Wire management [Poze cu sculele noastre]

Hai sa mai dezmortim:smile:

dsc00308kx5..jpg

 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Yep Bump :biggrin:
Mda, a venit și timpul să trec peste lene și lipsa de timp și să instalez cele 6 Scythe Slipstream 1200RPM care stau pe raft de vreo 2 luni :smile:

Da, sunt 6:
maintenance1.jpg


The old ones:
maintenance2.jpg


Dezastru:
maintenance3.jpg


maintenance4.jpg


Da, la asta folosește MB Tray. A fost necesar să o trag afară puțin pentru a putea accesa ventilatorul din spate sus, care este montat în cage-ul HDDurilor de acolo și nu poate fi scos fără demontarea cage-ului cu totul, iar șuruburile sunt accesibile de dedesubt :mda:
maintenance5.jpg


Ventilatorul buclucaș instalat
maintenance6.jpg


The front also ready:
maintenance7.jpg


New wire management ovcorz:
maintenance8.jpg


maintenance9.jpg


maintenance10.jpg


maintenance11.jpg


maintenance12.jpg


maintenance13.jpg


My 3 preciousseessssss: GTX 460 1GB, Asus Xonar DX, Antec Signature 650W :love:
maintenance14.jpg


maintenance15.jpg


Și cum e când totul e gata:
maintenance16.jpg


maintenance17.jpg


Da, carcasa este imensă. Comparație cu un cutter :smile:
maintenance18.jpg
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Păi ca idee, cea mai zgomotoasă piesă e GTX-ul 460 1GB, fiind de fapt singura chestie cu răcire default - PalIT au plasat una bucată sigiliu fix pe șuruburile radiatorului. În idle totuși este inaudibilă (modificat BIOSul astfel încât turația minimă default să fie 30%, nu 40% cum este la toate GTX-urile 460). Are niște temperaturi de mă cam sperie, nemodificate cu noile ventilatoare - de fapt era și normal, nu e pe traseul lor - 75*C în Starcraft 2/World of Warcraft.

Overall este mai zgomotos cu Scythe Slipstream VS Lian-Li fans :mda: Evident tot ce e bun trebuie să dispară :nervos:

Dar asta la 12V și la 7V. La 5V e complet inaudibil. Ce este cert este că am nevoie de un fan controller, ventilatorul de la evacuare care răcea HDDurile de sus prin cavitație și atât este insuficient la 5V și prea zgomotos la 7V (voltajele fan controllerului integrat în carcasă). De asemenea, airflow-ul este mult îmbunătățit la toate 3 treptele de voltaj.

Sistemul a fost asamblat în ideea de silențiozitate maximă, până și HDDurile care sunt în RAID 0 le-am setat înainte de configurarea matricii cu AAM pe silent, dar îmi tot dau în cap componentele. Am crezut că fac ceva bun cu Slipstreamurile, dar s-ar părea că sunt muci cu fasole dpdv al silențiozității la 12V. Mă rog. Încă nu le-am monitorizat și turațiile să văd de ce fac totuși zgomotul ăsta infernal. Și nu e doar unul, ci toate fac așa :confused:
 

whiskas

Chronic suicidal
Păi ca idee, cea mai zgomotoasă piesă e GTX-ul 460 1GB, fiind de fapt singura chestie cu răcire default - PalIT au plasat una bucată sigiliu fix pe șuruburile radiatorului. În idle totuși este inaudibilă (modificat BIOSul astfel încât turația minimă default să fie 30%, nu 40% cum este la toate GTX-urile 460). Are niște temperaturi de mă cam sperie, nemodificate cu noile ventilatoare - de fapt era și normal, nu e pe traseul lor - 75*C în Starcraft 2/World of Warcraft.
E ciudat, eu am 63 de grade în FurMark cu setările extreme, în condiții de OC: 800MHz / 2000 MHz. Tot GTX 460 am și eu.
 

Quark

Zis și Brucan
Chiar foloseste la ceva treieratoarea aia a ta? :goofy: Sau e pur si simplu echivalentul IT al cablurilor audiofile umplute cu ulei de masline? :biggrin:
 

L

factorul uman
Am crezut că fac ceva bun cu Slipstreamurile, dar s-ar părea că sunt muci cu fasole dpdv al silențiozității la 12V.
Erm, la 1200 RPM era vreo indoiala? Abia pe la 800 RPM ajung sa fie decente. Si nu ma refer numai la SlipStream-uri, ci la orice ventilator cu niscaiva pretentii de brand.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Eu stiu ca radea cineva de ventilatoarele la 500 rpm, parca, nu la 800. Iar eu am vreo 2 Slipstream la 1200 si nu se aud, le acopera complet placa video si sursa; inainte sa le acopere placa video (cu grafica onboard) le acoperea doar sursa. Probabil sunt zgomotoase in comparatie cu un computer oprit, altfel e discutabil (subiectiv).
 

war4peace

Membru Senior
lol@"le acoperă altceva" - păi scopul nu e să fie mai silenţioase decât altceva, că şi la mine zgomotul întreg PC-ului e acoperit de cel al frigiderului de pe hol :smile:
Cât despre ventilatoarele la 500 RPM, şi acum îmi pare rău că nu le-am luat pe alea, că tot acolo eram ca răcire, probabil. Hai să zicem un grad în plus, acolo...
 

Cosmin_C

melomaniac
Am si eu doua Slipstream 800 rpm, sunt perfect silentioase pentru mine daca le tin ceva mai jos din fan controler; nu pot sa vad turatiile dar estimez undeva intre 600 si 700 rpm. La maxim sunt audibile noaptea, iar mai mult de 2, hai poate 3 coolere vor fi audibile indiferent de turatie... na ca la ora asta parca aud ceva zgomot venind de la PC, se pare ca-i e motorul HDD-ului care se aude la fel ca un cooler de turatie mica; stati sa-l scot si pe ala. Done. Logging off. :goofy:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Foarte mișto, însă lipsește ceva: tăvița pentru miezuri sub spațiul ăla unde bagi feliile de pâine la prăjit :biggrin:
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Ce face omu' când n-are somn la 5 jumate dimineaţa. :smile:


Deci, barca e următoarea:

CPU: Core 2 Duo E6700 L630B052 @ 3500 MHz - 1,296v.
Cooler: Scythe Mugen (ex-Infinity) cu ventilator Antec dat pe low.
MB: DFI Infinity P965. :yuk:
Memorie: Corsair TWIN2X4096-6400C4DHX @ DDR-880 /w 4-4-4-10-2T - 2,1V.
Placa video: Gigabyte GV-N56GOC-1GI @ stock.
Sursă: Seasonic M12II-620 Bronze.
Carcasă: Antec P183 cu 3 Scythe-uri SlipSteam de 800 RPM şi un S-Flex tot de-atât. Parcă.
HDD: Samsung HD103SJ (F3).
Optic: LG GH22NS70.
Sunet: Asus Xonar DX.
Monitor: Horizon 2206SW.
Tastă & mouse: A4Tech KBS-8 & Logitech M115.


De menţionat că n-am cheltuit nimic, aveam deja totu' prin casă - bride, un pic de bandă matisantă, mouse-pad, şuruburi de cauciuc şi pensulă + ustensile. Fără alte poveşti, pozele (fără resize, să se vadă prafu'!):
1. SlipStream montat în faţă cu şuruburi de cauciuc şi nişte şaibe din cauciuc, decupate acum mai bine de 5 ani dintr-o cameră de bicicletă.
2. S-Flex care trage aer (oarecum) de pe HDD-ul montat pe o dungă şi fixat în poziţie cu nişte bucăţi de mouse-pad, aer care-l aruncă pe placa video. Temperatura plăcii a scăzut cu 2*C faţă de când ventilatorul era montan în faţă, direct pe carcasă.
3. Alt SlipStream, tot şuruburi de cauciuc şi fără şaibe. Pt. că am uitat. Şi chiar şi aşa, şurubul din stânga sus a intrat numai după câteva urări de bine.
4. SlipStream în spate, alt SlipSteam sus, care-i prins cu două şuruburi M4, am pus şaibe de cauciuc atât între ventilator şi carcasă, cât şi între ventilator şi şaiba metalică.
5. Tare scurtă placa asta video. Venind de la x1900XTX, GF 9800 GTX şi GTX 260, e numai bună. Înainte, când aveam GTX 260, nici nu puteam pune cuşca cu HDD, d-apăi şi un ventilator acolo.
6. Vedere de ansamblu. Băgaţi păreri.

N-am încercat să-l fac wireless, doar eficient. Oricum în vreo două săptămâni trebuie desfăcută toată şandramaua, placa de bază e prea moody, m-am săturat şi mi-a ajuns. Critica (,) constructivă e binevenită, şi-aşa trebuie să înghesui un AsRock P67 Extreme4 B3 în locul DFI-ului.

PS: vreau să fac rost de un flex, să tai grilajele alea care numa' încurcă.
 

Attachments

 • DSCN2058.jpg
  DSCN2058.jpg
  552.5 KB · Views: 34
 • DSCN2059.jpg
  DSCN2059.jpg
  615.3 KB · Views: 34
 • DSCN2060.jpg
  DSCN2060.jpg
  665.9 KB · Views: 25
 • DSCN2063.jpg
  DSCN2063.jpg
  529.6 KB · Views: 53
 • DSCN2064.jpg
  DSCN2064.jpg
  677.8 KB · Views: 44
 • DSCN2065.jpg
  DSCN2065.jpg
  677.7 KB · Views: 71

ipman

Membru Senior
Pe vremuri le taiam cu patentul sau in cel mai fericit caz cind aveam la indemina bomfaier. Nu iesea prea frumoasa taietura, dar mergea oricum in special in fata unde este fata de plastic deasupra.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
M-am gândit şi eu la o foarfecă de tablă, poate că ar merge la grilajul din spate, dar cele din faţă arată cum arată. Acum ani şi ani am avut o carcasă de server făcută de KME, oţel mai gros ca în Antec-u' ăsta, am început să tai cu o astfel de foarfecă... m-am lăsat păgubaş după vreo 3-4 găuri. :smile: Făcut rost de flex, tăiat 4 grile în 5 minute.
 
Top