Windows: Cum fac...?

Discussion in 'Ajutor: Software și sisteme de operare' started by Rabbit, Jun 27, 2004.

 1. L

  L factorul uman

  Ew, sintaxe urate pe acolo. :biggrin: Merci.
   
 2. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Cum fac sa rulez un program/comanda pe un PC cu Windows XP in momentul in care ma conectez la el cu Remote Desktop? Am incercat cu Scheduled Tasks - Schedule At Logon, dar nu functioneaza, pentru ca utilizatorul curent se logheaza automat la bootare si ramane logat si dupa incheierea sesiunii Remote Desktop, deci o sesiune noua nu este detectata ca logon.

  PS: Stiu si despre optiunea din clientul Remote Deskop, dar as vrea ceva server-side, independent de configuratia clientului.
   
 3. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Sa o faci server side e banal, ai Terminal Services Configuration, dar Win XP nu e tocmai server. Uite cum se face pe un server Win 2003, poate te inspira pentru XP (nu am unul la indemana sa caut).
  MariusRDP.PNG
   
 4. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Foarte interesant... dar nu se poate.
   
 5. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  La problema 2 raspunsul e urmatorul:
  Network Connections - Incoming Connections - Properties - Users - se bifeaza utilizatorii care trebuie sa aiba acces.
   
 6. lauru'_balauru'

  lauru'_balauru' Membru Senior Sugar daddy

  La problema 1 raspunsul este urmatorul:
  Deschizi Computer Management (right click on My Computer -> Manage) - Local Users and Groups - Users - Right click, "New user" and that's it! (by default e standard user, daca vrei sa fie administrator trebuie adaugat manual in grupul Administrators)
   
 7. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Da, metoda asta mi-a scapat. eu m-am chinuit cu User Accounts 2 dar intr-un final a mers.
  Multumesc.
   
 8. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Windows 7, ASUS MATRIX HD7970 și două ecrane conectate pe DVI

  Într-o placă video HD7970 am înfipte în cele două mufe DVI un monitor și o plasmă (prin HDMI->DVI). Windows îmi arată că am un "ecran" 1|2 la care sînt conectate cele două dispozitive. Sînt două chestii care mă scot rău de tot din sărite:
  1. Windows „vede” întotdeauna monitorul ca proiector, indiferent la ce port DVI e conectat. De fiecare cînd îi spun Computer Only, îmi dezactivează monitorul și trece desktop-ul principal pe plasmă, în condițiile în care monitorul este configurat ca default/implicit/1.
  2. De fiecare dată cînd activez Extend Desktop sau Clone, monitorul devine al doilea ecran iar plasma primul ecran, chestie care îmi dă peste cap toate tentativele de calibrare pentru că profilurile de culoare sînt asociate, aparent, unui ecran pe baza unui index (duh, Windows).
  Ca să nu-mi iasă cursorul „din monitor”, de obicei țin desktop-ul în modul Project Only (care-ar trebui să fie, de fapt, Computer Only) și trec pe desktop-ul extins doar cînd dau drumu' la plasmă.

  Întrebarea e: cum fac astfel încît monitorul să fie mereu ecranul/dispozitivul 1, indiferent dacă plasma e conectată/pornită sau dacă sînt pe desktop-ul extins au ba?

  Mulțumesc. :smile:
   
 9. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Vinzi 7970 și cumperi GTX680. Problema multi-monitor dispare. Worked for me :smile:

  Cu Radeon la multimonitor este ceva de genul iPhone - fie înveți ce știe să facă și folosești chestia, fie renunți, pentru că nu va face niciodată exact ce vrei tu :biggrin:

  LE: la modul serios, din câte știam 7970 are 1x DVI, 1x HDMI și 2 mini DP. Poți încerca să folosești un adaptor activ mini DP - DVI la care să conectezi cablul HDMI cu adaptor HDMI-DVI. Adaptoare active găsești la prețuri destul de pipărate dacă n-au fost în pachet (la XFXul meu n-aveam nimic de genul, am înțeles că mai nou se oferă bundles de genul).
   
 10. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Eu țin monitoarele tot timpul extended, chiar dacă îl opresc pe cel secundar. Ca să nu iasă mouse-ul din ecran le decalez, astfel încât am doar o porțiune mică din marginea ecranului prin care mouse-ul poate să treacă în celălalt ecran. Am făcut setările strict din Windows, Catalyst e o prostie.

  monitoare.png
   
 11. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Catalyst Control Center nu ajuta?
   
 12. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Eu tin monitoarele tot pe extended, dar nu se prinde cand al doilea e oprit; cu setarea primary monitor nu am avut niciodata probleme (Ati 7770), dar nu folosesc Catalyst, ci Windows -> Display.
   
 13. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Ăăă... nu. :smile:

  A mea... pe lîngă faptul că e mai mare, are 1 x DVI-I, 1 x DVI-D, 4 x DP.

  Nu.

  În cazul meu, am conectat o dată plasma și Windows știe că există și insistă să fie primul display (chiar dacă nu e cel principal), în ciudat faptului că e oprit.

  Windows Display Settings.png
   
 14. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Conectează invers cablurile?

  Azi am avut ceva probleme cu monitoarele. Adică am accidentaly un cablu. S-a schimbat singur pe 2 monitoare. Băgat cablul la loc. Revenit la normal. Mda, vrei Radeon, ai de-a face cu programatori patrupezi și aia este :biggrin: Mi-e frică să nu-i dea afară și să se angajeze la NVIDIA sincer :lol:
   
 15. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Am încercat, nu se schimbă nimic. :smile:
   
 16. Neo

  Neo Motan agresif Sugar daddy

  Ai încercat cu conectorii mini DP?
   
 17. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Nu, că pentru ăia îmi trebuie adaptoare, și n-am decît pentru DVI. Sînt DP, nu mini. :smile: Enfin... nu știu dacă e AMD, Windows, amîndoo sau nici unul dintre ele da' nu prea știu ce să-i mai fac.

  miahi, Adrian, nu țin tot timpul desktop-ul extins pentru că asta urcă automat frecvența GPU la 500 MHz chiar dacă nu fac absolut nimic.
   
 18. dreamer

  dreamer Little Devil

  Cum migrez sigur si corect o partitie de Win7 x64 de pe un HDD pe un SSD? Pe HDD partitia are 75GB din care 50GB ocupati, SSD-ul tinta 120GB, deci nu ar fi probleme de marime.
  Am incercat ghidul de aici, insa fara succes:
  - daca decuplez HDD-ul vechi de sistem nu booteaza, cere boot disk
  - daca las totusi HDD-ul vechi cuplat se reseteaza la Win7 log-on
   
 19. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  N-ai cum. Win7 face hard-link-uri in partitia unde se instaleaza. Hard-link-urile nu merg copiate decat impreuna cu intreaga partitie. Poti sa bootezi un stick cu DOS si PQMagic si sa copiezi partitia, dar nu va fi aliniata decat daca ai noroc chior.
   
 20. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Boot de pe stick, dd if=HDD of=SSD, apoi o aliniezi/redimensionezi cu GParted dacă e cazul.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice