Windows: Cum fac...?

Cum fac sa rulez un program/comanda pe un PC cu Windows XP in momentul in care ma conectez la el cu Remote Desktop? Am incercat cu Scheduled Tasks - Schedule At Logon, dar nu functioneaza, pentru ca utilizatorul curent se logheaza automat la bootare si ramane logat si dupa incheierea sesiunii Remote Desktop, deci o sesiune noua nu este detectata ca logon.

PS: Stiu si despre optiunea din clientul Remote Deskop, dar as vrea ceva server-side, independent de configuratia clientului.
 
Sa o faci server side e banal, ai Terminal Services Configuration, dar Win XP nu e tocmai server. Uite cum se face pe un server Win 2003, poate te inspira pentru XP (nu am unul la indemana sa caut).
MariusRDP.PNG
 
Am un calculator cu Windows XP Pro. In afara de contul de administrator, vreau sa mai creez un cont cu drepturi limitate:
- acces dial-in VPN
- acces la anumite directoare share-uite
- interzis login local sau prin remote desktop

Cum fac?

Problema 1:
La Control Panel - Users, optiunea "limited" este dezactivata.

Problema 2:
Daca creez contul cu Users2, login-ul VPN da eroare ca nu exista drepturi de acces dial-in.
La problema 2 raspunsul e urmatorul:
Network Connections - Incoming Connections - Properties - Users - se bifeaza utilizatorii care trebuie sa aiba acces.
 
La problema 1 raspunsul este urmatorul:
Deschizi Computer Management (right click on My Computer -> Manage) - Local Users and Groups - Users - Right click, "New user" and that's it! (by default e standard user, daca vrei sa fie administrator trebuie adaugat manual in grupul Administrators)
 
Windows 7, ASUS MATRIX HD7970 și două ecrane conectate pe DVI

Într-o placă video HD7970 am înfipte în cele două mufe DVI un monitor și o plasmă (prin HDMI->DVI). Windows îmi arată că am un "ecran" 1|2 la care sînt conectate cele două dispozitive. Sînt două chestii care mă scot rău de tot din sărite:
  1. Windows „vede” întotdeauna monitorul ca proiector, indiferent la ce port DVI e conectat. De fiecare cînd îi spun Computer Only, îmi dezactivează monitorul și trece desktop-ul principal pe plasmă, în condițiile în care monitorul este configurat ca default/implicit/1.
  2. De fiecare dată cînd activez Extend Desktop sau Clone, monitorul devine al doilea ecran iar plasma primul ecran, chestie care îmi dă peste cap toate tentativele de calibrare pentru că profilurile de culoare sînt asociate, aparent, unui ecran pe baza unui index (duh, Windows).
Ca să nu-mi iasă cursorul „din monitor”, de obicei țin desktop-ul în modul Project Only (care-ar trebui să fie, de fapt, Computer Only) și trec pe desktop-ul extins doar cînd dau drumu' la plasmă.

Întrebarea e: cum fac astfel încît monitorul să fie mereu ecranul/dispozitivul 1, indiferent dacă plasma e conectată/pornită sau dacă sînt pe desktop-ul extins au ba?

Mulțumesc. :smile:
 
Vinzi 7970 și cumperi GTX680. Problema multi-monitor dispare. Worked for me :smile:

Cu Radeon la multimonitor este ceva de genul iPhone - fie înveți ce știe să facă și folosești chestia, fie renunți, pentru că nu va face niciodată exact ce vrei tu :biggrin:

LE: la modul serios, din câte știam 7970 are 1x DVI, 1x HDMI și 2 mini DP. Poți încerca să folosești un adaptor activ mini DP - DVI la care să conectezi cablul HDMI cu adaptor HDMI-DVI. Adaptoare active găsești la prețuri destul de pipărate dacă n-au fost în pachet (la XFXul meu n-aveam nimic de genul, am înțeles că mai nou se oferă bundles de genul).
 
Eu țin monitoarele tot timpul extended, chiar dacă îl opresc pe cel secundar. Ca să nu iasă mouse-ul din ecran le decalez, astfel încât am doar o porțiune mică din marginea ecranului prin care mouse-ul poate să treacă în celălalt ecran. Am făcut setările strict din Windows, Catalyst e o prostie.

monitoare.png
 
Eu tin monitoarele tot pe extended, dar nu se prinde cand al doilea e oprit; cu setarea primary monitor nu am avut niciodata probleme (Ati 7770), dar nu folosesc Catalyst, ci Windows -> Display.
 
Vinzi 7970 și cumperi GTX680. Problema multi-monitor dispare. Worked for me :smile:
Ăăă... nu. :smile:

LE: la modul serios, din câte știam 7970 are 1x DVI, 1x HDMI și 2 mini DP. Poți încerca să folosești un adaptor activ mini DP - DVI la care să conectezi cablul HDMI cu adaptor HDMI-DVI. Adaptoare active găsești la prețuri destul de pipărate dacă n-au fost în pachet (la XFXul meu n-aveam nimic de genul, am înțeles că mai nou se oferă bundles de genul)
A mea... pe lîngă faptul că e mai mare, are 1 x DVI-I, 1 x DVI-D, 4 x DP.

Catalyst Control Center nu ajuta?
Nu.

Eu tin monitoarele tot pe extended, dar nu se prinde cand al doilea e oprit; cu setarea primary monitor nu am avut niciodata probleme (Ati 7770), dar nu folosesc Catalyst, ci Windows -> Display.
În cazul meu, am conectat o dată plasma și Windows știe că există și insistă să fie primul display (chiar dacă nu e cel principal), în ciudat faptului că e oprit.

Windows Display Settings.png
 
Conectează invers cablurile?

Azi am avut ceva probleme cu monitoarele. Adică am accidentaly un cablu. S-a schimbat singur pe 2 monitoare. Băgat cablul la loc. Revenit la normal. Mda, vrei Radeon, ai de-a face cu programatori patrupezi și aia este :biggrin: Mi-e frică să nu-i dea afară și să se angajeze la NVIDIA sincer :lol:
 
Nu, că pentru ăia îmi trebuie adaptoare, și n-am decît pentru DVI. Sînt DP, nu mini. :smile: Enfin... nu știu dacă e AMD, Windows, amîndoo sau nici unul dintre ele da' nu prea știu ce să-i mai fac.

miahi, Adrian, nu țin tot timpul desktop-ul extins pentru că asta urcă automat frecvența GPU la 500 MHz chiar dacă nu fac absolut nimic.
 
Cum migrez sigur si corect o partitie de Win7 x64 de pe un HDD pe un SSD? Pe HDD partitia are 75GB din care 50GB ocupati, SSD-ul tinta 120GB, deci nu ar fi probleme de marime.
Am incercat ghidul de aici, insa fara succes:
- daca decuplez HDD-ul vechi de sistem nu booteaza, cere boot disk
- daca las totusi HDD-ul vechi cuplat se reseteaza la Win7 log-on
 
N-ai cum. Win7 face hard-link-uri in partitia unde se instaleaza. Hard-link-urile nu merg copiate decat impreuna cu intreaga partitie. Poti sa bootezi un stick cu DOS si PQMagic si sa copiezi partitia, dar nu va fi aliniata decat daca ai noroc chior.
 
Back
Top