Wire management [Poze cu sculele noastre]

6. Vedere de ansamblu. Băgaţi păreri.
Singurele poze pe care le mai am cu WM in P180. La tine ar trebui sa fie mai usor, fiind vorba de ultima revizie.
 

Attachments

  • atisistem_3[1].jpg
    atisistem_3[1].jpg
    83.1 KB · Views: 47
  • 1.jpg
    1.jpg
    76.5 KB · Views: 62
Speram să primesc îndrumări de genu' "mută cablul X prin locul Y", dar văd că bate vântu', aşa că o să deduc că am făcut o treabă bună/eficientă. Dar tot mai simplu era în NSK4000. :smile:
Citind prin topicuri mi-am amintit de recomandarea făcută de Pufi să ridic carcasa. Am împrumutat nişte biscuiţi găsiţi în parcarea subterană a blocului.

PS: memoriile s-au întors la 5-5-5-15, pare că nu le mai place 4-4-4 ca altă dată.
 

Attachments

  • DSCN2073.jpg
    DSCN2073.jpg
    477.2 KB · Views: 77
Haida bre că-i mişto, nu-i destul că-i grea carcasa, mai adaug şi cincişpe kile de cărămizi... :smile:
 
Este posibil ca memoriile sa sufere din cauza cable managementului, indiferent cit de ciudat suna asta. Poti creea diferite bucle din cabluri fara sa vrei, sau chiar sa culegi zgomot de cine stie unde.
Incearca sa muti cablurile din pozitia asta, dar greu de spus care din ele.
 
Ataseaza si formulele de calcul pentru campul electromagnetic. Mi-e foarte greu sa cred ca aranjarea cablurilor pe langa componente poate afecta comportamentul respectivelor componente. Cel putin in cazul de fata.
 
Așa-i românul, strângător. Recunoaște că biscuiții îi aveai de mai multă vreme aduși. Dar mai trebuie încă pe atât puși deasupra carcasei.

:biggrin:
 
:biggrin:

Aseară i-am găsit, deşi mă gândeam la vreo două cărămizi de-alea mari, de 25, de luni de zile.
 
Nu inteleg de ce ar trebui sa fac calcule matematice complicat in loc de muta un cablu cu degetul citiva centimetri.
 
Acum niste ani am vazut un calculator care se reseta daca apropiai o surubelnita magnetizata la mai mult de 5 cm de procesor... dupa patania asta eu as incerca totusi sa mut cablul ala, chiar daca as fi 100% convins ca nu va ajuta la nimic. :biggrin:
 
Loale, ce-am pornit. Deci, e vorba de overclock cu 4-4-4-x. Mai demult ducea cam 900 MHz cu setările astea, acum stick-urile s-au încăpăţânat să nu meargă cu aceleaşi setări la 875 MHz şi 2.125v. Restu' pe auto, nici nu mai ştiu care ce-s de când n-am mai făcut OC sportiv. Dacă nu greşesc, le am cam de 3 ani, poate şi mai bine. Probabil că au îmbătrânit. :smile:

Wire-management la memorii? :biggrin:
 
Nu wire-management la memorii, dar pot fi cabluri care trec prin apropiere. Sau cabluri care trec pe linga ceva si culeg zgomot in alta parte. Sau condensatorii de filtraj care imbatrinesc dupa niste ani.
Dar cel mai simplu era sa muti un pic cablurile si sa vezi daca are vreun efect.
 
Un mic update, nimic interesant în afară de 2x DFI LP DK P55-T3eH9 mucite din cauze de surse de VDimm care nu țin 4x4GB. Meet MSI Big Bang Fuzion, GTX 560Ti SOC, 4x4GB Ripjaws DDR1600 CL9 and some pics.

untitled-0146_resize.jpg


untitled-0148_resize.jpg


untitled-0188_resize.jpg


untitled-0189_resize.jpg


untitled-0191_resize.jpg


untitled-0193_resize.jpg


untitled-0217_resize.jpg


untitled-0221_resize.jpg
 
Vorbind strict despre finantele implicate in manufactura, acest lucru este normal. O placa de baza contine mult mai mult material decit un procesor. Inclusiv procesul de fabricare este mai complicat si dureaza mai mult.
 
Adica asta? :insane:
N-am priceput niciodata cum poti lua un MB mai scump ca un procesor.

1. Pentru ca poti.
2. Pentru ca daca vrei pui un procesor mai scump de cat placa (gen Extreme XXX 999$)
3. Pentru ca in vremurile de commodity parts nici una nu e exagerat de scumpa. Acum 15 ani o placa de baza era vreo 150$ (de 486), cam 300$ in bani actuali, si nu avea nimic integrat: nu controller de disc, nu multi-IO, nu USB, nu sunet, mai scoteai inca 100$ pentru astea (200$ in bani curenti). Asta e vreo 350$ (restul e taxa pe fraier care pe vremea aia nu se platea) si e plina de toate cele.
4. Pentru ca nu exista o clasificatie. Pe vremuri computerele se vindeau doar intregi, apoi kit placa cu procesor (ca erau lipite), apoi procesoarele erau ceva mai scumpe decat placile, apoi mult mai scumpe, apoi au aparut placile video care initial erau ieftine, apoi deseori mai scumpe decat procesorul. Pe scurt, nu exista nici o regula despre care trebuie sa fie mai scumpa.
 
@burebista - Xeon-ul meu a costat doar puțin mai puțin ca placa la 500 RON. Și 1500 RON este un preț aberant, deh, România. E luată din UK, pe undeva pe la jumătate din prețul ăla.

Oricum np, în 2012 carcasa va vedea 3960X și Rampage IV Extreme, ca să nu te mai plângi :biggrin:

Nu am luat placa de mult ce-mi place LGA1156, ci de nevoie. Iar DFIurile vin în România la garanție, cel mai probabil or să fie stornate (nu mai există LGA1156 echivalent în stoc). Deci cheltuielile vor fi oarecum amortizate.

LE: a fost și un mic avantaj la upgrade-ul ăsta de nevoie. Pe DFI, Xeonul nu mergea stabil decât 3.7GHz cu 1.3V. Acum merge înfipt la 4GHz cu 1.31V. Win? :biggrin:
 
Nu este chiar așa. Acum ceva timp puteai să iei un procesor muci, o placă de bază decentă și prin overclocking să ajungi să folosești ceva mai mult decât decent. Acum plăcile ieftine sunt... meh. Pentru un utilizator normal sunt suficiente, ce mă îngrijorează este că posibilitatea de a face o/c serios vine cu price-tag premium. Which is kinda retarded and beats the point.
 
Nenea, la juma' de pret mai merge ca-mi statea inima-n loc daca dadeai atita banet pe o placa de baza. :biggrin:
OC serios = racire serioasa+ MB de fite = inutil in 99.99% din cazuri.
BTW io tot n-o sa inteleg la ce-i bun overclocu' asta, da' bine macar ca mi-a trecut vremea.
 
Back
Top