Windows: Cum fac...?

Exista vreo metoda de a activa/dezactiva radioul Intel PRO/Wireless 3945ABG din linia de comanda? Sau poate un script?
Ma intereseaza sa activez/dezactivez doar radioul, nu toata placa, deci nu-mi recomandati devcon.
 
Dacă ai încerca să dai clickuri în locurile potrivite ale Windowsului n-ar dura așa mult. Nu de alta, dar tu de obicei ai tendința să recomanzi transplant cardiac efectuat prin metode ginecologice :biggrin:

Acum la obiect - dacă încerci să automatizezi cumva radio on/off, ți-aș recomanda efectiv să-l pui manuales pe switchul hard. Da, doar radio, se poate. De fapt am impresia că aia e funcția default.
 
Switch-ul hard nu merge din cauza modulului WWAN 3rd party.
In plus, switch-ul hardware ar activa si BT-ul, nu doar WLAN-ul.
 
Păi cel mai bine dai disable la BT atunci când este totul pornit și ține minte să nu-l mai pornească atunci când dai de switchul hardware.

Nu prea pricep de ce nu merge din cauza WWANului, la mine de exemplu switchul hardware taie tot, WLAN, WWAN, BT. Dacă dau disable la WLAN/BT, ține minte și switchul hardware activează doar radioul BT. La Dell ai o opțiune din utilitarul plăcii de rețea "Wi-fi off", care-ți taie doar radioul WLAN, lăsând BT/WWAN în pace.

Poți încerca să vezi dacă nu cumva ar merge un utilitar de la Dell pe lappie tău care să fie pentru un laptop care să aibă aceeași placă WLAN și poate păcălești cumva switchul hardware.
 
Eu n-am instalat utilitarul placii de retea.
Butonul hardware nu merge din cauza hack-ului hardware (pin-ul PCIe acoperit).
 
Dacă-mi amintesc bine, utilitarul Intel îți permite să setezi 1) shortcut keys pentru enable/disable wireless și 2) la ce să dea enable (wifi/bt/both). Dar să nu cumva să-l instalezi și să-ți faci viața mai ușoară, nuuuuu.
 
N-ati vrea voi sa-mi faceti viata mai usoara si sa recomandati o metoda command-line de a face acelasi lucru fara 40 MB de programe rezidente care nu fac nimic altceva?
Adica sa instalez utilitarul ala defeats the purpose of my laptop. Daca vreau calculator cu toate prostiile instalate in el, il pot utiliza pe cel al colegei de serviciu si nu mai dadeam 10+ milioane aiurea.
 
Las' că e mai mișto să-ți petreci jumătate din viață mînărind chestii fără rost și neajungînd să faci vreodată ceva constructiv iar cealaltă jumătate să te plîngi... :smile:
 
fara 40 MB de programe rezidente care nu fac nimic altceva?

Memoria acum se vinde cate 4 sau 8 GB odata la preturi de nimic. Merita atata micromanagement pentru 40 MB din care 39 inutili (ai dreptate aici) cand ai 8000 MB la dispozitie din care 2-3000 nefolositi? Da, cand aveam 640 kb de RAM ma luptam pentru fiecare kb si ajunsesem si pe la 634-635 liberi, dar acum ca am 8 GB (si 2 sloturi goale) nu mi se pare ca mai are rost sa ma uit la 40 MB. Nu e consumerism, ci realism.
 
E vreo opțiune accesibilă să fac Command Prompt-ul clasic din Windows să-mi afișeze timestamps la comenzi (să văd când a fost rulată)?
 
De la DOS v2.0 la WinXP merge cu variabila PROMPT:
SET PROMPT=$D $T$_$P$G
De la Vista incolo nu mai stiu. Posibil s-o fi scos.

Prompt can be made up of normal characters and the following special codes:

$Q = (equal sign)
$$ $ (dollar sign)
$T Current time
$D Current date
$P Current drive and path
$V DOS version number
$N Current drive
$G > (greater-than sign)
$L < (less-than sign)
$B | (pipe)
$H Backspace (erases previous character)
$E Escape code (ASCII code 27)
$_ Carriage return and linefeed
BTW, daca ai ANSI.SYS incarcat, poti folosi $E (escape) pentru a obtine grafica ASCII (caractere colorate, care clipesc, etc.).
 
Arată bine, merci. Am cum să editez $t ca să scap de milisecundele alea sau ce sunt (după punct)?

Sunt pe WinXP aici. Ah și... se poate salva chestia asta sau trebuie scrisă la fiecare rulare de cmd?
 
Poti incerca $H (backspace) de 2-3 ori imediat dupa $T.
Se salveaza in Control Panel - System - Advanced - Enviroment Variables - User sau System Variables - definesti variabila PROMPT.
 
Back
Top