Wire management [Poze cu sculele noastre]

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Well, inseamna ca sistemul asta e mai eficient decat toate cutiile si buretii aia, pentru ca la mine nu il poti auzi in seek decat daca te bagi cu capul sub masa, eventual il lipesti de carcasa. :biggrin: Din ce am observat tot ce trebuie sa faci e sa te asiguri ca HDD-ul nu transmite vibratii la nimic care il poate amplifica, aici se poate adauga si acel enclosure...
 

Attachments

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am nevoie de niste sfaturi in legatura cu wire management-ul.
La mine, de cand am instalat RAID-ul, am foarte multa cablaraie in calc. 4 ATA + 1 floppy + 1 cablu asemanator ATA33 de la placa de sunet la modulul 5.25' + alimentari, etc.
Problema este ca aud paraziti in casti cand le conectez la mufa de pe "front module". Parazitii apar simultan cu transferurile ATA. Practic, aud bytii circuland. :smile:
M-am gandit sa ecranez cablurile folosind un spray cu vopsea oglinda (are particule metalice AFAIK). Credeti ca ar merge?
Cu ce le-as putea izola dupa ce le vopsesc?
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Ummm... de cand are treaba asta cu wire-management-ul?

Taie panglica in fasii de cate 3 fire si impatureste-o intr-un singur cablu folosind folie de staniol pe care o acoperi ulterior cu banda izolatoare. La unul din capete (preferabil cel de la front-module) legi cu o sarma (or smth conductor) de un surub pe care il infiletezi intr-o gaura de distantier a carcasei, o bucata de staniol (mica, max 1 cm) ce trebuie sa-ti ramana neacoperita de banda izolatoare.

Rezultatul poate arata dezastruos dar poate arata si bine... poate avea efect sau poate ca nu. :biggrin:

Sau poate folosesti un cablu ATA66 bricoland pe front-module la mufa corespunzatoare sa permita cuplarea cablului... ca la placa de sunet nu cred sa fie probleme.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
N-are treaba cu wire management-ul? :monkey:

Eu ma gandeam sa ecranez TOATE cablurile cu exceptia alimentarilor, nu doar cel al placii de sunet.
M-am gandit si la staniol dar am experienta cu staniolul si stiu cat de fragil este. Staniolul nefiind lipit de cablu, ci doar infasurat in jurul lui, nu cred ca ar rezista instalarii in calc fara se rupa, chiar si sub banda izolatoare. In plus, un astfel de cablu va deveni muuult mai gros si greu de instalat. Carcasa mea e foarte aglomerata. :frown:
Dar mi-ai dat si o idee buna: banda izolatoare pentru izolare. Cum de nu m-am gandit si eu?! :doh: :biggrin:

Exista argumente si impotriva vopselii. Se va crapa cand indoi cablul.
Alte pareri?
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Dar mi-ai dat si o idee buna: banda izolatoare pentru izolare. Cum de nu m-am gandit si eu?!
Pai aia izoleaza numai din punct de vedere electric si lasa firul lipicios. Câh! :yuk:
 

power1style

Membru
Joined
Oct 28, 2004
In loc de staniol s-ar putea pune plasa de sarma moale (cea care de obicei se foloseste la plasele de tantari). Sarma este subtire si se poate modela usor, iar la locul de intalnire se poate coase cu alta sarmulita. Iar peste in loc de banda izolatoare se poate pune banda de hartie lipicioasa pe o parte (se foloseste la pereti de rigips, in zonele unde cele 2 placi se intalnesc; nu ma refer la cea care ii ca o plasa ci la cea care ii pur si simplu o hartie lipicioasa pe o parte). Dar de "sosetele elastice"' ale prietenei/nevestei in loc de banda izolatoare :tongue: ce ziceti.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
O sa incerc cu staniol pe cablul audio sa vad ce iese si cu prima ocazie cand am drum in oras o sa-mi iau cabluri ATA rotunde pentru restul; am vazut unele ecranate la mijloc cu o impletitura de sarma.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Vezi sa nu ai ceva "Spread Spectrum" activat prin bios, mai nou am vazut asa ceva si pentru SATA. :capu: Apropo, cat esti dispus sa pariezi ca noise-ul ala nu va disparea indiferent cat de mult vei ecrana cablurile ? Nu de alta, dar interferentele sunt direct de la sursa de semnal si se transmit bine-merci prin fir, poate un tor de ferita imens sa ajute la ceva...

Cablurile SATA sunt deja ecranate cu intern ceva gen staniol, cel putin alea galbene de la Gigabyte, numai d-alea folosesc. :biggrin:
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Nu de alta, dar interferentele sunt direct de la sursa de semnal si se transmit bine-merci prin fir, poate un tor de ferita imens sa ajute la ceva...
Pai daca leaga castile in spate nu se mai aud bitii prin cablu. :biggrin:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Si in spate poti avea interferente, circuitul analog incalecat pe placa de baza cu toate porcariile din zona nu poate duce la nimic bun; modulul ala Karajan nu e doar un moft. :biggrin:
 

L

factorul uman
Joined
Oct 11, 2003
Dude... el are un SB smth daca are cablu panglica de la placa de sunet la front-module. :wink:

BTW: Eu am Abit AudioMAX ca modul audio separat si e fix pix pe mufele frontale in conditiile in care cablul carcasei e ecranat.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Am inteles ce are el, m-am referit atat la cazul sau cat si vorbind in general. E ceva neclar ? :what:

P.S. Eu nu am reusit sa scap de acel zgomot la nici o placa care face paraziti, pe fata sau pe spate, si am fost destul de creativ in variantele incercate. Daca reuseste cineva please share, ar fi chiar util...
 

power1style

Membru
Joined
Oct 28, 2004
Din cate observ nu este ecranat complet. Ma refer la partea de cablu care intra chiar in partea de plastic, care nu este (si nu prea poate fi imbracata) in staniol. Doar daca nu imbraci cumva si capatul cu totul in staniol.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
N-ai cum sa observi fiindca nu se vede in poza, dar ai dreptate, capatul nu e ecranat. Oricum, ma indoiesc ca ecranarea capetelor va face diferenta.
 
Top Bottom