World of Tanks

- T34 - in configuratia initiala e o porcarie, fully upgraded abia devine decent; armura slaba pentru tier
Probabil te referi la T-34, medium rusesc de tier V. Dacă da, atunci ăla mi se pare unul din cele mai faine tancuri din joc.
De ce:
1. Tunul care îl face să strălucească e cel de 57mm; are RoF excelent (până la 30/minut), penetration foarte bun pentru tier-ul lui, damage cam mic dar compensat din plin de RoF.
2. Dacă îl foloseşti ca sniper, faptul că are armură slabă devine irelevant. Trag la 500 m distanţă din plin în inamici, am nu'ş câte medalii de sniper cu el, e un mare făcător de bani (mai mare ca SU-85 if you play it right).
3. Iarăşi, când eşti sniper, inamicii te văd, se chinuie să te nimerească şi nu reuşesc. Sunt hărţi în care te poţi ascunde foarte bine astfel încât să fii imun la arty şi să ţi se iţească doar un petec de turelă şi tunul.
Şi îi căpăceşti de la distanţă de numa'.
M3 Lee parca are 2 tragatori dar ala chiar are 2 tunuri, chiar daca cei din turela superioara nu e folosit in joc.
Strict în joc, al doilea gunner e absolut de pomană dar afectează performanţa overall, ceea ce mi se pare de un cretinism feroce. Anyway, M3 Lee este cel mai prost tanc din joc. There, I said it :smile:
 
La T-34 rusesc ma refer; tunul rusesc ZIS-4 de 57 mm (si cele similare de pe TD-uri) e excelent, dar il poti pune pe T-28 care e un tier mai jos si e un tanc mai ieftin; cu T-34 joci un tier mai sus, asta inseamna ca dai de tancuri precum T29 american, Tiger 1 sau IS rusesc, tancuri pe care cu T-28 nu le vezi. Cu T-28 poti lovi cu tunul de 57 aproape orice alt tanc dintr-o batalie, pe cand T-34 poate fi inofensiv pentru jumatate din echipa adversa.

Pune un T-34 fata in fata cu PIV cu tunul lung de 75 si vezi ce se intampla. Sunt in acelasi tier. Sau cu TIII/IV, acelasi tier si aceeasi ramura: un T-34 are nevoie de 5 lovituri penetrante in PIII/IV ca sa il distruga, P III/IV de doar 4 in T-34, dar diferenta de penetrare intre tunuri face ca orice lovitura in T-34 sa faca avarii pe cand in PIII/IV sunt sanse mari ca unele sa ricoseze. Hull-down versus PIV e tragedie, tunul de 57 nu poate penetra turela de 120mm, tunul de 75 extra-lung face praf un T-34 in 3 lovituri, toate penetrante (p138 versus armura 60).
 
Probabil; ideea e că în joc eu de obicei lupt din poziţie retrasă, încercând să fac doar damage minor şi deranjând inamicul suficient încât ori să facă relocate, ori să îi ignore pe cei mai avansaţi.
Când jucam cu T-28 vedeam tancuri de tier 6-7 cu ghiotura; asta fiindcă de obicei eram în pluton cu tancuri de tier 5. De când cu T-34, am ajuns din ce în ce mai des în top 5 tanks, uneori chiar dau de bătălii fără heavies, unde deasupra mea nu prea sunt decât maxxim tancuri premium.
Ideea e că sniping mode îţi permite să fii selectiv, să tragi în zonele "moi" ale inamicilor, să "ţintuieşti" tancuri inamice mai dificile prin detracking continuu şi artileria să îi rezolve.
 
Si cica sa faci ceva kills in meciul asta... :frown:
 

Attachments

  • arty.jpg
    arty.jpg
    92.9 KB · Views: 35
ideea e că în joc eu de obicei lupt din poziţie retrasă[...]Ideea e că sniping mode îţi permite să fii selectiv, să tragi în zonele "moi" ale inamicilor
Corect, asta faceam si eu cu T-34 pana in reset, mai putin cand venea Miahi peste mine cu SU-85 si nu mai era cazul de telegrame la distanta, dar functioneaza doar cu echipaj (commander si gunner) spre 100% (ca sa vezi si sa nimeresti de la distanta); pana ajungi acolo, chiar si cu 75% (fara gold) iti ia ceva vreme. Lista de am pus-o eu mai sus e cat de distractiv e sa joci cu tancurile respective din configuratia standard si pana la nivelul urmator, acum ca nu mai exista free gold nu mai e deloc distractiv cu T-34 pana ajungi sa il echipezi corespunzator.

Btw, Matilda mi se pare un tanc slab, e lent si are tun slabut si chiar si cu echipaj 100% nu prea face fata in lupte cu tier 5-6 si e inofensiv fata de restul. Am reusit o singura data sa rad 7 inamici intr-o lupta si asta pentru ca eram primul pe lista, iar KV-ul inamic a fost ras de TD-urile noastre, altfel ma facea salata de cruditati cu panselute. Da, fac bani cu el, dar e ca un cutit tocit la care nu ai ce sa ii faci: la majoritatea tancurilor normale cu upgrades le poti face bune, la Matilda ramane un cutit tocit.
 
T-34 l-am jucat cu crew începând de la 75% şi acum e pe la 92% şi mi se pare un tanc excelent. La 100% + repairs o să fie probabil un tanc şi mai excelent, dar mă gândesc să încerc un T-34-85 (nu-s sigur încă) şi atunci transfer echipa. Mă mai gândesc. toată echiparea am făcut-o din lupte proprii, n-am investit defel free XP în el. Am luat tracks, apoi tunul de 57mm şi restul după.

Matilda - read me.
E adevărat, nu e tanc care să fie bun contra tier 6, dar contra tier 5 e un MEDIUm tank suficient de bun. E tanc de sniping şi defense, depinde cum îl joci ca să fie bun sau rău.
Ca exemplu, începe un meci, unul scrie "boo Matilda, we gonna lose". Îi răspund politicos, cu ceva doză de umor şi începem măcelul. 7 minute şi 5 kills mai târziu îmi cerea (el mort) să vorbim pe privat despre Matilda şi cums e joacă.
Sunt meciuri în care nu reuşesc să fac mai nimic, altele în care ţin solo un flank contra 5-6 inamici (avantajul e că fiind un tanc mai puţin întâlnit, nu i se cunosc zonele slabe şi mai sunt şi ei fricoşi, nu sar toţi deodată la atac). Altele în care ţin flancul şi ăilalţi mor pe capete în flancul ălălalt, etc.
Overall, mie Matilda mi se pare un tanc excelent, mai ales că destul de des pică top tier şi ceilalţi sunt sub mine. Combinat cu armura relativ zdravănă (şi faptul că turela are aceeaşi armură all around) şi viteza bună de tragere... mie îmi place, what can I say.

Shopping-ul de azi mi-a adus tunul de 107mm pe KV, 3 sloturi, încă o lună de premium şi mai am f'o 1200 gold. Îl ţin pentru gold shells la Matilda, cu care vreau să particip la drill-ul de duminică.
 
OOO, deci de asta la primul meci cistigat azi am avut intre 3-4k XP. Cool!
Inca 22k si iau tunul de 105. Back to work.
 
Dap, am schimbat si eu niste module:
- T29 are acum stab, coated optics si liner
- SU-100 are acum coted optics, gun laying drive si camo
 
Mie-mi vine sa pling. Ieri am dat o palarie de bani pe Toolbox, rammer si ventilation (da, am ramas la ceea ce mi se pare logic) si azi erau la juma' de pret.
Eh, bine ca nu-s decit credite care se fac cu Matilda/SU. Daca era si XP ma zgiriam pe ochi. :biggrin:
 
Same here; săptămâna asta cred că am băgat un milion jumate credits în module.
Puteau să anunţe cu câteva zile înainte măcar, dar deh...
 
Noroc cu asta; luat tunul de 107, camo net, binocular scope... Am vândut toate celelalte tancuri ca să profit de ocazie :smile:.
 
Noroc cu asta; luat tunul de 107, camo net, binocular scope... Am vândut toate celelalte tancuri ca să profit de ocazie :smile:.
Da' tu de vreo doo saptamani esti cu SU-85 asta! Dai banii pe votca daca acum ajungi la 107?
 
Pai poate omul mai face si altceva in afara de WoT... eu de-abia am ajuns la SU-85B si trag de zor cu SU-5, cu max 10 jocuri pe zi n-ai cum sa le faci mai repede...
 
Păi vreo săptămână n-am jucat deloc, că fusăi plecat, nu mă joc WoT în roaming :smile:.
 
Tunul de 105, rammer, ventilation si echipaj la 100%. Cronometrat load-ul = fix 12 secunde. Nici mai mult nici mai putin.
Cu o aproximatie grosolana cu toate modulele alea ar fi trebuit sa fie cam de 10 secunde.
Fuck, si am mai dat si o poala de bani pe module.

Stau si ma intreb daca vreunul din modulele alea are vreo influenta.
 
Asta ma intreb si eu...
Am impresia ca nici liner-ul ala nu face mare branza, mai bine tineam cutia cu scule ca sigur imi ere mai util!
 
Tunul de 105, rammer, ventilation si echipaj la 100%. Cronometrat load-ul = fix 12 secunde. Nici mai mult nici mai putin.
Cu o aproximatie grosolana cu toate modulele alea ar fi trebuit sa fie cam de 10 secunde.

La T1 Heavy am crew la 99%. Cum ajung la 100% o să calculez şi eu.
La KV mai durează :smile:
La Matilda sunt îndeplinite condiţiile, o să verific de îndată ce reintru.
 
Back
Top