Windows: Cum fac...?

Placa era un Audigy2. Doar la Creative am vazut modul de inregistrare "What you hear" (adica denumirea, nu functionalitatea). Si bifa de mute si Sound Options nu o pun decat pe Line In, pe nimic altceva. Nu stiu din ce cauza a inregistrat cum a inregistrat, nici nu mi-am batut capul pentru ca nu era ceva esential.
 
Mai intreb o data pentru ca mi se pare incredibil. Zici ca NU ai microphone pe mute? Si nu te deranjeaza?
 
Nu ma deranjeaza pentru ca nu e conectat decat cand am nevoie de el. Ceea ce nu se intampla prea des (de doua ori pe an... cu indulgenta :smile:).
Nu mai am XP pus pe laptop sa pun un screnshot cu "configuratia bifelor" atat la recording cat si la playback devices. Iar W7 ma seaca prin faptul ca arata foarte diferit la capitolul asta.
 
Pai chiar daca nu e conectat exista zgomot de fond, (care ma deranjeaza si pe M-Audio Audiophile-ul meu pe Firewire, pe pocnitori mi s-ar parea insuportabil).

Intr-adevar. Au stricat Vista prin scoaterea sound managerului vechi. Au scos chiar si stereo mix, dar din fericire pe multe placi se poate activa la loc.
 
Păi staţi aşa că nu-i aşa :smile:
Din ce-am înţeles eu până acum, aş avea nevoie de... două sound recorders, unul care să prindă ce trece prin "what you hear" (output, vocea ăluilalt) şi celălalt recorder să prindă ce trece prin microfon (input, adică vocea mea). OK, makes sense. Acuma... există vreun recorder care să le facă pe ambele deodată? Record from multiple sources? Repet, căştile Plantronics apar ca device separat, pe USB (ca placă de sunet separată).

LE: cât de tâmpiţi pot fi producătorii unui software ca să limiteze demo-ul exact astfel încât să nu poţi folosi singurul feature care îţi trebuie? Mă refer la MRCS, al cărui demo îţi păermite să înregistrezi dintr-o singură sursă... doh! Mai bine făceau o limitare la 1 minut or something. Aşa, nici nu pot să îi dau seama dacă funcţionează.
 
Pai chiar daca nu e conectat exista zgomot de fond
Nu te intreb ce sistem de sunet (as in boxe) ai. Al meu are zgomot de fond din secunda in care e bagat in priza si nu trebuie sa dau prea mult "la manivela" la botonul ala de volum ca sa il aud si din bucatarie :biggrin:. Probabil ca am urechile la fel de sensibile ca ale lui war la capitolul asta. Iar in cazul ala particular parca se putea si mai rau decat Audigy2 ZS (adica nu e chiar pocnitoare si driverele fac sau desfac mai mult decat HW).

Si ca sa ma asigur ca nu visez am testat chestia asta chiar acum 2 minute cu niste casti la munca. Am scos bifa de la playback/microphone si nu am auzit nici o diferenta. Nu neg prezenta zgomotului de fond dar cat timp nu reusesc sa o constientizez inseamna ca nu e acolo :biggrin:. Uneori treaba asta e ca aia cu cablurile audiofile si KS vs. whatever. Omul se jura ca se aude mai bine sau mai prost, nici nu mai conteaza daca tehnic se intampla sau nu ceva.
 
Done. Contul nu locked. Am găsit şi opţiunea de a dezactiva parola. Tot degeaba, insistă să mi-o ceară.

FUBAR

Nu inteleg cine ti-o cere. Recovery disk-ul? Recovery disc-ul totdeauna iti cere parola, chiar daca nu ai. Nu te poti loga daca nu ai o parola.

Uneori treaba asta e ca aia cu cablurile audiofile si KS vs. whatever. Omul se jura ca se aude mai bine sau mai prost, nici nu mai conteaza daca tehnic se intampla sau nu ceva.

Nu chiar. Alea sunt niste chestii care nu poate sa le explice nimeni daca chiar asa e, sau nu.

Zgomotul de fond nu numai ca e acceptat de toata lumea din considerente fizice, dar mai e si foarte usor masurabil (SNR-ul la doza respectiva, adica), si pentru placi consumer e in cel mai bun caz (cu impamantari si alte alea) pe la 60dB, ceea ce este un rezultat extrem de slab.

Sper totusi ca nu ai bifat si bifa aia cu +20dB boost, ca atunci trebuie sa fii mai mult decat afon sa nu il auzi :biggrin:.

Sau poate ca ai tu noroc extraordinar si de fapt daca driverul nu simte o impedanta in mufa respectiva atunci deconecteaza automat doza, indiferent de starea bifei aleaia. De fapt asta cred ca e comportamentul default in Vista.
 
Sau poate ca ai tu noroc extraordinar si de fapt daca driverul nu simte o impedanta in mufa respectiva atunci deconecteaza automat doza, indiferent de starea bifei aleaia. De fapt asta cred ca e comportamentul default in Vista.
De cand cam toate placile de sunet au functia asta (jack auto sensing) ma-ndoiesc ca mai stau jack-urile activate inutil. Probabil si driverele default de Win fac treaba asta automat. La fel, presupun ca si laptopurile stiu sa dezactiveze hardware cam orice sta nefolosit (fara sa apeleze la drivere).
+20dB e activat default si nu m-a interesat sa o dezactivez. Poate si pentru ca nu sesizez diferenta intre cele 2 stari in utilizarea normala (adica nu intr-una din cele 2 ocazii in care folosesc microfonul).

P.S. Afon sau cu un handicap auditiv? :biggrin: Nu de alta, dar cantatul nu a fost niciodata punctul meu forte.
 
Probabil ca jack auto sensing este explicatia. Eu nu am asa ceva pe nici o placa audio, prin urmare mi-a luat ceva timp sa ma gandesc la ipoteza asta. Daca nici cu +20dB nu sesizezi diferenta, inseamna ca auzi cu cel putin 40-50dB mai slab decat ar trebui, Ceea ce e o problema extrem de grava si ai fi sesizat-o in mod sigur pentru ca nu te-ai fi putut intelege cu lumea cand vorbeste cu tine.
 
Ok, deci war trebuie sa gaseasca un soft care sa inregistreze din doua surse. Iar eu ignor zgomotul de fond cum ignori tu poluarea :smile:. Stii ca e acolo, incerci sa nu contribui la ea, ai vrea sa nu fie dar... oh well, nu o sa stai inchis in casa din cauza asta asa cum eu nu o sa caut de nebun drivere, bife si setari super-optimizate sau placi de sunet si sisteme de boxe de 10k$ ca sa ascult "decent" un radio on-line. :tongue:
 
Nu inteleg cine ti-o cere. Recovery disk-ul? Recovery disc-ul totdeauna iti cere parola, chiar daca nu ai. Nu te poti loga daca nu ai o parola.

Zău.
Windows XP, fără parolă pe contul de Administrator, tocmai încercai cu Recovery Disk, cere parolă, apăs Enter, merge.

P.S. Afon sau cu un handicap auditiv? :biggrin: Nu de alta, dar cantatul nu a fost niciodata punctul meu forte.

Nah, doar realist :smile:
Se aude şi la mine un buzz cu microfonul conectat, dacă dau boxele TARE. Dar... eu nu prea le dau TARE. :smile:

Daca nici cu +20dB nu sesizezi diferenta, inseamna ca auzi cu cel putin 40-50dB mai slab decat ar trebui, Ceea ce e o problema extrem de grava si ai fi sesizat-o in mod sigur pentru ca nu te-ai fi putut intelege cu lumea cand vorbeste cu tine.

Whoa, hold your horses! Explică "ar trebui". Cine decide chestia asta? Tu? Eu? Specialiştii? Care specialişti?

Ok, deci war trebuie sa gaseasca un soft care sa inregistreze din doua surse.

Da, da, cu menţiunea că trebuie să şi sincronizeze între aceste două surse :smile:
 
Buzz-ul ăla îl auzi şi dacă ai un cablu prost ecranat sau prea lung între PC şi amplificator, sau dacă n-ai împământare bună, sau dacă cele două sunt alimentate pe circuite electrice separate între care e o diferenţă de potenţial ce se scurge prin surse şi cablul audio (mă rog, e complicat). Poate fi pur şi simplu de la design-ul plăcii de bază care nu atenuează din EMI pe lângă chip-ul audio - aveam una care în idle făcea un pârâit, cât ce avea încărcare (chiar şi mişcarea mouse-ului) dispărea. Dar sunt absolut convins că te-ar ajuta mult-lăudatele cabluri de soner... pardon, boxe ce le vând cu 50€ perechea :biggrin:
 
Pai un soft care inregistreaza din 2 surse nu le si mixeaza? Sau iti scuipa doua inregistrari pe care sa le combini dupa bunul plac? Si asa, avand in vedere ca inregistrarile sunt practic sincronizate prin faptul ca sunt facute la aceiasi parametri si pornesc in acelasi moment, nu trebuie decat sa gasesti si un mixer.

OT. Nu, nu... auzul meu e just fine, aud soapte de la distanta, uneori aud si chestii pe care nu le aude nimeni altcineva dar asta-i alta poveste :biggrin:. Pur si simplu nu dau curs decat nevoilor reale, mai putin mofturilor, din diferite motive obiective si subiective.Zgomotul de fond e printre ultimile griji.
 
Zău.
Windows XP, fără parolă pe contul de Administrator, tocmai încercai cu Recovery Disk, cere parolă, apăs Enter, merge.
Indeed. Cum ziceam, trebuia să meargă cu parolă înainte s-o blank-uiesc pentru că opthcrack-ul ăla aplicat pe config-ul salvat înainte de blank-uire a ginit-o.

FUBAR

P.S.: Sorry că s-au „încălecat” discuţiile. Făceam split la treaba cu recordingul, dar sunt câteva post-uri şi, şi. Şi nu ştiu să existe opţiune de split post. :smile:
 
Nici o problemă :smile:
În cazul tău, ceva e buşit pe acolo... Ai cumva criptare pe partiţia/discul respectiv?
În cazul meu... încă nu am găsit un soft which would do the trick :frown:
 
Nope, fără criptare. Ţin minte c-am umblat ceva la fişierele alea at some point, dar nu mai ştiu ce... Reinstall şi asta e.
 
A intalnit cineva un plugin care sa ofere functia Speaker Fill (de la stereo la 5.1) in Windows Media Player 11?
Versiunea asta nu mai foloseste filtre DirectShow ci DirectX Media Object, asa ca setarea de pe Xonar nu functioneaza. In plus, codecul default nu se poate schimba fara sa apara probleme, ca asa foloseam ffdshow.
 
Back
Top