World of Tanks

Eu am 4 tancuri cu care joc, M2 Light Tank, Pz38H si 2 TD-uri, un AT-1 si un Marder II, asa ca am parte si de ceva variatie.
Pe partea germana am inaintat pana la P III Ausf, care e un tanc fara blindaj practic. CU Luchs am avut rezultate nitel mai bune in scouting. Am incercat dupa aceea TD-urile, m-am oprit la Hetzer care ia cafteala in permanenta.
Cu americanii am trecut la Stuart si M2 Medium Tank, am putut face ceva scouting cu ele. Am incercat si M3 Lee, nu mi s-a parut asa oribil, tunul cel mai puternic merge, iar blindajul nu-i nici el chiar foarte slab. Mai rau era cand Arty lua la ochi ditamai ladoiul.
Ca arty, T-57 mi-a placut, in rest niciunul.
Cu tancurile rusesti am incercat sa joc insa nu mi-a placut. BT-2 are viteza, insa ciuciu blindaj, iar radiourile rusesti sint primitive. Pe partea de TD am ajuns la SU 76 care e net inferior Marderului, asa ca m-am limitat la AT-1.
Peste Tier 3 e greu sa joci, nu din cauza ca tancurile ar fi proaste ci din cauza ca joci cu unii mult prea puternici. Chiar si cu Marder-ul nu e nici o placere sa te trezesti nas in nas cu un Hetzer. Iar TD-urile sint cina preferata a lui Arty. Cu tancuri de Tier 1 -2 joci doar cu cei de un Tier mai mare ca tine, asa ca tot ce te omoara poate fi omorat.
 
Poftim de cumparati!

O intamplare amuzanta intr-unul de jocurile de ieri: eram pe harta aia in care ai juma' oras, juma' camp si vad ca un coleg este inghesuit de un KT intr-un colt si-si dau boabe acolo. Vin pe la spatele KT-ului - nu ma vede - si-l penetrez (fara flori, fara cina, bafta mea!), eu avand VK3601H. Ala de vazuse moarte imi arunca un thx numai ca a ramas blocat in ungherul respectiv deoarece nu mai avea loc sa iasa de epava KT-ului. Noroc s-a terminat lupta la scurt timp.
 
E pretul aurului + ~5 euroi tancu' cu pricina. Cel putin asa pare la prima vedere.
Bun asa, no Maestro card. Eh, o sa-mi ia mai mult sa ajung la SU-85 fara gold. Asta e, more time in lower tiers = more fun. :biggrin:
 
Inca ma gandesc ce pachet sa cumpar - medium sau light. Light doar pentru gold si ceva distractie cu tancul primit, medium pentru tancul primit si apoi pentru gold (tancul are specificatii interesante), desi eu sunt fan TD si nu exista un asemenea pachet. Cei cu arty ce o sa faca?

Btw, ce tier sunt tancurile din pachete? Ca nu gasesc informatia.
 
Eu n-o să iau gold deocamdată. Nu merită dpmdvd, nu am timp să joc decât 2-3 ore pe zi seara după muncă (dacă le joc şi pe alea...) şi plătesc 24h ca să joc 3? Ar trebui modificat sistemul, eu unul n-am timp să stau o zi întreagă să joc tancuri ca să nu pierd aurul.
 
Pai nu iti trebuie cont premium, nu? Doar cumperi aurul si atat. Si chiar daca vrei sa iti iei Premium pentru un weekend (cand se anunta ploaie) nu esti obligat sa joci 48 de ore in sir, joci cat vrei tu.
 
Exact, la cont premium mă refer. Da, ar fi și asta o idee, însă mi s-ar părea mai corect să te taxeze pe cât joci și pe timpul scurs de la activare.
Eu mai joc (sau mai jucam, m-am cam plictisit de el în ultima vreme) ikariam, acolo am activat de câteva ori opțiuni plătite, dar adunam resurse în plus pe treaba asta. Și adunatul mergea 24h indiferent dacă eram online sau nu. Aici timpul premium se scurge indiferent dacă joci sau nu.
 
(puts sunglasses) deal with it.

Acuma ontopic: până nu devine match-making-ul mai omenesc o să cam stau pe bară şi o să joc la nivel lejereanu, conform clanului în care mă aflu :smile:
Deci zic pas la gold deocamdată.

Preorder packages sunt cam crappy, nu tu arty, nu tu TD...
 
Exact, la cont premium mă refer.
Nu esti obligat sa iti iei cont premium, eu imi iau gold pentru training la echipaje, garaj mai mare sau conversie de experienta, cont premium fac doar daca vreau sa fac un pluton din cand in cand. Mi se pare ok sistemul.
 
Cel mai util am găsit transformarea aurului în cont premium pentru punctajul dublu pe fiecare luptă (sau procentul care se dă, nu-l cunosc) și pentru transformarea punctelor în free experience. Echipajul ajunge și singur la 100%, prefer să dau bani pe training la 75% și de acolo cresc ei, cu tanc chel și echipaj 100% n-am văzut minuni.
Că tot veni vorba, T34 e un jaf, toate upgrade-uile care le-am făcut pentru el au fost cu free experience.
 
Dupa ceva zile in care am si uitat de joc, aur, etc, m-am trezit cu 4000 Gold in cont :biggrin: .
Am cumparat un T-14 american cu 1500 Gold, echipaj 100% inca 1000, restul i-am dat pe module ca s aincarce si tinteasca mai repede.
Dihania asta e alta viata. M-am intalnic cu un Sherman pe care il vedeam doar in postere, si am vazut ca obuzele sale cam ricoseaza, dar ale mele penetreaza de aproape, asa ca l-am bagat la colt si l-am sherminat nitel. Dupa aia am mai scarpinat cativa pe drum spre baza inamica, unde doi arty disperati au reusit sa ma impiedice sa o capturez, dupa ce pe unul l-am linistit. Frumos a fost ca echipa a avut victorie, dupa ce avea cu vreo 3 tancuri mai putin, chiar am intors nitel batalia.
Urmatoarea batalie am dat-o impotriva unou Pz IIi Ausf si chiar si un P II cu autocannon, eram al doilea de sus in lista. Daca nu eram asa lent cred ca omoram tot, asa am curatat doar 4, am intrat intr-un palc de 5-6 Medium si TD usoare, unii au acceptat batalia, dar majoritatea au sters-o repede. Un Pz III Ausf a incercat sa manevreze in jurul meu, insa turela nu s emisca rau, i-am tras una in senile, apoi am stat sa privesc cum trage in mine fara sa-mi faca nimic, in timp ce din spate aparuse P II -ul care imi facea un masaj la turela. Pana la urma i-am mai tras doua boabe P III Ausf si l-am terminat, iar P II-ul a sters-o in graba.
Vad ca tancurile Premium te scutesc de bataia de cap a upgrade-urilor, si sint destul de ok.
 
Gold-ul l-am folosit exclusiv la transformarea Elite XP in free XP. Si doar 2 zile de Premium cind am bagat ca Berila ca sa fac credite si XP.
Nu e nicio tragedie daca joci fara gold atita tot doar ca dureaza mai mult pina stringi XP si credite.
In principiu mi-ar fi convenit pachetul ala light ca-mi dadea un tanc de scout sa mai pierd vremea si aveam gold ca sa mai sar niste etape pina pe la Tier 5-6.

Ieri am luat tunul ala rapid pentru SU-152 si am jucat fo' 5 ore exclusiv cu el ca sa-mi fac o parere. Cred ca-mi pot spune parerea despre linia de TD-uri rusesti.
Dupa cum am spus SU-85 e sweet-spot-ul la TD-urile rusesti. Bineinteles cu tunul de 107 si echipaj 100% plus camo skill si module/consumabile ajutatoare. Maximum fun and money.
SU-100 inca mai merge. Tunul de 122 e OK, are si ceva HP mai substantial.
SU-152 e Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Ai pe de o parte bestialul tun de 152 care cu HE rupe pina la Tier 10 (da, primul si singurul IS-7 terminat de mine din 3 lovituri a fost cu tunul asta dar e drept ca era deja la 70%, luat din lateral si spre norocul meu era angajat in lupta cu alt tanc si nu ma vedea din boscheti) dar se incarca foarte greu si n-are treaba cu acuratetea e doar noroc pur sa nimeresti la distante mari (cu toate ca am one shoot-one kill si la distante de 400-500m, dar foarte rar) si pe de alta parte ai acel rapid tun de 122 cu care poti trage in mai multe tinte in acelasi timp in care ai trage cu 152-ul dar din pacate este aproape useless cind dai de Tier9/10.
La TD-ul asta ar fi fost ideal sa te lase sa-ti alegi tunul dupa ce incepe matchmaking-ul pentru ca daca am tunul de 152 si-s in primii 5 nu prea am ce face cu el si viceversa daca am tunul de 122 si-s in ultimii 5 iar sunt in plus in meciul ala.

Din cite am vazut mai departe la ISU-152 ai acelasi tun de 122 iar ala bengosu' e de fapt cel de 152 da' cosmetizat un pic. Mai ramine Objectu' si cam asta e cu TD-urile rusesti.

Dupa mine de la SU-85 ar trebui sa faci un fast-forward direct la ISU/Object pentru ca SU-100/152 sunt cam redundante.

LE: Deci da, tunul rapid de 122 straluceste daca functioneaza matchmaking-ul si esti pe o harta corespunzatoare chiar daca echipa sucks. :biggrin:

attachment.php


Acu' alegerea tunului inainte de batalie e loterie curata. :capu:

Later: Asta da medalie. :evil:

attachment.php


Last edit: Am reusit de mi-am tras un sut in c***e singur. Am bagat ca disperatu' in uichend ca sa string 80k XP pentru ISU-152. Am reusit dupa 2 zile de zombi dar in timpenia mea am vindut si SU-100 si SU-152 (am zis ca oricum tunul de 122 e si pe ISU) dar am uitat sa-mi trimit echipajele in baraca asa ca pe ISU am echipaj chel la 75%. Si pe alea 2 aveam ehipajele la 100% plus 80% skill in camo. :capu:
Acu' m-am ales cu un TD cu acelasi tun de pe SU-100/152 care se misca ca un handicapat locomotor si in luptele vs. Tier 10 e ca o musca, biziie da' nu face nimic.
Iar tunul minune BL-10 costa aproape cit tancul, 65k XP.
Oh well, nu mai e mult pina la hardwipe...
Se pare ca e end of game pentru mine.
 

Attachments

  • su152_medals.png
    su152_medals.png
    95.8 KB · Views: 310
  • su152_halonen.png
    su152_halonen.png
    192.6 KB · Views: 310
Last edited by a moderator:
Se pare ca au aparut de ceva zile si preturile pentru pachetele de gold.
The Gold available per 1EUR - 215-300 (depending on the package for EU server), per 1GBP - 252-353 (depending on the package for EU server), per 1 USD - 179-250 (depending on the package for US server).
 
Mi-am luat cel mai distractiv tanc pana acum: T28. E tancul rusesc tier 4 dinainte de KV, are un blindaj din foita de tigara (il ciocaneste si un PII :tongue:), dar are ca optiuni un tun foarte lung de 57 mm (sniper style) sau unul de 85 mm: de la distanta mica e mort, la distanta mare e un super-TD cu turela rotativa :biggrin: E cam dificil de jucat cu el, dar e al naibii de distractiv, mai ales ca jucasem cu T34 inainte si cand l-am cumparat pe asta aveam tunul de 57 gata cercetat. Se poate lupta decent impotriva unui tanc tier 6 :smile:
 
M-ai buşit ieri cu T34 în bază la Prohorovka, când experimentam SU-87 cu tunul de 107mm şi încercam să mă apropii în disperare, că aveam gunner-ul mort şi nu reuşeam deloc să te cuprind în ţintă. Atunci am învăţat că n-am şanse cu tunul ăla să ies la bătaie, găsesc un tufiş potrivit şi acolo înţepenesc până se termină bătălia.
 
Back
Top