Windows: Cum fac...?

Always have backups.

Dacă le muți de pe un port pe altul în același controller, n-are nimic. Dacă le muți pe alt controller se poate întâmpla orice, așa că e bine să ai un backup :smile:. Comportamentul Windows în cazuri de-astea merge de la "toate bune" la blue screen la boot sau în timpul funcționării.

Dacă ești pe același HDD e mai simplu. Când am luat SSD am mutat Win 7 de pe HDD pe SSD-ul nou, și făcusem greșeala să bag SSD-ul în timp ce era win-ul pornit de pe HDD. Când am mutat totul pe SSD, Win-ul boota până la un punct, când zicea că nu găsește C:, pentru că monta SSD-ul de pe care boota cu litera pe care o avusese înainte SSD-ul.

Când am mutat Win 2003 de pe HDD pe Compact Flash în server/NAS (schimbat și controller, de pe SATA pe PATA), am obținut un Windows complet funcțional, dar cu uptime de maxim 2 zile, pentru că dacă n-avea chef de muncă băga un blue screen. După ce am reinstalat direct pe CF am ajuns la uptime de 8 luni and counting.
 
Always have backups.
N-am date importante pe HDD-ul ăla.
Dacă le muți de pe un port pe altul în același controller, n-are nimic. Dacă le muți pe alt controller se poate întâmpla orice, așa că e bine să ai un backup :smile:. Comportamentul Windows în cazuri de-astea merge de la "toate bune" la blue screen la boot sau în timpul funcționării.
Vreau să mut același și unicul HDD de pe un port al unui controller pe alt port al altui controller. Uiși mi lac. :smile:
 
Salutare,

Caut un utilitar freeware care să-mi emuleze (sub Windows XP) măcar un drive virtual de CD / DVD şi să-mi poată face mount la un număr cât mai mare de tipuri de imagini de CD / DVD (.iso, desigur, dar bine ar fi şi .nrg, .img, ...). Am găsit pe net câte ceva (personal mă gândeam la DAEMON Tools Lite), dar o recomandare de la cei care au găsit deja răspunsul la o nevoie similară mi-ar fi de mare folos.

Mulţumesc.
 
Mai bine decât Daemon Tools Lite (mare atenție când instalezi, să nu pui prostiile publicitare) nu prea există.
 
DAEMON Tools Lite fu, până la urmă - după vreo două săptămâni de utilizare corespunde nevoilor. Mulţumesc tuturor pentru sfaturi.
 
Cum fac să salvez setările Windows-ului 7 (într-un fişier, eventual, pe partiţia D, neatinsă de instalare), fiindcă plănuiesc să-l reinstalez pe curat? Am văzut că e ceva cu Windows Easy Transfer, dar nu ştiu dacă e ceea ce caut. Adică, mă interesează să nu reiau dezactivarea anumitor chestii ce supără în W7 default, eventual chiar închiderea unor servicii, dacă s-ar putea.
 
Corel Draw 8. Am setat din greseala un outline default pentru textul paragraf. Acum, ori de cate ori creez un paragraf de text nou, apare cu outline. Cum fac sa il scot?
 
Nu poți folosi o versiune mai nouă să avem și noi idee pe unde-s setările? :biggrin:

La modul serios, poți încerca un reinstall sau să identifici exact cum ai setat outline. În principiu, formatarea pe text în Draw, dacă o faci fără să ai text efectiv selectat, o setează "de tot". Prin urmare, setarea care ai făcut-o tu se aplică și la următoarele paragrafe.

Dacă faci un document nou, scrie tot cu outline?
 
Din fericire nu se aplica si la documentele noi. :biggrin: Problem solved.
Nu pot folosi o versiune mai noua. Este este ultima care include CorelScan si Dream3D.

------------
Alta intrebare:
Cum fac sa transfer un desen *vectorial* din Corel Draw (8) in Word (2003)? Observati ca am insistat sa fie vectorial.
Daca vreau sa fie si editabil dupa transfer, mai bine o las balta si mut tot documentul in Corel, nu?

PS: Am incercat deja exportul prin .WMF, .EMF, .EPS si .CGM. Nici unul nu da rezultate multumitoare.
 
Nu poți trage în Word vectorial din Draw. Cel mai bine te muți cu totul în Corel. Ori faci vreo schemă sau ceva de genul? Nu de alta, dar am încercat și eu, pentru că scriu la computer mai rapid decât scriu de mână, din păcate am eșuat lamentabil și mi-am luat pix, stilou, creion, gumă și un top de foi în pat și-am prestat manuales. :biggrin:
 
WMF, EMF și SVG sunt formatele vectoriale. Ce nu-ți iese mulțumitor în Word dup-aia?

Corel are prin preferințe și un buton Set Defaults parcă, ce-ți ia setările de pagină, font, etc. și le face default.
 
Back
Top