Windows: Cum fac...?

Scuzati off-topicul dar...

Voi ati observat ca 90% din problemele care incearca sa le rezolve Marius sunt create chiar de el? Banuiesc ca da. :biggrin:

Oare universul ar imploda daca Marius nu ar mai incerca atatea "optimizari" si nu ar mai avea (aproape deloc) probleme? Poate ca nu, dar in mod sigur XF forums s-ar inchide din lipsa de posturi. :goofy:
 
Marius este o fire ce cauta sa depaseasca limitele curente si se avanta, uneori fara succes, in afara. Cine nu risca nu castiga, este motto-ul lui, si din acest punct de vedere ii dau dreptate. Cautarea solutiei la o problema pe care si-a creat-o singur nu e nimic de lauda, insa.
 
Si, ca de obicei, nimeni nu observa problema ca acel program isi alege gresit fonturile. De ce pixu' meu Wingdings? Arial ce avea?
 
Nu le alege gresit - cand o sa vorbesti cu programatorii o sa iti explice de ce au ales un anume font. Chiar ai putea rezolva problema in acest mod - contacteaza programatorii.
 
Mi-am asamblat sistemul si m-am blocat la windows setup. "A required CD/DVD device driver is missing". Ce Pascani mai e si asta? Acelasi SSD n-a cerut nici un driver pe alte doua sisteme, pe asta nou cere. Unii spun ca trebuie formatat nush'cum si merge, la mine nu. Am dezactivat AHCI, tot aia. Il vede in bios da nu il vede windows-ul si drivere n-am gasit.
Sugestii?
 
Problema la eroarea aia de obicei nu e că nu vede SSD-ul, ci că nu găsește sursa fișierelor. Faci instalarea de pe USB? Dacă da, e posibil ca Win-ul să își piardă sursa când instalează driverele de USB. Scoate stick-ul USB și bagă-l iar (vezi în același port, dar vezi și în altul) când dă eroarea și dă-i să treacă mai departe.
 
Cam aici era problema, ceva legat de porturile USB. Dar nu din unul in altul ci in USB2.0, cand am gasit si varianta asta cineva o incercase si reusise, la mine n-a mers fiindca am pus in acelasi tip de port (USB 3.0). Curioasa problema, mesajul de eroare cere driver si nu calea spre fisierele de instalare.
Multumesc.
 
Mesajul e relativ corect. Win-ul bootează pe filesystem-ul pe care îl expune BIOS-ul (care poate să expună și USB 3.0), după care încearcă să treacă pe driverele Windows-ului (de obicei pentru viteză mai mare de transfer), și Win-ul probabil n-are drivere built-in pentru controller-ul USB 3, așa că îți zice că nu are drivere cu care să acceseze suportul ("CD/DVD" ar trebui să fie modificat acolo, nu cred că mai e multă lume care chiar folosește un DVD la instalarea Windows).
 
Am cumpărat Children of Bodom - Blooddrunk (2008), CD original (!) dintr-o librărie (!!). În fine, l-am dus acasă şi l-am băgat în unitate, cu gândul să-l ripuiesc FLAC cu EAC.
Iau ultimul EAC de pe net, fac ripping, merge, mă uit în log, tracks 2, 7 şi 8 sunt la 99.8-99.9% quality, restul la 100%.
Pe mine personal nu mă deranjează din punct de vedere audiofil, dar sunt curios de ce este quality mai mic de 100%? Erori pe disc nu-s, track-urile alea le-am ripuit de 10 ori şi niciodată n-am obţinut 100% pe vreuna din ele. Mă gândeam că sunt ele citite la viteză prea mare, dar în EAC n-am găsit opţiunea care să seteze viteza la 4X, de exemplu.
E CD-ul cu bube, e capul meu cu bube or what?
 
Viteza de citire o gasesti in EAC la setarile unitatii. Quality se refera la increderea pe care o are programul in exactitatea citirii. Nu stiu cum o masoara. Peste 99.5% e ok.
 
Vezi ca EAC are si o metoda de a compara rezultatele rip-ului cu ale altora de pe net care au ripuit acelasi disc, iti da un (xx confidence) la fiecare track in parte. Eu la ultimele discuri mi-a spus ca mai sunt alti zeci de oameni care au obtinut acelasi CRC asa ca stau destul de linistit in privinta calitatii. Nu-mi cere sa-ti explic cum se face ca nu mai tin minte, sunt sigur ca exista informatia asta pe internet.

P.S. Discurile erau noi, abia scoase din tipla. Dealtfel a fost singura data cand le-am scos din cutiile lor. :goofy:

 
Păi şi la mine la fel, şi CRC-urile se pupă exact. dar tot nu înţeleg de ce quality e 99.8% în loc de 100%. Ce înseamnăp diferenţa aia? E mai mult o chestie de know-how, să nu mor prost...
 
Back
Top