World of Tanks

Și eu urăsc tancurile chele, așa că încerc întotdeauna să am destulă free experience ca să pun pe el una-alta. Aici ajută când ai mai multe tancuri cu care îți place să joci (și care sunt "elite").
 
Încă o şmecherie învăţată cu artillery: nu aşteptaţi să vi se arate tancurile, mergeţi cu ţinta în zona bazei inamice, daţi zoom out la maxim şi vedeţi de unde pleacă proiectilele artileriei inamice. Apoi ţintiţi către punctul ăla şi daţi click.
Da, de-asta se discută pe forumuri despre fumigene şi fog of war. Poţi face la fel şi cu tancurile nedescoperite, că şi la alea se vede de unde trag, dar alea sunt ceva mai mobile şi nu poţi fi sigur că stau în acelaşi boschet.
 
Sigur. Am 3 Elite de Tier2-3 si PIV-ul care mai are 2 research-uri la tancuri.
De acu' imi trebuie doar rabdare si tutun. Tutun am cu rabdarea stau cam prost. :biggrin:
 
Oook, tocmai m-am (re)îndrăgostit de M5 Stuart. O să-l păstrez ca pe ultimul light tank în viaţă :smile:
Ce-am mai făcut cu el:
- am omorât 3 medium tanks într-o singură bătălie;
- m-am strecurat în baza inamică şi am curăţat-o de arty;
- i-am ţinut ocupaţi pe inamici până i-a căpăcit artileria.

DAR! Toate astea depind enorm de cum e echipa. Dacă dai de artilerişti mocăiţi, ai pus-o. Eram într-o bătălie cu 5 arty versus 5 arty, le zic "I will scout, lead my path, please acknowledge". Puşca. Muţi toţi. Aşa că n-am făcut scouting, am încercat să mă strecor prin backdoor către baza inamică, n-am reuşit, şi în timpul ăsta ai mei erau killeriţi de artileria inamică la greu.
Tot aşa, dacă se pitesc toţi prin tufe şi stau şi se uită la soare, iar nai rezolvat nimic. Cel mai bine e cam aşa (cu light tank):

1. Pleci înainte, dar nu te duci ca berbecu', ci mergi cale de f'o 100 m, aştepţi să vină grosul din urmă, iar mergi şi tot aşa.
2. Dacă dai de inamic, te piteşti şi laşi colegii din spate să se ocupe de el. Dacă e light tank, ram the mofo sau ţine-l ocupat.
3. Dacă dai de un tank destroyer şi NU te nimereşte în şenilă din prima, aergi tangenţial către el şi îl blochezi din lateral. Apoi te distrezi trăgându-i la gioale.
4. Dacă dai de heavy tank, double back că nu ai ce-i face.

A, încă ceva: tot se dă gold pe de-a moaca. Dacă vă sictireşte un tanc şi nu vă place, da' trebuie să faceţi research ca să mergeţi mai departe, atunci jucaţi cu cele pe care le-aţi dus la maxim şi convertiţi experienţa. Eu acuma joc cu M37 şi SU-76 la greu, să adun XP şi după aia îl convertesc în 2-3 ture şi sar peste vărzăciunea de M3 Lee ca să ajung la T1 Heavy.
Metoda e bună şi când vreţi să faceţi upgrade la un tanc fără să vă chinuiţi cu el în bătălii.
 
Am intrat și eu în joc, deocamdată e destul de frustrant - mă mișc ca melcul și trag cu boabe de mazăre. ID: pufix
 
Welcome!
Intră şi tu plix pe canalul "XF.RO" ingame, să povestim.
Aşa e la început, mai greu, but worry not :smile:

Pentru cei care ţin de gold ca de moaştele Sfântului Vasile: cheltuiţi, cheltuiţi, cheltuiţi. Că în f'o 2 luni vine hard wipe şi cică se trece la full version, deci ţineţi degeaba de aur :smile:
 
Care aur?:biggrin:
La mine se duc zilnic pe 100% training sau convertit free experience.
In alta ordine de idei e cam naspa la Tier 6. Cam vin cu bani de acasa mai in fiecare lupta. Cu toate ca am monstruletu' upgradat la toate in afara de motor mi-o fur de numa-numa.
Reteta de faliment e sigura: ucis repejor fara sa fac mai nimic si defeat cu echipa = 1-2 miare pe minus. :frown:
Noroc de celelate tancuri din nivelele mai mici ca mai echilibrez balanta.
E drept ca e valabil si reversul medaliei: terminat lupta intreg, distrus ceva tancuri/scout/capturat baza si victory cu echipa aduce o gramada de credite d'alea.
 
Tocmai ce am pus pe PzIII al mai tare tun. Like, wtf!? Trag dupa vreo 5, no damage at all, desi tinta se stabilizase, era verde, tot ce trebe. Credite cheltuite cu cap. :frown:
 
Fiecare tanc are puncte mai tari sau mai slabe. Daca tragi in senilele unui P IV sau KV cu un tun de 5 cm le avariezi, dar nu ii iei mai mult de 5% din HP - daca ai timp sa tragi 20 de focuri sau ai artilerie pe-aproape e bine, altfel e inutil.

Cand te intalnesti frontal cu un alt tanc nu prea ai acces la senile asa ca trebuie sa alegi: turela sau glacis. Am constatat prin incercari repetate ca la Pz II, de pilda, turela e mai slaba, daca tragi cu tun de 20 mm (alt Pz II) in glacis nu pateste nimic, daca tragi in turela (de aproape) ai penetrare. La alte tancuri poate fi diferit, ce e constant la toate e ca sunt cel mai slabe in spate, iar la TD atat in spate cat si in lateral (la unele tancuri nu e asa mare diferenta intre armura frontala si cea laterala).

Am mai facut cateva misiuni cu Pz III A (light), cand am pe post de inamici 4-5 T1 heavy combinat cu KV si Pz IV si inca 4-5 TD gen Hetzer (one shot one kill, ei pe mine :frown: ) tot ce pot sa fac e scouting si hartuiala. Sau ma bag in tufe (ajung primul in mijlocul hartii si devin invizibil) si trag in senilele cui s-o nimeri, rosu sa fie, ca in alte parti nu ii gadil oricum. Problema cea mare e ca mor in absolut toate misiunile cu tactica asta, chiar daca am inceput sa castig ca echipa si chiar sa contribui la asta.
 
Ok - vreo idee de ce la tancul ăsta cumpărat nu am opțiuni de research și upgrade, în timp ce la altul am?
 

Attachments

  • 2.png
    2.png
    486.8 KB · Views: 111
  • 1.png
    1.png
    374.4 KB · Views: 69
Arată destul de dubios. Eu n-am jucat cu nemţii, deci nu ştiu ce research ai putea avea disponibil la tancul ăla... dar ceva trebuie să fie acolo.
Submit a bug report :smile:

În altă ordine de idei, mai am 3K XP needed pentru SU-85B, şi vreo 4K pentru M5 Stuart. Deja am gold tanks pentru SU-76 şi M37. Planul e să le fac Gold pe toate şi apoi să convertesc totul în Free Experience ca să pot băga în M3 Lee (e un tanc absolut oribil şi n-am niciun chef să joc cu el, dar vreau să dau de Heavy Tanks).
De asemenea, îmi plac tank destroyers, probabil mai mult decât artileria. Am luat M7 Priest şi este un arty groaznic atâta vreme cât nu are upgrades. Nu ştiu cum e cu upgrades, dar raza în care trage e absolut hidoasă (cam o treime de hartă; practic nu poţi oferi deloc suport pentru advanced units decât dacă avansezi în nişte zone absolut periculoase). Dezamăgitor faţă de M37, care acoperă toată harta fără probleme (cu excepţia diagonalelor în hărţi mai mari).
Ultimele meciuri am cam avut ghinion: când eram cu arty sau TD nimeream în hărţi de oraşe; când eram cu Light Tank nimeream în hărţi cu păduri şi other shit. Mă rog, experienţa curge :smile:
 
Ok - vreo idee de ce la tancul ăsta cumpărat nu am opțiuni de research și upgrade, în timp ce la altul am?

Nu e tanc din tech tree, e un premium tanc cumparat de-a gata si nu ai ce upgrade sa faci la el. Nu iti foloseste aproape la nimic daca vrei sa avansezi in tech tree, ca sa faci experienta cu el si sa o convertesti nu e deloc eficient (costa gold), e mai simplu sa faci direct cu cele din tech tree.
 
Te-as contrazice un pic cu premium tanc-urile: Sunt folositoare
Eu de exemplu am luat un Churchill, cu echipaj la 100% si fac bani cu el intr-o veselie. De pe urma lui mi-am permis sa trainuiesc la 75% echipajele de pe doua tanc-uri Tier III (~150K), si astfel sa ma dau mai decent si sa fac experienta cu tanc-urile respective.
Daca echipa mea iese victorioasa, si omor si eu unu acolo castig cam 15K net.
Mai mult in majoritatea bataliilor sunt in partea de sus a tanc-urilor si cam 15% sunt chiar primul :smile:
 
Mai mult in majoritatea bataliilor sunt in partea de sus a tanc-urilor si cam 15% sunt chiar primul :smile:
Tanc e cuvant romanesc (tank e in engleza) asa ca "tancuri" sau "tancurilor" sunt formele corecte :smile:

Da, scoti bani, dar si cu tancurile normale scoti bani si poti face training la echipaje si tot tacamul. Ce aduc in plus tancurile premium in afara faptului ca sunt mai ieftin de reparat?
 
Am un Marder II upgradat full si un Hetzer cu care iau cafteala mereu.
Pur si simplu nu mai e fun deloc, asa ca joc cu USA, in Tier II, T2 Medium Tank si M2 Light Tank, si e frumos, sant mereu pe la jumatea listei, m-a ciuruit si un Loltraktor, am ciuruit si cate un P III A, fara arty... viata e simpatica si frumoasa in Tier II :smile:
 
It has its ups and downs. hetzer într-adevăr mi s-a părut o ţâr' cam slab în materie de pocnit pe laterale. Dar din faţă e rezistent la buşeli.
 
Problema la Marder II e blindajul, de obicei o boaba de la arty cam iti ajunge. Tunul de 76 este grozav, poti gauri chiar si in KV, insa trebuie sa stai foarte bine ascuns.
Hetzerul se misca greu, blindajul frontal este bun, insa cam degeaba cand arty e cu ochii dupa tine. Tunurile insa sint infecte, doua de 75 si un 105 care se reincarca in juma' de zi. Iar cu Hetzerul ai sanse sa intalnesti P IV, KV, IS, T 34.
Cu americanii joc strict in Tier 2, cu M2 Light si T2 Medium. Jocurile sint foarte dinamice, alergatura, no arty, daca dai de mai multi adversari ai timp s-o stergi englezeste. Deja la M2 Medium sau Stuart, in Tier 3, te limitezi doar sa faci scouting, cu TD-urile germane stai ascuns si tragi, de la Tier 3 in sus nu mai e asa funny, are farmecul sau insa nu e asa vioi.
Ca o comparatie, peste Tier 3 bataliile seamana cu un meci de fotbal din divizia A, pana in Tier 2 parca sint meciuri de hockey de juniori :smile: .
 
Între timp am luat și un tanc de artilerie (Wespe) și m-am frustrat rău de tot cu el: mă băga tot pe hărți urbane sau cu munți înalți. Canci acoperire, precizie slabă, nimeream mai mult sitting ducks. Dar fără niște scouts care să dea vizibilitate, e degeaba. La un moment dat ajunsesem ultimul din echipă pe hartă vs. două tancuri; ce să fac, am luat-o la plimbare încet spre tabăra inamică, între timp am curățat un tanc light și credeam că ăla heavy merge glonț spre tabăra mea. De unde, m-a așteptat frumos la el la brad și m-a căpăcit instant. Deci da, a fost drăguț, m-am lămurit, l-am măritat.

Am vândut și tancul ăsta luat pe gold: nu-i găseam nici un upgrade de cumpărat. Și avea un motor o idee mai rapid decât o bicicletă. :biggrin:

Acum sunt cu Panzere light, unul 35 și unul 38, și mă lupt pentru experiență ca să pot cerceta și ultimul element, un radio performant. Apoi aștept goldu' să se adune ca să iau un tanc mediu sau greu.

PS: am fost șmecher și m-am înregistrat pe site încă din Austria, a venit frumos gold în fiecare zi chiar înainte să instalez jocul :wink:
 
Back
Top