Windows: Cum fac...?

E posibil, japonezii fac așa ceva în unele fabrici de 10 ani sau mai mult. Se ia semnalul de intrare, se fac ceva calcule și se trimite pe boxe inversul, la modul simplist.

Din păcate e cam greu să mă uit la un film cu doape (sau cu căști), mai ales că nu sunt singurul în această situație. Știu că soluțiile existente au o limită a zonei de reducere a zgomotului (maxim câțiva metri în zona boxelor), dar e mai bine decât fără.
 
Noise cancelling-ul merge pe căşti, nu pe boxe, şi în implementări hardware, nu software. Ideea e că microfonul trebuie să fie cât mai apropiat de ureche şi să ştie distanţa până la ureche, altfel nu are semnalul corect, iar dacă sunetul nu e perfect în antifază se adună peste zgomot, nu se scade. Iar implementare software nu ai oricum şanse, poate doar la sunete de frecvenţe foarte joase, pentru că ai latenţă mare. În maşini poate funcţiona cancelling cu boxe pentru că ai o incintă închisă, cunoscută, se ştie poziţia pasagerilor şi zgomotul motorului, iar zgomotul e foarte repetitiv şi de frecvenţă joasă.

Deci fugi repede la farmacie după doape :frown:.
 
Windows XP
Am un program GUI care apeleaza un program Win32 in consola. Programul apelat afiseaza o eroare pe care nu apuc sa o vad. Cum conving fereastra DOS sa ramana deschisa dupa executia programului?

In Win98 exista un \Windows\System\CONAGENT.PIF ale carui proprietati se aplica pentru toate consolele deschise de programe GUI. Exista un asemenea echivalent in WinXP?

PS: Cum fac sa redirectez output-ul consolei spre portul serial?
 
Asa, si shortcut-ul cum il fac daca nu stiu ce comanda a fost apelata?! Tu nu intelegi ca eu nu vad decat o fereastra care se deschide si se inchide imediat? Nu sta nici o secunda pe ecran.
 
Reverse engineer the crappy software, then :smile:
(offtopic, tu îţi citeşti PM-urile? :smile: )
1) Nu stiu.
2) Crappy software este XP-ul, ca in Win98 se poate face si este si extrem de simplu. Damn M$!
protest.gif

(OT: N-am spatiu pe hardul mobil. N-am uitat. Lucrez la asta.)

PS: Problema initiala a fost de mult rezolvata, a fost nevoie doar de un restart in Win98. Nu va mai bateti capul cu ea. Intrebam si eu ca sa stiu ce sa fac in viitor cand nu apuc sa vad ce scrie in fereastra.
 
Un soft facut cum trebuie merge bine pe orice SO suportat. Daca programatorul nu a vrut sa te incurce cu o fereastra persistenta de cmd atunci trebuia sa logheze undeva orice mesaj pentru un eventual debugging. Faptul ca nu a facut-o denota indiferenta si/sau incompetenta. Era o chestie banala si extrem de usor de implementat.
Si faptul ca in 98 ai un workaround nu schimba cu nimic faptul ca softul ala e crappy.

Daca softul facut de mine verifica versiunea de Windows si accepta sa ruleze doar pe XP ai spune ca 98 e crappy software?

Pe viitor apeleaza la programator, daca poti. Cere-i sa customizeze softul astfel incat sa poti vedea acele erori. Sau apeleaza la un developer serios care poate sa iti dea o solutie in caz ca softul lui are probleme. Stiu ca nu e mereu posibil dar asta e solutia principala, nu butonare si retestare pe un SO vechi de peste un deceniu pentru ca ala e suficient de apropiat de MS-DOS cat sa ofere mai multe optiuni legate de astfel de dude.
 
Marius, până la urmă tu ceri ca un întreg sistem de operare să fie construit astfel încât să "accomodate" orice posibilă bălărie azvârlită de orice soft dezvoltat de programatori idioţi.
Analogie: În bordeiul meu cel vechi puteam să cobor în fântână s-o curăţ de gunoaie, în vila cea nouă trebuie să chem instalatorul să defunde ţevile blocate, deci vila cea nouă sucks.
 
Marius, până la urmă tu ceri ca un întreg sistem de operare să fie construit astfel încât să "accomodate" orice posibilă bălărie azvârlită de orice soft dezvoltat de programatori idioţi.
Pai nu este asta motivul principal pentru care s-a renuntat la Win9x? ... ca era instabil din cauza programelor rulate? Nu de asta WinNT-ul interzice accesul direct la hardware? Ca sa pot eu rula orice balarie. Pai daca e asa, atunci SA POT!
 
Mi-am comandat un eeepc901 şi aş vrea cel mai mic, performant şi cuprinzător (ca aplicaţii) Linux posibil, dacă există altul în afară de cel cu care vine jucăria. Opinii?
 
Am înţeles. Se pare că familia Ubuntu are câştig în faţa altor OS-uri Linux, din ce am citit şi eu pe net. Întrebarea nr. 2: există vreun program pentru Linux în genul Microsoft Autoroute, cu sau chiar fără suport GPS extern? Mă interesează chiar şi numai offline să funcţioneze; să aibă hărţi şi să poţi seta, calcula itinerare.
Mulţumesc.
 
Există VMWare pentru Linux pe care instalezi un XP XS-Edition (137MB ISO) pe care instalezi Microsoft Autoroute. Eu aşa aş face, mi se pare cel mai lipsit de dureri de cap, chiar dacă pare complicat.
 
Long and hot summer days...stai in casă şi-ţi cauţi ocupaţie. :biggrin:
 
Back
Top