World of Tanks

Pai daca nu nimeresti de departe, incerci sa te apropii, doh. :smile:

Le: cand faci upgrade-ul la tunul de 50, da, poti face ceva cu el. Cu ala de 37 zici ca tragi cu pioneze in ei.
 
Daca iti dai cu ciocanul peste degete si nu te doare iei barosul. TD nu e unitate cu care sa avansezi sau sa ataci, e unitate cu care sa mentii o zona uscata si curata si cu care sa distrugi unitati indepartate. Are tun mare si puternic si mobilitate mica, adica e sniper, nu Arnold in Commando.
 
Advices:
1. Buy better radios. Mulţi fac greşeala de a nu investi în radio, eu aveam un radio de tier IX disponibil pe lanţul trofic american, costa 5600 XP. Am strâns din buci şi i-am făcut research. Altă viaţă! Îmi apar acum aproape toate punctele pe hartă (alor mei şi ale inamicilor), cu artillery fac harcea-parcea până în capătul celălalt al hărţii. Le fel şi dacă fac scouting, îmi văd colegii păeste tot, ştiu unde se află, nu mai am dead spots.
2. Tank Destroyer-ul este tipul de tanc pe care trebuie să îl ţii în boscheţi at all times. Am deocamdată un SU-76 cu care mă bag în boscheţi şi aştept să devină inamicii vizibili. Când devin vizibili mă rotesc către ei şi pun ţinta la întâlnire. Am precizie suficientă cât să fac praf un light tank din prima. Contra tancuri mai mari trag în şenile dacă pot, am şanse mari să îl imobilizez şi apoi se ocupă artileria de el. Contra hetzer trebuie să trageţi în lateral, are armură frontală grozavă şi ricoşează ghiuleaua din ea.
3. Pz III-a este light tank - adică oprire = moarte cruntă. Ţii pedala la maxim, mergi în zig-zag, roteşti turela nebuneşte şi tragi dacă poţi, dacă nu, nu. Scopul unui light tank e să detectezi inamicii, nu să te baţi cu ei. Tancurile light sunt excelente pentru învăluire pe calea cea mai lungă (te uiţi pe hartă şi alegi a' mai ocolită cale de a ajunge prin zona bazei inamice) şi pentru distrugerea artileriei; eu sunt foarte fericit când intru cu M3 Stuart într-o bătălie unde sunt multe artilerii şi tank destroyers.
4. Tank Destroyers, again: unii inamici sunt perverşi, stau foarte bine ascunşi şi vezi că vin ghiulelele de undeva, dar pe ei nu-i vezi; dacă eşti cu light tank, mergi transversal faţă de locul de unde trag, în viteză maximă, eşti foarte greu de nimerit pentru că lor nu li se roteşte turela, deci vor pune greu ţinta pe tine. Dacă te năpusteşti spre ei ţi-o iei în freză urât.
5. Artillery: după ce ai tras de 2-3 ori dintr-un loc, relocate către următorul boschet, altfel eşti sitting duck; eu cu artillery m-am spceializat oarecum în anti-arty firing; e suficient ca inamicul să fie detectat o dată, fiindcă sunt puturoşi şi nu se mută, aşa că pui ţinta pe locul de unde trage, aştepţi să se micşoreze, mesteci gumă şi dai click.
6. Artillery (continued): dacă ai arty la inamic, nu dărâma ziduri, nu călca maşini, nu doborî copaci. Chiar dacă eşti invizibil pentru ei, ei vor vedea că se schimbă peisajul şi dacă au mai mult de doi neuroni îţi vor evalua path-ul şi eşti mort sau avariat. La fel şi când tragi, dacă inamicul are ochiul pe tine vede de unde porneşte ghiuleaua şi pune ţinta pe tine.
 
Păi M2 Light merge la 50-60. În linie dreaptă, că dacă te apuci să coteşti cu el s-a oprit.
 
Cu orice tanc, dar mai ales cu cele rusești, când vreți să luați curbe, nu "trageți de volan" mult, pentru că pierdeți mult din viteză. Virați câte 20-30 de grade o dată, mai mergeți câțiva metri drept, iar virați. În felul ăsta conservați mai bine viteza. De asemenea, încercați să nu virați în timp ce urcați pante. Și invers, încercați să virați în timp ce coborâți. :smile:
 
Last edited:
Buey, am si io o intrebare timpa asa ca nu rideti de mine. Cind s-o termina beta asta jocul trebuie cumparat sau merge jucat tot asa la liber si cumperi numa' aurul daca vrei update-uri bengoase?
Me noob la multiplayer d'astea.
 
Cel probabil va rămâne cum e acum, doar că nu-ţi mai vine aurul zilnic ci trebuie să-l cumperi.

Apropo, din ce am văzut cel mai bine ieşi dacă dai aurul ăla pe bani. 100 coco pentru 250 aur e destul să cumperi tancuri serioase. Acum am Valentine şi trag tare să iau un KV. :biggrin:
 
Eu joc pe linia germană, nu pe americană, aşa că n-am M2. Pe de altă parte, voi de cînd jucaţi de aveţi tancurile alea supărate? :smile:
 
Nu e greu sa obtii tancurile alea suparate. Eu am vreo 1000 gold in buzunar dupa ce am platit sa convertesc experienta reziduala (adica ramasa la tancuri pe care le-am vandut), iar credite am doar vreo 70.000 pentru ca am facut cumparaturi extravagante, gen training la echipaje (20.000 pe cap de individ).

Eu joc pe toate liniile si ma distrez, nu trec la nivel 3 pana nu ajung pe elite cu toate unitatile de nivel 2 de la toate natiile. La nemti mai am doar un upgrade de facut la Bison 1, la americani nu mi-am luat inca artilerie iar la rusi tocmai am cumparat un T26 pe care il mai schimb cu un AT1 din cand in cand. Ma ajuta sa inteleg care sunt slabiciunile celorlalte tancuri de pe harta, de pilda nu aveam idee ca AT1 cu tunul de 76mm este atat de catastrofa din punct de vedere range si rate of fire sau ca M2 light e atat de slab ca armament cu orice upgrade ii pui. Dar confirm ca ajunge la 60 km/h in linie dreapta.

adileh, vezi ca viteza maxima nu depinde doar de motor ci si de senile. Motorul iti da acceleratia, dar senilele iti limiteaza viteza maxima, scrie asta in ecranele de loading de la misiuni.
 
Eu nu joc cu nemţii deloc. La americani mă axez pe light/med tanks şi arty, la ruşi pe tank destroyers. Cât despre tancuri supărate, maximul e Tier 3, până la alea supărate mai e muult.
 
Şenilele le am upgradate la Leichttraktor şi Pz35 (astea două, de fapt, sînt cercetate complet).

Astea sunt destul de lente, mai ales primul, indiferent ce motor si senile le pui, tancurile rusesti sau americane echivalente sunt mai agile.

Cel mai bun vehicul german L2 pe care l-am vazut e tank destroyer-ul, desi nu pare: tun bun (foarte precis), raza de actiune mare si aspect deloc fioros, te face sa il subestimezi :biggrin:
 
PzII e iarasi un vehicul taaare interesant, cu upgrade-urile facute devine o arma de temut in situatia in care este pus intr-un meci de categoria usoara, numai cu tancuri light si fara TD / arty. 6 kills in one fight, ceva ce n-am reusit nici cu Sturmpanzer I-II sau cu Panzerjager. Continuam maine, pana la KV mai este. :smile:
 
Panzer 2 e bun, dar tunul e mic orice i-ai face, pana distrugi o tinta chiar intr-un duel 1 la 1 te avariaza serios. La distanta mai mare e aproape inutil pentru ca trage in rafale care au dispersie destul de mare.
 
Eu sunt ăla cu sute de bătălii într-o săptămână; am decis și eu să merg pe toate ramurile din tech tree, it's a bit funnier to stay low-level. Nu mă grăbesc să ajung la monștri; mai mult, pot spune că știu în amănunt fiecare vehicul, fiecare tactică și fiecare colțișor de hartă; nu mi-am cumpărat alte jucării până n-am făcut (și cumpărat/montat) toate upgrade-urile.
Mi-aș dori tare mult să putem face o echipă mai mare de trei oameni (cât ține plutonul), ca să avem cum stabili o tactică unitară efectivă. În trei d'abia reușim să ne apărăm fundurile unul altuia, și nici măcar asta nu ține mereu.
 
Facem companie, cand s-o putea. Cati intra intr-o companie?

Updates: tancurile rusesti suck big time pana acum.
- MS-1 e lent si prost
- apoi AT-1 e prea prost inarmat pentru un TD: tunul de 76 are raza scurta si e foaaaarte lent, celelalte sunt insuficiente ca penetrare
- iar T26 o orb si lent. Cu cea mai buna turela are vizibilitate la 270m. Apoi armamentul e iarasi jalnic, tunul de start nu penetreaza creta, cel de 45 mm e abia cu putin mai puternic dar imprecis (adica inutil la distanta) iar cel mai bun tun, cel de 37 mm e totusi slabut ca damage. Viteza maxima fully upgraded e vreo 30 km/h. Katiusa nu era chiar Ileana Cosanzeana, ci mai degraba curva regimentului (9 rota).
 
USSR tanks:

- MS-1 e lent şi prost, într-adevăr.
- AT-1 mi s-a părut excelent if you play it right. Stăteam în tufe şi le dădeam la buci celor care se aventurau către mine.
- De T26 nu pot spune nimic fiindcă nu l-am cumpărat, nu mă interesează ramura asta a ruşilor :smile:
- SU-76 e şi el extrem de lent şi are un unghi FOARTE îngust în care poţi răsuci turela. Mă rog, sper ca SU-85b să fie mai strălucit.
- SU-18 (SPG) e prost spre foarte prost: rază scurtă de acţiune, unghi extrem de îngust (unghiul la T57 e cât o autostradă, ăsta e cât o cărăruie), damage insignifiant. L-am luat de oha, că cereau ieri băieţii T2 tank şi n-aveam niciunul.

În altă ordine de idei, am dus toţi membrii echipajului din SPG M37 american la 75+% - se vede schimbarea, deşi loading time-ul e (în continuare) de cacao. Dar am reuşit într-o bătălie să omor 3, să dau damage la alţi 2 şi să detectez unul (habar n-am cum!). Un alt coleg cu SPG a mai omorât 5, altul încă unul, total 9 tancuri omorâte de artilerie. Ce-nseamnă să ai artileria împrăştiată cum trebuie :smile:

LE: WTF, de ce apare postul de 2 ori, că eu apăs o dată pe buton?
 
Back
Top