World of Tanks

Longer life to scroll wheel, face zoom!!!

Pana acum am reusit sa fac o strategie ... pauza. Am tancurile free complet upgraded (elite) si m-am apucat de urmatoarele, tot din seria light tanks - acum ma chinui cu un P II. Inca e fun.

Numai mie imi spune "Defeat! Enemy tanks destroyed!" in loc de "Friendly tanks destroyed"? Si imi fura munitia cand fac upgrade de turela cu acelasi tun, iar munitia aia e pe bani.
 
La amănunte nu m-am uitat, true. M-am jucat de plăcere, n-am intrat în beta-testing mode.
Faza cu muniţia am remarcat-o şi eu, dar am destule credite ca să nu îmi pese. Poate mai încolo, când ajung de costă cât ochii din cap :smile:
 
Cate scenarii sunt pana acum? Eu stiu asa:

I - disponibila chiar la inceput, doar tancuri usoare
II - cu tancuri ceva mai bune, tancuri usoare mai avansate, tancuri medii, artilerie si tank destroyers

I - o campie cu apa pe ambele laturi, fun
I - o zona cu dealuri si multa apa si un platou in mijloc
II - o harta cu campie si cale ferata (Prokhorovka)
II - o zona cu bazele in diagonala si munti pe margini in care se joaca mult cu artileria
I - un oras cu un deal pe margine
I sau II - un oras cu deal in mijloc
II - un oras su strazi inguste si intortocheat
 
Când m-am jucat cu T3 tank (Stuart 3) am dat de o zonă deşertică, cu dune de nisip şi boscheţi. Mai e ceva zonă cu nume american/britanic (Lakeside-something, parcă), unde ai într-o parte un canion pe unde poţi să te strecori, dar are o gâtuire naşpa la mijloc unde e cam fierbinte zona, mai ales dacă se întâlnesc vreo 10 tancuri acolo :smile:
 
Da, 1.7GB. Din motive ciudate a mers mai repede luat prin 3G decât cu UPC-ul.
 
Păi dacă scoţi muzica şi tot felul de prostii din ăsta, încape pe un CD. Partea faină la aşa ceva e că nici nu se mai pune problema de CD.
 
Am intrat şi eu, pare interesant. Doar că nu mă prind cum cumpar un tanc...
V-am adăugat pe câţiva la friends, dacă am ratat pe cineva adăugaţi-mă voi: LNT

Jocul ăsta are un tutorial pe undeva?
 
Ai 3 tancuri la inceput care sunt gratuite, inclusiv reparatiile lor daca le faci praf, si niste sloturi libere in care poti cumpara tancuri - atentie, daca nu sunt researched nu le poti folosi. Pentru research te uiti in tech tree si vezi ce trebuie, faci cateva misiuni cu tancul de inceput al natiunii respective, faci upgrades pana ajungi la tancul dorit, faci rost de bani nu doar pentru tanc ci si ceva rezerve pentru munitie (se cumpara) si reparatii (scumpe). Daca ajungi rapid la alt tanc o sa il cam strici des, experienta conteaza mult, ia-o incet cu primele tancuri si invata pe ele sa joci, la alea totul e gratuit.
 
Cu random games nu se întâmplă mare lucru, mergi, te ascunzi şi tragi şi speri să te apere ceilalţi când e cazul. Faci de-alea până te înveţi :smile:. În timpul luptei nu prea ai timp să discuţi strategii cu ceilalţi, cel mult să semnalizezi zone nasoale. Ce mă aştept să se întâmple e să se creeze ghilde cu strategii şi roluri bine definite, care să radă tot.

Mai sunt şi d-ăia duşi cu capul, azi am dat de unul destul de avansat care a distrus 4 friendly tanks în primul minut de bătălie, naiba ştie ce vroia.
 
Am vazut ca au inceput sa se aplice strategii ad-hoc, cand o ia unul razna peste camp e clar ca e incepator; am vazut ca oamenii au inceput sa mearga in grupuri de macar 2-3 tancuri, ca au invatat sa preseze cate un flanc slab, sa prinda in ambuscada cate un tanc ratacit etc. Nu se intampla la fiecare misiune, dar la fiecare 2-3 misiuni vad cel putin cateva grupuri ce actioneaza organizat.
 
Bon, sa lamuresc puțin întrebările de pe aici:

Pentru că e beta încă, gold-ul vă vine automat în fiecare zi. La closed beta era 150 pe zi, la open nu știu exact cat dă, probabil la fel. Sunt mai multe utilizări pentru gold: cumpărat tancuri speciale, cumpărat muniție specială, cumpărat cont premium, transferat experiență, transformat în credits.

Pe rând.
1. cumpărat premium tanks: sunt mai ieftin de întreținut decât cele normale, dar sunt de obicei mai slabe în categoria lor. După părerea mea, nu merită.
2. Cumpărat muniție specială: aproape fiecare tun poate folosi trei tipuri de muniție: penetrantă, HEAT (dacă vă uitați la documentare cu tancuri pe Discovery știți ce e - în esență e tot penetrantă, dar mai puternică) și explozivă (High Explosive). HEAT e pe gold, permite de pildă unui tun mai slab să facă damage unui tanc cu blindaj gros. Damage-ul dat de muniția High Explosive a fost redus de curând, dar există șanse ca, dacă lovești cu HE, chiar dacă nu penetrează blindajul, să avariezi sau să distrugi unul din modulele tancului (tun, turelă, radio, șenile, motor, rezervor, vizor) sau să rănești un membru al echipajului. Ca să revin, nici cheltuirea de bani pe muniție HEAT nu cred că e necesară, oricum nu o să distrugi un Tigru cu un PII.
3. Cumpărat cont premium. 250 gold pe zi, 1250 pe săptămână, 2500 pe lună. Asta zic eu că e cea mai utilă, pentru că banii câștigați (credits) și experiența crește cu 50%. A, și arată altfel garajul :smile:
4. În cazul în care ai făcut toate upgrade-urile la un tank, experiența pe care o câștigi ulterior poate fi transformată în Free Experience, care poate fi cheltuită pentru a upgrada orice alt tanc. Asta e foarte bună opțiunea în cazul în care vrei să cumperi un nou tanc. Țineți minte, un tanc nou vanilla e mai slab decât cel dinaintea lui în tree, dar upgradat. Așa că, dacă ai free experience poți să faci niște upgradeuri la tancul nou cumpărat, ca să nu îți vină să dai cu el de pereți. A, ca să știți, aproximativ 10% din experiența pe care o câștigați cu indiferent ce tanc se transformă automat în free experience.
5. Puteți converti gold în credits, la o rată de 400 de credits pe un gold, cred. E utilă când chiar rămâneți fără bani sau vă mai trebuie acolo un 2000 de lei să vă luați tunul ăla meseriaș, dar altfel nu prea merită.

Sunt multe de spus, puteți intra pe forum la ei și să citiți niște ghiduri sau mă puteți întreba aici și o să încerc să vă răspund. Încă un lucru: diferitele zone ale unui tanc au blindaje diferite. Dacă ținta voastră arată roșu, e puțin probabil că obuzul va penetra, dacă e galbenă e posibil, dacă e verde e probabil. Ochiți, nu trageți la întâmplare. Cu cât tancul va fi mai puternic, cu atât muniția va costa mai scump.

A. și pentru AdrianB1, vezi că poți vinde, de la Depot, și muniția neconsumată. În stânga, ai mai multe categorii.

LE: V-am adăugat pe toți la lista de prieteni, când suntem vreo 3 odată putem face un pluton și să avem și o strategie.
 
Am intrat si eu (SergentRico), jucat doua batalii, murat de doua ori, cred ca am nimerit si io ceva inamic :biggrin: Grafica mi se pare ok, aim-ul e realist, hartile sunt mari, incape destula lume. Per general merge :biggrin: FPS-urile din cate am observat nu sunt constante, la mine au variat intre 18 si 35 dar pana acum nu am avut probleme din cauza lor. Am dat si eu add la toata lumea, sper sa ne intalnim toti odata sa incingem de o batalie. Pana atunci trebuie sa mai exersez si sa imi cumpar mouse, ca de pe touchpad sunt incet rau de tot si nu am nici posibilitate de zoom - no scrollbar.
 
Mi-am furat-o extrem de rapid :biggrin:. Am jucat cu tancul ăla rusesc, care se mişcă în reluare; în caftelile de antrenament, ăla care făcea lupta avea Tiger :smile:)
 
Bagă-te direct în bătălii la început; îţi dă o idee cum funcţionează hărţile, pe unde poţi să o iei, etc. Am jucat la un moment dat pe o hartă care avea într-o parte un deal, sui pe o stradă şi în vârful dealului sunt nişte clădiri. Până am suit cu tancul ăla, rămăsesem singurul din echipă, ăilalţi mai aveau vreo 6 tancuri. Guess what happened :smile:
 
Back
Top