Windows: Cum fac...?

N-am incercat, ca e sub birou, e mai migalos, insa dc asta e o varianta de luat in calcul, ca sa am siguranta operatiunii, fac si asta... :smile:
 
Io zic că Vista bootează totuşi de pe al doilea HDD (cel nou), dar nu m-aş risca să şterg partiţia cu XP fără să verific. :biggrin: După ce ai instalat Vista, care OS boota când porneai calculatorul? Nu poţi alege la pornire să booteze de pe HDD-ul nou?

Oricum dacă se buşeşte MBR-ul, ai varianta de a boota cu o dischetă cu GRUB şi după ce obţii promptu` de GRUB, porneşti Vista manual. :biggrin:
 
Am facut testul de dimineata... nu boot-eaza, ci primesc "Hard boot failure, insert system disk and press enter". What to do? Multumesc.
 
Lăsat primul HDD deconectat, bootat cu DVD-ul de Vista şi încercat ceva asemănător cu fixmbr-ul din XP?
 
Incercat asta, cu "bootrec.exe /fixmbr + bootrec.exe /fixboot" si n-a rezolvat nimic.
Pana la urma am gasit solutia... downloadat EasyBCD, am sters de la "Add/remove" optiunea de "Earlier version of Windows" si apoi am dat "Write MBR" de la "Manage bootloader". Am deconectat apoi HDD-ul cu XP-ul, am bootat de pe DVD-ul cu Vista si a refacut singur MBR si optiunile de boot. Presupun ca exista si o cale mai simpla, desi ma cam indoiesc...
Acum urmeaza sa instalez Acronis Disk Director 10, sa pot sa repartizez spatiul nou creat asa cum imi dorest, disk managerul din Vista e destul de slab totusi.
jarod, multumesc mult de ajutor. :wink:
 
Cum fac sa creez un shortcut la un serviciu in windows xp pro? Cautarile mele cu google nu au dat rezultate azi.
Serviciul e setat pe Manual. Si din cind in cind vreau sa-l pornesc. Executabilul care corespunde serviciului nu porneste serviciul atunci cind este executat manual. Trebuie neaparat sa pornesc serviciul din run->services.msc->start serviciu.
 
Cu un .bat si comanda "net start" ai incercat?
Code:
net start [serviciu]
Code:
net stop [serviciu]
 
AM REUSIT:
Code:
net start CCALib8
MULTUMESC.
 

Attachments

  • untitled.JPG
    untitled.JPG
    33.5 KB · Views: 80
Last edited:
Trebuie sa folosesti mereu numele serviciului exact cum ti-l afiseaza cand dai doar "net start" si apare lista de servicii.
 
Cum fac o lista de download in uTorrent? Adica ceva de genul "porneste cand termina cel de deasupra". Daca nu are optiunea asta ce torrent manager o are?
 
Ma intereseaza si pe mine. Dar mai important e sa stabilim care este expresia pe care s-o folosim in cautarea cu google. Dupa aceea va fi mai usor.
 
Aici gasiti manualul pentru uTorrent.
Am gasit. Daca vreti sa va spun sariti cu o naveta de bere. :tongue:
Black Mamba avea dreptate. Pentru a lasa in asteptare trebuie pus 1 la Maximum number of active torrents (upload or download).
 
Ce trebuie sa modific in registri sa scap total de balonasele galbene care te anunta cand ti lumea mai draga tot felu de mesaje din rai?
Am gasit rezolvarea doar pentru anumite avertizari, dar caut ceva care sa le anuleze pe toate.
 
O poţi face pentru Windows XP instalând TweakUI de aici. Ai o grămadă de opţiuni pe acolo. Ce cauţi tu se găseşte la Taskbar.

Dacă vrei neapărat să te joci cu regiştrii ignoră ce am scris mai sus.
 
Nu vreau nici un soft sa pun, am o experienta destul de
Code:
[CODE]
[/CODE]proasta cu alte softulete ce se joaca ele singure in registri. Incerc sa pastrez XP cat mai curat, ca sa nu fac o data la 6 luni munca de formatare.

PS: Am gasit solutia se pare.:biggrin:
http://www.howtogeek.com/howto/windows/disable-notification-balloons-in-xp/

In KEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced trebuie facuta o cheie noua DWORLD cu numele EnableBalloonTips care trebuie setata cu valoarea 0 (hexadecimal).

PSS: Am atasat un fiser .reg care pe care l-am salvat eu care face toata munca asta singur.
 

Attachments

  • FaraBaloaneInXP.zip
    327 bytes · Views: 60
Back
Top