Windows: Cum fac...?

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
1) Exista vreo metoda de a instala Windows 7 "pe curat" daca pe acelasi HDD exista un XP deja instalat?
Intreb pentru ca data trecuta mi-a importat din XP absolut totul, desi marcasem partitia "hidden". Se pare ca ignora ID-urile din tablela de partitie. Oare daca o sterg de tot din tablela de partitie o mai vede?? Sau i-o veni vreo idee sa se instaleze de capul lui in spatiul "liber"?

2) Exista vreo metoda de a instala Windows 7 fara a face mizerie absoluta in MBR si pe alta partitie decat a lui?
Data trecuta m-am trezit cu MBR-ul rescris si un boot loader pe partitia XP-ului (aia care era cica "hidden") fara de care nu mai boota nici 7, nici XP.
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Teoretic ar trebui sa poti instala Win7 pe a doua/treia partitie de pe HDD, lasand partitia cu XP "intacta". Am pus intacta intre ghilimele pentru ca de bootloader nu poti scapa.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
1) Da. Nu trebuie să faci nimic special.

2) Nu. MBR o să-l rescrie. De asemenea se atinge de partiția de boot, dar dacă o faci înainte și asta nu e cea cu XP, e ok.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Location
Viena, Austria
De când activez pe forumu' ăsta cred că s-a prins lumea că dacă am ceva de spus o să spun, nu aștept să fiu întrebat. Știu destul de multe despre treaba asta încât să-mi dau seama că e PEBKAC dar nu știu exact care e eroarea. Dacă aș fi știut, ți-aș fi spus din primul post :smile:.

Intuiesc, fără vreo pretenție de a avea dreptate, că folosești, voit sau nu, vechiul profil de user. De ce? Cum? Nu stiu.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
1. Nu stiu cum ai patit asta dar tind sa fiu de acord cu antevorbitorul meu, ai facut tu ceva special. :biggrin: Eu am instalat de zeci de ori WinXP si apoi Win7 pe acelasi HDD, partitii diferite, mi-a facut dual-boot, nu a importat nici urma de setare - am nevoie de treaba asta la testat placi video si alte traznai.

2. Win7 vrea de fapt sa faca o partitie de 100 mb dedicata pentru treaba asta, doar daca nu gaseste spatiu liber sa creeze acea partitie isi face treaba pe o partitie deja existenta; cum controlezi pe care anume partitie nu stiu, aparent face pe prima care-i iese in cale - care in cazul tau este cea cu WinXP pentru ca ala a fost instalat primul, i guess.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
In vBulletin 4.0.8 (Patch Level 1) la fiecare user afișează username-ul în semnătură. Cum dezactivez chestia asta? (username-ul, nu semnătura).
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am un proxy socks 5 si un program care nu suporta decat proxy-uri HTTP. Cum obtin acces la internet pentru acest program (inclusiv la DNS) prin proxy?
Am incercat SocksCap. Nu merge.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Îţi trebuie un proxy server care să ştie să se conecteze la un socks proxy; îl instalezi pe maşina cu problemă şi dai aplicaţiei proxy-ul HTTP de pe localhost. Aşa proxy-ul tău va "traduce" socks în HTTP. Din păcate nu prea ştiu proxy-uri de Windows. Eu folosesc FreeProxy, dar nu ştie să se conecteze la socks. Vezi CCProxy, s-ar putea să ştie.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Merge cu CCProxy. Multumesc, miahi.

M-am inselat. Nu merge si nici n-o sa mearga vreodata. Programul nu trimite cererea spre proxy cu numele site-ului ci interogheaza DNS-ul local si trimite cererea spre proxy cu IP-ul primit.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
[New question] Cum fac sa trimit unchiului meu din US, care nu e nici pe departe expert in calculatoare, 5 fisiere video de ~1.7 GB total? Idei?
 
Top Bottom