Wireless Desktop Mouse - Mare și comod

Marius '95

troubleShooter
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,343
Marius, să știi că mă uitam și eu acum vreo jumătate de oră la ăsta, care pare să semene foarte bine cu ce găsesc pe net la căutarea numelui mouse-ului tău. Nu-mi dau seama cât de mare este, după poze pare mic, iar butoanele de forward/back par puse pe ambele laterale (și nu mă omor după mouși simetrici).
E mare. Poti sa-l vezi la Altex; daca in Galati il au in raft, sigur au si in Bucuresti. Butoanele 4 si 5 sunt intr-adevar pe ambele laterale.
Inclinarea rotitei n-are efect cu nici unul din driverele incercate de mine.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Hai să încerc să te scap eu de dilemă. Când am cumpărat G9-le, dacă aveai 2GB RAM, erai super meseriaș. Când am cumpărat G700-le, dacă aveai 4GB RAM erai super meseriaș.

Ceva se simţea eronat în textul de mai sus, aşa că m-am uitat. Logitech G9 a fost anunţat la 1 August 2007. la vremea aia, 4 GB RAM începuse să devină mainstream (eu aveam 8, da' noah, nu se pune).
Logitech G700 a apărut în August 2010, cam prin vremea când am luat Lenovo Thinkpad 410 la lucru, care venea cu 4 GB RAM default şi aveai opţiunea de 8 GB (şi fraier era cine nu o alegea, că era f'o 350 RON). Deci în niciunul din cazuri nu era cineva super meseriaş că avea atâta RAM în PC.

Dacă stau să mă uit în jur când sunt la birou, cele mai bune investiții făcute vreodată au fost before-a) boxele Microlab Solo 6 (care merg deja pe 5 ani minim, trebuie să caut factura), a) carcasa (3 ani+), b) mouse-ul (~3 ani) și Sennheiser 380Pro (tot cam pe-acolo). Și sunt lucrurile pe care intenționez să le mai țin minim încă pe-atât. Tot ce-i în rest se schimbă mai devreme sau mai târziu și este cu atât mai adevărat în ceea ce privește mățăraia din interiorul carcasei.

Nimeni nu te opreşte să ţii 5 ani un PC "top-o-the-line". Din 2007 până acu', în afară de upgrade la placă video şi schimbat un HDD care a dat ortul popii, n-am schimbat nimic, da' nimic prin PC. Şi probabil până la anul pe vremea asta nici n-o să fac upgrade, deşi mă bate gândul la un SSD de-ăla "so last year" :smile:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,871
Nu știu dacă în 2007 era așa mainstream să ai 4GB RAM, dar mă rog. T410* era top end și logic venea cu 4GB. Dar în perioada aia eu o ardeam pe finanțe chinezești, poate eram eu un caz mai special :smile:

*Pe de altă parte, logica ne dictează că ceva este mainstream atunci când apare ca opțiune default pe toate cele. Iar T410 ăla din 2010 cu 4GB RAM standard nu prea înseamnă că în 2007 erau mainstream 4GB RAM. Dar noah.

LE: ideea ce tot încercam s-o transmit este că un periferic excelent, păstrat cu atenție, transcede alte upgrades. Dacă tu o arzi încă cu dual core, asta-i altceva, dar prin 2010 era cam mainstream să ai patru nuclee :wink:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,649
Offtopic: Neo, mainstream nu e ce ai tu acasă; aia e top 0.1%. Eu zic că la sfârșitul lui 2012 95% din piața PC e dual core și cu 4GB RAM.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,323
Ontopic: pana la urma exista un mouse wireless cu cerintele din titlu? Am si eu o mare padure de cabluri pe birou si in spatele biroului (2 computere, 3 monitoare, 2 imprimante, 2 UPS-uri, AV receiver si o gramada de cabluri pentru telefon, camera foto, HDD rack extern, DAC, webcam etc) si ma gandeam la o tastatura si un mouse wireless ca o non-solutie - macar reduc din cablurile de pe birou daca nu si din cele din spate. Acum am un MS Curve 2000 de care sunt incantat (foarte ieftina, merge impecabil de vreo 2-3 ani, mai am inca vreo 2 care merg la fel de bine pe alte computere) si un Logitech G5, in nici un caz nu m-as uita la ceva mai prost dar nici la ceva exorbitant de scump doar pentru ca nu au cablu.

De asemenea m-ar interesa la o solutie simpla (aka: nu inca n echipamente in plus, unde n > 0) ca sa leg ocazional tastatura si soarecul la NAS, e la 30 cm de desktopul principal si intrucat cablurile sunt in spate e mai incomod sa le mut dintr-un calculator in altul; NAS-ul are nevoie de tastatura o data la cateva saptamani, de-aia solutia trebuie sa fie foarte simpla si extrem de ieftina ca sa merite efortul.

PS. Stiu ca pe Bluetooth exista posibilitatea de multi-pairing cu schimbare inteligenta, cel putin la headsets e deja un feature uzual la Sena sau Jabra, probabil si altii. Se poate si la rozatoare? Daca tot sunt 15 (mii de) butoane pe soarec unul ar putea sa schimbe intre conexiunea 1 (desktop) si 2 (NAS).
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,871
Tot ce-i periferic de tip tastatură sau mouse bluetooth este infect. Am testat Logitech PS3 keyboard, Razer Orochi, Logitech M555b, le-am văzut ca soluții minune ca să nu mai ocup încă un port USB la laptop. Ei bine, greșeala mea, au un lag infect care devine extrem de enervant chiar și la utilizări ușoare. Orochi merge și wired, deci Razer s-au scos, Logi PS3 keyboard merge okish pe PS3 (și acolo am observat un lag fantastic, dar console people are a bit more special and don't realise it :biggrin:), iar m555b... bleah.

Eu tot rămân la recomandarea G700. Până la urmă puteți să-l luați online și să-l returnați în termen de x zile dacă nu vă place cum se simte etc. Mai ales dacă prindeți o reducere... Eu am renunțat la orice achiziție pe următoarele câteva luni, m-a mâncat că tre' mașină :biggrin: dar următoarele achiziții vor fi a) 1-2 tastaturi identice cu aia care o am acum și b) 1-2 G700.

Dacă ați rămâne la wired, Steelseries Xai este tătic, în funcție de prețul la care-l găsiți (eu l-am loat cu 24 lire, la ofertă pe Amazon).
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
La MS Laser Wireless Mouse 5000 lag-ul e... practic zero. Şi receiver-ul zace pe undeva pe tăblia de după birou, lipit cu adeziv cu două feţe. Singura problemă a sa e scroll-ul cu care nu mă împac. Mă rog, m-am obişnuit, dar tot mă irită în joace. Dar Bluetooth nu. Acolo există lag, într-adevăr. M-am jucat cu câteva modele Bluetooth şi le evit ca dracul pe tămâie.

A, şi la lucru am Wireless mouse+KB, Logitech K260, nu există lag la Mouse.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,871
Dacă vrei musai te pot rezolva eu, dar ajung în țară prin mai :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
8,323
Sau eu pe la sfarsitul lui decembrie, tot am de luat o headset moto BT de pe Amazon si mi-l aduce un coleg care are drum prin cartier.
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Messages
1,600
Dacă vă grăbiți, vă pot rezolva și eu cu chestii de pe .fr sau .de pentru sărbători.
 

chrisTian

Membru
Joined
Jan 6, 2006
Messages
361
Eu pentru mine am pus pe lista de achizitii asta -- SS MMO mouse pentru ca are mai mult de 2 butoane laterale ca la prezentul MX518, care face dublu click pe click-ul dreapta -motiv pt care ma enerveaza si am inceput sa caut alt mouse. Foarte ciudat mi se pare ca desi a fost prezentat in iunie 2012, nu l-am vazut la noi pe nicaieri. Teoretic este ruda fara fir a celebrului MMO mouse cu fir. Oricum, in egoismul meu, sunt super multumit ca SS au inceput sa faca mousi wireless.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,649
Între timp am profitat de oferta lui Adi și o să iau un G700. Pentru a-mi arăta că e o alegere bună, mouse-ul de laptop (Logitech Anywhere MX) a hotărât să cedeze definitiv, click-ul stânga merge doar din când în când și drag and drop e complet random. Acu' chiar ca trebuie să găsesc actele...
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,649
Pentru a-mi arăta că e o alegere bună, mouse-ul de laptop (Logitech Anywhere MX) a hotărât să cedeze definitiv, click-ul stânga merge doar din când în când și drag and drop e complet random.
Status curent:
Propus spre inlocuire
Observatii:
Se recomanda casarea si inlocuirea produsului in garantie.

And it's back. Anywhere MX-ul pe care l-am primit la garanție acum un an și 8 luni dă dublu click în loc de single click cam în 1/100 din cazuri.

Test
 

Quark

Zis și Brucan
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Vezi ca se gasesc microswitch-uri d'alea pe MD. Letcon sa fie. Been there, done that.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,649
Da, cam asta e soluția acum, că nu mai e nici în garanție.

LE: l-am desfăcut; butoanele nu-s chiar obișnuite, sunt mai mici decât cele dintr-un mouse standard; au 8.5mm lungime, 5mm lățime și 2.5mm înălțime (comparat cu un buton "normal" de 13mm x 5mm x 6mm). Am desfăcut toți șoarecii din casă; cei MS au butoane pătrate și kindof înalte, restul au butoane standard.

În rest e bine făcut, arcuri metalice la butoanele laterale, arc metalic pentru prinderea receptorului USB înăuntru, mod ingenios de detectare a mișcării rotiței (e prinsă în supurturi transparente, astfel încât lumina de la LED-ul infraroșu să treacă prin suport și atunci când se mișcă rotița).

O să desfac mâine M525-ul să văd ce fel de butoane are (e lăsat la serviciu), și dacă-s tot de-astea mai cumpăr unul, văd că mai sunt pe la Domo :smile:.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,871
Dacă ai insistat să nu-ți iei G700 :smile:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,649
Da, blestemul G700 mă urmărește și astăzi.

Totuși nu-s așa disperat să desfac G700 pentru piese, chiar dacă a fost mai ieftin decât MX-ul.

_MG_1581_small.jpg _MG_1587_small.jpg
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,871
Am omis partea când chiar ți l-ai luat, ți-a făcut ceva probleme?
 
Top Bottom