Windows: Cum fac...?

Da, se pune bateria în laptop și se pune în priză. Utilizarea unui laptop înseamnă să îl ponești, nu?
 
Măi dar rău eşti. Dacă la laptop ai două baterii şi le ai pe ambele goale, una o încarci în laptop şi la cealaltă te uiţi... mai ales când nu ai suficient timp să le încarci pe amândouă.
 
Practic nu am văzut opțiunea de a încărca două baterii simultan decât la vechile Dell Latitude seria C. Scoteai unitatea optică, băgai a doua baterie în loc și lăsai laptopul la încărcat, dacă îl porneai nu făcea față alimentatorul și încărca doar o baterie și nici măcar în timpul cel mai scurt.

Încărcător pentru acumulator nu am văzut niciodată, nici măcar opțiune la docking station (ar fi logic să aibe totuși).
 
Existau și cred că mai există (chiar și pe piața din .ro) acumulatori universali ce nu au nevoie de conectarea la notebook pentru a se încărca. Un exemplu e ăsta. (știu, nu-ți rezolvă problema cu cei doi acumulatori dar poți lua în calcul la o viitoare achiziție)
 
Ce şanse am să conving un XP instalat pe KT600 + AthlonXP2000+ să booteze pe 785G + Phenom II 905e? Momentan primesc BSOD (nici n-apare sigla cu Win), iar in Safe Mode ajunge pănă la Mup.sys.
 
E o mică șansă dacă pe 785G pui controllerul de disc în mod nativ SATA, eventual emulare IDE dacă are așa ceva. AHCI nu ai nici o șansă să meargă, RAID de asemenea. Poate să bagi CD-ul și să încerci un recovery.
 
Nici una. WinNT5+ are nevoie de drivere pentru tot. Nu poate folosi BIOS-ul nici macar pentru tastatura, sa nu mai zic de HDD, si spre deosebire de WinNT4, driverele nu le poti instala decat daca hardware-ul nou este prezent in sistem. Cu alte cuvinte, nici daca mai ai sistemul vechi cu care sa bootezi, nu le poti instala.
 
Detalii: OS-ul e instalat pe un HDD PATA care e pe moarte. În momentul de faţă îmi rearanjez datele de pe un disc SATA unde voi încerca să clonez discul PATA.

Din ce ţin minte c-am văzut prin BIOS, am opţiunea de emulare IDE. O să încerc şi aşa. Înţeleg că nu contează atât tipul discului cât controller-ul?

Ar mai fi varianta P2V. Mă gândesc acuma dacă merită să-mi bat capul...

In other news, LiveCD-ul de Ubuntu 9.10 e supermegameserie™! L-am pus pe un stick, am bootat şi prima chestie care a pornit se numeşte Palimpsest Disk Utility care îmi zicea cum că am un disc care-mi crapă.
 

Attachments

  • Screenshot-SMART Data1.png
    Screenshot-SMART Data1.png
    123.9 KB · Views: 24
  • Screenshot-SMART Data2.png
    Screenshot-SMART Data2.png
    127 KB · Views: 20
Dap, încearcă să rulezi ceva aplicaţie Java sau Flash pe el. Epic Fail :frown:
I will rant in the Linux section though.
 
Nu contează de nici un fel tipul discului, ci al controllerului. Dacă ai driver pentru controller atunci acel driver știe să se descurce cu orice HDD cuplat, că e WD sau Seagate nu are nici o influență (sunt standarde de respectat), iar că e SATA sau PATA sau SCSI sau SAS deja e treaba controllerului.

Dacă era disc IDE pe KT600 ar putea merge în mod emulare IDE, vede același controller și are driver deja instalat dacă nu aveai instalat Hyperion - acel pachet schimbă și driverul de disc IDE cu unul "optimizat" pentru controllerul Via.
 
Daca schimbi discul se duc dracului toate literele partitiilor. Chiar daca ar incarca driverul, vei avea \Windows pe F: sau ceva de genul. Nu peste tot se foloseste %SystemDrive%.
La KT600 / VT8237 mai este o problema. Controllerul ATA isi schimba adresa (memorie, I/O, altfel standard inca de pe vremea 286) cand controllerul SATA este activat.
 
Da, se pune bateria în laptop și se pune în priză. Utilizarea unui laptop înseamnă să îl ponești, nu?

Nu-i cazul sa te iei de un om necajit.


Tocmai ce-mi crapase laptopul un superb :biggrin: HPCompaq nc6400. Bateria nu se mai incarca, firul de alimentare ok, laptopul mort chiar si cu bateria scoasa, week end, iar eu ingropat in treburi. Am rugat un vanzator de la un Altex sa mi-o incarce, ei le la raft fara baterii, ceea ce mi-a mai dat aprox 2 ore de lucru

Asta din categoria laptopurilor corporatiste, care trebuie sa tina pe timp de criza fix 5 ani.
 
Alimentatoarele de la HP seria nc6300-6400 fac figuri, știu personal mai multe persoane care au pățit asta cu primele serii de alimentatoare (fabricate 2006). Mie mi-a ars placa de bază până la urmă, mai exact modulul de alimentare care e parte din placa de bază (e totul integrat la seria asta, în afară de procesor și RAM nu e nimic neintegrat) și a trebui schimbată, partea bună e că a fost acoperită de garanție.

Figuri înseamnă băgat în priză, măsurată tensiunea pe ieșirea din alimentator <>0 (vreo 15V), băgat în laptop, nu încarcă, nu pornește, dacă ai baterie pleacă pe baterie. Soluția la vreo 3 persoane este: scos alimentatorul din priză și din laptop, lăsat așa minim 10 min, băgat la loc, merge. Verificat același laptop cu un alimentator mai nou (2007), merge impecabil.
 
Se dă un Mozilla Thunderbird şi o adresă e-mail în care ajung între 3 şi 10 mesaje pe minut în Inbox. Se cere:
1. Ca fiecare mesaj care intră în Inbox să fie copiat într-un director (a) din Local Folders (rezolvat printr-un filtru)
2. Ca mesajele mai vechi de 14 zile să fie mutate într-un alt folder (Archive) de pe server (setat filtru dar nu funcţionează!)
3. Ca mesajele mai vechi de 30 de zile din directorul (a) din Local Folders să fie mutate în directorul (b) din Local Folders (setat filtru dar nu funcţionează!)
4. Ca mesajele mai vechi de 60 de zile din directorul (Archive) să fie şterse definitiv şi irevocabil (nu mutate în Trash, ci şterse complet).
Filtrul setat (if Age in Days > xx days then move to...) nu face nimic, stă ca prostul, n-a funcţionat niciodată, nici sub Thunderbird 1.5x, nici sub 2.0.
Din motive complexe şi care ţin de interoperabilitate cu anumite scripturi şi aşa mai departe, nu pot folosi alt client e-mail în afară de Thunderbird.
Întrebarea este: cum fac să am şi eu echivalentul acelui minunat Auto-Archive din Outlook? Pentru cârcotaşi, este vorba de câteva zeci de mii de mesaje (totalul sare bine de 300.000 pentru toate folder-ele şi Thunderbird se cam dă peste cap când încerc să le mut ad labam).
 
Call me crazy dar nu cred ca Thunderbird este cea mai buna unealta pentru volumul si nivelul ala de organizare.
 
I don't call you anyway. Dar nu am altă soluţie. OK, ca să nu mai apară idei de genul "da' de ce nu foloseşti clientul XYZ", am să explic ce-i în spatele nebuniei ăsteia.
Mailbox.ul respectiv serveşte ca recipient pentru alerte ale unui sistem de ticketing. Sistemul monitorizează mai multe "cozi" şi trimite o alertă via e-mail de fiecare dată când un tichet intră într-o coadă. Fiindcă nu am acces direct la baza de date/tabela care gestionează tichetele astea, mă bazez pe mesajele astea ca să generez nişte real-time reports (tichete care au intrat în ultimele XX minute/ore/zile în cozile A, B, C; severitatea tichetelor, dinamica tichetelor, etc.). Rapoartele sunt generate cu un maaare script Excel, care se mai leagă la 4-5 surse de date. Şi fiindcă n-am acces direct (şi nici nu voi primi vreodată, din motive de security, care nu ţin numai de LOB-ul nostru), mă bazez pe conversia acestor mail-uri într-un format inteligibil.
Fiecare mail conţine nişte câmpuri: data la care a intrat tichetul în cozi, data la care a fost creat, severitate, owner, titlu, coada, etc. Prin copierea mesajului în Local Folder din Thunderbird, câştig acces la un fişier care este la origine un TXT şi cu ceva cod vrăjitoresc VBA, convertesc acel Local Folder în câmpuri cu care Excel-ul poate lucra. Formatul PST nu este Open Source şi trebuie să scriu mult mai ult cod în Excel ca să automatizez chestia aia, deşi nici nu ştiu dacă e posibil. Deci sunt blocat la Thunderbird.
Toată poliloghia asta se doreşte a fi complet automatizată, ceva ce pun pe o maşină dedicată, de genul set and forget. Dar Thunderbird mă f*te cu limitările astea nenorocite şi caut o soluţie de arhivare a mesajelor care să funcţioneze.
 
Mă gândeam că un pic de scripting în Outlook nu sună deloc rău după toată povestea ta. Din păcate nu am experiență relevantă ca să te ajut, doar știu că regulile din O chiar funcționează.
 
După cum ziceam 3 posturi mai sus, nu prea pot să extrag în format text mesaje din Outlook PST. Pot să scot mesajele din Inbox direct, dar performanţa e atroce, pentru 1000 de mesaje stă... 2 ceasuri. Asta ar însemna să scot raport "instantaneu" o dată pe săptămână, which doesn't really work :smile:
 
Back
Top