Windows Phone - încotro?

O sa-i iau soaței un ceva cu Android (sa nu ne trezim ca nu mai avem mobile cand suntem cu capra pe coclauri) si o sa pastrez eu ambele Lumia. :kul:
 
La Win10 Phone inca merge tot si anul asta am primit updates cam la tot, inclusiv WhatsApp. Insa am impresia ca Q are un telefon mai vechi, cu 512 mb ram, doar cele cu 1 gb sau mai mult primeau update-ul la 10, parca... in plus, daca faci asta pierzi HERE, care au in continuare printre cele mai bune harti offline, daca nu chiar cele mai bune. Eu am reusit sa-l inlocuiesc cu Waze pentru 99% din situatii, dar tot mai ramane 1% prin coclauri, in munti, cand numai HERE stia de niste drumuri (foarte) secundare...
 
Verifica daca aplicatiile care lucrau cu Onedrive mai pot transfera date. In afara de aplicatia Onedrive a lu' Microsoft.
Acum am inteles si de ce am pierdut datele din Onenote si de ce Metro file manager nu mai putea accesa Onedrive.
Ca sa lamurim: eu nu folosesc Onedrive, nu tin date acolo, dar sunt aplicatii care se bazeaza pe Onedrive ca sa faca import / export de date.
 
Nu stiam ca a aparut free si pe Android, chiar e o veste buna si un argument pro-Android. Nu e suficient inca, dar se adauga acolo pe lista. :smile:
 
Este și pe iTunes pentru iPhone etc. Platformele populare au fost mereu căutate de devs.
 
Pana la urma chiar e pe bune ca Here Drive+ nu mai poate fi instalat pe telefoanele cu Windows 10? Eu speram ca e o gluma...
 
Cand am facut update de la 8.1 la 10 pur si simplu a fost sters din lista de apps; marea majoritate au fost reinstalate automat, dar nu si asta. Uite chiar acum am dat un search in Store, sperand ca poate a re-aparut din moment ce exista si pe Android, dar nu a aparut. Deja e clar ca nu o sa mai apara vreodata, Win10 Phone se indreapta cu pasi repezi spre statutul de abandonware.
 
Cât mai poți.

Nu vreau să fac thread hijack, dar ideea este că telefoanele sunt mult mai puțin configurabile decât PCurile. Ai un telefon, un SO, un store oficial. Tot ce-i în plus este bonus. De aceea, ideal mergi cu un producător care este garantat să aibă longevitate, cel puțin dpdv al SO și al store-ului. Blackberry și din cauza asta a sucombat, app store-ul lor era absolut oribil. De când au trecut pe Android și Google Play s-au salvat, dar tot ce-i BB vechi este piesă de muzeu inutilizabilă. Merg ca telefon, dar nu ca smartphone. Side-loading apps? Mda, nu merge.

Acum în ceea ce privește store-ul, trebuie să fie oameni care dezvoltă pentru el. Și aici din păcate Apple este peste Android dpdv al consecvenței și siguranței. Fiecare aplicație are propriul ei ecosistem, aplicațiile nu au acces la toate chestiile din telefon (agendă șamd) cum vezi la Android cu o aplicație pentru nivelă cu bulă -> need to read contacts and text messages pls approve. WTF. Pe de altă parte, Android este dubios și motivul pentru care o aplicație cere acces la chestii cu care nu are nici în clin, nici în mânecă nu este mereu malițios - uneori altfel pur și simplu nu funcționează. De asemenea, Apple o să fie pe piață mult și bine la câți bani au făcut, deci nu-mi fac probleme pentru ei, iar telefoane foarte vechi au acces la ultimele updates de securitate (am impresia că pentru iOS12 (ultimul) cel mai vechi telefon compatibil este 5S).

Androizii low-end sau mid-range de obicei sunt uitați când se schimbă versiunea de Android sau vin cu bugs supărătoare (HTC 10-le meu cum a trecut la 8 a pierdut 3 zile din durata bateriei de la cell standby. Nu există fix). De asemenea, cei high end mai primesc o versiune maxim în plus și dup-aia gata.

Tl;dr: când te orientezi la un telefon nou, consideră triada hardware - SO - store oficial pentru timp de utilizare (aka nu-ți iei un telefon pe an).
 
Stim ca nu vrei, dar o sa o faci, din motivele enumerate mai sus. E doar o chestie de timp, sau expresia romaneasca "tragi de timp".
Trebuie sa te adaptezi, traim in consumerism si singura solutie este adaptarea prin discernamant inteligent, ca sa nu zic altfel precum "ales raul cel mai mic".
Multe brand-uri care pareau la vremea lor infailibile au sucombat. Exemplele sunt nenumarate: 3Dfx, Nokia, etc (ca sa ma rezum la domeniile uzuale de aici). Chiar si IBM este exact in situatia de aici: numele supravietuieste, dar au renuntat la PC-ul care i-a facut faimosi.
 
  • Like
Reactions: Neo
^ TL;DR

Ia-ti un telefon din lista LineageOS.
Marius, nu-l băga pe om în alt cul de sac. LineageOS se laudă cu multe, dar nu a prins deloc. Nu văd de ce oare nu l-o fi folosit vreun producător de telefoane per-se? Știu că și eu am fost entuziasmat la început când am aflat că oamenii din spatele lui au plecat de la Nokia și lansează un telefon. Telefonul a fost un mare fâs, overpriced. Au lansat SO separat. Iar trebuie să te dai peste cap să instalezi chestii pe el.

Nu, singurele soluții în 2019 sunt fie Apple, fie Androidul original (telefoanele de la Google). Orice altceva este plin de bloatware și nu primește suficiente updates de-a lungul timpului.

Edit: am devenit curios cu Lineage thingie, deci probabil o să iau un telefon ieftin de pe ebay și o să fac un test comparativ de viteză, mai ales că aplicații Android merg pe el din câte îmi amintesc.

Edit 2: am confundat, Lineage OS este de fapt urmașul lui Cyanogen mod. Nimic interesant în cazul ăsta. Da, este bun (dacă merge și ai telefon compatibil) dar nu este nimic special. Cel la care mă gândeam se numește Sailfish OS, info aici.
 
Last edited:
Back
Top