WordPress, SEO, UX

Olivian Breda

Internet marketer
Sugar daddy
O să pun în thread-ul ăsta când mai găsesc câte-o chestie relevantă pentru WordPress, SEO, și UX, un fel de "noutăți și știri", dar specific pentru asta. Încerc să fie relevante pentru audiența de pe XF.

Vă zic câteva lucruri:
  • Dacă aveți blog pe WordPress unul din cele mai mișto pluginuri e unul care vă face pozele automat în WebP, au un plan gratuit, pe care, dacă îl rulați câteva luni, ar trebui să fie suficient pentru a aduce la zi toate pozele pe majoritatea blogurilor. L-am rulat pe mai multe servere și face minuni - https://imagify.io/
  • Dacă nu aveți blog pe WordPress, și aveți ceva timp și dorință de viteză mai bună pentru imagini, luați în considerare WebP, și să salvați imaginile pe server ca JPG / WebP, concomitent.
  • Pentru WordPress, un plugin foarte meseriaș e https://ro.wordpress.org/plugins/litespeed-cache/ Cere server cu LiteSpeed, dacă aveți asta, pluginul face chestii tari.
  • Pentru viteză, ajută Lazy Loading, e suportat nativ printr-un tag în Chrome, probabil în curând și în alte browsere; pentru addon WP - https://ro.wordpress.org/plugins/a3-lazy-load/ Eu folosesc codul de mai jos, în combinație cu setarea încărcării imaginilor prin fading, nu prin rotiță de tip "loading", și asta face să nu mai am imagini "șterse" în combinație cu pluginul Imagify /* Lazy Loading */ body .lazy-hidden, body .entry img.lazy-hidden, body img.thumbnail.lazy-hidden { opacity: 1; background-color: transparent; }
  • Dacă vreți să scanați un site și să extrageți titlu, descriere, h1, keywords, h2, date despre imagini, linkuri interne, un tool bun e https://www.screamingfrog.co.uk/ Dacă vreți să treceți peste limitarea de a plăti abonamentul anual, și aveți de scanat mai mult de 500 de URL-uri pentru un domeniu, puteți scana un site cu XENU http://home.snafu.de/tilman/xenulink.html , exportați URL-urile ca CSV, importați în modul List Mode URL-urile în Screaming Frog, și puteți scana un nr. nelimitat de URL-uri, în mod gratuit, în SF.
  • Cu Schema.org pentru diferite pagini - e necesar pe blog Schema.org de blog, pentru breadcrumbs de Breadcrumbs, pe pagina de produs (nu și de categorie!) Schema.org de produs (un singur item), pe pagina de contact Local Business. De validat aici https://search.google.com/structured-data/testing-tool/u/0/?hl=ro
  • E important să aveți un og:image 1200x630px, puteți testa aici cum vede facebook, OG:Image e cel mai important (pornind de la presupunerea că aveți title + description, nu e obligatoriu og:title, og:description).
  • Google Search Console, Bing Webmaster Tools, Google Analytics sunt unelte de bază pentru orice site - legat de SEO.
  • O metodă bună de promovare a unui blog, magazin de prezentare, site care vinde servicii, dar dificilă, cu mari eforturi, și rezultate pe termen mai lung e content marketing
  • Pe SEO, sunt de urmărit https://sparktoro.com/trending și feed-uri de Twitter create cu https://nuzzel.com/
  • O carte care mi-a plăcut pe UX - Don't Make Me Think: A Common Sense Approach to Web Usability, 2nd Edition: Krug, Steve: 8601404639708: Amazon.com: Books https://www.amazon.com/Dont-Make-Me-Think-Usability/dp/0321344758
  • Îmi plac ce zic cei de la https://www.smashingmagazine.com/articles/ și https://www.nngroup.com/articles/
Mai adaug aici când mai găsesc chestii, trestii.
 
Mi-a plăcut că asta o să se întâmple cândva la anu'. Când au adoptat chestia asta s-a întâmplat cam peste noapte, fără să spună la nimeni.
 
Sunt multe site-uri care par utile la prima vedere (site-uri de review-uri, analiză de-asta, spamlists etc), dar care în spate sunt doar niște racheți care cer taxă de protecție ca să nu apari ca fiind "rău" (fie cu abonament, fie cu plătit să te scoată de pe listă). Probabil cel mai mare din "domeniu" e yelp (sales pitch: "hmm, nu știu cum se face, dar au apărut niște review-uri foarte negative la afacerea ta tocmai în momentul ăsta; ce zici, dai și tu niște bani lunar ca să nu mai apară? dacă nu, s-ar putea să mai apară și altele!").
 
Nu cred că Moz e la categoria de care zice miahi, dar și ei, ca și Bitdefender, au tendința să îți zică mai mult rău. Dar sunt mai respectabili.

Domain name length
= Asta e o răutate. Se referă la domenii cu nume foarte lungi, nu se ia de 8 sau 3 caractere.

Domain name contains numerals
= La, fel se referă la jfskd8324823882348342.com, nu la 9gag.com sau un alt site cu câteva cifre.

Google Font API Present
= Moz au făcut o corelație. Site-ul curent zice că există excepții. Între cele 2 afirmații nu e nicio contradicție, e doar un ton agresiv al afirmației. Nu se contrazic cele 2 afirmații.

Use of Meta Keywords
= Păi s-au schimbat regulile. Prin 1997 contau meta keywords, acum sunt folosite doar de spammeri.

Length of Title
= Trebuie să fie între 30 și 60 caractere cu spații. Dacă faci SEO, știi asta.

Length of Meta Description
= La fel, 120-160 caractere.

Browser Icon
= Păi se pare că chiar e greu pt. unii. Când cumperi 100 de domenii, nu mai pui favicon pe fiecare. Dacă ai un singur site, îi pui.

When you’re a dictator it’s easy to tell everyone around you that your way of governing is the right way. That is until they’re under another dictator that says the same. MOZ is everything that is wrong with the IT sector of America.
= Asta e pentru concluzii. Moz încearcă să facă niște corelații. Bineînțeles că sunt excepții, corelații forțate, și alte asemena. De la asta până la a zice că sunt dictatori ...

Nu are mare sens să îți pese foarte mult că ești pe lista de SPAM de la Moz dacă nu vinzi linkuri. Dacă ești un site de prezentare, magazin de ceva, nu vinzi linkuri și articole, poți să fii acolo. Și dacă iei lista de puncte, unele lucruri sunt de bun simț, și oricum punctajul e pe bază de puncte ca la amenzi, nu e A sau B, ajungi pe lista de spam și aia e.

Google are un index, o bază de date pe baza cărora întoarce rezultatele la căutare în sub o secundă. Moz încearcă să mimeze acel index, și dă un filtru de SPAM. Contează atât de mult că Moz te vede cu ochi răi? Da, nu vreau să fiu pe lista de SPAM, prefer să nu se întâmple asta, dar nu mă afectează așa de mult. Iar dacă nu vând linkuri și articole, îmi pasă spre zero.

Contează ce vede Google? Da, cu siguranță, dacă Google mă știe de spammer, că nu mai apar în căutări, și asta doare.

Contează ce crede Moz că vede Google? Foarte puțin.
 
Pai practic intrebarea era mai mult ceva de genul daca chestiile alea se practica la scara larga ca sa favorizeze conglomeratele gen google, blogger.com, wordpress, locuri unde iti publici continutul gratis, dar nu mai e al tau.
 
CMS market share analysis December 2021 • joost.blog https://joost.blog/cms-market-share/

Every 6 months I analyze the CMS market share numbers provided by W3Techs in depth. I look at the top 10 CMSes, which content management systems have grown, which have shrunk. I always pay special attention to eCommerce platforms as well.
 
Back
Top