Wire management [Poze cu sculele noastre]

Readuc in actualitate thread-ul. Chiar ar fi util sa mai vedem ceva "opere de arta".
Daca gasesc banda matisanta, va iesi si mai bine. Carcasa e ceva mai mare decit o placa mATX, iar operatiunea a durat cam o ora.

PS A nu se intelege ca asta e "opera de arta" :smile:.
 

Attachments

  • resize of picture 001.jpg
    resize of picture 001.jpg
    78.7 KB · Views: 1,025
Modelul asta in particular e Micase 961 WR300. Dar mai sint si alte citeva modele. Silentioasa, aspectoasa, cele doua coolere pornesc dupa senzorul care in mod normal trebuia montat la procesor si dupa setarile manuale pentru temperatura din butoanele de pe fata carcasei.
LE: Scuze, Micase 951 WR300 :smile:. Mereu le confund. L-am lasat si pe celalalt...
 
sistem

Iata si sistemul meu, pe configuratia descrisa aici.
Sfaturile sunt asteptate si binevenite !
 

Attachments

  • sistem.jpg
    sistem.jpg
    79.9 KB · Views: 907
Last edited by a moderator:
Atasez si eu o poza cu "animalul" meu. Scuze pentru "calitate", o sa atasez alta mai de Doamne-Ajuta cand o sa-mi iau si digitalul acela mult-visat.
 

Attachments

  • imagine(14).jpg
    imagine(14).jpg
    117.2 KB · Views: 812
Nu imi place cum ai montat Freezer-ul ala, sufla aerul cand direct in sursa de alimentare. Ar trebui sa il rotesti cu 90 de grade, ca sa dea aerul direct spre ventilatorul de carcasa. Sigur, merge si asa dar nu e deloc recomandat...
 
Ei recomanda sa fie directionat catre sursa de alimentare sau spre un alt ventilator care evacueaza aerul din carcasa. Imi imaginez ca nu e deloc benefic, dar totusi sursa face fata cu succes acestei "provocari".
M-am gandit si eu la varianta propusa de tine, dar nu am cum sa intorc cooler-ul. Nu pot monta bracket-ul in alta pozitie, deoarece este prins cu doua suruburi de "talpa" cooler-ului si nici nu pot monta invers suportul pe placa de baza, deoarece ar trebui sa o gauresc. Plus ca ma cam incomodeaza si RAM-ul. Daca exista alta varianta, cu placere as urma-o :smile:
Oricum nu sunt foarte bucuros sa desfac iar cooler-ul acesta. Bracket-ul este FOARTE rigid. M-am chinuit vreo 30 de minute sa il montez, fara sa "omor" CPU-ul. Cred ca o sa lase urme pe heatspreader, dupa juma` de an :smile:
 
Deci sa inteleg ca nu poate fi montat cum spuneam eu ? Pai e grav, in conditiile astea nu cred ca imi mai cumpar. Oricum intai sa vad cu ochii mei ce se poate face...
 
Pai haide sa trecem repede in revista posibilitatile pentru intoarcerea la 90 de grade:

1) Schimbarea pozitiei socket-ului pe placa de baza: nu se poate, dearece placa (mea) de baza nu are decat un singur set de gauri. Am vazut insa ca exista si placi de baza care au socket-ul montat exact asa cum doresti tu, Cosmin. Gaurirea placii de baza cade, din motive evidente;
2) Schimarea pozitiei cooler-ului, prin montarea diferita a bracket-ului: imposibila, deoarece ar insemna ca acel bracket sa treaca prin heatpipe-uri. In plus, bracket-ul este prins in niste suruburi de talpa cooler-ului;
3) Separarea ansamblului ventilatorului de radiator si montarea sa arbitrara in pozitia dorita: probabil ca acest lucru este valabil doar pentru intoarcerea cu 180 de grade a ventilatorului (radiatorul este dreptunghiular, nu patrat, deci intoarcerea cu 90 sau -90 este nerentabila), lucru totusi nedorit, aceasta insemnand supraincalzirea placii video si a altor componente.

So, oricum privesti problema, daca n-ai o placa de baza care sa-ti permita montarea inspre spatele carcasei ca sa dai aerul cald afara cu un vent secundar, you're f'ed :smile:
 
Da, corect, conteaza cum e pozitionat socket-ul. O sa trebuiasca sa ma orientez la cumparare, bietul cooler nu are nici o vina ca Asus s-a gandit ca e mai bine sa aseze socket-ul rotit cu 90 de grade...
 
Hm, mie chiar îmi place direcţionarea aerului către ventilatorul sursei, mai ales în cazul meu, în care am o sursă FOARTE rece: mi s-a blocat ventilatorul sursei şi mi-am dat seama a doua zi întâmplător, fiindcă am deschis carcasa ca să fac altceva... sursa era fierbinte dar nu făcea pe nebuna...
Aşa că aş considera un avantaj acest lucru...
 
Mergand pe conceptul un calculator e alcatuit din CPU, placa de baza, memorie etc si fiiiireeeee... :biggrin:

... Asta numesc eu wire-management de show-off bine facut cu banda matisanta spiralata: simplu si de efect! :smile:
 

Attachments

  • 10.jpg
    10.jpg
    44.4 KB · Views: 250
E ok din câte văd eu, deşi poza e cam neclară (făcută cu mobilul, nu? :smile:). Ai putea eventual să încerci să tragi cablul IDE pe sub placa de bază, dacă ajunge, dar asta aşa, doar ca să arate mai bine, că oricum nu afectează circulaţia aerului nici cum e acum.
 
Da, cu telefonu e facuta:biggrin: si era si noapte. O sa trag cablu, dar cand schimb placa de baza. Eventual o sa iau un cablu rotund.
Oricum pt o carcasa no-name e destul, as zice eu.
 
Eu nu inteleg cum calculatoarele voastre sunt atat de goale.
Wire management la mine inseamna: daca fiecare cablu ajunge pana la destinatie, totul e ok. De obicei sunt prea scurte. :biggrin:
 

Attachments

  • 100_3314.jpg
    100_3314.jpg
    72.3 KB · Views: 287
CrossFiR3, nu îţi trebuie cablu rotund, sunt inestetice şi se pliază mult mai greu decât cele obişnuite. Şi nici nu le poţi strecura pe sub placa de bază.

Marius '95, nu prea te-ai chinuit, aşa-i? :smile: Cu puţină perseverenţă ai putea să mai ascunzi puţin cablurile alea. E drept că ai multe componente pe acolo, dar cablurile de alimentare măcar ai putea să le mai strângi puţin.
 
Thanx unic. O sa mai il "rasfoiesc" putin in seara asta si revin cu poze, desi mare lucru nu cred ca mai pot sa ii fac.
 
Back
Top