World of Tanks

To answer:
1. Clanul rămâne şi după reset.
2. Nu pot trimite mesaj către clan owner din interfaţa web.
3. Dacă aplicaţi, spuneţi că veniţi din partea lui "war4peace".
4. Clanul promite să joace serios, dar nu încrâncenat (adică play mode-ul în bătălii să fie matur, dar nu-ţi pune nime' cuţitul la gât să intri nu'ş câte ore pe zi).
 
Io nu înţeleg ceva. În mai toate jocurile cu micropayments pe care le ştiu e cam aşa: cu cât cumperi cantitate mai mare dintr-un foc, cu atât e mai ieftin. OK, diferenţele sunt uneori nesemnificative (sub 10% în cazul EVE Online), dar chiar nimic?
Ce incentive să ai la cumpărarea a 25000 Gold când costă la fel de mult ca 10x2500 Gold?
 
Am observat o chestie referitoare la matching şi parcă e prea evidentă să fie doar întâmplare: dacă deschid jocul şi-l las vreo 5 minute să stea degeaba în fereastra principală următoarele runde sunt printre primii, de multe ori chiar primul. Apoi scad şi întru cu KV-3 chiar şi penultimul. Repet treaba asta şi iar mă dă printre primii. Încercaţi şi voi, chiar sunt curios dacă e doar coincidenţă sau nu.
 
Nu cred că ţine de viteză, am verificat şi asta. Încearcă şi-mi spui dacă e aşa sau nu.
 
Ăăă... matching-ul nu ar fi logic să se facă server-side, astfel încât ceea ce faci tu pe client să fie irelevant?
 
I'm in the clan. :biggrin:
M-au apucat dracii astazi, doar ce am pus si eu un tun mai bun pe SU-85B (nu jucasem cu el pana atunci) si in primele 3 batalii am fost in ultimii 3 de jos. Minunat mod de a-ti incepe cariera pe tancul in cauza. :frown:
 
Su-85B are un mod aparte de joc: are un tun extraordinar de bun, dar nu are armura. Asta inseamna ca tragi doar daca nu poti fi detectat sau daca poti face un kill per shot (daca tragi intr-un light tank gen T46, mai ales din laterala), altfel stai in tufis pana cineva ii acapareaza atentia tintei tale, moment in care te desfasori. Omologul german, Hetzer, are armament mult mai prost (tun de 105 scurt, penetrare vax, sau de 76), dar are blindaj care rezista la 2 lovituri frontale ale unui inamic tipic (tier 3-5, nu 6).

Bun, suntem in clan,ce facem mai departe? Cum se pot juca batalii cu clanul? Ce nivel de armament au ceilalti din clan? Eu am doar 3 si 4 (tancuri, TD si artilerie) si as putea cumpara un 5 la nevoie, nu vreau sa incurc lumea degeaba, dar nici nu ma grabesc sa trec la 5 ca mai am vreo 4 unitati 4 care nu sunt elite.
 
Am avut ceva bătălii în pluton cu un tip din clan noaptea trecută. Omul cu Ferdinand (tier 8 TD), eu cu SU-152 (tier 7 TD). Am văzut numai de-alde tier 7-10 prin bătălii, la un moment dat îmi zicea omu' "I understand if you would rather play solo" :smile: - îi zic "nah, it's fine, i was bored anyway". Până la urmă m-am descurcat onorabil, chiar făceam damage la câte 2-3 per bătălie, am şi omorât vreo 2... ce să zic, ok-ish.

Clan Info.
 
Last edited:
Din detaliile clanului poți vedea fiecare user ce experiență are. De exemplu, Todin, comandantul clanului, are cele mai multe bătălii cu Tiger II. În joc ai și mai multe detalii despre medalii, faci right-click pe user.

Din ce-am văzut, fac ei plutoane pe nivele diferite; am jucat tier 4-5 în seara asta, deși între timp ei au făcut și un pluton de 8-9. Par relaxați, în joc făceau și chat, mai câte un sfat... Probabil în timp o să văd beneficiile luptei în clanuri.
 
Nenea war (bausto sau cine a mai trecut prin TD-urile rusesti) da un sfat la mosu'. Aseara am deblocat SU100 si am sarit direct la tunul de 100. Intrebarea mea ar fi daca merita luat ala de 122. De ce intreb? Ala de 100 are RoF mai bun, damage mai mic si acuratete mai buna. Ala de 122 are RoF slabut, damage maaare si acuratete mai slabuta ca cel de 100. Plus costul obuzelor care e impovarator. Penetration e la fel la ambele.
Nu se pune vorba de credite (tocma' am vindut KT-ul) e vorba de eficienta la sfirsitul luptei (XP si credite pe cont non-premium). Echipajul o sa-l transfer de pe SU85 si (probabil) in weekend o sa-l aduc la 100%. Deja am module suplimentare si consumabile deci e aproape 100% la capacitate maxima.
e-penisul imi spune sa-l iau pe ala de 122 (bigger is better) dar pe undeva am o retinere cu balanta finala de la sfirsitul luptei. Tiger/KT inca-mi sunt intiparite in minte. :frown:
Multam'.
Probabil în timp o să văd beneficiile luptei în clanuri.
Pai cam astea ar fi beneficiile.
Si in plus daca am inteles bine poti primi gold pentru provinciile controlate in clan wars.
 
Sfatul meu este sa experimentezi si am sa-ti explic pe scurt de ce.
O intrebare similara am avut-o si eu ptr PzIV si Stug III (7.5 vs 10.5) iar la inceput am ales 7.5 (rof mai bun, damage mai mic samd). Ideea este ca tot timpul vei cauta sa te pastrezi intr-o oarecare zona de confort stiind ca totusi nu ai punch si chiar si tancul ti se va parea mai fragil.
Dupa zeci de lupte cu 7.5 am trecut pe 10.5 iar in clipa de fata ma simt cu totul altfel ptr ca stiu ca acum 'am cu ce' - am kill si la T1 heavy, T14, KV, Churchill samd - dar si comportamentul in lupta se schimba, respectiv mai putin sniping, mai degraba brawler. Btw, loader la 100% ca sa bage flacaul bila pe teava rapid!
Dar oricum, experimenteaza, vezi care iti este mai potrivit si cum te simti.
 
De acord, oricum vroiam sa experimentez in uichend dar vroiam mai mult o parere preliminara ca sa stiu cam la ce sa ma astept. :smile:
 
Și eu ți-aș sugera tot să experimentezi, să vezi care-ți place. Am un Panzer IV și un Hetzer, la ambele am atât tunul de 75mm cât și cel de 105mm, și-s singurele ce nu le-am vândut din depozit după upgrade fiindcă le alternez. Se schimbă stilul de joc; cu Hetzerul cu 105mm fac mai mult pe sniperul sau artileria mobilă, cu cel de 75mm îmi permit să mă aventurez și printre clădiri. Cu Panzer IV cu tunul de 75 pot chiar să fiu printre cei ce împing linia frontului, pe când cu cel de 105mm rămân mai în spate ca să asigur backup sau apărare cu mobilitate relativ mare. Contează foarte mult și harta, dar asta nu o pot controla.
 
La SU-100 am folosit exclusiv tunul de 122 mm imediat ce am ajuns la el.
De ce:
1. Ca TD Tier 6 eşti fix în zona în care pici în bătălie ori primul, ori printre ultimii. Foarte rar am picat pe la jumătatea plutonului.
2. Conform 1., tunul de 122 mm îţi permite ori să faci one-shot la aproape orice (în cazul în care eşti top tier), ori să apuci să faci damage la inamici (în cazul în care eşti bottom tier).
3. Ai neapărată nevoie de proiectile HE (cel puţin 5, recomandat 10) pentru cazul în care pici ca bottom tier în meci.

Cât despre balanţa la sfârşitul luptei, eu n-am avut bătălie cu SU-100 în care să pierd mai mult de 1000 credite (asta dacă muream din prima fără să trag un foc şi echipa mea pierdea).
S-ar putea totuşi să nu fiu cel mai bun sfătuitor având în vedere faptul că nu am mai jucat de mult cu echipaj sub 100%, fără camo net şi fără camo skills :smile:
În orice caz, tunul de 122mm rulz pe SU-100, dar tunul de 152 mm sux pe SU-152 :smile:
 
Back
Top