World of Tanks

5. Match-making System

Plans for future:

- Match-making spread for the majority of the vehicles is not planned to be decreased

Ăsta e un lucru care mă va împiedica să mai joc. :damn: Oh well, back to EVE Online, I guess. Să vedem dacă ce scrie mai jos va fi de ajuns ca să mă ţină în joc:
Most of improvements will be done by means of changing match-making value ("weight") of the vehicles, that enables us to adjust the probability of getting into battles of a particular tier without changing actual match-making spread
It will be possible to assign unique match-making value to each individual tank (currently assigned according to tier and type, i.e. all tier 8 heavies have the same value)
Chestia asta îmi spune că ăia care au făcut algoritmul ori atâta ştiu să facă, ori au plecat din echipa de development şi cine a venit n-are habar ce se întâmplă. Nasol.
Match-making value for tier 9 medium tanks is to be increased that will bring them in battles of higher tiers
Higher adică ce? Că sunt top of the line.
 
Mda, tank light tier 4 in batalie cu Jagdtiger (tier 9): moare din prima de la orice lovitura, chiar daca nu e nimerit. Tocmai am vazut cum se intampla asta cu o lovitura care a aterizat la 2-3 metri in fata tancului, dar o fi fost HE.

Care e sensul de a baga un light t4 cu tancuri t9? Un Leopard nu e decat un Panzer II cu motor mai zdravan, un inutil tun de 5cm si armura suficienta cat sa devina mai lent decat Luchs si insuficienta pentru o batalie cu un Panzer III (tot tier 4). E un tanc prea lent pentru un scout, prea slab inarmat pentru a trage chiar si in arty de tier mai mare, e un banc prost pana la urma si o spun dupa ce am jucat destule misiuni ca sa il fac elite. E cam la fel de prost ca A20, ca scout BT7 e mai bun si e tier 3, il gasesti mai rar in misiuni cu uriasi.
 
Eu zic sa asteptam lansarea oficiala, vedem ce se mai intampla samd. Cu siguranta vor mai fi chestii de fine tuning.
 
Mda, tank light tier 4 in batalie cu Jagdtiger (tier 9): moare din prima de la orice lovitura, chiar daca nu e nimerit. Tocmai am vazut cum se intampla asta cu o lovitura care a aterizat la 2-3 metri in fata tancului, dar o fi fost HE.
Am testat io asta mai sus cind am dat pe linga un VK cu 15% HP cu un HE de 152. :biggrin:

In alta ordine de idei SU-152 e cam frustrant (sau oi fi nimerit io aseara pe invers). Daca-i pun tunul de 122 nimeresc printre ultimii in meci si sunt inutil contra Tier 9/10 iar daca-i pun tunul de 152 nimeresc in primii 3-4 si iar sunt inutil ca ma halesc tancurile rapide pina incarc a doua oara. :capu:

Citisem si eu anuntul ala postat de bonko si ramasesem cam dezumflat vazind ca n-au de gind sa umble la matchmaking.
Sigur am sa-l joc, macar sa ajung din nou la SU-85. Dupa aia ramine de vazut cum va evolua/involua.
 
Raman cateva optiuni distractive, mi se pare un lucru bun ca nu o sa fie toti atrasi de o urcare rapida in tierele de varf (ok, tampiti exista oricand si nu o sa se schimbe asta vreodata). Sunt tancuri cu care e o placere sa joci, gen BT-2 sau BT-7, Luchs, Marder II, Panzer III (pe alocuri), SU-85B, Stug III; sunt tancuri care sunt nasoale orice le-ai face (ex: Panzer II, A20, T1 Cunningham, Loltraktor), asa ca daca alegi ceva potrivit poti sa te distrezi la tier 2...5 vreme indelungata. Singura chestie ciudata e ca dupa o vreme nu mai ai nevoie de gold, asa ca daca il ai poti incepe sa folosesti munitie premium: la tancurile tier mic are penetrare mai mare si acelasi damage (nu e HE), dar asta e suficient daca vrei sa tragi cu Luchs in KV sau cu Hetzer in IS.
 
Tocmai ziceau ca vine v.0.6.4, de ce se mai incurca cu .3.9? Mai ales ca in afara de problema cu memoria nu rezolva nimic critic ("ban reason message", foarte important :tongue:).

Eu astept cu interes hartile noi, cu cat mai mari cu atat mai bine :smile: Ultima e awesome!!!
 
Clientul 0.6.3.8 nu vede update-ul, dar dupa ce porneste ma duce pe pagina oficiala, unde inca nu e nici un link catre update. :frown: Se pare ca trebuie sa plec la servici.
 
Game up & running. Teoretic, pentru ca lag-ul si ping-ul vad jocul imposibil de jucat momentan. Si nu sunt singurul, mai erau doi pe Stapa care se plangeau de asta. :frown:
 
Sunt un dezastru cu un medium tank. Ma descurc binisor cu tank destroyers, daca nu ma mananca si nu ii fac pe altii sa ma scarpine ma descurc destul de bine, dar acum mi-am luat si un Panzer III/IV si habar nu am ce sa fac cu el. E fully upgraded si ma fac praf tancurile grele, ma fac praf tancurile usoare (m-a distrus un P III din 2 lovituri cu tunul de 75 in timp ce se invartea in jurul meu), sunt un elefant alb. Nimeresc ultimul din pluton sau nimeresc primul din pluton dar la inamic sunt 2-3 KV-uri care ma fac praf. Nu pot sa joc cu un medium tanc precum cu un TD pentru ca nu e un TD, ce sa fac cu el in afara de a-l vinde sau a ma lasa eu de joc?
 
Ştii ce e interesant? Aia mă întrebam şi eu mai ieri, când încercam să fac grinding cu un M7 şi m-am enervat de numa'. Am reuşit 1 kill, la noroc, în vreo 7 bătălii.
 
Adrian nu stiu cum e cu III/IV ala (e pe linia spre Panther cumva?) da' eu cu PzKpfw IV upgradat/module/consumabile/full-training m-am distrat aproape la fel de bine ca si cu VK-ul. :smile:
A fost primul tanc cu tun sniper.
 
Nici eu nu înţeleg prea bine chestia cu medium tanks. Mă chinui de foarte mult timp să upgradez M7-ul. În vreo 60 de bătălii nu am reuşit să adun XP nici pentru upgrades, d-apăi deblocarea nivelului următor. Am reuşit să-l upgradez full doar folosind free XP şi o tonă de bani făcuţi cu alte tancuri (tot zicând "bă, poate nu e upgradat de-i aşa nasol").

Dacă pic cu tier mic, n-am tun suficient de bun să stau la sniper, şi până la urmă mă năpădesc ăia mici şi dacă stau la apărare. Dacă pic cu tier mare, mă trimit ăia în scouting, că doar ei stau la pomană. Şi e prea lent pentru scouting şi are armură prea subţire pentru rezistat.

De-asta la tancuri prefer M3 Stuart (prea rapid să mă prindă) sau PzKpfw B2 740(f) (prea gros ca să mă dea jos). În ultima bătălie cu B2 740 am curăţat baza inamică de 3 artilerii şi un Hetzer, şi asta fără să mă ascund pe undeva. După ce am distrus 2 artilerii (cu toţi ăştia trăgând în mine) încă mai aveam 100% hitpoints.
 
Eu doar cu medium joc. Ce am învățat e că nu ești heavy :smile: ai tras în cineva un obuz, te miști, măcar 5 metri mai încolo. Dacă ai tun bun poți să stai și sniper (am pe Panther 88-ul lung, e o plăcere să tragi într-un Tigru din boscheți și să nu te vadă) dar nu pentru mult timp. Mișcarea continuă e cea mai importantă în cazul ăsta. E un stil de joc diferit, nu se potrivește oricui.

Am mai zis că îmi iubesc VK3002DB-ul? E principalul meu money-maker. Dacă nu ar fi atâtea T-44 și mai ales T-54 ...
 
Dacă nu ar fi atâtea T-44 și mai ales T-54 ...
:pumn:
Ar trebui scoase OZN-urile alea de T54 sa mor io. Imi piere tot cheful cind dau de un meci cu ele, sau si mai rau un meci cu 5 d'alea in echipa adversa (mi s-a intimplat destul de des cu SU152 ca sa fie doar o coincidenta).

Si da, ai dreptate, cu medium trebuie miscare si verdeata. :biggrin:
 
Eu nu am probleme chiar atat de mari cu P III/IV (da, e pe ramura spre Panther, P IV e spre Tiger), l-am echipat complet dupa primele 10 misiuni si mai am nevoie de XP doar pentru trecerea la VK 3001 (P), scot cam 1 kill pe fiecare misiune (maxim 3 kills si 5 damaged), dar asta numai pentru ca joc cu el in stil TD - pe harta cu valea si podul (ultima) am facut prapad printre tancurile 3-5, dar am murit de fiecare data pentru ca intre timp heavy inamice ma lasau singur pe harta. Am ajuns sa cumpar si 2-3 proiectile premium doar ca sa am o sansa cu un heavy, insa nu merita: am tras in T32 (tier 8) si ii iau cam 8% la fiecare lovitura in conditiile in care un proiectil costa 5 gold=2000 credits si la sfarsitul misiunii primesc maxim 12-15k, din care reparatiile si munitia normala ma costa chiar si 5000. Daca trag 5 proiectile premium si sunt distrus la final ies pe minus cateva mii de credite, trebuie sa joc 2-3 misiuni cu Stug III (pana la 20k profit per misiune) ca sa pun banii in cont.

Dar, fata de cum vedeam P III/IV sau PIV din turela unui PIII A, unde parea un monstru mare, rau si invincibil, cand privesc din turela P III/IV spre un grup de 2-3 PIII-uri nu stiu pe unde sa o iau la fuga :biggrin:
 
In alta ordine de idei daca vreti un altfel de skin pentru obectu' muncii aruncati un ochi p'aici.
Tot acolo aveti un skin pack cu hit zones pentru citeva tancuri mai greu de induplecat. Mie mi se pare un fel de cheat si plus de asta tancurile respective arata ca un clown dupa aia. :biggrin:

 
Back
Top