World of Tanks

Am terminat cu level II si am trecut la III. Frustranta experienta, PzIII A nu e un tanc rau, cand trageam cu PanzerJaeger I in el era OK, acum in misiuni nu ma intalnesc cu PzJ I ci cu Marder II, cu KV, Sherman si alte chestii turbate de ma intreb ce caut eu pe-acolo. De ce intotdeauna sunt in misiuni in coada listei de tancuri? Adica fac misiuni doar cu tancuri mai bune decat al meu?
 
Nu'ş nici eu ce să mai cred. În seara asta am jucat vreo 15 meciuri, am câştigat vreo 3, una a fost draw şi celelalte (cel puţin zece, din care măcar 5 la rând) pierdute. Frate, nu'ş cum da' parcă jocul se prinde care-s dobitoci şi mă bagă numa' cu ăia; la un moment dat aveam 5 kills by myself, deci nu s-ar zice că joc rău; whaddaya know, au început disperaţi cu TD-uri să se ducă la scouting iar ăia cu tancurile se piteau (camping... cică) până-i f*teau ăilalţi cu artileria.
Am nervii zdrenţe, cred că dacă eram în aceeaşi încăpere cu unii din coechipieri ieşea cu bătaie. Chit că ar fi fost dublu lăţime şi cu un cap mai mari.
 
Asta ma seaca si pe mine. In marea (da' MAREA) majoritatea a luptelor ma pun in ultimii cinci (in general in ultimii 3 ca sa fiu mai precis).
E relativ fun cu PIII rev.A sau Luchs ca o iau ia goana si-s pe post de scout, dar in schimb cu PzKpfw III sau PzKpfw IV nu mai e asa de fun ca (mai ales IV) se misca ca un coor.
Ar trebui balansate cumva mai uman meciurile astea. Intr-unul am vazut si un Tractor d'ala intre Tiger si KV-uri. Pe bune. :biggrin:
 
Am văzut şi eu Leichttraktor la nivel mare, dar asta pentru că era într-un pluton.
Încă ceva: am o vagă impresie că jocul te bagă progresiv în chestii din ce în ce mai nasoale (mai exact, cu tancuri mai puternice şi/sau jucători mai buni) până ajungi să ai echilibru wins/losses.
 
Si eu d ela o vreme intru cu Marder II in lupta in fundul listei, si trebuie s ama bat cu KV, T-34, P III si P IV. Noroc ca am decis sa raman la Marder II for fun, si l-am upgradat la maxim, e elite, are echipajul la 100%, cammo net, skill de cauflaj la toti membrii, asa ca mai nimeresc si eu cate o lovitura. De obicei o iau pe carapace daca ies la lupta de unul singur, asa ca stau cu grupul cautand boschetul cel mai mare. Stau ascuns, bag auto aim de la distanta si trag. Am gaurit in felul asta si KV si P IV. O sa incerc si Hetzer-ul, imi place ca e low profile si are un blindaj frontal foarte bun.
Un Loltraktor am vazut si eu in 2 batalii in care erau si KV. Prima batalie a fost contra mea, si i-am dat una pe carapace dupa ce l-am lasat sa se apropie in speranta ca se va intoarce. Insa de frica sa nu ma ia arty la ochi i-am tras una dupa ceafa. In cea de-a doua batalie s-a nimerit cu mine in echipa, insa s-a dus relativ repede. Nu era in pluton, nu stiu cum a ajuns acolo.
Ca SPG imi place T56-le american, insa il urmeaza M37, care e oribil. La tancurile lor m-am oprit la M3 Lee, cotiga umblatoare. Are avantajul unui blindaj decent, tunul trage cu boabe de mazare, iar pana la Sherman iti trebuie ceva exp. Totusi voi incerca cu el
La rusi MS-1 e chiar foarte bun, T-28 la fel, insa T-46 nu prea mai e.
 
În seara asta am jucat vreo 15 meciuri, am câştigat vreo 3, una a fost draw şi celelalte (cel puţin zece, din care măcar 5 la rând) pierdute.
Intr-unul eram si eu, tocmai trecusem pe PzIII A si am plecat in scouting, tu erai cu arty. Mi-a tras-o un TD ascuns intr-o tufa langa un alt tanc, a durat 2-3 secunde toata treaba.

In schimb am prins in Prokhorovka un meci fantastic cu PanzerJaeger I, 7 kills si 2 damaged, it made my day.

Cred ca pe aiuriti ii pune in echipe mai slabe ca echipament decat au ei ca sa isi indrepte victory/loss ratio, iar pe cei cu ratie buna ii pune in echipe cu echipament mai bun.
 
Echipamentele depind de stilul de joc șide tancul pe care le pui. Mie îmi place de pildă să am Rammer, Plasă de camuflaj și Ventilation, dar am scos banii doar pentru tancurile mai bune pe care le am, pentru că e pe bani mulți. Iar pentru Panther am pus Wet Ammo Rack, pentru că altfel se strică mult prea des.
Ar fi bine să facem o companie, așa, în așteptarea clanurilor :smile:
 
Subscriu pentru companie, da' n-am gold. din 250 am dat 200 pe training la 100% pentru commander-ul lui SU-85B, şi i-am dat şi smaller signature specialization; am 14% smaller signature.
Bună ideea cu Ventilation; creşte skill-ul echipajului, nu?
 
Scuzati-mi ignoranta da' care-i treaba cu plasele de camuflaj, ventilation, signature aia de mai sus. Unde dreq le gasesc? Sau sunt specifice fiecarui utilaj in parte?
Eu la tancuri am ceva suplimentar acolo, gen benzina, ciucalata pentru echipaj, repair kit, si inca fo' 2-3 chestii. Astea-s ar fi echivalentul la ce ziceti voi acolo?
 
Alea's. Lista cu ce poţi pune pe tanc depinde de tipul tancului. Evident, pentru tancurile germane nu ai ladă de coca-cola, etc.
 
Ban. Plus poveste de pe frontul de est

Yea... In other news, I've been banned for 24 hours. Reason: team-killing. Am o pică enormă pe camperi; una e să te ascunzi cu TD-ul la Al-Halluf (sau cum naiba îi zice hărţii ăleia de ambele echipe sunt pe câte un deal, şi vale-n mijloc) şi alta e să te duci cu ditai magaoaia de tanc fix în colţul hărţii, când colegii ar avea nevoie de ajutor.
Faza pe care (cred că) mi-am luat-o: eram în harta cu pădurea măricică în care se face de obicei măcel. Eu cu artilerie, se organizează băieţii, merg cu ei la înaintare, mai-mai că îi bat p'ăia în pădure... şi, evident, şi-o fură. Mai rămăsesem cam 4-5 oameni, ţipau morţii la ăla (cu T28 or something) să iasă la apărare, spotting... Ăla nema, canci, se ascundea sub plapumă. Eee... Băiatu', ţi-e că o sfecleşti? Hai că te scutesc eu să mai aştepţi. Poc, un 152mm bine plasat, dead in one shot. There you go, I've ended your pain.
Şi încă ceva: am mai văzut şi la alţii shooting in the back. Aşa că data viitoare când mai faci pe Gică Contra, it might happen to you.
 
Şi pe mine m-a rezolvat unu din două focuri, până să-mi dau seama cine trage eram deja mort. N-am înţeles exact care era treaba, stăteam lângă el când s-a întâmplat asta. M-a şi înjurat tipul, dar aveam comentariile filtrate aşa că n-am văzut decât steluţe. Nu ştiu exact ce l-a apucat pe ăla sau ce s-a întâmplat.
Oricum, asta a fost pe la început când abia învăţam să manevrez Leichtraktorul, între timp mi-am luat KV-ul şi am mai prins din secretele jocului.
Din câte văd, spre deosebire de restul de pe aici, sunt cam singurul care merge pe linia rusească. Acum am aşa:
- Leichtraktor-ul dar pe care-l vând cât de repede fiindcă ocupă locul degeaba,
- Valentine - îl mai ţin până iau altceva tot pe bani, din păcate am dat aur pe el şi dacă-l vând iau doar bani. E slab cam toate, dar măcar iau experienţă dublă cu el. Dacă o să fie nevoie de bani îl vând.
- T28 pe care-l am cu upgrade-uri aproape de maxim şi o să-l ţin până la următorul tanc, merg în tandem cu el şi cu KV-ul
- KV - am o singură bătălie cu el, abia încep să-i fac upgrade la arme şi armură. Păcat că se mişcă greu, măcar tunul fac ravagii dacă ai şi puţină experienţă. L-am luat şi cu 75% experienţă la echipaj, diseară intru cu el la căpăceală. :biggrin:
 
Am si eu un team kill, dar nu mi-am luat ban: traversam pe un pod si un tip cu un tanc a venit din spate peste mine (PzJ I) si mi-a ras jumatate din health points, apoi l-a ras pe tipul din dreapta mea (eram vreo 4-5 care treceam podul cate 2), asa ca i-am servit de aproape 2 bomboane de 50mm, ca nu a primit aripi de la prima. Cred ca el trebuia sa ia ban, de-aia nu m-a luat nimeni de urechi.

Partea tampita e ca 30 de secunde mai tarziu in timp ce trageam intr-un inamic a venit ul alt tip din echipa mea si mi-a tras un obuz de calibru mare (instant kill) de la mica distanta dintr-o pozitie in care era cu fata spre mine si spatele la inamic, sigur nu a fost din greseala. O fi fost nevasta poponarului respectiv :frown:
 
Um, şi eu merg pe linie rusească, dar doar Tank Destoyers deocamdată.
Am SU-76 şi SU-85B. OK, şi un SPG Tier 2, pentru cazul în care se mai apucă vreunul de joc şi vrea ajutor.
bomath, relax. Unii aşa sunt, nu-i mare bai. Uite, eu am stat hidden cu M5 Stuart trei sferturi dintr-un joc, ca la final să mă năpustesc spre baza inamică, să omor un arty şi să forţez draw (ambele baze capturate la 100%) în condiţiile în care mai rămăsesem eu contra 3 heavy tanks, un med tank şi-un tank destroyer.
Dacă erai tu pe hartă, mă omorai cu arty just for the kick.
Acuma nu zic că nu-s uscături destule în pădure, dar noah, să facă cineva companie şi scăpăm de problema asta.
 
Ba unii cam uita ca e un joc, adica e just for fun :smile: .
Eu i-am tras una unui coechipier cu T56-le, se caftea cu un inamic senila langa senila. Am vrut sa trag in inamic, insa s-a nimerit colegul acolo.
Al doilea friendly kill l-am facut cu Marderul, aparam pe arty, asteptam vreo 3 clienti prin luneta sa apara dupa colt, si brusc din directia opusa apare un coleg in viteza spre ei. Cand am vazut tanc in fata lunetei am apasat si one shoot kill. Apoi am doborat si 2 inamici impreuna cu un tanc mediu si am castigat.
 
spooky, ale tale sunt de inteles. Dar e fun si cand o ia unul razna si cineva se milostiveste si ii trage una peste bot.
 
Râdeau ăştia morţi la faza pe care o povesteam anterior cu M5 Stuart furându-le inamicilor victoria: "Go troll go" :biggrin:
Vă daţi seama , era fun as hell ca un light tank vai mama lui să facă de cacao o echipă bine aranjată (chiar jucaseră frumos, cu atac sincronizat and shit).
Dar e adevărat, eu nu-i înţeleg pe ăia cu medium tanks care fac pe Tank Destroyers, I mean WTF. Eu cu Tank Destroyer, alţi 4-5 în echipă cu Tank Destroyers, alţi 3-4 cu med tanks şi ei stau şi campează. Şi artileria şomează că deh... nimeni nu face scouting.

LE: World of Tanks Secrets, formulas and explanations.

Încă o şmecherie învăţată cu artillery: nu aşteptaţi să vi se arate tancurile, mergeţi cu ţinta în zona bazei inamice, daţi zoom out la maxim şi vedeţi de unde pleacă proiectilele artileriei inamice. Apoi ţintiţi către punctul ăla şi daţi click.
Tocmai am omorât 3 aşa, din prima, fără să-i văd la faţă.
Problema lor e că nu se mişcă după ce trag, crezând că nu sunt detectaţi. Au dreptate cu detectatul, dar trasorul e dead giveaway :biggrin:
 
Last edited:
Mda, n-am mai rezistat si aseara a trecut la Tier 6 cu VK 3601 (H) (is pe drumul spre Tiger, damblaua mea). Deocamdata e chel ca l-am luat doar cu echipajul training 75%.

Ce-mi place e ca in cele 14 lupte facute cu el am intilnit maxim o piesa de artilerie deci fara instant kill de nicaieri din ceruri, doar lupte intre behemoth-i. :biggrin:
O fi fost de incurajare sau noroc chior dar in luptele in care am fost repartizat nu m-au bagat direct in coada listei ci chiar in middle-upper.

Ce nu-mi place e ca daca stai ca soarecu' sau ti-o furi repede de la f'un gigant te costa mai mult reparatiile decit punctele pe care ti le dau ei. :frown:
Iar dureros e ca upgrade-urile costa puncte de experienta la kil plus creditele lor nenumarate. Deja se prefigureaza o perioada mai lunga de jucat cu el pina fac ceva upgrade-uri mai substantiale.

Daca se mentine asa repartizarea in lupte incepe sa-mi placa pentru ca io-s un tank guy, nu-mi place sa stau prin boscheti cu artileria sau TD-urile. Face to face. :biggrin:
Ah, si intilnirea pe un drum ingust cu un Ferdinand e priceless. Cam doua lovituri i-au trebuit sa ma termine iar io nici nu l-am zgiriat.

LE: Uitasem ceva din categoria LOL. Am luat insigna Scout cu PIII-ul. Intimplator am nimerit fix peste marea lor de tancuri care mergeau in aceeasi directie toate.
Si insigna Invader cu PIV-ul care are o viteza de melc turbat mai ales cu mers serpuit prin iarba.
 
Eu mai nou am aflat ce inseamna "Don't cap" si "AFK" :smile: Iar de cand joc cu TD, Arty e inamicul meu, dar si cel care trebuie protejat :smile:
 
Back
Top