Windows: Cum fac...?

Mai deunazi W10 si-a facut un update masiv (mi-a tinut PC-ul blocat ceva vreme), pe care (daca stiam ce belele va da) nu l-as fi facut. Concret: toate jocurile imi sacadeaza continuu abia perceptibil , dar al naibii de deranjant. Verificat setari, totul OK. Dezinstalat driver video, reinstalat... aceeasi chestie.
Cica acest update ar fi la o alta versiune de W10. Am observat eu pe-acolo ca mi-a aparut un alt fel de interfata, mai naspa... De pilda, mi-a disparut Control Panel (dar si altele) din lista afisata la click dreapta pe Start Menu. Hai ca m-as putea obisnui cu asta, dar in jocuri e jale. Ce optiuni am sa pot reveni complet la versiunea veche?
Am gasit in Setari la Updates o chestie care asta cica ar face. Sau sa folosesc Restore (nici nu mai stiu daca il am activ)? (Ca o paranteza, sunt la serviciu acum :biggrin:)
Si inca o chestie: as vrea sa dezactivez Automatic updates. Vad ca in W10 nu mai apare ca optiune. Am cautat pe net si ar fi doua cai: ceva cu Local Group Policies, parca, si ceva cu Regedit. Prima cale la mine n-a mers ca imi dadea o eroare, cea de-a doua am incercat-o si n-a functionat. Eu ma gandeam la a treia: daca dezactivez serviciul de AU nu e mai bine? Asa procedam la XP.
 
Cred că poți folosi ShutUp10 pentru a opri WindowsUpdate într-un mod simplu, deși nu recomand - actualizările ar trebui să fie instalate că altfel fie rămâi cu fundul gol în fața viermilor de pe net, fie trebuie să-ți bați tu capul cu a urmări buletinele de securitate și a instala manual fiecare patch și dependință. Bleh.
 
Zice-se că se poate face rollback așa (nu-s sigur, eu nu am upgradat).

Da, chestia aia o gasisem si eu. O sa-i dau cu flit cum ajung acasa.

actualizările ar trebui să fie instalate că altfel fie rămâi cu fundul gol în fața viermilor de pe net

De acord, de-aia am si facut update-ul. Dar uneori e bine sa nu-l faci, cazul meu. Iar chestia cu AU e cam magarie. Macar sa te lasa sa alegi daca instalezi: notificare download + update, ca pe vremea W8. Asa cum e acum, sunt nevoit sa-i dau Disable serviciului Win Update.

Quark, mi-am permis deranjul doar pentru ca aici gasesc sigur raspunsurile bune (competente) foarte rapid. Oricum, multumesc! :smile: Intre timp, ca scriai pe topicul de haleala, am renuntat la sarailii si mi-am infrant o fobie: am zburat cu avionul (pentru prima si ultima oara). :shocked: :hihi:
 
Last edited:
Cred că poți folosi ShutUp10 pentru a opri WindowsUpdate într-un mod simplu, deși nu recomand - actualizările ar trebui să fie instalate că altfel fie rămâi cu fundul gol în fața viermilor de pe net, fie trebuie să-ți bați tu capul cu a urmări buletinele de securitate și a instala manual fiecare patch și dependință. Bleh.

Asta şi Spybot anti beacon - https://www.safer-networking.org/spybot-anti-beacon/


 
Cred că poți folosi ShutUp10 pentru a opri WindowsUpdate într-un mod simplu, deși nu recomand - actualizările ar trebui să fie instalate că altfel fie rămâi cu fundul gol în fața viermilor de pe net, fie trebuie să-ți bați tu capul cu a urmări buletinele de securitate și a instala manual fiecare patch și dependință. Bleh.
Din câte știu buletinele de securitate pentru W10 nu mai sunt individuale ci cumulative - ori le instalezi pe toate ori nici unul.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
 
Gata, am revenit la versiunea anterioară. A durat aproape tot atât cât și instalarea, wtf? S-au rezolvat toate treburile, oricum. Pe jocuri e smooth acum. Nici n-am fost curios să văd dacă e la fel cu Game mode disabled în build-ul acela. :biggrin:
Mulțumiri, bye! :majoreta:
 
Din cate am inteles Game Mode era cel care facea probleme, probabil ar fi fost ok dupa oprirea lui. La mine totul a fost ok dupa update. Apropo, control panelul inca exista in versiunea asta, doar ca e putin mai ascuns.
 
Eu am fost intotdeauna pe cea mai noua versiune, dar nu am avut probleme. Poate am fost doar norocos. Control Panel e cam enervant ca l-au scos, dar exista casuta aia unde scrie "Type here to search" si chiar functioneaza.
 
Updateurile vin acum toate la pachet. Si nu doar la W10. In plus, W10 va tine mult timp pe piata, asta daca nu cumva va tine cam pentru totdeauna si asta pentru ca vor fi constant updateuri care vor schimba componente de baza din sistem si astfel va fi o evolutie continua.
 
Am patit-o si eu, pe un laptop din casa pe care nu aveam instalat O&O. Rezultatul a fost ca nu a mai vrut cu niciun chip sa mearga conexiunea wireless, am instalat, curatat, reinstalat drivere, pana la urma nu mi-am mai batut capul si am revenit la versiunea anterioara, ceea ce a si rezolvat problema.
 
Na bun, am instalat Creators Update, manual cu descărcarea installerului că prin WU n-a vrut (probabil încă nu-s pe listă, am înțeles că se face deployment gradat pe parcursul mai multor luni). Și-a descărcat chestii vreo 20 de minute, a instalat chestii vreo 30 de minute cu 3 sau 4 reboot-uri automate, gata. M-a întrebat dacă vreau să activez o cârcă de chestii, i-am zis nu mersi, mai puțin la Location. Cortana, nu. Primul lucru după terminarea procesului: am dezactivat tot ce ține de game mode. Aveam protecțiile setate de O&O ShutUp10 și Spybot Anti-Beacon, urmează să descarc ultimele variante ale acestor utilitare și să refac toate protecțiile dezactivate de update. Și apoi vedem dacă WoT a scăzut sub 120fps pe full HD. :biggrin:
 
Și apoi vedem dacă WoT a scăzut sub 120fps pe full HD. :biggrin:

Nu fps-urile erau problema, ca alea n-au scazut, le afisa ca inainte (75 fps la 75 Hz), ci faptul ca sacada continuu, ca si cand n-ar fi fost sincronizat, in ciuda faptului ca "pe hartie" totul era la fel.

Din cate am inteles Game Mode era cel care facea probleme, probabil ar fi fost ok dupa oprirea lui.

O explicatie m-ar interesa avand in vedere ce-am scris mai sus. Adica, concret, ce face acel Game Mode?
 
Este un jeg penibil de la microshit asemănător overlayului din steam care permite înregistrare şi alte nazbâtii, plus cică ai frame rate mai bun.

În mod evident, dă greș la tot ce-și propune.


 
E ca să faci streaming/recording la joc, și să realoce din resursele sistemului pentru joc atunci când ai un calculator mai slab și multe alte chestii rulând în fundal. Vorba lu' tata: pentru o primă încercare a ieșit destul de prost. :biggrin:

Voi încerca să văd dacă după update și cu setările de Game Mode oprite (cel puțin doar din interfața de setări, fără tool-urile ajutătoare) văd vreo sacadare în WoT. Ăsta e singurul joc pe care-l am, sorry :goofy:
 
Am incercat eu tot ce am instalat, adica Fallout 4, Witcher 3 si WoT: nici o sacadare. Pe FX6300, ca pe Ryzen nici atat.
 
Back
Top