Windows: Cum fac...?

Multumiri. O sa testez.
Inca o trebare: Cu .VOB merge? Ce se intampla daca are mai multe track-uri audio?

@Neo: Nu asta caut. Citeste mai cu atentie.
 
mplayer dvd:// -aid 128 -dumpaudio -dumpfile audio.raw
aid este indicatorul pistei audio.
Poţi selecta un anume capitol de pe DVD.

Mai multe detalii aici. Sau întreabă, cum ţi-e mai uşor. :smile:

P. S. Pentru a afla mai multe detalii despre fişier / DVD / etc. (cum ar fi indentificatorii fluxurilor, subtirărilor, codecurile etc.):
mplayer -identify -frames 0 fisier.avi
Pentru un DVD, substituie fisier.avi cu dvd://.
 
Multumesc whiskas.

Alta problema acum: Cum fac sa rulez un anume program (comanda SUBST, mai exact) inainte de login la WinXP? Ar fi satisfacatoare si varianta rularii ei imediat dupa login, dar nu-i ok daca exista sansa ca vreun program din Startup sau HKCU/.../Run sa fie rulat inaintea ei.
 
Pentru demuxing:
mplayer fisier.avi -dumpaudio -dumpfile audio.raw
Pentru că mie îmi trebuia să ascult partea audio (şi nu m-am prins cum să ascult .raw-ul, asta în caz că se poate :smile: ), am extras cu
Code:
[url=http://www.videohelp.com/forum/archive/rip-audio-from-mov-file-t297978.html]mplayer.exe -ao pcm:file=output.wav -vo null input.mov[/url]
 
Am o problema in excel: se dau 2 celule cu cite un numar in fiecare (ex.: Cell1=2.15 si Cell2=2.1456). Daca le compar cu "if" excel imi returneaza ca nu sunt egale. Corect dpdv matematic, dar eu consider ca sunt egale prin rotunjirea Cell2. Cum fac sa compare excel "Cell1" cu "rotunjireCell2"?
 
Cum pot face ca in Welcome Screen de la Fast User Switching să nu-mi mai apară butonul de ShutDown? Becurile de pe carcasă cât şi butoanele carcasei ştiu cum să le mătrăşesc, doar acel „feature” al Windowsului nu ştiu cum să-l dezactivez.
Îmi opresc paznicii grijulii noaptea computerul de la munca, se gândesc la consumul de curent.
 
gpedit.msc - Windows Settings/Security Settings/Local Policies/Security Options/Shutdown - Allow System to be Shut Down Without Having to Log On.

Ce faci dacă-l scot din priză? :smile:
 
Îi vor confuza cele doua APC Smart 1000VA în cascadă şi se vor lăsa păgubaşi. De fapt am observat că simpla stingere a monitorului şi dezactivarea ledului de power e suficient să-i păcălească. Noroc că şi sistemul este silenţios.

Mersi pentru răspuns.
 
În altă ordine de idei, nu poţi să le zici pur şi simplu: "Fraţilor, sistemul ăsta face ceva important, dacă îl opriţi lansează rachete nucleare and shit"? Poate rezolvi fără chin...
 
Că să trag pr0n.
Motivul real este acela de a avea mereu o intrare disponibilă. Las de-o parte unele servicii pornite pe computerul meu de care mai au nevoie oamenii la 7 dimineaţa când încă mai dorm. Doar simplul fapt că la 2 dimineaţa mă scuteşte de a pleca de acasă din pijamale pentru a face vreo tâmpenie ce nu necesită acţiune fizică acolo e suficient.

P.S. Nu cred în bileţele şi stickere, am observat că dacă omul care nu e educat să citească anunţurile nu o va face.
 
Problem important... :smile: Am avut XP-ul instalat pe partitia C: a primului HDD. La achizitionarea celui de-al doilea HDD, am instalat pe prima partitie a acestui Vista, pentru dual-boot. Dupa schimbarea placii grafice vad ca XP-ul refuza sa mai porneasca si, in plus, nu va nici un motiv pentru a-l mai folosi. In consecinta vreau sa sterg partitia cu XP-ul si sa asimilez cei 15GB de acolo pentru alte scopuri. Intrebarea este cum fac sa sterg partitia, a.i. sa pot utiliza in continuare fara probleme Vista (ma gandesc ca, fiind prima partitie, boot record-ul si pt Vista este tot pe acea partitie). Any advice? Multumesc.
 
Dacă deconectezi primul HDD (cel cu XP), bootează Vista? Dacă da, mă gândesc că poţi şterge liniştit partiţia cu XP. :smile:
 
Back
Top