Wire management [Poze cu sculele noastre]

Nici n-o să răspund la asta :goofy:

în cel mai "rău" caz poate o să adaug un Apple
 
Dupa curatenia generala:
3933970414_5e60fe9797.jpg

3933186085_d1239b9122.jpg

3933968106_7a383ed7f8.jpg

3933184363_6882f4398e.jpg

3933180023_0bce76d744.jpg

3933953654_dcbf80f86b.jpg

3933969964_9db78c3e89.jpg
 
Arata foarte bine, dar am senzatia ca ai batatorit ceva sub covor. :biggrin:

Nu sunt de acord insa sa depui atat de multa munca in a face un calculator silentios. Un Antec Solo (de exemplu) te-ar fi scutit de antifonare si de bricolajul cu HDD-urile.
 
Pai si unde mai e placerea (pentru unii :biggrin:) de a sta si bibili la interiorul carcasei?
Oxygen asta e mai ceva ca un chinez batrin.
 
Nu sunt de acord insa sa depui atat de multa munca in a face un calculator silentios.
Asa este, nu as putea niciodata sa fac asa ceva; chiar si cele cateva ore pe care le petrec de 1-2 ori pe an pentru bibilit la al mei deja mi se par multe si lungi. :biggrin:
 
Stiti cum e vorba si cu cismarul.
Nici eu nu am rabdare nici macar sa fac un wm semi-decent. In fond, nic nu am geamuri la carcasa si nici macar cunoscuti carora sa-l arat iar de functionat, functioneaza perfect si fara un wm facut la sange.
 
Nu e problema de geam la carcasa. Eu vreau WM bun in carcasa. Dar nimic exagerat.

Exista un minim necesar de piese care trebuie indeplinit pentru un WM si aspect cel putin decente:

- sursa non-modulara cu sleeving de o singura culoare
- cabluri de conectare (alimentare si date) suficient de lungi pentru aplicatia respectiva
- bride
- d-ăstea si d-ăstea (dublu-adezive)
- carcasa potrivita pentru aplicatia respectiva (in niciun caz prea mare)

In ~doua ore ai terminat. :smile:
 
- sursa non-modulara cu sleeving de o singura culoare

Explică te rog :biggrin: Mie mi se pare mult mai uşor şi frumos cu Seasonic M12 500W decât la fosta Antec Earthwatts de 380W. Nu ai cabluri suplimentare => mai puţine maţe de aranjat.

De asemenea, împănatul cu bride şi chestii "d-ălea" iar nu e prea ok, prefer sleeving-ul spiralat atât dpdv al aspectului cât şi ca uşurinţă la adăugarea/scoaterea chestiilor care presupun alimentare. Una e să tai/desfaci brida şi alta e să desfăşori/înfăşori sleeving-ul.

Imho evident. :smile:
 
Explică te rog
EA-380 nu are sleeving decat pe ATX si are cabluri scurte.
Nu ai cabluri suplimentare => mai puţine maţe de aranjat.
Cand toate firele iti ies dintr-un singur loc, ai un aspect mai natural, de "curgere" daca vrei (dar deja o dau in filozofie, deci ma opresc :biggrin:).
împănatul cu bride şi chestii "d-ălea" iar nu e prea ok.
Bridele aplicate pe segmente cat-de-cat egale de cablu dau un aspect de ordine si disciplina (damn, filozofez) iar "ălea" te ajuta sa prinzi anumite cabluri de sasiul carcasei, cand trebuie sa faci un anumit unghi sau bucla (pentru aspect estetic sau practic) pe cabluri. Crede-ma, cablurile aranjate bine ofera o complexitate eleganta intregului ansamblu... din punctul meu de vere, daca nu incomodeaza cu nimic, e mai indicat sa arati niste cabluri prinse destept decat sa le ascunzi. Sunt ca o vena pe muschiul unui culturist. :wink:
prefer sleeving-ul spiralat atât dpdv al aspectului cât şi ca uşurinţă la adăugarea/scoaterea chestiilor care presupun alimentare
Sleeving-ul spiralat e foarte dificil de manevrat si mananca o gramada de timp. Imi placea si mie sa ma joc cu el cand era Antec la seria SL iar cabluri matisate nu vedeai decat pe ATX-ul unui TP. Si BTW, oricui ii ia MULT mai putin sa elibereze o mufa de alimentare prinsa cu niste bride, decat sa stea sa desfasoare o matisare cu banda spiralata.
 
Clar L trece printr-o perioadă poetică :biggrin:

Da, point taken, problema e că culturistu` meu are prea multe vene, parcă şi-a implantat sparanghel subcutanat :biggrin:

LE: greşeala mea frecventă când utilizez bride este că folosesc prea multe şi, de asemenea, am prostul obicei de a aglomera cablurile. O să văz când reorganizez treaba, nu pot să pierd prea mult timp. Cu toate astea, îmi ia cred sub 2h să rezolv treaba cu chestie spiralată (++ dexterity). Ceea ce însă cu adevărat mă termină nervos e ce e la exteriorul carcasei, care se traduce în mii şi miliarde de cabluri şi căblăşoare şi căbluleţe, iar aici imho wrappingul spiralat chiar foloseşte. Din păcate nu mă pot lipsi nici de viteza unei conexiuni internet hardwired, wireless-ul e mult prea lent :frown:
 
Nu scurgere băi, curgere! :biggrin:

greşeala mea frecventă când utilizez bride este că folosesc prea multe şi, de asemenea, am prostul obicei de a aglomera cablurile.
Cu un pic de practica, scapi si de problema asta.

Neo: Uite si niste exemple: curgere (desi asta mergea facuta si fara matisare), bride multe, alte multe fire la vedere. Ah, the memories. :smile:
 
Last edited by a moderator:
Plăcintele alea de fixare dublu-adezive sunt rulz, mai puţin bureţii ăia dublu-adezivi: de la căldură se dezlipesc şi lasă câh în urmă pe tablă. Recomand cu încredere curăţarea buretelui dubluadeziv şi folosirea lipiciului fierbinte, aplicat cu un pistol pe piesa din plastic şi apoi presarea imediată a piesei în poziţie pe tablă. Nu puneţi lipiciul pe tablă, se răceşte foarte repede şi nu mai prinde pe agăţătoare.

Chiar şi cu bride care să ţină cablurile împreună, sistemul arată şi mai elegant dacă înveleşti cablurile în spirală neagră, nu alb-translucidă. Parcă am găsit la Hornbach aşa ceva... (Damn, ar trebui să-mi dea cont de referral la cât îi tot pomenesc :biggrin:)

Sleeving (mesh) ar trebui să găseşti pe la magazinele de electronice de pe Maica Domnului; foloseşte şi tub termocontractant ca să strângi capetele mesh-ului peste cabluri, că altfel se destramă. Dacă n-ai hot air gun pentru tub, merge şi să treci repede tubul prin flacăra unei brichete în mod repetat şi rotind cablul ca strângerea să fie uniformă.
 
Wrapping sau sleeving? Unde găsesc sleeving 1/8" (3mm)?

Wire wrapping din acela spiralat. Ăsta e magazinul. Pe lângă asta, găseşti cam orice în materie de cabluri şi căblăraşe, inclusiv cabluri SATA de 50cm la preţul de 6 RON (prin alte părţi sunt unele de "calitate superioară" la 25-30 RON bucata). Au şi sleeving termocontractant (de mai multe culori), dar ăsta e bun ca izolaţii la fire, nu prea mere la wire management :smile:

Chiar şi cu bride care să ţină cablurile împreună, sistemul arată şi mai elegant dacă înveleşti cablurile în spirală neagră, nu alb-translucidă. Parcă am găsit la Hornbach aşa ceva... (Damn, ar trebui să-mi dea cont de referral la cât îi tot pomenesc :biggrin:)
Fuc Hornbach, support the little guys I mentioned above, că au tot ce ai putea dori şi cred că-i cam paşte falimentul cu criza asta :frown:
 
Pentru mine un wire-management reference o reprezinta asta, cu precizarea ca nu am pastrat aspiratorul, pardon placa video iar HDD-ul sta acum pe 2 randuri de bureti in loc de 4 cum se vede in poza... ultima imagine, deci la cat de mijto arata cablurile Corsair e si pacat sa le matisezi. :biggrin:

 
Back
Top