Wire management [Poze cu sculele noastre]

Heh... zbarnaitoarea aia Corsair e cea mai silentioasa/eficienta zbarnaietoare de acest gen pe care am vazut-o. :wink:

Si mai arata si bine. :rolleyes:
 
Last edited:
Nu cred ca are rost. Decat poate daca ai module care se incalzesc... gen cu IC-uri Micron D9, ProMOS, PSC @ 2.1V etc.
 
Datorita numarului mare de hard-uri (4 si mai trebuie sa vina 2) am fost nevoit sa schimb frumoasa mea carcasa Tt Xaser, iar singura carcasa cu destule bay-uri pentru hdd mi s-a parut Antec NSK-6000 (6500 fara sursa).
Alegerea a fost facuta si in ideea ca hdd-urile sunt sustinute pe garniturile alea de silicon si deci mai putin zgomot.

Carcasa e foarte incapatoare permitand realizarea lejera a unui wire-management dupa cum se vede in poze.

Din pacate tabla subtire din care e realizata se incinge ca dracu si m-a obligat sa instalez 5 ventilatoare pentru a o raci corespunzator. Si ca urmare, s-a dus dracu linistea la care speram cand am ales carcasa.

In concluzie, sunt foarte dezamagit de alegere, NSK-6000 fiind foarte incapatoare, dar neputand sa realizez un raport acceptabil intre incalzire si sonorizare (degeaba am avut in vedere garniturile de silicon pentru hdd-uri).
 

Attachments

  • Photo-0002.jpg
    Photo-0002.jpg
    198.7 KB · Views: 282
  • Photo-0004.jpg
    Photo-0004.jpg
    179.1 KB · Views: 238
Din pacate tabla subtire din care e realizata se incinge ca dracu si m-a obligat sa instalez 5 ventilatoare pentru a o raci corespunzator.
Unde dreq ai mai pus inca 5 ventilatoare in carcasa aia? :eek:
Esti cumva d'ala care daca vede 50°C la HDD intra in sevraj, sau cum?
 
1. Bagă o sursă cu un ventilator de 12 cm, care să ajute la evacuare.
2. Bagă un radiator mai mare pe procesor.
3. Acoperă găurile de aerisire din laterală.
4. Eliberează găurile frontale, scoate ventilatoarele alea două.
5. Asigură-te că fantele de intrare a aerului din masca frontală nu sunt acoperite de praf sau altceva, şi nu înghesui carcasa într-un colţ, lângă perete sau sub un birou; lasă loc în faţă şi spate pentru ca să nu recircule aerul încins ce-l evacuează.
6. Dacă ţi-s componentele la temperaturi normale, ce te chinuie grija de cât de caldă-i tabla? :biggrin:
 
@ burebista
Ventilatoare montate: 2 de 92 in fata, 2 de 80 in lateral si in spate tricool-ul de 120 pe maxim
Plus unu de ~47 pe chipset, doua de 80 ale sursei si cel boxed de 80 al AMD-ului (GROAZNIC!!!)
Si nu au fost 50°C la hdd ci la senzocul de pe MB (56 mai exact)

@ puterfixer
1. Solutie buna, dar cam scumpa (sursa e un TruePower 480 si n-as inlocui-o cu ceva mai slab) (in ideea unui silent PC ma gandeam la Antec Phantom 550, dar ce fac cu carcasa?);
2. Un radiator mai mare m-ar ajuta la racirea procesorului, dar momentan am problema caldurii din interiorul carcasei; (tot in ideea unui silent PC am in vedere Scythe Ninja sau Infinity fara ventilator, dar ce fac cu carcasa?)
3. Pai gaurile de aerisire din laterala sunt acum acoperite de cele doua ventilatoare de 80 care baga aer (s-ar crea un air-flow mai bun daca doar le astup?)
4. Pai si daca scot ventilatoarele din fata nu se va crea si mai multa caldura in interiorul carcasei?
5. Praf nu e, ca am cumparat carcasa de doua zile, iar spatiu are ca sta pe birou.
6. In afara ca exista posibilitatea sa mai ating din cand in cand carcasa cu mana si sa tresar de cat de calda e, incingerea interiorului carcasei a dus si la incalzirea restului componentelor.
Mai exact, cand am luat carcasa, intai am montat-o cum era, fara ventilatoare, doar cu tricool-ul din spate pus pe low si am avut:
- in idle 47 MB si 61 CPU, iar dupa 10 min de wow (nimic fancy) 56 MB si 75 CPU (peste 75 tipa PC-ul si atunci il inchideam)
Cu toate ventilatoarele mentionate mai sus montate in carcasa am:
- in idle 39 MB si 52 CPU, iar dupa ore de wow am 44 MB si 62 CPU.

Mentionez ca aceeasi configuratie doar ca mult mai inghesuita intr-un Tt Xaser III nu a vazut la CPU peste 60°C nici cand rula doua Prime95 in paralel.

In concluzie, cred ca o sa pastrez suportul pentru harduri si o sa-l mut intr-o carcasa mai "desteapta" (dar intai va trebui s-o gasesc).
Pacat, credeam ca gasisem carcasa ideala pentru ca imi placea foarte mult atat cum e gandita in interior cat si cum arata la exterior (sobra, cu linii drepte si fara cinspe mii de culori).
 
Ce pot face doua maini dibace

Sau lectia de lucru manual
Victima: Enlight EN-7274
Inainte si dupa. Nu-i prea mare filozofie, dar si cablurile erau meschin de scurte.
 

Attachments

  • 00. inainte.jpg
    00. inainte.jpg
    92.8 KB · Views: 303
  • 01 dupa.jpg
    01 dupa.jpg
    109.4 KB · Views: 388
Ventilatoare montate: 2 de 92 in fata, 2 de 80 in lateral si in spate tricool-ul de 120 pe maxim
Plus unu de ~47 pe chipset, doua de 80 ale sursei si cel boxed de 80 al AMD-ului (GROAZNIC!!!)

Păi TriCool pe maxim, mersi. Singura viteză pe care merită ţinut ăsta e pe low. Şi multe multe ventilatoare <=80, altă sursă de zgomot.

Stek`Ra said:
1. Solutie buna, dar cam scumpa (sursa e un TruePower 480 si n-as inlocui-o cu ceva mai slab) (in ideea unui silent PC ma gandeam la Antec Phantom 550, dar ce fac cu carcasa?);

Carcasa se rezolvă, hotărăşte-te întîi ce faci cu sursa. Adică ori o foloseşti la răcire ori nu. Dacă da, ia ceva care să ajute, de exemplu un Seasonic S12 430W, care are radiatoarele mai mari ca 330 şi are reacţia la căldură mai bună (în termeni de zgomot şi viteză ventilator).

Dacă nu vrei să foloseşti sursa la răcire las-o pe asta de acum (deşi n-am idee cît de tăcută e), dar încearcă să o izolezi de restul carcasei. Bara aia de ranforsare orizontală poate fi folosită ca suport pentru un perete de carton care să separe sursa şi cele 2 sloturi de 5 de sus de restul carcasei. Mută una dintre chestiile din sloturile de 5 o poziţie mai jos ca să aibă sursa de unde să tragă aer şi gata.

Ideal ar fi să înlocuieşti plăcuţă cu cleme din dreptul acelui slot cu una cu filtru în loc de plastic solid, dar n-am văzut aşa ceva pe la noi.

Stek`Ra said:
2. Un radiator mai mare m-ar ajuta la racirea procesorului, dar momentan am problema caldurii din interiorul carcasei; (tot in ideea unui silent PC am in vedere Scythe Ninja sau Infinity fara ventilator, dar ce fac cu carcasa?)

Dacă vrei răcire pasivă e OK, dar cu atît mai mult depinzi de un airflow deştept. Altfel, răcirea procesorului e de bază. Adică un cooler tăcut şi care suflă bine şi un heatsink cît mai mare. Singur ai recunoscut că ce ai acum nu e adecvat.

Apropo, ai mai schimbat sper pasta termică recent, nu? După ani şi ani îşi mai pierde şi aia efectul.

Şi atenţie şi cum ai montat procesorul, eu nu ştiu cum am reuşit să nu facă pastila contact bine şi se ducea rapid în 60 de grade, evident.

Stek`Ra said:
3. Pai gaurile de aerisire din laterala sunt acum acoperite de cele doua ventilatoare de 80 care baga aer (s-ar crea un air-flow mai bun daca doar le astup?)

E foarte posibil. Un airflow bun implică să egalezi cantitatea de aer scos cu cel introdus. Dacă bagi mult aer şi scoţi mai puţin, nu faci decît să-l plimbi prin interior, unde se va încălzi eventual.

Stek`Ra said:
4. Pai si daca scot ventilatoarele din fata nu se va crea si mai multa caldura in interiorul carcasei?

Iarăşi, nu neapărat. Depinde iar de raportul scos/introdus. Ar fi util unul singur de 92, pentru a răci HDD-urile, dar cred că ar fi suficient. Căldura de ridică de la cele de jos la cele de sus. Eu am trei HDD-uri în cuşcă, puse cu cîte un spaţiu gol între ele, iar temperaturile lor de jos în sus sînt 44, 46 şi 47. În cazul meu ar fi suficient dacă le-aş intercepta cu un 92 în poziţia cea mai de sus.

În concluzie:
* N-am idee cît de bine evacuează căldura sursa de acum.
* Compartimentare termică la etajul sursei sau sursă cu ventilator de 120.
* Cooler şi radiator bune pe CPU.
* Unul sau două de 92 în faţă, dacă insişti, dar la cele de 80 de pe lateral sigur aş renunţa.
* Ventilatoare silenţioase! TriCool pe maxim este un monstru de zgomot. Un Nexus de 120 şi unul de 92 şi te-ai rezolvat.
* Astuparea găurilor de pe lateral depinde de raportul dintre temperatura din cameră şi cel din carcasă. Dacă cea ambientală e mai mică atunci va trage aer mai rece prin ele, deci lasă-le deschise (dar pune filtre că va intra praf). Dacă e cald şi-n cameră astupă-le cu bandă adezivă.
 
Multumesc de sfaturi wirespot.
O sa incerc sa aplic ce mi-ai zis si o sa revin cu ceva, sper, mai bun.
Desi va dura ceva pana ma hotarasc cu ce sa inlocuiesc sursa actuala.
 
Ca sa fiu sincer mie incep sa-mi placa sursele silentioase cu fan de 80 care nu au treaba cu aerul cald din carcasa.
Eu unul am incercat sa evit sa pun sursa pe post de aspirator/evacuare aer cald din carcasa pentru ca o incalzesti suplimentar.
La tine cred ca alea doua fan-uri de pe lateral dau peste cap tot airflow-ul care ar trebui sa curga fata/intake, spate/exhaust, dar la tine e fractionat exact la mijloc de turbulentele introduse de alea 2 fan-uri laterale.
 


Uite ce mi-a dat prin cap să fac. E prima carcasă la care simt nevoia să fac un oarecare wire management. Ideea principală a fost un flux faţă-spate. Dacă aveţi sugestii...

E un NSK6000, între timp am pus hardurile unul lîngă altul ca să fie mai bine acoperite de fluxul de la ventilatorul faţă. Pentru răcire mă gîndesc să le duc cît mai jos şi să pun un încă un ventilator de 92 pe faţă, care să sufle către memorii, placa video şi CPU.
 
Un setup executat acum vreo 2 săptămâni pentru cineva: ASUS P5K Deluxe, Q6600, 4x1024MB Kingmax Mars 800, WD1600AAJS, WD2500AAKS, WD5000AAKS, Leadtek PX8800GTS320, DVDRW ASUS 1618BLT, DVDRW Plextor PX-708, Leadtek PVR2000, case A+ XClio 2, sursă Be-Quiet 600W, 2x120 Revoltec.
 

Attachments

  • 0000001.jpg
    0000001.jpg
    214.8 KB · Views: 183
  • 0000003.jpg
    0000003.jpg
    225.9 KB · Views: 177
  • 0000004.jpg
    0000004.jpg
    237.7 KB · Views: 187
  • 0000005.jpg
    0000005.jpg
    214 KB · Views: 214
  • 0000006.jpg
    0000006.jpg
    179.5 KB · Views: 183
Sorry for double posting :wink:
Pun şi tigaia mea, după ultimele modificări.

LE: am mai pus o poză de ansamblu
 

Attachments

  • side1.jpg
    side1.jpg
    227.8 KB · Views: 237
  • top1.jpg
    top1.jpg
    239.2 KB · Views: 201
  • ans2.jpg
    ans2.jpg
    198.1 KB · Views: 249
Hai sa pun si aici sistemul meu...
Am modificat putin carcasa ca sa-mi permita un WM cat de cat decent si sa se poata adapta mai usor nevoilor mele de liniste....
Sistem specs.:
E6750
Scythe Ninja Plus Rev.B + Bolt Thru
Abit IP35 Pro
4x1G A-Data EE (D9)
Seagate 7200.11 500 AS
Seagate 7200.7 120k
2x Scythe Fanless BOX
Creative Live! 5.1
Samsung 203N
Seasonic S12+ 550
Silverstone TJ05 + Akasa PaxMate
2x Noctua NF-S12 1200 @5V
Gainward 6200TC
wait for 8800GT + A.C. Accelero S1
Dell 2407 rev. A04

Pics:

dsc00084ul0.jpg
dsc00083bs8.jpg
dsc00101jg6.jpg
dsc00059jg4.jpg
dsc00056ng3.jpg

PaxMate este FIX Zero dpdv al silentiozitatii... Conteaza doar la astpect. Am in debara AcoustiPack Deluxe dar tre' sa vina o zi in care sa am un chef nebun sa scot tot Paxmate ala din carcasa...
Asa cum am lasat sa se vada mai sus, urmeaza un 8800GT/GTS si poate si o placa de sunet mai rasarita.
 
Chiar asta a fost prima reacţie, vroiam să te întreb de ce Paxmate şi ce diferenţă ai simţit. Dar am citit tot şi m-am lămurit. :smile: Ce zgomot încerci de fapt să amortizezi? Eu aud doar hardurile cîrîind, ocazional, dar n-aş zice că e deranjant, e chiar reconfortant. Plus un foarte uşor sunet de la ventilatoare, dar chestiile astea n-or să ajute la genul ăla de sunet.
 
Pentru mine nu e chiar asa de reconfortant sa aud HDD-urile... :frown: Ma enerveaza la culme caraitul lor. Diferenta dintre un sistem chel si unul cu PaxMate nu exista. Am vazut (de fapt am auzit) asta la propriul meu sistem deci cu aceleasi conditii initiale. Am vazut in schimb un sistem inainte si dupa ce a fost tapetat cu AcoustiPack... Aici am simtit o diferenta destul de mare... Asta este si motivul pentru care am decis sa schimb si eu KIT-ul de antifonare...
 
Tu auzi HDD-urile puse pe tona aia de bureti ? Eu nu aud nici o urma de carait la mine, acum am un WD RE2 750gb dar nici inainte nu auzeam nimic, cu un 7200.10 deloc cuminte in seek. Probabil carapacele alea amplifica zgomotul, pana si un Maxtor old-school se potoleste de tot cand sta pe bureti in felul ala... daca il pui direct pe bureti si nimic altceva.
 
Un sistem facut pentru cineva in Weekend...
Carcasa: A+ EL Diablo.



La cablul SATA de la DVDRW nu prea am avut ce sa-i fac pentru ca nu ajungea. La cablurile pentru USB-uri, Firewire Audio si Power de la carcasa iar nu am avut ce sa fac pentru ca si acestea erau foarte scurte... Gauri in carcasa nu puteam sa dau ca de... era carcasa omului... :biggrin:


@Cosmin_C: Carapacele ale reduc ceva din zgomot dar tot se aude...7200.11 se aude mai putin...nu se mai aude asa stresant in cutie dar se aude totusi... 7200.7 care este foarte vechi, se aude insa destul de tare pentru gustul meu... Cutia aia ii mai amelioreaza din zgomot dar inca ma streseaza la culme....
 
Back
Top