Wireless Desktop Mouse - Mare și comod

miahi

Wizzard
Sugar daddy
De ceva timp mă minunez la lista tot mai scurtă de mouși desktop de încredere și comozi, de încep să mă întreb, ca Marius'95, dacă o să mai găsesc ceva ce-mi place. Vreau să înlocuiesc un Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer 2.0, căruia îi cam putrezește rotița - lucru acceptabil la vârsta de 8 ani, fiind cea mai veche componentă pe care o mai folosesc.

Cerințe: wireless, ne-ambidextru și cât mai ergonomic, maaare, butoane forward/back pe degetul mare. Rezistent și cu feeling plăcut, nu de plastic chior. Fără wake-up lag.
Preferabil: rotiță cu tilt; mai puțin de 15 butoane.

Din cauză că vreau să fie rezistent o să zic pas la Logitech. G700 era la ofertă de BF, da' am mai citit chestii și se pare că are aceeași problemă pe care o are și mouse-ul pe care-l am acum pentru laptop: butoanele de click sunt incredibil de proaste și după puțin timp încep să înregistreze dublu click în loc de single click și să piardă apăsarea în timpul drag and drop.

Lista de mouși desktop e plină acum de A4Tech și GCube sau alte firme ciudate, lista de mouși gaming wireless e incredibil de scurtă și, chiar dacă mi-aș lua placă de bază de la Gigabyte, mouse nu mi-aș lua. Dacă bateria RAT 9 ar fi ne-custom mi-aș lua d-ăla, m-am jucat cu RAT 7 și nu e așa de incomod precum pare.

Bugetul nu e limitat.

PS: dacă aș mai găsi IntelliMouse d-ăla mi-aș lua vreo 5. Într-un timp (acum vreo 3-4 ani) au reapărut sub numele Optical Mouse 5000, dar n-am găsit în stoc.
 
Nu știu unde ai citit tu de G700, dar eu îl am de ani de zile și merge la fel ca-n prima zi, adică perfect. RAT 9 este groaznic (da, îl am și p-ăla), dacă nu ai padul potrivit sare cursorul ca-n filme și bateria are durata de viață execrabilă. Razer Mamba este ok dar are prea puține butoane comparativ cu G700 și un singur acumulator custom care nu ține prea mult. Da, îl pui în dock, și te uiți la PC. Sau îl conectezi via cablu când se termină bateria.

Eu sugerez G700, din cele aproximativ 7 rozătoare care le am în casă este de departe cel mai bun, un singur acumulator AA, nano receiver (îl poți lua după tine foarte comod și mere la lappie fără probleme), construcție solidă (din nou, nu știu de unde citești tu chestii, dar nu am avut probleme cu el niciodată), r-left click scroll, scrollul are 2 moduri fără de care efectiv nu pot trăi (click cu click pentru precizie, free scroll pentru chestii lungi sau zoom in/out în jocuri foarte rapid).

Efectiv, cu tot mormanul de mouși care-i am atm (Razer Mamba, Razer Spectre, Steelseries Xai, RAT 9, G700, G9, M500, etc), prima chestie la care mă gândesc este să cumpăr încă unul sau două G700. It's that good. Uite review scris de mine acum ceva timp.
 
Unul din locuri. Poate e de noroc, dar din câte văd butoanele-s din ce în ce mai proaste. Unui coleg i-a sărit un buton lateral de la Anywhere MX. Un prieten avea aceeași problemă de dublu click cu un Razer, s-a "rezolvat" cu un update de drivere, după care a început rotița să facă ciudățenii (scroll down = un pic de scroll down + un pic de scroll up + un pic de scroll down). Acum și-a luat G700, da' așteptam să văd la ăsta ce mai pățește :biggrin:.

PS: ce naiba faci cu atâția mouși? Mai ia și tu o gură de aer din când în când.
 
Nu știu ce să zic, dar forumurile Logitech sunt pline de tot felul de ciudățenii. Poate QC o fi mai prost în ultimul timp, al meu este din 2010.
 
Și eu aș zice că forumurile sunt pline de ciudățenii dacă nu aș fi pățit-o deja.
 
Ideea este că la mouși există probleme mai mari și cele descrise îmi sugerează mai degrabă piele moartă intrată printre contacte sau alte shenanigans de genul vărsat diet coke pe mouse apoi ups nu mai merge decât proiectare/materiale proaste.
 
Marius, să știi că mă uitam și eu acum vreo jumătate de oră la ăsta, care pare să semene foarte bine cu ce găsesc pe net la căutarea numelui mouse-ului tău. Nu-mi dau seama cât de mare este, după poze pare mic, iar butoanele de forward/back par puse pe ambele laterale (și nu mă omor după mouși simetrici).

Neo, pe mouse-ul actual chiar am vărsat diverse chestii. Și ce-i în el nici nu vreau să mă gândesc, după 8 ani de utilizare zilnică între 3 și 16 ore pe zi. Și totuși n-are problemele pe care le au astea noi.

BTW, ce se întâmplă de fapt e că atunci când dai click butonul face contact, apoi într-o fracțiune de secundă se întrerupe contactul și pe urmă se face din nou, iar OS-ul recunoaște 2 click-uri rapide = dublu click. Asta din cauză că lamela elastică din contact e din material prost și se îndoaie în timp din simpla apăsare. Găsisem niște filmulețe pe net ale unui tip care repara așa ceva, trebuie desfăcut butonul și adusă lamela la forma inițială. Update-ul de "drivere" sau "firmware" de la unele mouse-uri care fixează așa ceva de fapt pun un hook pe event-ul de mouse down și dacă-s 2 la interval foarte scurt îl taie pe ultimul. Însă chestia asta nu merge la pierdut click-ul în timpul mouse drag.
 
Oh, mama! La 491 de lei ar trebui sa faca mult mai mult decat sa fie un mouse excelent ca sa merite banii. Chiar si cu tastatura in cutie si tot ar fi extrem. Nu zic ca nu mi-as permite cate unul din asta la fiecare computer, ci zic ca mi se pare o pret complet nejustificat, rip-off, you got the point.

PS. Vad ca e 85$, adica 290 lei, ce naiba?
 
Trebuie să trăiască și importatorii din ceva.

LE: uitându-mă pe Amazon am găsit și Logitech MX Performance, mai ieftin și fără multe butoane (for some reason nu există pe pcgarage). Primul kindof review de pe youtube, primul comentariu "îl am de 3 luni și a început să dea dublu click în loc de click". Go Logitech.
 
Orice ai face, NU îţi lua Microsoft Laser Mouse 5000. E îngrozitor la scroll. Rotiţa de scroll e "smooth", şi acolo unde ai nevoie de step-by-step precision ai belit-o. De exemplu, în World of tanks, am ajuns să folosesc pgUp/pgDown pentru zoom in/out, fiindcă cu scroll-ul ajung mereu la maxim sau minim. În alte jocuri, unde trebuie să schimbi arme prin scroll, vreau să iau aruncătorul de grenade şi aterizez cu un cuţit sau pistol în mână. În alte jocuri dau de scroll şi nu se întâmplă nimic.

Am avut şi eu la lucru un Logitech obişnuit, de-ăla de birou, nici nu ştiu modelul, care dădea dublu-click în loc de click. Am fost rău şi l-am înlocuit cu un mouse identic de pe un birou nefolosit... şi făcea la fel! A fost culmea.
 
Cu rotiță de-aia smooth (gel) joc eu orice de 8 ani, că exact la fel e și IntelliMouse-ul. M-am obișnuit cu ea, știu exact cât s-o mișc pentru un "click" și chiar n-am probleme, mai ales în WoT. Însă mai nou cauciucul care o învelește a început să se rupă, iar gelul s-a cam evaporat, așa că se mișcă foarte greu - trebuie să tragi de ea mai tare ca să se miște un pic, aproape de limita middle click.
 
Deci AdiB1 se plânge de costul exagerat, non-shocker.

Miahi, orice ai face vei găsi probleme de genul. MX Performance este oricum un mouse infect, nici nu m-aș gândi să iau așa ceva, like ever. Pune mâna pe unul și o să te lămurești.
 
Am 3 soareci Logitech si sunt extrem de multumit de ei, dar au fost sub 50$ bucata si doi dintre ei merg de aproape 6 ani de utilizare peste 12 ore pe zi. Am avut Microsoft Intellimouse optic cumparat prin '98 si l-am schimbat dupa vreo 8-9 ani pentru ca ma plictisisem, frate-meu are si acum unul perfect functional prin casa - crezi ca G700 face banii si o sa mai mearga peste 5 ani, macar? Vad ca nu spui ca pretul nu e exagerat, ci doar ca eu ma plang (nu ma plang, ca nu vreau sa il cumpar, doar apreciez).
 
Păi G700le meu are deja 3 ani - am găsit factura, loat prin toamna lui 2009 și n-am avut nicio problemă cu el. G9 îl am din 2007 și funcționează la perfecție, s-a șters logoul Logitech de pe gripul precision dar cam atât. Au costat ambii peste 100$ la cumpărare din magazin și pot spune că investiția a meritat.
 
Neo, orice şoarec care costă peste 200 RON trebuie să exceleze la ceva sau să ţină f'o 50 de ani, aşa. Cu garanţie, nu pe vorbe.
 
Depinde cum joci și depinde cum te comporți cu el și mai depinde și cum este construit. De exemplu, Razer Mamba adună piele moartă like there's no tomorrow și ajunge pe la interior în cantități impresionante din ce am observat dacă nu ești atent. G700 este mult mai bine construit și este cu mult mai bine închegat.

Ymmv, omul a spus că bugetul nu contează, restul considerațiilor sunt secundare.
 
E adevărat, dar mă uit şi comparativ: să dau pe un mouse cât pentru 16 GB DDR3 sau un SSD de 120 GB... Dunno. Pare enorm preţul.
 
Hai să încerc să te scap eu de dilemă. Când am cumpărat G9-le, dacă aveai 2GB RAM, erai super meseriaș. Când am cumpărat G700-le, dacă aveai 4GB RAM erai super meseriaș. Un SSD de 120GB deja este so last year - chestie normală când doar Winblows ocupă 30GB și mai vrei și tu acolo unul-două jocuri online pe SSD, iar 16GB RAM... nu sunt musai necesari dacă ai deja 8. Mă refer la utilizatorul normal.

Dacă stau să mă uit în jur când sunt la birou, cele mai bune investiții făcute vreodată au fost before-a) boxele Microlab Solo 6 (care merg deja pe 5 ani minim, trebuie să caut factura), a) carcasa (3 ani+), b) mouse-ul (~3 ani) și Sennheiser 380Pro (tot cam pe-acolo). Și sunt lucrurile pe care intenționez să le mai țin minim încă pe-atât. Tot ce-i în rest se schimbă mai devreme sau mai târziu și este cu atât mai adevărat în ceea ce privește mățăraia din interiorul carcasei.

Un periferic cu adevărat de calitate are viață super lungă și dacă mai și ai grijă de el... Am avut o tastatură ergonomică PS2 de prin 2002, a crăpat acum 2 ani când am vărsat ness cu lapte pe ea a doua oară - prima oară am curățat-o cu Domestos și după uscare mergea perfect :biggrin: - pe care am schimbat-o cu o Microsoft Natural Keyboard 4000 (folosită acum la schimb cu Razer Marauder, pentru că sincer este mai comodă pentru anumite jocuri decât ditamai claviatura de orgă. Dar, din nou, dacă nu crapă, o să o mai am minim 5-8 ani.

Chestiile noi... nu știu ce să zic, tot aud povești horror.

Eu sincer aș încerca un Steelseries Xai, miahi. Eu îl folosesc cu multă plăcere la FPSuri și mai uit câteodată să schimb la G700... până ajung la browsing, unde rotița step-by-step mă calcă pe toți dracii :biggrin: - sau la MMOuri unde am nevoie de extra butanz. Singurul lui "defect" este că are fir, dar cu un mouse bungee merge super la desktop și nu vei duce niciodată lipsa bateriilor. Cablul braided este excelent, mufa este placată cu aur, iar numărul de butoane este decent. Nu degeaba îl tot rebrănduie Steelseries în "Diablo III Mouse!1" sau "Guild Wars 2 Mouse!1", paintjob diferit dar același hardware pentru care ultimele drivere au fost scoase în 2009, și nu pentru că pe producător îl doare-n bașcă, ci pentru că pur și simplu nu este nevoie :wink:
 
Back
Top