Windows: Cum fac...?

I5-ul 3330 al amicului meu sta in idle la 1600Mhz. Banuiesc ca multiplicatorul minim e 16 iar cel maxim 30. Sa fie suficienta diferenta pt agatare in jocuri ?
 
Măi, eu ştiu că jocurile, în general, consumă CPU constant şi nu ar exista motiv ca multiplicatorul să scadă sub 30. Dacă scade totuşi, atunci e sigur din cauză că sunt nişte setări prea agresive acolo, gen "stă idle 500 ms, hopa scădem multiplicatorul".
 
Beleaua la amicul meu e la trecerea de la 1600 la 3000MHz cand porneste actiunea in joc. Aparent EIST-ul nu e asa rapid ca sa nu simti cateva secunde "agatarea" in joc. La laptop e de asteptat acolo conteaza bateria mult si poti inainte de gaming sa treci pe profilul de maxima performanta dar la desktop e cam enervant.
 
Da trololo la laptop contează bateria. O fi contând la ultrabooks, da` n-am văzut încă nici unul cu proc EE.

Ai încercat dezactivarea EIST? Imho 1600 se simte serios VS 3000. Testați cu și fără și vedeți care-i treaba.
 
Chiar aşa, nici nu ştiu de ce sunt rahaturile astea activate pe desktop. Când un procesor e în idle, e în idle, cu cât să-ţi consume mai puţin la frecvenţă 1600 faţă de 3000? 2Wh?
 
Intel sunt maniaci cu power consumption. Sechele de la bataia pe care si-au luat-o (si-o iau in continuare) de la ARM pe sectorul de mobile.
Combinat cu un BIOS retard/cu setari prost facute si un OS pus pe power saving poa sa iasa chestii interesante.
 
@Neo
Ma refeream la laptopurile cele mai uzuale, nu la gaming/pro stuff. Cand trec pe la amic o sa testez recomandarea ta.

@war4peace

Cand scade frecventa, procesorul se poate descurca cu mai putin curent. Si voltajul chiar influienteaza degajarea de caldura si consumul unui procesor. Banuiesc ca odata cu cresterea nr de core-uri si consumul si caldura degajata cresc asa ca implementeaza EIST. Problema e ca nu il implementeaza prea bine.
 
Aha, deci Neo are un rahat de leptop de la Dell care-i trolleaza procesorul si ma baga pe mine la idei cu desktop-ul meu shiny. :biggrin:
Neo stie deja dar iti zic si tie Foxter, pentru leptoape l-am strins cu usa juma' de an pe Kevin (unclewebb) pina a scos Throttlestop. E jucaria perfecta pentru leptoapele indaratnice...
 
Multumesc ca mi-ai spus dar l-am vazut cand l-ai prezentat pe XF acum ceva vreme. Il folosesc la maxim pe un Core 2 Duo T7200 (laptopul tatalui meu) ca sa reduc voltajul la procesor la 0,95V (1000MHz) si 1.00V (2000MHz). Sub voltajele astea rezulta BSOD pe Vista.

Dar daca tot ai adus vorba, am o intrebare pt tine: Sa trec la versiunea 5.0 de la 4.1 ? E ceva suplimentar util pt platforma Core 2 Duo in 5.0 sau facilitatile adaugate sunt utile doar pt platformele aparute dupa Core 2 Duo ?
 
Nope, 5.0 e un update pentru platformele noi. In special a reusit sa OC-eze Ivy Bridge direct din Windows (lucru imposibil pentru Sandy-ul meu pe P67 :frown:).
 
Aha, deci Neo are un rahat de leptop de la Dell care-i trolleaza procesorul si ma baga pe mine la idei cu desktop-ul meu shiny. :biggrin:
Neo stie deja dar iti zic si tie Foxter, pentru leptoape l-am strins cu usa juma' de an pe Kevin (unclewebb) pina a scos Throttlestop. E jucaria perfecta pentru leptoapele indaratnice...

Mdap este clar un rahat de 4000 EUR. Cred că uneori ar fi bine să te abții, cu anumite lucruri nu se prea glumește. Iar nenea Kevin a spus foarte clar că nu se poate bypassa BIOSul Dell cu Sandy Bridge, period.
 
Atita vreme cit ai limitari in BIOS si ai nevoie de un programel ca sa-l faci sa mearga cum vrei tu atunci pentru mine e un rahat de 4 mii de euro. Sry.
 
Da, dar vezi tu, înseamnă că se găsesc numai rahaturi, pentru că eu unul nu am văzut laptops cu proace EE sau măcar 2860QM care să nu aibă probleme dubioase de genul. Și știi de ce? Pentru că răcirea lor este problematică. Prin urmare, producătorii aleg să le castreze, deh, scrie pe carcasă, asta contează pentru majoritatea utilizatorilor, etc.

Din păcate cam asta este de fapt tendința momentan. Apple măcar se știe că o face. Cu integratorii PC, descoperi când cumperi. Apoi îți zmulgi părul din cap dacă te fwt la 6-7 luni de la cumpărare :wink:

Plus anumite scule fiind restricționate la mediul business, fie de preț fie de altele, chiar nu știi la ce să te aștepți. Asta pentru că pe utilizatorul care îl primește moca nu îl prea interesează și nu comentează. Cine protestează vehement zbiară-n gol.
 
Am un calculator cu Windows XP Pro. In afara de contul de administrator, vreau sa mai creez un cont cu drepturi limitate:
- acces dial-in VPN
- acces la anumite directoare share-uite
- interzis login local sau prin remote desktop

Cum fac?

Problema 1:
La Control Panel - Users, optiunea "limited" este dezactivata.

Problema 2:
Daca creez contul cu Users2, login-ul VPN da eroare ca nu exista drepturi de acces dial-in.
 

Attachments

  • Users, No limited account.png
    Users, No limited account.png
    921.6 KB · Views: 32
Da... Nu explica si de ce au introdus limitarea asta idioata.

Si problema 2? Am dat toate permisiunile, inclusiv Remote Desktop si login-ul VPN tot nu merge.
 
De ce nu citești? Scria acolo de ce e dezactivat: mai trebuie să ai un al doilea cont de admin.

E o idee bună să mai ai un cont de administrator pe lângă cel implicit. de altfel, e o idee bună ca cel implicit să-l redenumești și chiar să-l dezactivezi. O grămadă de exploit-uri caută contul cu numele Administrator sau admin sau similar.

Pentru 2 parcă era o setare în Policy Editor (Start > Run > poledit.msc)să permită autentificarea la distanță, ceva de genul ăsta... A trecut prea mult timp de când am făcut asta cu XP :frown:
 
1 este o limitare introdusa artificial fara motiv explicat. Mi-ar fi placut o explicatie.
2 Allow logon through Terminal Services? Am adaugat contul acolo, dar nu misca. Nici dupa gpupdate /boot.
 
Bloody hell man, tocmai ti-a explicat puterfixer de ce exista limitarea si de ce este descurajata folosirea contului admin.
 
Back
Top