World of Tanks

Am distrus un IS (tier 7) cu Hetzer (tier 4). Se poate, dar al naibii de greu: din fata si lateral invulnerabil, tras din spate, rupt senila, tras pana moare, cam 10-15% la fiecare lovitura. In acelasi meci am tras si intr-un T-29 din lateral - nici o avarie din vreo 5-6 lovituri.
 
Ne-am adunat toți posibilii xf-iști plus niște oportuniști și, în 15 oameni, abia am adunat suma de nivele la tancuri să depășească minimul de 70 necesar pentru un pluton. Ne-am trezit față în față cu 10 uriași care ne-au decimat sistematic - o lovitură pentru fiecare.

S-a terminat repede, cu ultimul supraviețuitor cu 4 țevi de tun la tâmplă și a cincea îndreptată spre cojones. (Vedeți atașamentul.)

La stilul ăsta, plutoniada e o opțiune pentru când îți iei Maus și mai aduni încă 6 cu Maus ca să te bați cu alți 7 tot cu Maus. Bleah.
 

Attachments

  • shot_005.jpg
    shot_005.jpg
    847.4 KB · Views: 66
Am experimentat postura de scout, am reușit într-o rundă să iau medalie și l-am și făcut pe unu cu SU-18 intrând pur și simplu în el. Asta cu BT-7, sunt curios cum o să meargă când o să iau A-20 care cică merge ceva mai repede.
 
Da, a fost macel aseara, noi pe post de carne de tun! :smile:
Cel putin m-am convins ca in nivelurile de mai jos e mai fun.
 
Mda, a fost unul din acele Kodak moments. :biggrin:
Momentan distractia o gasesti in tier-urile mici si eventual pluton dar cu toti in acelasi tier ca sa minimizezi sansele unui matchmaking dezastruos.

Ieri am avut si un meci distractiv tare cu PIII-ul (eram in primii trei din grupa) unde am ajuns in baza lor in juma' de minut si am gatit fo' 6 (inclusiv nefericitii gasiti pe drum). Din pacate m-am hapsinit si la ultimul Hetzer care m-a dat gata dar oricum scorul a fost de 15-3 pentru noi si Top Gun for me. :biggrin:
Si ca idee meciul ala mi-a adus fo' 15k credite (curate) pe care le vad extrem de rar cu KT-ul.
 
Eu nu scad sub 10K credite primite cu SU-100. Ever. În afară de cazurile extreme în care mor ca un dobitoc din cauza mea în primele 30 de secunde :smile:
 
Ahh ce mi-ar plăcea ca pe viitor să apară și ceva aviație (inamică) in jocul ăsta, să vă văd atunci... :smile:
 
King Tiger vs. VK3601H.
Am albit. :capu:

attachment.php
 

Attachments

  • rahatcuperje.png
    rahatcuperje.png
    156.5 KB · Views: 238
Last edited by a moderator:
The Loltraktor is a combination of two things: a farming tool and a laughing nerd.

Loltraktor doesn't look like a World War II tank, World War II tanks were modeled after Loltraktor to worship it.

When God created the universe the Loltraktor was already capping the enemy base.


b2f38d550587b456e3c739499eb0bed21798907356.png
 
Neconfirmaţi:
nicolin (is that you?)

Da, eu mi-s.
Nu am pre participat la ostilitati.
Ce am reusit deocamdata este o achizitie de PzKpfw 35 (t).
Si asta pentru ca am o reala fascinatie pentru tancurile germane din WW2.
Ah, si pentru excelentul T-34 rusesc.

Ce vad ca imi place din ce in ce mai mult la acest joc este ca, intr-o oarecare masura, seamana mai degraba a (da, stiu, mi-s ciudat), cu o lupta intre Daleks.
 
Mai oameni buni explicati-mi si mie cum dreq se acorda creditele astea.
Cam asta e o batalie tipica (pentru mine) de Tier 8.

attachment.php


Era pe harta aia desertica cu doua dealuri si o vale in mijloc. Am distrus 2 tancuri (vai de cucu meu, de la spate/distanta, cind erau aproape gata de altii, nu conteaza), am tras 14 obuze din cele 26, am ajuns pe dealul celalalt ca vai de curu' meu (motorul damage, a durat o vesnicie) cu 20% HP (daca tusea unul linga mine se dezmembra tancul) si la final dupa ce echipa ailalta a fost decimata primesc doar <17k credite iar reparatiile si resupply-ul ma costa 24k credite?

De asta albesc de cind am KT-ul. :frown:
Macar am luat Tank Hunter (destroy 100 or more: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Ausf. B Tiger II) dupa meciul asta. :biggrin:
 

Attachments

  • tier8.png
    tier8.png
    359.4 KB · Views: 205
Last edited by a moderator:
war, sa explic mai bine de ce SU-100 sux dpmdv: cu SU-85 adversarii "grei" sunt in cele mai multe cazuri KV-uri si T1 Heavy. Cu SU-100 am de-a face constant cu Tiger II, Ferdinand, VK 4502, IS-4 si alte saracii de-astea T9 (vs. T6 la mine) la care close compat e kamikaze pentru mine (adica ii zgarii vopseaua) si long range e frectie pentru ca tunul ala nu e capabil sa omoare asa ceva de la distante prea mari. Dau lovituri dar nu finalizez :smile:, no fun. In orase joc degeaba pentru ca si daca apuc sa ii dau doua boabe in plin nu am sanse sa il lichidez dar el o va face. E posibil sa fiu ghinionist la matchmaking dar numai cu grei nimeresc si trecand peste skillul meu de tanchist, 1 la 1 sunt depasit la capitolul tehnic, lucru frustrant.

Si daca ti se pare ca diferenta asta nu este atat de deranjanta, m-a mancat curiozitatea si m-am uitat peste specsurile a doua tancuri T5 rusesti, deci echivalente si fara bias de la producatorii jocului:
KV vs. Su-85: KV are 50-60% in plus la blindaj, 50-60% in plus la hit points dar SU-85 nu se lasa mai prejos, compenseaza la tun cu... 3-5% mai mult la damage si 10% mai mult la penetrare. Acum o sa fac matematica sa functioneze in favoarea TD si o sa adun procentele. Un tun cu 15% mai bun vs. blindaj cu 50% mai gros si viata cu 50% mai multa. Adicatelea daca sunt in range si ma vede sunt copt inaintea lui. La SU-100 sunt diferente mai mici dar, dupa cum spuneam, acolo am sanse doar cu adversari T6. IS-ul (T7), este cvasi-identic cu SU-100 la blindaj si tun doar ca are dublu HP. Si asta se vedea cand trageam unul in celalalt si lui ii scadea viata de 2 ori mai greu.

Nu am rabdare sa fac ce-mi recomanda AdrianB1 si sa ma duc cu ruleta la muzeu dar ma intreb cate TD-uri au existat in viata reala si cati se ingramadeau sa se plimbe in conservele astea. Inteleg conceptul de lone rider, sniper, stai la distanta si o dai... dar sniperii sacrifica echipamentul de protectie pentru un .50 cal cu care iti desfunda nasul de la 2Km, nu se plimba cu arbaleta sau cu prostiile cu care se plimba talpasul de rand.

Stau in dubii daca sa iau SU-152 sau sa fac cumva sa sar direct la ISU-152 in vederea unui Object 704. Doar de curiozitate asa. Pana atunci cu SU-85 scot 12-17k pe meci, in functie de cat de repede (sau daca) mor si platesc maxim 6-7k reparatii capitale si aprovizionare, nu ca la SU-100 unde dau 12-14k. In orice caz, inca nu am ajuns sa aduc mai mult de cateva zeci sau sute de acasa nici macar la SU-100.
 
Nu ştiu cum se acordă, dar la XP am detectat o şmecherie.
1. Eram cu M5 Stuart şi eram ca de obicei singurul tier 5 într-o echipă cu tiers 6-9. Îmi zice tipul cu arty "hang back, hide, we will need you for spotting later during match". Zic "makes sense" şi mă ascund pe după ceva clădire. Stau acolo tot meciul, n-am făcut spotting, n-am tras un foc. La final mai rămăseseră vreo 3 inamici, zice ăla "go scout", zic "roger", fac f'o 100m, gata, mor toţi inamicii. Luat 500 XP. Pe nimica!
2. SU-100, top tier în bătălie (T6), omor f'o 6, mai dau damage la vreo 3, spotting la vreo 4, mă rog, tot tacâmul. Iau 400 şi ceva XP.

Aşa că măcar XP-ul depinde foarte mult de tier-ul relativ în care te afli în meci. Poate o fi la fel şi la credite, nu ştiu...
 
XP iei in functie de nivelul adversarului distrus, detectat, avariat, etc. desi nu stiu algoritmul. Am distrus destul de des cu SU-85 4-5 adversari intr-un meci si avariat alti cativa si intrat in baza inamica si am cam luat 400XP pentru asta pentru ca probabil nu erau prea puternici. In schimb cand am luat un KV (era la 12%) cu un SU-76 am luat 450XP desi nu m-am miscat din baza 99% din timp (nu eram la tastatura) si cand m-am miscat am tras o data sau de doua ori, l-am linistit pe ala cu KV-ul si apoi s-a terminat meciul.

Pe masura ce avansez in tier devine cu atat mai fun cand ma intorc la tancurile de mai jos pe care le injuram la vremea lor. E si mai dificil pentru ca sunt obisnuit cu un blindaj mai serios sau un tun mai mare, pentru ca acum daca vad KV ma atunc inainte ca il fac dar ma trezesc singur in SU-76 in fata lui, dar e fun pentru ca inca exista scouting, nu se sta la camping in padure pana faci par alb si iesi singur pe coclauri macar sa se intample ceva. Pe multe harti cu tier mare parca joci sah :smile:. Staaaai si gandesti ca e pacat sa o patesti ca burebista si sa vii cu bani de-acasa cand ai minunatie de tanc.

L.E. Am atasat poza cu ultima lupta dusa. 580XP pentru 4 damaged, unul din ei detectat si atat. Cele 10 focuri trase ma costa 2700 la resupply din 19k primiti. Si nici macar nu am parcurs mai mult de un sfert din diagonala hartii.

attachment.php


L.L.E. Asta am primit pentru ca am stat jumatate de meci degeaba (am dat alt+Tab si am uitat de joc :biggrin:), apoi am revenit si i-am stricat ziua lui burebista :hihi: si apoi am murit eroic pentru ca mi-a alunecat degetul de pe butonul de la mouse fix cand sa trag, eu fiind in baza inamica in fata unui arty.

attachment.php
 

Attachments

  • xp.jpg
    xp.jpg
    38.2 KB · Views: 208
  • xp3.jpg
    xp3.jpg
    12.3 KB · Views: 203
Last edited by a moderator:
Acu' cind se apropie had-wipe-ul bag si eu ceva impresii generale dupa 24xx meciuri.

Tancurile germane sunt OK pina la Tier 6. Adica am avut a lot of fun cu Luchs si PIII, PIV a fost primul sniper iar VK3601H e sursa mea primara de credite. In schimb Tiger si King Tiger sucks hard. Am mai spus pe aici de ce dar ca sa sumarizez, viteza mica, greoaie, load time maricel, penetration/damage de tot risul si cireasa de pe tort mai sunt si magneti pentru oricine trage in ele. Practic nu au niciun atu.
Plus de asta luptele de la Tier 7 in sus devin plictisitoare fiind vorba de tancuri grele care se misca ca melcii si trag din An in Paste. Consider ca pina la Tier 6 se poate juca lejer de placere. Singurul lucru bun (pentru mine) ca la Tier 8 nu prea mai dai de artilerie, cel mult una razleata p'ici p'colo.

Artileria iar nu-mi place, Hummel-ul mi-a lasat un gust amar dar nu-mi dau cu parerea prea mult ca poate nu-i genul meu de joaca. Plus de asta nici nu-mi place cind mor ca proasta dintr-o palitura venita din cer de nicaieri.

In weekend am schimbat macazul pe TD-uri rusesti si asta dupa ce-am facut un pluton cu war4peace in care el cu SU-100 halea tancu' dintr-o palitura iar eu umblam bezmetic cu VK-ul dupa f'un kill ceva. :biggrin:
Aseara am ajuns la Tier 5 full-upgraded cu SU-85. Echipajul la 88% (deocamdata), plasa de camuflaj, +5% skill la echipaj si -10% load time. E alta viata, am gasit acelasi fun pe care-l aveam cind ma jucam cu tancurile germane de tier mai mic. Imi vine sa-mi trag palme ca nu m-am luat de TD-urile rusesti din prima ca acu' eram cu un Object d'ala in curte. Am vindut tot dar mi-am pastrat VK-ul (ca sa am ce juca cind mor repede cu TD-ul) iar KT-ul il tin sa-l vind cind trec la TD-ul de Tier 6 (daca mai apuc bineinteles). La naiba damage-ul de pe SU-85 este practic egal cu cel de pe KT (cu penetration mai mic ce-i drept).

Bineinteles conteaza mult si echipa/harta in care nimeresti (TD-ul prin orase e la fel de folositor ca si artileria) plus match-making-ul (iar am dat de tancuri de Tier 8 la care nu am ce le face).
Din cite am citit pe forumurile lor se pare ca si linia de tancuri ruseasca owneaza mai tot p'acolo iar de partea americana nu stiu nimic ca n-am apucat sa incerc nimic serios de la ei.

Una peste alta jocul e distractiv (pina la Tier 6) dar cam trebuie sa mergi pe rusi si sa speri ca ai un match-making si o echipa decente.
 
In weekend am schimbat macazul pe TD-uri rusesti si asta dupa ce-am facut un pluton cu war4peace in care el cu SU-100 halea tancu' dintr-o palitura iar eu umblam bezmetic cu VK-ul dupa f'un kill ceva. :biggrin:
Ai uitat de artileria mica si rea din plutonul in cauza... :goofy:
 
N-am uitat nenea alex, ba chiar respectele mele pentru cit de bine ai minuit piriitoarea aia :biggrin: da' am recunoscut oficial ca urasc artileria.
 
Thanks. A fost o echipa faina aia... :smile:
Legat de TD rusesti subscriu la parerea ta, momentan am SU-76 si imi place. Cum nu cred ca mai apuc pana atunci, spre SU-85 ma voi orienta si eu dupa hard-wipe. La arty e clar, SU-26 e mega-fun mega-win, iar la tancuri cred ca merg spre T34 and the like. Imi e clar ca Tier maxim va fi 5-6, mai sus se pierde din fun (din ce spun altii, eu am maxim Tier 5 momentan, un Ram-II premium), cum spui si tu.
Sunt curios, oare la hard-wipe vor mai umbla si la balance, gen sa faca linia ruseasca mai slaba?
 
Back
Top