Windows: Cum fac...?

1. Am exportat 600 de mesaje din Inbox în 10 sec. Doar atât a durat.
2. Poți face o regulă care ruleză un script adaptat de genul celui de aici: http://support.microsoft.com/?kbid=290792. Exporți tot conținutul unui folder în Access (sau SQL Express sau ce vrei tu cu ODBC) și apoi procesezi direct acolo tot ce ai nevoie.

Mențiune: scriptul trebuie să fie Outlook VBA, nu VBscript, se pare.
3. Un pic mai ciudat, dar merge: un script de acest gen rulat ca scheduled task la fiecare 1 minut (sau cât ai nevoie) care exportă în ce vrei tu, de unde poți să actualizezi și o pagină de web cu informația la secundă și chiar grafice. Nu mă pune să îți fac scriptul și pagina, am văzut ceva de genul ăsta făcut de un contractor cu care lucrez în 2 ore, din care o oră de bibilit graficele.
 
"This article provides an overview and sample code for importing Outlook contact information [...]".
Eu am nevoie de Inbox messages.
Am încercat să folosesc funcţia de Export din Outlook către un CSV a tuturor mesajelor din Inbox-ul propriu, şi a ieşit o mare varză, în sensul că Excel nu are nici cea mai vagă idee cum să împartă câmpurile. Export-ul ca XLS file arată mai bine, dar message body-ul e trunchiat şi nu apare data la care a fost primit mesajul.
60 de mesaje pe secundă înseamnă 1000 de secunde (vreo 17 minute) pentru 60K mesaje, başca timpul pierdut de Excel ca să genereze toate rapoartele. În Thunderbird, am un local folder de 200 MB, care conţine vreo 180.000 de mesaje, şi scriptul din Excel le parsează pe toate în aproximativ 2 minute.
Am remarcat că scriptul poate fi modificat ca să permită exportul de mesaje din Inbox, am să-l verific, dar asta înseamnă încă un pas adăugat la întârzierea deja existentă. Asta fiindcă scriptul va exporta în Excel body-ul mesajului, dar acest body este un string lung, care trebuie şi el parsat la rândul lui.
Aşa că avem acum:
1. Parse Thunderbird Local Folder (as txt file);
2. Work with generated data.
Cu Outlook, o să avem:
1. Export Outlook e-mails to Excel;
2. Parse Excel Spreadsheet (all strings);
3. Work with generated data.
Adevărul e că nu sunt prea bucuros să întârzii scriptul şi mai mult, deja toate minunile pe care trebuie să le facă durează aproape 9 minute, să mai adaug încă nu-ştiu-câte e cam out of the question.
 
Erm, se pare că nimeni nu citeşte mesajele mele explicative. Ştiu că-s lungi, but still...
Marius, cât îţi ia să iei 50.000 de mesaje prin POP3? (oricum server-ul de mail nu suportă POP3, dar asta e altă poveste, eu discut eficienţa ideii). Pot să le iau şi via IMAP4, dar o să fie un proces FOARTE FOARTE lent. Eu am nevoie de viteză.
Hai să mai explic o dată.
În mailbox intră între 3 şi 10 mesaje pe minut. Acestea se adună şi se tot adună în Inbox. Script-ul parsează toate aceste mesaje (care, mulţumită unui filtru din Thunderbird, sunt de asemenea copiate într-un Local Folder) şi le foloseşte pe cele din ultimele 14 zile (5 mesaje pe minut în medie * 1440 minute * 14 zile = 100.800 mesaje) şi scoate rapoarte pe baza conţinutului acelor mesaje (mesajele din ultimele: 30 de minute, 1 oră, 24 ore, 7 zile, 14 zile). >Tot ce vreau să aflu e cum determin Thunderbird să mute mesajele mai vechi de X zile de colo-colo? Există un filtru, dar care nu funcţionează ("If Age in Days > XX Days then move messages from here to there"). Cam asta e toată problema...
 
Pentru ca mesajele să ajungă în trash, trebuie ca cineva (sau ceva) să le şteargă. Până la retention policy, deci, mai este un pas de făcut. Care pas, deocamdată, trebuie făcut manual. Aşadar... nu e ceea ce îmi trebuie.
 
Poți să mai încerci Thunderbird 3, poate au rezolvat problema cu filtrele. E la beta 4 acum, luni se așteaptă RC1 și, dacă nu sunt probleme, versiunea finală până la sfârșitul lunii.
 
Ştiu; este însă doar o jumătate de soluţie. Unele mesaje mai vechi de X zile trebuie mutate în alt folder, nu şterse complet. Repet, problema este că Thunderbird oferă un astfel de filtru, dar acesta nu funcţionează.
Am să încerc la noapte un Thunderbird 3, să sperăm că ajută.
 
n00b question: o sa instalez zilele astea un Win7 x64 si o sa vreau, dupa instalarea tuturor driverelor si programelor si realizarea tuturor configurarilor necesare, sa fac un back-up complet al partitiei de sistem, cu un Norton Ghost sau Acronis True Image (still working on the details :smile:), back-up care va fi stocat pe un HDD extern.
Intrebarea mea este, in caz de crash de sistem, fara acces in Win, cum pot eu sa restaurez back-up respectiv si de unde? Ca nu vad cum as putea rula respectivul program din nou, care initial fusese instalat si rulat din mediul Windows...
Thanks!

LE: am gasit solutia, se face si un CD/DVD bootabil o data cu respectivul back-up.

LLE: thanks Miahi & florin, dupa ce am mai sapat am dat si eu de informatia asta (era logic, da' nu m-a dus capul). Da, si optiunea de back-up din Win7 pare ca merita luata in considerare, nu mai dau 50$ pe un program third-party.
 
Păi ai la ambele programe CD bootabil, intri cu el, îi dai fişierul şi partiţia şi aştepţi.

Eu vreau să încerc şi noua versiune de backup inclus în windows, şi-a făcut un CD bootabil şi îşi face săptămânal un full backup în reţea, sunt curios cum merge.
 
Îţi creezi un recovery-disk cu programul care face back-up-ul. N-am avut curiozitatea să văd cum arată (şi nu mi-a crăpat nimic deocamdată), dar bănuiesc că are tot ce-i trebuie ca să restaureze sistemul.


Ok, să întreb şi eu ceva, dacă tot am postat. Am un HDD extern pe care fac back-up zilnic. Discul rămâne conectat tot timpul, pe USB, dar se opreşte după un timp. Cum fac să nu mai pornească de fiecare dată când golesc Recycle Bin? Am setat 0% pe discul repsectiv în setările RB, dar când dau Empty Recycle Bin îmi porneşte discul şi apoi (câteva secunde) apare întrebarea de confirmare. Mai porneşte şi când mi se deschide fereastra de Save As la unele programe. Win 7 x64.
 
Incearca pentru HDD-ul respectiv sa dezactivezi Recycle Bin, sa stearga fisierele direct. Presupun ca Win-ul verifica in alea cateva secunde daca ai ceva in Recycle Bin-ul alocat discului respectiv, chiar daca i-ai dat 0%.
 
Nu mai goli RB, poți șterge direct (Shift-Del) și nu mai ajunge nimic în el. Nu e o soluție, dar e un bun mod de a folosi computerul.
 
Incearca pentru HDD-ul respectiv sa dezactivezi Recycle Bin, sa stearga fisierele direct. Presupun ca Win-ul verifica in alea cateva secunde daca ai ceva in Recycle Bin-ul alocat discului respectiv, chiar daca i-ai dat 0%.

Nu ştiu de ce, dar nu mi-a sărit în ochi opţiunea asta, deşi asta căutam. Pe XP văd că este, o să mă uit când ajung acasă.

Nu mai goli RB, poți șterge direct (Shift-Del) și nu mai ajunge nimic în el. Nu e o soluție, dar e un bun mod de a folosi computerul.

Nu pot să fac asta, majoritatea fişierelor sunt şterse de o aplicaţie care nu are opţiune de ştergere directă. În rest folosesc Shift-Del, deşi mi s-a mai întâmplat să fac prostii aşa.
 
LE: am gasit solutia, se face si un CD/DVD bootabil o data cu respectivul back-up.
Nu-i nevoie. Ghost incape pe o discheta cu DOS si daca mai pui si cateva drivere, poti face restore de pe harduri/stickuri USB, Firewire, partitii NTFS, chiar si din retea.
 
Ghost de DOS nu știe să facă backup și restore corecte la Windows 2000, 2003, Vista sau Win 7 decât dacă face bit copy. De obicei însearcă să copieze doar fișierele (nu și blocurile goale) și ceva nu merge bine, dar am făcut testul cu ani de zile în urmă (cu Windows 2000 Server) și ceea ce a rezultat nu mai pornea. Nu am stat să sap prea mult, într-un final am cumpărat Acronis Workstation.
 
Acronis face un CD bootabil, ISO-ul în care e TrueImage şi Disk Director şi alte câteva are doar vreo 70 MB. E un linux foarte mişto mânărit încât arată exact ca XP-ul :biggrin: Iconiţe, fonturi, tot. Face restaurare inclusiv de pe unitate de bandă, discuri SCSI, FTP sau shared drive, etc. Şi ştie să lucreze corect cu partiţii NTFS.
 
Incearca pentru HDD-ul respectiv sa dezactivezi Recycle Bin, sa stearga fisierele direct. Presupun ca Win-ul verifica in alea cateva secunde daca ai ceva in Recycle Bin-ul alocat discului respectiv, chiar daca i-ai dat 0%.

Așa este setat, dar se încăpățânează să arunce ce șterg de pe discul intern în Recycle Bin-ul de pe discul extern. :confused:
 
Cum împiedic oare HDD-ul mobil să intre în standby aşa repede? Ideea e că ascult muzică de pe el şi la fiecare schimbare de melodie se turează (intră în stand-by în timpul melodiei). Aş prefera să dezactivez complet stand-by-ul, fiindcă are un foarte frumos buton de on-off pe care îl învârt când nu folosesc HDD-ul.
dreamer, poate îmi dai tu o idee, e acelaşi model ca şi al tău :smile:
 
Back
Top