World of Tanks

Au anuntat deja modificarile ptr viitorul patch - nu vad nimic legat de game balance - dar pe de alta parte se mentioneaza ca lista nu este finala. Oricum, f probabil sa fie game release version.

Legat de tancurile rusesti, eu as mentiona si faptul ca tech tree german este mai intortocheat in comparatie cu cel rusesc.
 
Ah, si am uitat sa zic citeva vorbe despre partea tehnica a jocului. N-am avut probleme de conectare, ping-ul e OK in 99% din jocuri, voice-chat-ul merge brici singura problema pe care o am e acel mesaj cu Low memory si ma trezesc cu o mare rosie in fata. Trebuie sa ies si sa intru si se auto-repara. Nu e chiar enervant deoarece se intimpla perfect aleator dupa citeva ore de meciuri si din cite am inteles problema are sanse mari de aparitie pe sistemele x64 cu >2GB RAM.
De altfel in noul patch linkuit mai sus au planificat reparatia dar e in lucru
• Lowered memory usage. Fixing Red Textures bug on PC with big amount of RAM (> 2 GB).

Ah si m-ar mai fi tentat linia medium tanks de la nemti cu Panther dar nu-mi fac prea mari sperante vazind cum a fost cu Tigeru'.
 
Panther are armura mai buna frontal si e mai rapid (e mai usor). In schimb are armura mai slaba pe laturi si in spate; folosit corect ar putea fi un tanc mai bun decat Tiger.

Nu stiu care e treaba cu texturile rosii, ca eu am jucat si cu 4 GB de RAM si cu 6 GB si nu am avut niciodata probleme, toate pe x64. Am jucat chiar si pe Brazos, dar acolo memoria ocupata de WoT era pe la 800 MB pentru ca setarile de grafica erau pe minim.
 
Ceva de genu' imi apare aleator (nu-s pozele mele)

shot_016.jpg


shot_020.jpg
 
Mie mi s-a întâmplat o singură dată chestia asta, tocmai când jucam cu burebista în pluton. Mesajul ne apărea la amândoi în acelaşi timp. E posibil să fie în combinaţie cu utilizarea voice chat-ului, pentru că la mine s-a întâmplat după ce am activat voice chat.
 
Red Tide Fix.
Pentru cine nu a înţeles, aşa se rezolvă problema cu texturile şi memory low.

În altă ordine de idei, am dat de SU-152.
Crew skill la 100%, pus primul tun de 122 mm, camo net, şenile upgradate şi camo skill la 20+%.
Impresii:
- Se roteşte încă destul de greu;
- Rupe cu one-shot la mai tot ce înseamnă tier 6 and below. Contra tier 7 dă între 30 şi 60% damage din prima.
- Primul tun de 122mm are precizie excelentă (0,38 la 100m). Al doilea e şi mai şmecher, are 0,36 şi de abia aştept să-l montez :smile:
- Unghiul de mişcare al tunului e mai mic decât la SU-100; asta înseamnă că trebuie să te grăbeşti dacă inamicul e aproape. De asemenea, înseamnă că trebuie să rămâi în urmă şi să faci sniping la greu sau să stai în apărare, dar la distanţe mari de inamici.
- E destul de rezistent; am avut ocazii în care trăgeau 4-5 inamici tier 5-6 în mine şi am scăpat.
- Are eficacitate şi dacă pică ultimul ca tier în bătălie; schimb pe HE shells şi trag în şenile. E mişto să te uiţi prin binoclu şi să-l vezi pe inamic rotind înnebunit turela după tine fără să te vadă :smile:
- Contra TD-urilor gen SU-85, Hetzer, StuG III e simpatic; trag ăia în tine ca disperaţii, tu aştepţi reload-ul şi îi iei pe rând.
- Tier 4 Arty sau în jos nici nu-l scarpină ("we didn't even scratch him!")

Una peste alta... am redescoperit ideea de fun la tiers mari. Treaba însă depinde 100% de echipa cu care joci. Am dat de nişte exemplare... vai mama lor.
 
Că tot am observat recent, ocupă 700Mb din RAM, asta când o fixează? E mult pentru un joc exclusiv online. :frown:
 
ăă... nu ştiu ce-are ideea de joc online cu cantitatea de memorie ocupată. Texturile, randarea, toate şmecheriile grafice sunt la tine pe PC :smile:
 
Mie imi place jocul asta ca nu exista ecrane introductive lungi, la care nu ai ce face decat sa astepti - cum sunt in Dirt 2, NFS etc. Vrei sa joci? Intr-un minut esti in batalie, daca se face matching-ul decent de repede. nu e nevoie sa 10 ecrane cu diverse tehnologii (THX, Dolby Sorround, nVidia blahblahblah), 1 filmulet introductiv, 2 avertismente etc. Pure fun. Cand se face wipe-ul?
 
Că tot am observat recent, ocupă 700Mb din RAM, asta când o fixează? E mult pentru un joc exclusiv online. :frown:

Exclusiv online? Pai ce, e browser based?

24-31 Martie cica.

Cica dupa 2 aprilie, zicea undeva pe forum, dar o sa se anunte cu 2 saptamani inainte.

- Are eficacitate şi dacă pică ultimul ca tier în bătălie; schimb pe HE shells şi trag în şenile. E mişto să te uiţi prin binoclu şi să-l vezi pe inamic rotind înnebunit turela după tine fără să te vadă :smile:
Cica se modifica metoda de calcul la avariile senilelor: daca nu tragi in roata tractoare si cea de langa ea (prima care atinge solul) sau in cea de intindere (opusa) si cea de langa ea (ultima care atinge solul) scad foarte mult sansele de a trozni senilele. Practic zona centrala devine mai rezistenta, trebuie sa tintesti mai bine sau cu un tun mai mare.
 
...to which I agree.
E aiurea să înţepeneşti un tanc aşa de uşor, mai ales dacă e tank destroyer.

În altă ordine de idei, am să abandonez complet ramura USA după go-live. Motivul e M3 Lee care e un rahat de tanc şi de la el pleacă nu mai puţin de 3 ramuri (deci nicio şansă să-l eviţi).
privind la stats, cel mai mult succes l-am avut cu SU-100 :smile:
 
În sfârşit am prins şi eu un joc fain cu Marder II. Cu pândă, cu atac, teamwork cu tancurile... În rest tot o apă şi-un pământ.
 
Salutare dragilor!
Tocmai ce-am trecut şi eu pe Stug III, după ce m-am plictisit de butonat IS-ul, m-am decis să trec din nou pe ramura TD-ului german. Ce pot sa zic... chinul cu Hetzer a meritat toţi banii, Stug III e un monstru mic şi simpatic. Upgradat complet, cu tunul L70, echipaj la 100% şi instalat Camouflage Net, Rammer & Binocular. Impresii:
- arată bestial, love at first sight, l-am intalnit in bătălii de mai multe ori şi mi-am zis că trebuie să-l am
- e rapid, cu 40Km/h mi-am permis să hărţuiesc un KV3, până mişca el turela eu făceam două ture in jurul lui, şi astfel i-am ciupit 20-30%... bine, în final m-a cuminţit un JagdPz IV, dar a fost amuzant totuşi :hihi:
- după primele 20 bătălii ajunsesem la 73% victorii şi o raţie de 1 kill/battle:
1.JPG
ei bine, după asta s-a cam supărat sistemul pe mine şi o perioadă picam numai în coada listei, unde muream de obicei după prima boabă încasată, totuşi când prindeam un loc bun de pitit şi scărpinat inamici, reuşeam să zgârii tancuri cu mult peste tier-ul meu:
shot_015.jpg
- e bun şi la altceva decât stat la pândă (am zis că e rapid?), de multe ori plec în spatele heavy-urilor şi mai pocnesc inamicul de la distanţă sau încerc să obţin o poziţie laterală sau din spate, am făcut destule pagube în scenarii de tipul ăsta
- e mic şi uşor de camuflat
- e o maşină de făcut bani, după ce am dat 500k pe binoculars, am recuperat 300k după câteva ore de jucat
- din câte spune war4peace şi ce am văzut în caracteristici, TD-urile ruseşti sunt mai bune (nu am apucat să le testez mai sus de SU76), însă cu siguranţă Sturmi se descurcă excelent şi te distrezi destul de bine cu el, pentru mine clar a urcat pe primul loc in clasamentul personal, după hard wipe cu siguranţă o sa fie achiziţia mea principală
 
Last edited:
Legat de TD-uri, eu de exemplu am facut treaba buna cu Marder II (e in top la mine) iar cu Stug III sa dea naiba daca reusesc sa ma descurc. Echipajul este de peste 75% - capitan 100% - cammo net, bino, upgrade complet etc dar parca nu-mi gasesc locul pe harta cu el!
 
Poate fiindcă te-ai obişnuit să o iei la fugă pe hartă :smile:

Eu mai nou încerc să găsesc metode de atac al inamicului "out-of-the-box". Mă bazez pe vitezele ameţitoare ale TD-urilor ruseşti (ar trebui nerf-uite; 55 km/h cu SU-100 e enorm!) ca să dau tură în jurul unei forme de relief şi să trag de la spate în tancurile inamice ocupate cu ceva amici. Chestia asta merge mişto în Ruinberg, mai puţin în Himmelsdorf (god I hate that map!) şi cel mai greu în Campingovka (unde eşti vizibil de la o poştă). Mai merge Sand River şi e iar nasol în El Halluf.

Ce e mai puţin mişto când nimereşti top-tier într-o echipă e că toată lumea se bazează pe tine (tind să te urmeze în loc să facă ceva scouting) şi inamicii dau toţi în tine :smile:
 
Legat de TD-uri, eu de exemplu am facut treaba buna cu Marder II (e in top la mine) iar cu Stug III sa dea naiba daca reusesc sa ma descurc. Echipajul este de peste 75% - capitan 100% - cammo net, bino, upgrade complet etc dar parca nu-mi gasesc locul pe harta cu el!
Well, eu aplic tactici de gherilă cu Stug-ul. Stau la distanţă, mă ascund pe unde apuc, dacă văd un inamic încerc să-i servesc cât mai multe lovituri (reload time ~3sec rullz). Dacă e ocupat cu altcineva stau pe loc şi îi trimit câte boabe pot, dacă mă vede, încerc să fug cât mai repede de acolo şi mă repoziţionez în altă zonă. De obicei profit de faptul că heavy-urile acaparează atenţia inamicului şi pot să-mi desfăşor activitatea în linişte şi pace. :hihi: Oricum, toate astea sună bine în teorie, în practică o dau în bară de multe ori. Cel mai nasol e când mă întâlnesc faţă în faţă cu un inamic cu tier egal sau mai mare cu mine, dacă mă vede el primul, sunt 90% şanse să nu supravieţuiesc mai mult de 5 secunde. Dacă îl văd eu, am şanse să apuc 7 secunde dacă nu fug la timp. :biggrin:
Eu joc Stug-ul ca o combinaţie de TD & medium tank. Stat la pânda & suport pentru "grei" dacă îs în coada listei sau stat la pânda & vânat când sunt mai sus în listă.

PS: Ce face căpitanul de-l ai la 100%? Eu de obicei cresc prima dată gunner-ul şi loader-ul.
 
Back
Top