World of Tanks

Cand se termina beta-ul asta? Sper ca in varianta finala matchmaking-ul sa fie mai decent, m-am saturat cu arty de Tier IV sa joc impotriva TD si tancuri de Tier IX sau sa trag 6 focuri cu tinta focalizata la maxim pe tancul advers si sa nu nimeresc nimic. Wtf.
 
Btw, am invatat ce inseamna artillery rape cand un tanc rapid (gen M3) a venit in Malinokva peste noi (printre 2 boi care aparau flancul dinspre apa) si toate jafurile de tancuri grele au stat pe loc tragand dupa el pana au fost distruse toate de artilerie. Pana sa distruga cineva tancul ala ai nostri mai aveau 4 unitati.
 
dreamer te inteleg perfect. De asta mi-am vindut Hummel-ul cu toate ca eram 100% training pe comandant si gunner si 75% pe restul. Pina focalizez pe o tinta imi creste barba si cind dau click se misca tancu'. :capu:
Plus de asta chiar daca nu se misca tancu' nu nimeresc. E useless sa mor io. Ba chiar m-am simtit ca un gunoi cind am fost singura arty intr-un meci in harta aia in care stai pe doua virfuri de dealuri si tragi de la distanta si n-am reusit niciun kill (oponentul meu cu arty deja avea 3) iar colegii de echipa au zis la un moment dat We have noob arty. :mda:
Dupa meciul ala am vindut Hummel-ul si am pierdut o poala de bani pe chestia asta.

Adrian, exact asta am facut eu ieri intr-un PIII. Viteza maxima pina in baza adversa pe ruta ocolitoare si terminat cele 2 arty. :biggrin:
Murit instant dupa aia de la one-shoot-one-kill from a TD.
 
Mi-e clar ca si in varianta full, mai sus de Tier III-IV n-o sa urc, inca mai joc cu Panzerjager I si Sturmpanzer II just for fun, mai sus devine aproape simulator de tancuri.
 
Mi-e clar ca si in varianta full, mai sus de Tier III-IV n-o sa urc, inca mai joc cu Panzerjager I si Sturmpanzer II just for fun, mai sus devine aproape simulator de tancuri.

Incearca Marder, e mai bun decat Panzerjaeger (tun de 76 versus 50) si faci ceva mai multi bani per misiune cu el. Urmatorul e Hetzer care are tun de 75 si e muuuult prea slab pentru orice tanc L6 sau L7 (da, intalnesti Tiger si nu il zgarii decat daca te dai jos din Hetzer si folosesti cheia pe portiera), iar urmatorul deja se baga in meciuri cu L8 si e iarasi cam mult.
 
Am si Marder II si Grille, insa mai joc si cu alea de Tier mai mic, for fun.
Porcariile alea cu camouflage si binoculars se pot muta de pe un tanc pe altul?
 
Porcariile alea cu camouflage si binoculars se pot muta de pe un tanc pe altul?
Dap, is 3 care pot fi mutate: benoclu ala, camuflaju' si toolbox-ul.
Io in timpenia mea am dat o poala de bani pe un benoclu de ala care-mi face 25% la view range da' dupa aia am citit ca maxim e 500m si eu deja aveam 420m la Tier 6. Plus de asta trebuie sa stai complet nemiscat (atit tancul cit si turela) timp de 6 secunde ca sa intre in functiune. Am aruncat pe geam juma' de meleon de credite. Bou.
 
Eu il folosesc cu succes pe orice TD - astea nu vad implicit prea departe si stau nemiscate prin definitie :biggrin:

Daca ai 420 de metri ("deja") chiar te ajuta sa urci la 500: un TD care are 500 iti serveste vreo 2 bomboane in turela pana ajungi sa il vezi, daca mai ajungi.
 
Mda, nu neg utilitatea lui la TD-uri, la tancuri mi se pare inutil ca in general eu ma misc cu tancul nu stau sa frec menta (decit eventual la inceput pina vad care-i trendul echipei).
 
Că vorbeaţi de artilerie: înjuram cu spume M7 Priest-ul american, că are gun cu bătaie scurtă. Ei bine, am luat Howitzer-ul M2A1 şi acum ajung oriunde pe hartă.
@burebista: Artileria necesită o altfel de metodă de joc; depinde foarte mult de coechipieri şi cât îi duce capul.
Cu M7 Priest am hit ratio 48%, ceea ce e foarte de bun simţ pentru arty. Dar nu e uşor să joci cu un astfel de tanc.
1. De multe ori trebuie să ghiceşti unde va fi tancul inamic peste 2-5 secunde (lead the target);
2. Uneori trebuie să te bazezi pe intuiţie şi semne indirecte ca să tragi într-un inamic (copaci doborâţi and shit).
3. Greşeala cea mai mare e să te roteşti după fiecare punct roşu de pe hartă; e un mare nu-nu :smile:. Trebuie să îţi alegi o zonă pe care să o acoperi şi numai pe aia să o "mături".
4. Nu contează dacă nu prea faci damage la tancurile de tier superior. Orice lovitură ajută echipa; când sunt cu arty nu mă interesează kill amount ci hit ratio.
5. Eficacitatea la arty depinde şi de hartă; în unele hărţi eşti cam inutil, în altele rupi inamicu'n două.
6. Dacă nu te protejează nimeni şi inamicul are light tanks şi piloţi cu cap, îţi iei jucăriile şi pleci acasă, fiindcă eşti mort.
 
3a. Tunul se mișcă stânga-dreapta într-un unghi relativ mic; în afara lui, trebuie să rotești tot tancul, chestie care îți face varză precizia și trebuie să aștepți 10-20 secunde ca să redevină precis. Ca să nu se întâmple asta când mișcați ținta, trageți frâna de mână cu tasta X, și atunci chiar rămâneți blocați pe o „felie” de hartă pe care puteți trage precis și repede.
 
Multam' de info omu da' pentru mine artileria e capitol inchis. Nu ma mai intereseaza, e prea statica si lipsita de satisfactii.
Poate o sa mai incerc un TD, dar cred ca nu mai am timp ca se pare ca pe la mijlocul lui martie se face hard-wipe si se lanseaza jocul oficial asa ca o sa trag tare sa-mi vad Tiger-ul in ograda. :smile:
 
La mine e cam pe dos, m-am săturat de umblat de nebun pe hartă ca să mi-o tragă vreun tier mare.
So... Tank Destroyers + Arty + lolfun cu Light Tank deocamdată. Încă trag să adun free XP ca să scap de M3 Lee ăla idiot.
După server reset o să am planul următor:
- URSS Tanks: merg numai pe ramura de Tank Destroyers;
- Germany Tanks: merg doar pe ramura de Medium Tanks;
- USA: SPGs FTW all the way.
 
Am strans ceva aur cateva zile si mi-am luat tancul german premium de Tier II.
Tancul este lent, foarte lent, un tun slabut, insa are un blindaj bun iar turela se misca bine. In general poti tine pe loc chiar si 2-3 tancuri daca nu au loc de manevrat, si rezista si la ceva busituri trase de arty. Faptul ca e lent e bine ca nu ma mai arunc in lupta prea devreme, cand ajung in bataia tunului deja lupta e in toi.
In cazul in care serverul o va lua de la cap, am de gand sa merg pe ramura americana pana la M2 Light Tank si cam asta va fi tot jocuri just for fun.
 
Gata am Tiger. 5 ore mi-a luat sa string restu' de 400k credite si acu' e chel, da' macar echipajul e tot la 100%. In weekend sper sa-l dotez cum trebuie.
Cam asta e la mine, asa ramin pina la hardwipe.
 
Az' noapte am făcut ceva battles în pluton cu Bomath şi încă un rumân găsit într-o bătălie: JohnnY_Walker.
Cel mai mult succes am avut când ne-am prins că avem fiecare câte un SU-85B şi am mers aşa în formaţie în bătălii.
Eu m-am distrat de minune.
Cea mai faină bătălie a fost când am avut 5 kills şi vreo 3 damaged; cea mai naşpa a fost când eu şi bomath am luat câte un M7 Priest şi ne-am pomenit undefended în bază, de-a venit un val de roşii pe noi şi aia a fost.

Cât despre tier choice, gândiţi-vă că aveţi căruţe de XP care or să stea degeaba; eu o să mă duc cât de sus voi putea, cu păstrarea tancurilor vechi relevante pe tiers (2+, lolnoobtanks nu se pun) pentru full-scale fun.
 
Din misterele matching-ului: cum am văzut eu tancuri de nivel 9? Simplu, cu M5 Stuart (nivel 4). Iepurașul trupei, am reușit să fac de 2 ori scout pe câmpie până la baza inamică.

lvl9.jpg
 
Da, în ultima vreme a luat-o din ce în ce mai razna matchmaking-ul.
Noaptea trecută am avut un pluton format din 2x TDs tier 4 şi un light tank Tier 2. Cam pe unde intram eram top of the team cu TD-urile :smile:
Apoi am luat eu un TD tier V şi am belit-o, eram cu tiers 5, 4, 2 contra tancuri Tier 8-9.
 
Mda, aseara cu Tigeru' eram ultimul in grupa cu 4 IS-7 ceva Maus si restu de tiere mari. Jenant, parca trageam in apa si un IS-7 a avut nevoie doar de 2 palituri sa ma termine. 1450 HP terminate din 2 bucati. Not so cool.
Am fost cu AndrianB1 aseara intr-un meci cind eram io in capul listei da' nu m-a bagat in seama. :biggrin:
 
Back
Top