Windows: Cum fac...?

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Cum migrez sigur si corect o partitie de Win7 x64 de pe un HDD pe un SSD? Pe HDD partitia are 75GB din care 50GB ocupati, SSD-ul tinta 120GB, deci nu ar fi probleme de marime.
Am incercat ghidul de aici, insa fara succes:
- daca decuplez HDD-ul vechi de sistem nu booteaza, cere boot disk
- daca las totusi HDD-ul vechi cuplat se reseteaza la Win7 log-on
Paragon migrate OS to SSD.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Eu am testat pe FAT32 si a facut o varza, ca a aliniat inceputul partitiei, nu zona de date, adica n-a tinut cont de sectoare rezervate si FAT-uri.
Am testat si cu NTFS si la fel, era aliniat inceputul partitiei; despre zona de date nu stiu sa-ti spun daca era sau nu aliniata fiindca n-am nici un utilitar care sa imi spuna in ce sectoare este stocat un cluster oarecare. Teoretic ai putea verifica alinierea cautand inceputul unui fisier (Ex.: "RAR!" pentru arhive) cu un disc-editor in sectoarele SSD-ului. Daca il gasesti intr-un sector al carui numar e multiplu de 8, e ok.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Cum fac sa instalez un driver nesemnat (RMCore64.sys) in Win7? Peste tot nu gasesc decat solutia sa downloadez nu-stiu-ce versiune OEM-izata a RMClock si sa iau din ea driverul semnat...
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Încearcă Disable driver signature enforcement, dar lumea se plânge că nu prea merge prima opțiune, iar a doua e activă doar până faci reboot.
Prima optiune am folosit-o acum cateva zile sa instalez un driver video (Intel 4500MHD) pe Windows 8 si pot confirma ca functioneaza. Dupa instalarea driverului e recomandat sa reactivezi optiunile alea:

bcdedit.exe -set loadoptions ENABLE_INTEGRITY_CHECKS

bcdedit.exe -set TESTSIGNING OFF
P.S. vezi ca e un D in plus la DISABLE pe pagina aceea.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Start > Control Panel > Power Options > Advanced? Presupun că tot ce ține de ACPI e activ din BIOS până-n drivere.

Și încă ceva, în Security Policy (Run > secpol.msc) > Security Settings > Local Policies > Security Options: activează „Shutdown: Allow system to be shut down without having to log on” și „Interactive logon: Do not require CTRL+ALT+DEL”.

Oprește și screensaver-ul cu logon în Registry Editor:
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop]
"ScreenSaveActive"="0"
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am aplicat deja toate alea. Nu vrea.
Cred ca e din cauza ca sesiunea locala devine locked cand ma conectez la el prin remote desktop, iar in starea locked butonul nu merge.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Păi conectează-te folosind parametrul /console ca să accesezi consola locală, nu una din cele două sesiuni de terminale virtuale pentru Remote Desktop, și atunci vei avea și butonul respectiv.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Group Policy Editor > User Configuration > Administrative Templates > Start Menu and Taskbar > Remove and prevent access to the ShutDown command ?

Mai sapă prin Group Policy Editor...
 
Top Bottom