Windows: Cum fac...?

Cum migrez sigur si corect o partitie de Win7 x64 de pe un HDD pe un SSD? Pe HDD partitia are 75GB din care 50GB ocupati, SSD-ul tinta 120GB, deci nu ar fi probleme de marime.
Am incercat ghidul de aici, insa fara succes:
- daca decuplez HDD-ul vechi de sistem nu booteaza, cere boot disk
- daca las totusi HDD-ul vechi cuplat se reseteaza la Win7 log-on

Paragon migrate OS to SSD.
 
Eu am testat pe FAT32 si a facut o varza, ca a aliniat inceputul partitiei, nu zona de date, adica n-a tinut cont de sectoare rezervate si FAT-uri.
Am testat si cu NTFS si la fel, era aliniat inceputul partitiei; despre zona de date nu stiu sa-ti spun daca era sau nu aliniata fiindca n-am nici un utilitar care sa imi spuna in ce sectoare este stocat un cluster oarecare. Teoretic ai putea verifica alinierea cautand inceputul unui fisier (Ex.: "RAR!" pentru arhive) cu un disc-editor in sectoarele SSD-ului. Daca il gasesti intr-un sector al carui numar e multiplu de 8, e ok.
 
Yep, e braindead proof, next next next finish, aliniază și partițiile și te și învață ce să faci :smile:
 
Cum fac sa instalez un driver nesemnat (RMCore64.sys) in Win7? Peste tot nu gasesc decat solutia sa downloadez nu-stiu-ce versiune OEM-izata a RMClock si sa iau din ea driverul semnat...
 
Încearcă Disable driver signature enforcement, dar lumea se plânge că nu prea merge prima opțiune, iar a doua e activă doar până faci reboot.

Prima optiune am folosit-o acum cateva zile sa instalez un driver video (Intel 4500MHD) pe Windows 8 si pot confirma ca functioneaza. Dupa instalarea driverului e recomandat sa reactivezi optiunile alea:

bcdedit.exe -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS

bcdedit.exe -set TESTSIGNING OFF

P.S. vezi ca e un D in plus la DISABLE pe pagina aceea.
 
Start > Control Panel > Power Options > Advanced? Presupun că tot ce ține de ACPI e activ din BIOS până-n drivere.

Și încă ceva, în Security Policy (Run > secpol.msc) > Security Settings > Local Policies > Security Options: activează „Shutdown: Allow system to be shut down without having to log on” și „Interactive logon: Do not require CTRL+ALT+DEL”.

Oprește și screensaver-ul cu logon în Registry Editor:
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop]
"ScreenSaveActive"="0"
 
Am aplicat deja toate alea. Nu vrea.
Cred ca e din cauza ca sesiunea locala devine locked cand ma conectez la el prin remote desktop, iar in starea locked butonul nu merge.
 
Păi conectează-te folosind parametrul /console ca să accesezi consola locală, nu una din cele două sesiuni de terminale virtuale pentru Remote Desktop, și atunci vei avea și butonul respectiv.
 
Group Policy Editor > User Configuration > Administrative Templates > Start Menu and Taskbar > Remove and prevent access to the ShutDown command ?

Mai sapă prin Group Policy Editor...
 
Back
Top