Windows: Cum fac...?

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am un Apache care ruleaza pe server si care are doua virtual host: unul public cu Listen 80 si unul privat cu Listen 192.168.0.1:80.
Problema este ca la placa de retea 192.168.0.1 este conectat direct PC-ul meu, fara switch, iar cand PC-ul este oprit, Apache-ul refuza sa porneasca. Da eroarea "could not bind to address 192.168.0.1" din cauza ca idiotul de Windows, in ciuda setarii DisableDHCPMediaSense=1, se incapataneaza sa faca placa functionala cand este cablul deconectat.

Cum fac sa pornesc Apache-ul?
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Ca să nu stau să bag parole de fiecare dată când vreau să mă uit la un film m-am gândit să fac un user pe care să-l țin activ pe htpc și un altul cu care să mă loghez remote ca să mai administrez treburile. Doar că nu mă lasă, vrea să-l deconecteze pe celălalt dacă mă conectez eu remote. Deci am făcut userul degeaba. Idei despre cum aș putea ocoli treaba asta? Primul gând mi-a sărit la logmein, dar parcă-i prea complicat, intru de pe mai multe calculatoare pe htpc. Idei?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Ce Windows ai? Vrei să intri remote în timp ce rulezi un film sau în restul timpului? Pentru XP+remote desktop exista o hăcuială pentru 2 utilizatori în paralel (unul în consolă și celălalt remote desktop), dar din câte îmi aduc aminte trebuiau înlocuite ceva dll-uri.

Ăsta este unul din motivele pentru care folosesc Win 2003.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Nu poţi să te loghezi ca să vezi ecranul de la HTPC remotely fără să deconectezi utilizatorul curent. Ca să accesezi un share se poate.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Din cate stiu, XP poate fi hacuit cu niste .dll-uri din 2003 + niste setari prin registri sa mearga cu mai multi utilizatori logati simultan.
Dar nu inteleg de ce vrei mai multi utilizatori. Ce are daca te loghezi prin remote desktop cu acelasi utilizator ca si la consola? Ce daca il deconecteaza pe cel local?

Procedura este asta:
Start your Windows in Safe Mode.
Open "System Properties" and disable "Allow users to connect remotely to this computer".
Disable "Terminal Services".
Go to "C:\Windows\System32\" and "C:\Windows\System32\dllcache\". Replace the "termsrv.dll" file with the Win2003 version.
Go to "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\Licensing Core". Create a new DWORD key, name it "EnableConcurrentSessions" and set its value to 1.
Run "gpedit.msc". Open Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Terminal Services. Enable "Limit number of connections" and set the maximum number of concurrent connections you want to allow (2 or more).
Restart Windows in normal mode.
Open "System Properties" and enable "Allow users to connect remotely to this computer".
Enable "Terminal services" and set its startup type to "Manual".
Restart Windows. Your operating system should be ready to accept multiple remote desktop connections.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Am găsit un tutorial pe missingremote.com dar nu merge, deși e aceeași versiune de SO. Sistemul e Windows 7 x64 dar o să revin pe x32, parcă merge mai bine.

LE: A mers până la urmă, dar am reușit doar din Remote Desktop Connection. Din "live" n-a vrut, îmi dădea eroare că versiunea de SO nu e suportată deși era aceeași. Tutorialul de aici, în caz că mai interesează pe cineva. Mulțumesc.
 
Last edited:

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Cum fac sa am un background separat pe cele doua monitoare in windows 7? Sau daca nu se poate asta, pot face o imagine din doua wallpaper-uri de dimensiuni diferite lipite? (1920*1080 + 1280*1024).
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Dual Monitor Tools rulează. Îți face practic un wallpaper imens ce se întinde peste toate monitoarele prin alipirea corectă a mai multe imagini. Poți face asta cu orice editor, da' meh :smile:
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
In firefox 4, click dreapta pe un link, open link in a new tab a trecut pe prima poziție din listă, la versiunile vechi era pe pozitia 2.
Acum de fiecare data in loc să deschid un nou tab, deschid o fereastră nouă, ceea ce e foarte rău.
Cum fac să mut inapoi pe poziția 2 - "open link in a new tab"? Nu vreau alt tweak, nu vreau middle click, e o chestie de reflex pe care mi-aș putea-o reeduca, insă ar dura ceva timp.
 
Last edited:

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Ctrl + Click, dacă middle click e dodgy, cum e la mine la mouse.
Trebuie să iau alt şoarec, da' lene şi lipsă de finanţe...
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
Am rezolvat cu MenuEditor, multumiri sincere tuturor, in mod special lui Thor!
 
Top Bottom