot au nerfuit blast radius la toata artileria.
Asta e chiar naspa, hai sa penalizam si mai tare artileria. Dupa ce ca tractoarele alea sunt lente, care obuze putine, au HP mic si idiotii din echipe uita sa le apere, acum le ajutam sa fie si mai putin eficiente. Yukz.
 
Încercare de rezumat a luptelor: GIF-uri animate cu harta, la viteză 10x (un screenshot la 5 secunde, afişare 2 screenshot-uri pe secundă). Nu au auto restart, trebuie să daţi refresh la pagină sau View image ca să revedeţi.

_1.gif


_2.gif


_3.gif
 
Am citit detaliile patch-ului cu atentie, de vreo 2 ori. Am sters jocul. M-am convins pentru totdeauna ca Wargaming sunt de o prostie si incompetenta fenomenala. Jocul asta nu va fi lipsit niciodata de elemente frustrante. Pacat...

Numai bine si succes cu cafteala intre clanuri.
 
Hehe, ştiam eu de ce nu joc cu nemţii...
Acuma sincer mie mi-e indiferent cu ce naţie joc, atâta vreme cât jocul e OK de jucat.
Faptul că match-maker-ul e futut în continuare mă face să dau niţel înapoi. Rămâne de văzut dacă frustrarea atinge niveluri mai ridicate în timp. Deocamdată părăsesc instant orice meci cu tancuri de tier X+3, unde X e tier-ul tancului meu.
 
Asta până or să bage ceva penalizări pentru săritul dintr-o luptă în alta la modul ăsta :smile:

Eu l-am instalat, am făcut câteva meciuri și de fiecare dată eram distrus de ceva invizibil. Nici măcar Eve Online nu e în halul ăsta de frustrant. Ergo, gud lac, poate una din puținele dăți când sunt perfect de acord cu Demiurgus :biggrin:
 
Mă piş pe ele penalizări, sincer. Dacă le bagă, iacă mă joc cu Matilda până la loc comanda, că acolo sunt şanse 0 să întâlnesc tancuri de tier 8 :smile:
 
Mai io sa bat in lemn o stau bine si dupa patch. De SU-uri nu s-au atins iar pe T29 l-au imbunatatit un pic. Stau bine mersi in banca mea in tier-urile 5-6-7 si vad ca e OK. Bine mai putin unele echipe care sunt halucinante dar aici n-am ce face.
Tre' sa ma apuc si de KV-urile alea ca sa fie acolo. Is curios cum se compara un IS cu T29. Ca de Tiger stiu cum se compara. :biggrin:
Atita vreme cit nu ma costa un leu sa-l joc nu vad niciun motiv sa nu-mi omor ceva timp cu el chiar asa biased cum e. Pina la urma vorba lui war, mi se rupe ce tanc conduc cita vreme kilaresc si io p'acolo.

Neo da, ai dat peste invisible tanks. E ceva "normal" (in general rusnacii raspund cu it works as intended cind ciriie lumea despre bube in joc), cica s-ar repara dupa patch. Ramine de vazut.
 
...şi tre' să înveţi să dai cât mai puţin de ele. De pildă, lasă-i pe alţii să o ia înainte :wink:

LE: de-aia mă specializez în sniping, ca să pot să stau în spate şi să tocesc la ei. 42 Sniper Medals can't be wrong!
 
Păi beats the shit out of the purpose of the game, meaning having fun :smile: Mă rog, acuma, o să-i mai dau o șansă dacă s-ar repara oO
 
Păi e joc de strategie și de tras în echipă, nene! Că unii înțeleg altceva... problema lor, și-o fură repede din cauza asta. Nu e joc de aventuri explorând lumi virtuale după cum te taie capu', dacă tu asta înțelegi prin „fun”. Jocurile cu tier 1-3 sunt pline de noobi cu degetul pe accelerație care pleacă de la start ca berbecii să cucerească singuri baza inamică, fără să se oprească și fără nici un suport din partea celorlalți, apoi sunt frustrați că mor după 3 minute. Nu așa joci, mai ales când ai echipaj la 50% adică șoferul de-abia a învățat care-i stânga și dreapta iar căpitanul vede cruciș și doar până la 20 de metri în față. :biggrin:

După wipe am lăsat germanii și am luat-o pe TD-uri rusești. Sunt la SU-85B și urmează curând SU-85, dar în ultimul timp dau tot de trupe de 3-4 KV-uri în care parcă aș trage cu bile de paintball. Trag și de americani, fac spume cu M3 Lee. Nu știu de-aici încotro să merg, că-s 3 direcții. Heavies?

Noroc că nu mai trebuie să mă chinui cu astea pentru cash, ci dau cu Matilda iama printre iezi :smile: Chiar și în jocurile în care-s în jumătatea inferioară și mor repede, tot câștig satisfăcător.
 
Păi e MMO nene. Că unii înțeleg altceva... problema lor.

Ca să traduc, un MMO are și chestii care merg realizate solo, la fel cum are și chestii care merg realizate în echipă. Nu e cantărstraic.
 
Jocul este fun, trebuie doar sa gasesti partea fun, nu sa te calicesti sa ai un tanc mai mare si mai tare, deoarece mereu va fi unul mai mare si mai tare ca tine.

Eu am toate sloturile pline, 5 tancuri, din care un Arty is un TD.
Am 3 tancuri de Tier 2 , din fiecare natiune cate unul, infratite.

BT-2 il apreciez pentru viteza sa mare si pentru tunul sau bun. In rest, blindaj de cutie de carton, fug cu el de la pietroi la pietroi.

M2 Light Tank are viteza unui BT2 aproape, un tun mai slab insa bun, si o armura decenta. Imi place sa joc cu el, este tancul preferat, folosesc aceeasi tactica ca la BT2, insa mai fara frica de a fi ciuruit instant.

Pz35(t) este celalat tanc din colectie. Sta mai prost la viteza, insa e foarte manevrabil. Sta mai prost la tun, insa turela se misca mai frumos si tunul are o precizie mai buna. Blindajul e mai bun, imi permit sa las Loltraktoarele sa ma scarpine putin.

Pentru mine joc dezechilibrat inseamna cand joc cu tancuri de Tier 3. Asta inseamna un Arty mai fara vlaga si ca trebuie sa stau ascuns putin dupa ziduri, si TD-uri slabute, care ma pot ciurui usor, insa pe care le pot ocoli pe dupa drum pe dupa gard si carora le trag cate o boaba din lateral. In rest, cei mai fiorosi si mai fortosi vor fi BT7, M2 Medium Tank, Pz III Ausf, si nu vor fi multi oricum, deci desi stau in fundul listei pot gauri fundul oricui din fruntea listei. Joc echilibrat inseamna ca sint in primii 5 in lista, alaturi de tancuri genul pe care le am in garaj, ca pornesc la traktor-hunting, mai articulez cate un Cunningham, sint atent la cate un MS1 care are un tun bun insa e o cutie jalnica de tabla. Daca intalnesc un tanc de Tier 2 astept ajutoare, si de obicei si tancul advers face asta, nu ne capacim ca disperatii, luptam ca doi cotoi in calduri care se mai scuipa, se mai miorlaie, mai trag un obuz, mai fac pipi pe un felinar. Vestitul traktor-hunter nu-si permite sa se bata de la egal la egal cand o poate sterge frumusel dupa coltul blocului. Imi place aerul curat de Pagorki, imi plac locurile grozave de campare la Malinovka, cand pui frigaruile la teava tunului, scoti berea si astepti sa apara inamicul.

Evident ca pentru a aprecia viata in Tier 2 trebuie sa iesi putin in afara paradisului :smile: . Asa ca atunci joc cu AT-1, micul sniper. Tunul are un zgomot profund, si chiar simti satisfactia cand gauresti ceva. Problema e ca de obicei acel ceva se intoarce si te gaureste repede, iar troaca de TD nu-i tocmai o chestie vioaie. Un joc echilibrat e atunci cand sint in fruntea listei si mi-e frica doar de M2 Medium, BT-7 si Pz III Ausf si am satisfactia ca un obuz la tinta face ravagii. Dezechilibru este atunci cand in fata am niste Hetzere, in cazul ala campare la boschet sau dupa vreun un Hetzer din echipa.

Ultimul tanc era logic sa fie Arty. T57, pentru ca are bataie lunga si nu te rogi o zi sa incarce tunul, in plus e si vioi. In caz de belea se poate si apara ca un TD. CU el nu-mi pasa de echilibrul jocului. Daca sint in fruntea listei mor cam repede, pentru ca ma lupt cu tancuri usoare, iar alea sint cam vioaie mai ales BT-2 si BT-7 al caror mic dejun preferat il constituie Arty. Cand sint in fundul listei inseamna ca stau ascuns si mai nimeresc cate o cutie de tabla ocazional, in plus am si ceva sanse s-o sterg daca se impute treaba.

Da, jocul e fain. Am locurile mele preferate pe Pagorki, Malinovka, traseul meu preferat pe Himmelsdorf. Cand pic pe Karelia, Prohorovka si Ensk mi se pare cam neplacut. Imi place sa ma bat fara grija ca un obuz sa ma dea gata, pot juca la gramada iar daca sint avariat tare fug spre linia de fund si astept sa intre cineva in bataia focului. Cand atacul e intre grupuri mai mari, se trage in disperare, apoi se fuge, si ai sansa ca atunci cand te expui inamicul sa fie cu tinta pusa pe alt tanc. Pe Pagorki se alearga la deal in sus si in jos ca la curse, iar la Malinovka se trage la intamplare in boschetii suspiciosi pana ramai fara munitie.
 
Nu e cantărstraic.
Hai sa-ti dau o veste, e fix cantarstraic cu tancuri. :biggrin:

pufi, M3 Lee cred ca e singurul tanc care m-a disperat in jocul asta (bine, las la o parte Tiger/KT din beta). Am ajuns sa cheltui 150 gold pentru transformat ceva elite XP in free XP ca sa scap odata de el.

Mai departe pe ce linie vrei sa mergi tine de stilul tau de joc. Eu tot ce pot spune e ca mi-au placut si T1 Heavy si M6 (in ciuda aspectului de caramida pot incasa stoic medalii de Steel wall si pot aduce medalii de Sniper/Top gun lejer) iar T29 chiar imi place tare (de la aspect la damage). Plus de asta dupa cum am zis T29 e singurul american care are parte numai de imbunatatiri dupa patch (bine singurul minus e reducerea damage-ului de la 360 la 320 asa ca nu mai pot da one shot intr-un SU-85).

Si alt aspect pe care l-am mai spus cu T29 am parte in marea majoritate a meciurilor de matchmaking decent (versus Tier 7 sau maxim 8 si tancul e in stare sa tina piept unui IS sau Tiger ba chiar sa faca si damage la KT/IS-3) dar nu stiu daca tine de bafta pura sau e feature ascuns prin serverele rusnacilor.
Dar eu prea-s genu' care sa baleiez harta in toate directiile la viteza maxima intr-un medium/light de asta am ales un heavy.
Cit despre KV-uri ai un pic de rabdare pina la SU-85 cu tunul de 107. 2 lovituri le trebuie. :biggrin:

spooky51 respectele mele pentru fun-ul pe care l-ai gasit in tierele mici. Asta e tot ce conteaza, sa-ti gasesti locul in multitudinea de tancuri si tiere. La mine e vorba de tier 5-6-7 la tine ceva mai jos. :smile:
Da, jocul e clar biased pentru rusi dar atita vreme cit pot gasi un tanc care sa ma distreze ma doare la basca ca-i rus/american/german/francez/whatever.

Ieri am avut parte de un meci cu T29 pe Malinovka in care am fost in coada listei (bine, sub mine mai erau doar doua artilerii) care incepea cu 2 de Tier 10 vreo 6-7 de tier 9 si restul de 8. In echipa mea au fost 5 T54 iar la adversari 2. Meciul a durat cam 4 minute. Eu am iesit dupa un minut juma' apucind sa trag doar 2 obuze intr-un lateral de VK4502 si dupa aia gata dar m-am uitat ce fac cele 5 T54. Este o nebunie, s-au dus toate in haita in juma' de minut in celalat capat de harta, au ras rapid cele 2 artilerii si apoi restul echipei adverse (nu singure bineinteles dar au fost virful de lance). Nu stiu daca ati vazut vreun documentar pe Discovery despre cum vineaza o haita de lupi dar exact asa a fost.
Urasc T54 din rarunchi si pe rusnacii astia care l-au bagat in joc.
 
Burebista, you should make a list, sa nu uiti pe cine urasti mai tare. Pana acum arty, apoi T54... am uitat ceva? :biggrin:
 
Am jucat oleac' amu, 4-5 kills în vreo 6 meciuri, patetic oricum :biggrin: Ce m-a enervat la superlativ e că într-un meci am distrus 2 tancuri dar mi-a pus doar 1 kill -.-

Antialiasing nu merge pe nvidia... wth?
 
Back
Top