Windows Phone - încotro?

In privinta custom ROMs esti dezinformat. Vezi wpinternals. Da, este greu, dar asta imi dovedeste cat s-a sucit Moft ca sa securizeze sistemul.
 
Sunteți voi mai speciali acolo peste baltoaca aia, da' 2g mai este, caută-l :biggrin:
 
Q, facem noi caterincă, da' e și un sâmbure de adevăr aici: sunt valuri peste valuri de useri foarte fericiți de WinPhone pentru care Android sau iOS sunt bleah. Și totuși, de nevoie și împinși de asemenea incompatibilități tot mai multe, au trebuit să găsească altceva, fiecare ce a putut înghiți sau pe ce s-a putut mula mai bine.

Am căutat după-masa asta dacă există vreo portare de alt OS pe hardware-ul ăla, că poate-ți place aparatul propriu-zis; nimic. Am citit articole cum că iOS e totuși cel mai fericit fiindcă Android e câh și pentru puștani necizelați. Alții susțineau că nu, ce facem aici, sari din tabăra MS care te-a lăsat în fundul gol în tabăra Apple care te lasă să-ți dai singur pantalonii jos, înceeeet, dacă plătești pentru asta, și că Android este ză wei.

Cert e că ai șanse mai bune pe Android să te apropii de look&feel-ul WP folosind launchere diverse. Dacă poți avea și un Android cât mai curat (fără bălăriile HTC sau Samsung de ex.), cu atât mai bine. Fix la fel nu va fi, de la asta să-ți iei gândul, dar măcar nu te vei simți ca la o conversie forțată la un cult religios, să reînveți totul de la zero și să mai trebuiască să zici că-ți place.

Bine, mereu e alternativa să nu faci nimic. Dar asta nu va opri lumea să meargă mai departe, și nici nu poți cere asta.
 
Problema mea nu e atat sistemul de operare ci....... aplicatiile disponibile. Vrei de ex. un program pentru geocaching. In store-ul Windows gasesti vreo 10 aplicatii normale (adica nu scrise pe genunchi intr-o noapte). Dintre astea vreo 2..3 sunt f. bune. Pentru Android gasesti vreo cateva sute de aplicatii, una mai cretina decat cealalta. Si da, am cautat / comparat aplicatiile de pe Windows Phone cu zeci de chestii puse pe tableta. E muc in zona Android.
 
There
72618abdd165e43528ec92572763fb24.jpg
 
Ok. Chiar o sa fac un test comparativ. Sa vedem cate feluri de harti offline stie, cat de usor poti desena traseul tau peste harta, daca stie sa afisese lungimea traseului desenat, cum sta la capitolul logging, ghidare vocala, import / export de tracks si POIs si alte chestii d'astea banale (pe Winphone). :smile:
 
Nu am zis că o să îți și spele matizu, doar că mă îndoiesc să fie scrisă chiar pe genunchi. :tongue:
Io folosesc locus pe munte, dar doar de joacă, în rest old school cu hărți pe hârtie :biggrin:
 
Problema diluării calității aplicațiilor din store e fără soluție directă. Te duci în store să cauți ceva doar dacă știi exact cum îi zice, altfel e pierdere de vreme să sapi tu printre bălării. Filtrele sunt proaste, review-urile de-a pixul, navigarea imbecilă. Mai bine cauți articole ale unora care au stat să purece aplicații din categoria x și-ți dau direct un top 5, cu pros/cons.
 
Problema mea nu e atat sistemul de operare ci....... aplicatiile disponibile.
This. Un smartphone fără aplicații și servicii web care să îl facă util, e doar un dumb-phone cu baterie mică. De-aia a murit WP. Și de-aia:
 
O problema cu aplicatiile Android este ca probabil o parte din descarcari si review-uri sunt date de click-farm-uri. Cel mai bine gasesti aplicatiile si cauti dupa aceea ceva review-uri pe net, nu in store.
Despre Windows 10 Mobile, numai de bine. Am Lumia 435, si-a facut update-ul de la 8.1, merge foarte bine, din pacare hardware-ul s-a cam dus, semnal slab la telefon si la wifi dupa 2 ani, insa sta foarte bine in masina pe post de media player si navigatie :smile: .
 
Si o noua lovitura pe care denaturații de la M-oft o aplica tuturor celor care le-au bagat bani in cont. Ca suntem corporatia pewlii si putem face orice. :kill:
 

Attachments

  • no onedrive.png
    no onedrive.png
    49.4 KB · Views: 16
Deci ai jdemii de aplicatii care se bazeaza pe Onedrive ca sa-si transfere date si tu pur si simplu le tai accesul, stiind ca nimeni si niciodata nu le va rescrie, ca sa poata functiona normal. Microsoft = jeguri umane.
 
Deci ai jdemii de aplicatii care se bazeaza pe Onedrive ca sa-si transfere date si tu pur si simplu le tai accesul, stiind ca nimeni si niciodata nu le va rescrie, ca sa poata functiona normal. Microsoft = jeguri umane.
Îmi pare rău, sincer.

Dar când au zis că taie Windows Mobile, la ce te așteptai? Să lase servere/API vechi în funcțiune?

Am un Blackberry Torch care a fost și este un telefon excepțional. Dar ca smartphone este inutil, nici whatsapp nu mai merge pe el pentru că Whatsapp nu a mai fost updatat pentru BB. Stau și mă uit la el și mă doare sufletul, dar asta este.
 
Back
Top