Windows: Cum fac...?

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
După câteva ore de dat cu capul de pereți.

Cum fac să mă încadrez în 8GB RAM când jegul de Chrome ia 5GB cu 10 taburi deschise? Adică sincer acum, fuck this fucking shit.

(pe desktop am 64GB RAM deci mă doare-n paișpe, dar nu-mi vine să dau acum banii pe 16/32GB RAM pentru lappie care-l folosesc doar ocazional :biggrin:)
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Tocmai editam și am atins ctrl+Q și ultra rage că mi-am pierdut tot postul. De asemenea, that was fast :biggrin:

Cerințele sunt un browser care să facă sync cu Safari/OS X, iar Firefox o tot dă în bară cu update-urile (serios, 56 de versiuni? Știu că-s bătrân, dar mai las-o la punctul mort :biggrin:). Și la Safari nu renunț, este un browser chiar decent deși nu are acces la toate extensiile gen NoScript/uMatrix/Ghostery/uBlock și se încadrează în 16GB RAM ai lappie.

Serios, Chrome chiar îmi place dar la naiba cu consumul ăsta de RAM :frown:
 

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
În afară de faptul că uneori este posibil sa mearga mai greu din cauza de swapping nu inteleg ce te deranjează. Who gives a f__k cat RAM ocupa atat timp cat functioneaza relativ decent?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Am încercat OneTab, de la 7GB a redus la 4GB. Dar practic este absolut penibil ce face (face un singur tab cu o listă de taburi).
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am:
HDD0 cu DOS, XP-32bit, XP-64bit, boot manager in MBR (al lui Ranish Partition Manager, varianta compact)
HDD1 cu Win7-64bit.

BIOS-ul se trezeste uneori ca vrea sa booteze intai de pe HDD1 in loc de HDD0. Random. Idiot. N-am ce-i face.
Cum fac sa bootez Win7 ori cu (alt) boot manager din MBR HDD0, ori cu boot manager-ul unui WinXP, si sa sterg boot loader-ul din MBR1 astfel incat sa nu mi-l mai booteze BIOS-ul?
 
Last edited:

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Se da un program care vrea NET Framework, da' nu zice care. Cum aflu?

PS: Este programul unui analizor de electroforeze si sunt cumva obligat sa-l folosesc, ca alfel zbura de mult.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Nu poti afla dintr-un readme, eventual de pe site-ul producatorului? Sau e un soft asa obscur ca nu exista nici urma de readme pe planeta asta...
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Cred ca poti pune varianta cea mai recenta pe care o suporta SO-ul de-l ai acolo. Sau nici aceasta nu este o optiune?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
.NET framework nu e chiar backwards compatible, trebuie ca aplicația să suporte versiuni mai noi ca să și meargă cu versiunile noi (adică o aplicație veche ar fi trebuit să fie updatată ca să meargă cu un runtime mai nou decât ce exista în acel moment).
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
S-a rezolvat, era un NET 4.0.
Programul vine pe CD-ul analizorului si e un singur executabil cu multiple sub-componente: programul, driver de scanner, driver de cheie digitala (certificat), un PostgreSQL intreg, driver ODBC, etc. etc. si un kit de NET 4.0. Toate alea se instaleaza silent, doar ca NET dadea eroare pe windows-ul proaspat instalat ca-i lipsea nu-stiu-ce WIA Component bla-bla si nu se instala, dar tot setup-ul parea ca merge.
Am instalat chestia aia si apoi s-a instalat si NET-ul vietii...
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Totusi ce-i atat de rau la .net de trebuie evitate cu orice pret? Eu cand instalez un nou OS printre primele lucruri care le fac e sa le umplu de .net si C++ (vreo 10 versiuni, 32 si 64 bit) ca sa fiu sigur ca ruleaza tot ce voi rula un urmatoarele luni. Care ar fi problema daca fac asta, au virusi, ocupa loc pretios pe HDD, merge prost sistemul cu ele instalate, te spioneaza illuminati?

FFS, pana si control panelul placilor video are nevoie de chestii d-astea. Am si eu probleme cu multe mizerii moderne, gen telemetrie, dar e un punct la care trebuie sa trag linie pentru ca nu vreau sa raman blocat in anii 2000.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Totusi ce-i atat de rau la .net de trebuie evitate cu orice pret?
Dunno, man. Și eu prefer să am chestii instalate pentru ca măgăoaia să meargă fără să-mi pierd timpul cu debugging la nivel de fișier, că doar nu-mi cer de mâncare și spațiul de stocare e ieftin în zi de azi. Iar piticii cu sistemul minimalist i-am ucis în fașă, că dacă azi îi las să-și impună ideile despre câte fișiere am în calculator, mâine poate o să declare că e suficient să trăiesc doar cu perechea de chiloți de pe mine, ori ce facem noi aici.
 
  • Like
Reactions: Neo
Top Bottom