Windows: Cum fac...?

De ce server web si nu FTP? Din cate tin minte la FTP mai ai si resume in plus si tot din browser faci download.
 
Yahoo Messenger, Skype, GTalk, prin toate poti trimite fisiere. Daca aveti conexiune buna amandoi nici nu dureaza f. mult.
 
Toate idei bune, dar cea cu Skype/yahoo e ideala, pentru ca el deja le foloseste. Multzam pentru sfaturi :biggrin:
 
în experiența mea, Skype e ca naiba de lent când vine vorba de transferat fișiere. Să ne spui cum a decurs.
 
La FTP iti trebuie port de date deschis, ori la tine, ori la el. Niciodata nu stii care-i portul si niciodata nu stii daca trebuie deschis la tine sau la el. Pe vremea Win9x era ok, ca lumea n-avea firewall "by default" si nici routerele nu erau frecvente. Acum este aproape imposibil sa faci un FTP sa mearga daca cel ce se afla la celalalt capat habar-n-are de firewall, porturi, FTP activ/pasiv, etc.
 
La FTP iti trebuie port de date deschis, ori la tine, ori la el. Niciodata nu stii care-i portul si niciodata nu stii daca trebuie deschis la tine sau la el.

Bai ce mare fiolozofie... trebuie deschis portul 21 TCP pe partea cu serverul FTP. Atat!
Eu l-am sugerat tocmai pentru ca e simplu de folosit. Configurezi cu cateva click-uri serverul sii ii trimiti recipientului un link de forma
Code:
ftp://user:pass@server_ip
 
Nu-i adevărat. Nu trebuie numai portul 21, trebuie și 20 și un port deschis la el pentru FTP activ, sau incă cel puțin un port la tine pentru FTP pasiv (browserele știu numai pasiv). Oricum ai lua-o e mult mai complicat decât HTTP care necesită un singur port la tine.
 
Am un telefon Nokia cu Symbian 9.1 S60 care permite introducerea mai multor numere de telefon mobil pentru acelasi contact. Vreau sa transfer totul intr-un telefon HTC cu Windows Mobile 6.1 care nu permite decat un singur numar de telefon mobil pentru fiecare contact. Cum fac sa introduc numerele de telefon mobil suplimentare in alte campuri, gen Car tel. sau Radio tel.? Altfel decat manual, bineinteles.
 
N-am Outlook instalat fix acum, dar cand l-am avut n-a transferat decat unul dintre numerele de mobil.

Intre timp am facut investigatii. Nokia trimite/salveaza un VCard perfect valid. Microsoft-ul, bineinteles, are din nou o problema cu respectarea unui nenorocit de standard. Era si greu tare! Text 7bit. Daca o sa am vreodata ocazia, il iau la palme pe Bill Gates.
 
Cum fac să pot vedea/accesa din nou folderele de pe stickul meu de memorie de 16GB, după ce a fost introdus într-un laptop în care colcăiau troienii, viruşii etc. Chipurile, Avira i-a exmatriculat, dar tot nu văd folderele, deşi la scanarea cu antivirusul sau altă aplicaţie de gen, apar path-urile.
 
Folderele sunt ascunse. Foloseste Total Commander sa resetezi atributele fisierelor/folderelor. La introducerea stick-ului in USB nu ar strica sa tii apasat Shift, in cazul in care nu ai autorun dezactivat. Vezi ca s-ar putea sa mai gasesti ceva fisiere executabile in radacina, purtand numele folderelor ascunse - sterge-le!
 
Folderele sunt ascunse. Foloseste Total Commander sa resetezi atributele fisierelor/folderelor. La introducerea stick-ului in USB nu ar strica sa tii apasat Shift, in cazul in care nu ai autorun dezactivat. Vezi ca s-ar putea sa mai gasesti ceva fisiere executabile in radacina, purtand numele folderelor ascunse - sterge-le!

Soluţia pare viabilă. Văd folderele cu semnul exclamării pe ele, dar la proprietăţi nu pot debifa căsuţa cu HIDDEN, fiindcă nu e activă. Ce opţiuni am în continuare? Cred că voi încerca să copiez conţinutul folderelor. Pare a fi unica soluţie. Mulţumesc pentru idee.
 
In Total Commander selectezi folderele ascunse (cu tasta "Insert"), te duci in meniu la Files -> Change Attributes si debifezi Archive / Read Only / Hidden / System.
Voila!
 
Cum fac să schimb în timp real dispozitivul/ieșirea audio folosită de o aplicație care rulează pe Windows 7?
Vreau să comut audio pe S/PDIF cînd afișez ceva pe TV (HDMI).
 
Right-click pe difuzorul din system tray, click pe Playback devices, selectează ieșirea audio dorită și de-aici ar trebui să fie evident.
 
Nu m-am exprimat suficient de lămuritor, pare-se. Varianta sugerată de tine e cea pe care o folosesc deja, dar are două mici probleme:
  1. Prea multe clickuri.
  2. Îmi schimbă automat și setările pentru dispozitivele implicite pentru comunicații.
Oricum, mulțumesc pentru răspuns.
 
Back
Top