World of Tanks

Te-am văzut de dimineață într-o luptă; tu erai primul în echipa adversă, eu eram ultimul (cu T1). N-am apucat să te găsesc, te-au găsit alții mai repede :biggrin:.

Am adăugat nick-urile ingame în lista din primul post.

Am crezut că-s cel mai tare din parcare şi m-am dus ca berbecul înainte, m-au înconjurat vreo 2-3 şi m-au liniştit. Am promis că nu mai fac aşa ceva. :biggrin:
 
Asta cu dus ca berbecu' o faci când nu mai sunt aşa mulţi inamici, că 15 tancuri mititele pot distruge multe chestii. Eu prefer să o iau pe câmp când văd că nu mai ies inamicii din vizuină, altfel stau liniştit la snipereală. E destul de rapid tancul ca să nu mă nimerească imediat, şi au ceilalţi timp să-i termine - iar dacă nu, well, too bad.
 
Un light tank nu e un sniper bun orice i-ai face: cel mai prapadit TD cu tunul de 5cm face prapad in conditiile in care un M2 light tank trage, nimereste tinta dar nu o avariaza deloc.
 
Depinde de luptă; cu M2-ul prind cam 70% din bătălii în "grupa mică", unde nu există TD şi SPG, aşa că pot să mă distrez cu sniping. În restul bătăliilor stau pe scouting şi mă iau de ăia mici dacă e nevoie.
 
I need a good mouse la birou, A4Tech-ul meu vechi din 2005 incepe sa isi arate varsta. :smile:
 
Depinde de luptă; cu M2-ul prind cam 70% din bătălii în "grupa mică", unde nu există TD şi SPG, aşa că pot să mă distrez cu sniping. În restul bătăliilor stau pe scouting şi mă iau de ăia mici dacă e nevoie.

Cu M2 prind 90% misiuni de grupa medie unde M2 e cel mai slab tanc de pe harta, bun doar pentru scouting si doar asta fac cu el, nu cred ca trag 3-4 focuri per misiune si alea din fuga ca sa ii fac pe cei din tufe sa se deconspire. De fapt cu M2 joc aceleasi harti cu care joc si cu TD si cam cu aceleasi echipe, singura exceptie e o misiune de start (cea cu dealul cu cazemata din mijlocul hartii) pe care o prind atat de rar incat nu am apucat sa fac o strategie pentru ea.

Partea nasoala e ca desi supravietuiesc in aproapte toate misiunile castigate cu TD totusi cu M2 mor in aproape toate misiunile, chiar daca echipa mea castiga.
 
Cre' că misiunile pe care le prinzi depind şi de experienţa ta, nu numai de tanc; eu mă joc mult cu Leichttraktor-ul şi de multe ori sînt în coada listei şi mă trosnesc d-ăia de trag cu boltă din capătul ălălalt al hărţii.
Şi înc-o chestie, am impresia că nu poţi să converteşti experienţa adunată cu un tanc în d-aia liberă decît dacă ai făcut toate cercetările pe tancul respectiv (n-am reuşit să fac asta de pe tancul Pz 35, numai Leicht-ul îl am cercetat complet, asta ar fi deosebirea între ele); cu PzII nu prea reuşesc să adun nimic, că numa' în bătălii cu d-ăia supăraţi am nimerit şi conform diagramei am nevoie de multe puncte de experienţă pînă la PIV şi şi mai multe pînă la Panther.
 
Experienta o poti converti daca ai gold, costa parca 1 gold pentru fiecare 25 de puncte convertite.

Eu sunt din aia care trag pe harta de start dintr-un cap in celalalt cu TD daca un scout imi descopera tintele. E destul de distractiv, pe harta aia cu moara nici nu mai e nevoie de artilerie, tragi direct cu TD :biggrin:
 
Ştiu că poţi cu gold, da' nu-mi merge decît la Liechttraktor nu şi la Pz35 şi PzII, d-aia Leichttraktor-ul e de bază (plus reparaţiile pe gratis).
 
Caut strategie valida pentru M2, e un tanc tare dezechilibrat (extrem de rapid in linie dreapta, vreo 60 km/h, dar foarte slab inarmat si blindat). Nu e suficient de agil ca sa faci cavalry charge in scop de descoperire a inamicului, e prea slab inarmat pentru o lupta si e pacat sa stai cu el in tufe si sa plangi de rusine ca ai cel mai mic tun.
 
Dacă vă referiţi la M2 medium tank ăla american, eu cam rup cu el (omor 1-2 pe bătălie, am impresia că am reuşit un maxim de 4); am avut ieri o bătălie unde am omorât 2, am spotuit 6 şi am dat damage la 4. Cu M2.
Unele hărţi îmi sunt deja tare cunoscute; ştiu unde să mă ascund dacă sunt cu Tank Destroyer, pe unde să o iau dacă sunt cu light tank, cum să joc dacă există arty inamic, etc. Altele sunt încă mistere; dar le dau eu de cap încet-încet.
 
M2 Light. Care e rapid, da' când te-au prins 2-3 lovituri mai serioase s-a cam rezolvat (se descalță repede, mor ba unii ba alții...). Și eu am avut bătălii (nu de cele de grupa mică) în care am omorât 3-4 și am dat damage la încă 2-3 cu el, da' când fac asta de obicei îmi iau suficiente lovituri ca să nu supraviețuiesc. Depinde foarte mult cât sunt de pe fază și SPG-urile în cazurile astea, și contează al naibii de mult cunoașterea hărții de toată lumea.
 
Mergi în zig-zag. Eu mă distrez cu M3 Stuart (light) as well, bag viteză în zig-zag, tot ieri râdeam de unul cu Hetzer în Ruinberg, făceam ture în jurul lui şi până la urmă chiar l-am omorât (după ce i-a dat un SPG în cap). Asta fiindcă trebuie să se rotească cu totul ca să te ţintească, n-are turelă rotitoare.
Cu SU-76 am reuşit să omor un KV, tot ieri (după ce am tras şi eu şi alţii în el de ne-am săturat).
 
Am luat și eu un M3 stuart, e ceva mai mobil în zig-zag decât M2. Făcut pluton cu bomi și scristian, fain. Tot ce era pe chat era "miahi, get BACK!" (de la bomath, care e foarte speriat de modul meu haotic de sinucidere).
 
Mi-am cumpărat Pz III Aufs A: am tras două (!!!!) focuri în cinci lupte :biggrin:. Am nimerit numai cu d-ăia supăraţi, de trăgeau cu boltă, alea două focuri (fără efect) au fost într-un P IV, care m-a liniştit, la rîndul lui, dintr-o lovitură... concluzia? Rămîn să mă joc în grupa mică :hihi:
 
Mda, si io acu' am numa' un Luchs si un d'ala de-al tau si m-a bagat de nspe ori ultimul din lista. Eram pe post de scout ca oricum n-aveam nicio sansa. :biggrin:
 
Apropo, stay away from Panzerjager, regret ca am cheltuit atatia bani pe el (l-am luat si cu crew @ 75%), se roteste atat de lent incat ti-o iei in freza de la oricine. Iar de la distanta nu nimeresti. Nimic.
 
Pentru mine Panzerjager e cel mai eficient vehicul de lupta. Daca incerci sa il folosesti ca pe un tanc e normal sa o iei in freza, e tank destroyer si are alt scop si necesita alte tactici. La distanta mare si foarte mare e mortal (si nimeresti, mai ales cu echipaj la 75%), iar daca ajungi sa te lupti cu el la distanta mica deja ai facut o greseala majora mai inainte.

Ai nevoie de un scout care sa iti descopere tintele, apoi le distrugi cu 3-4 lovituri. Ai nevoie de inca 2 tank destroyers care sa asigure flancurile; 3 TD in semicerc ar fi o configuratie buna, eventual si un tanc; in semicerc poti apara si artileria. Daca ai vreo 3 unitati de artilerie ai atunci 7 unitati in baza (3+3+1) si restul disponibile pentru scout (vreo 2-3 unitati) si asalt (restul). Unitatile de asalt sunt ajutate la distanta medie (2/3 din harta) de TD si artilerie, apoi cele 7 unitati de suport avanseaza incet spre inamic in zona deja curatata.

Un scout bun merge in cercetare si se ascunde dupa stanci, daca se poate, si nu mai misca. Devine invizibil pentru inamic dar inca iti face tintele vizibile la distanta la care tu nu le poti vedea.
 
Back
Top