E luni dimineata asa ca micul Sadoveanu din mine vine cu un wall of text.
Citeva impresii despre SU-152 dupa ce-am jucat aproape exclusiv cu el tot uichendu'.
Upgradat cu tunul maxim e doar un SU-100 cu mai multa armura si RoF mai mare. Din pacate tunul ala de 122 e apoape useless in luptele de Tier 9-10 unde ajungi aproape constant. Inca n-am motorul nou dar cum e acu' se misca ca un melc obosit. In general pina ajung sa ma pitesc dupa un boschet ceva deja lupta e incinsa.
Dar. Exista un dar. Probabil ca e singurul tanc care merita sa joci cu tunul default. Ala de 152. Stiu, se incarca mai rar decit primele mele de vacanta, are acuratetea unui mosneag cu cataracta dar daca apuci sa nimeresti ceva cu ghiuleaua aia ti-ai umplut inima de bucurie si pe oponent il lasi cu o expresie bovina pe fata,
WTF just hit me?
Citeva exemple (in afara de cele din posturile anterioare). Maus luat din lateral de pe la 200m = -20% HP (bine, dupa aia s-a intors spre mine si game over). KV-3 terminat din 2 lovituri. Tiger -50% HP plus critical damage (ca fost posesor de Tiger imi imaginez ce varza i-am facut din lovitura in turela). Si cireasa de pe tort care m-a facut sa rid singur prin casa: un VK de tier 6 cu 15% HP traversa linistit cimpia, am tras si am auzit mesajul de artilerie
That's was close si m-am bosumflat ca am dat pe linga dar mesajul urmator m-a lasat cu gura cascata:
Target destroyed. Adica da, nu l-am nimerit dar suflul/schijele/debri-ul au terminat cei 15% pe care-i mai avea. Epic.
Mentionez ca toate de mai sus sunt posibile cu proiectile HE. In sfirsit am gasit si eu utilitatea HE-urilor. Pina la SU152 n-am jucat niciodata cu HE ca mi se pareau inutile dar cu tunul de 152 si potential damage de 1100 HP e altceva. Si chiar se vede, asa ca eu joc SU-152 exclusiv cu HE cind am tunul de 152.
Iar imi umple inima de bucurie o lovitura laterala/spate intr-un tank de Tier 6. One shot-one kill in 90% din cazuri.
Mi-am deblocat si primul tun de 122 dar nu mai e fun deloc ca mai bine joc cu SU-100.
Bineinteles ca nu toate meciurile sunt distractive. Depinde mult ca de obicei de harta/echipa/matchmaking dar pot spune ca am mai inaugurat o premiera cu SU-152 (mai ales in luptele cu Tier 9/10), in Himmel-ala o iau prin oras ca sa iau din lateral/spate ce gasesc p'acolo. De obicei tancurile de Tier mare sunt ocupate cu oponentele lor de acelasi nivel si nu baga-n seama un TD de Tier 7 greoi asa ca apuc sa trag de citeva ori intr-un meci.
Ca fapt divers aseara am fost martorul unei lupte cu OZN-uri. In speta echipa adversa avea 5 (cinci) T-54. Harta a fost Westfield aia noua cu plecare din partea de sus cind trebuie sa urci dealul pina la pod. Bun, start, ia-o agale la deal si cind am ajuns aproape de virf poc una-n freza de am ramas la 15% HP. WTF, de unde stie artileria de mine in miscare pe deal? Ma uit in vale deja erau 4 T-54 care intrau in baza noastra. Bun asa, ajung pe culmea dealului si sa ma pun si eu in pozitie. N-am mai apucat. Un T-54 mi-a rasarit in fata si pina sa ma intorc spre el m-a terminat dintr-o palitura.
Ca o concluzie pina acu' la TD-urile rusesti: SU-85 este absolut fun/money maker/ce vreti voi iar pentru lupte grele ISU/Object. SU-100 si 152 sunt cam in plus (mai ales daca nimeresti in lupte de Tier 9/10).