Windows: Cum fac...?

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Nu pot asculta muzica prin VPN. Obtin 150 KB/s, dar nu constant. Ce pot face pentru a creste performanta VPN-ului?
Mai am la dispozitie un modem 3G, in afara de conexiunea DSL de baza. Pot face cumva sa insumez vitezele celor doua conexiuni pentru a obtine un VPN mai rapid?

PS: Sarbatori fericite!
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Nu-i suficient si nu fac streaming. Nu te uita la bitrate-ul muzicii, ca la ala se adauga overhead-ul fisierului + impachetarea netbios + impachetarea in TCP-IP + impachetarea in VPN criptat + iarasi TCP-IP + impachetarea in DSL (sau ATM, cum vrei sa-i zici).
Downstream line rate (kbit/s): 2043
Excelent! :mda:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am testat. Plugin-urile sunt pline de bug-uri iar streaming-ul are intarziere imensa.
Concluzia: o las balta. Data viitoare imi iau hardul cu mine.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Procesorul meu (Phenom II X2 555) si placa de baza (Asrock AM2NF3-VSTA) cica stiu sa modifice multiplicatorul (sau FSB-ul?) direct din Windows, in timp ce calculatorul functioneaza. Intrebari:
- Cu ce program pot vedea un grafic al frecventei procesorului in timp? ...asta fara ca programul respectiv sa afecteze in vreun fel (direct sau indirect) frecventa.
- Cu ce program pot modifica multiplicatorul/FSB-ul din Windows la valori setate de mine in functie de incarcarea medie a procesorului in ultimele X secunde si in functie de temperatura?
- Cu ce program pot vedea un grafic al vitezei ventilatorului procesorului? Este ventilator din ala cu 4 fire.
- Cu ce program pot modifica viteza ventilatorului in functie de temperatura procesorului?

SO-ul este Windows XP 32bit.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
RMClock. Desi e mort (si programul si autorul) poate reusesti sa vezi ceva.
Tot cu RMclock da' nu dupa criteriile alea.
SpeedFan
SpeedFan sau BIOS.

In loc de RMClock mai poti incerca K10stat sau PhenomMsrTweaker (info). Din pacate am pierdut complet contactul cu AMD-ul si n-am nici cea mai vaga idee despre programele astea doua.
Dar pe vremuri RMClock a fost unul din utilitarele de care nu m-am putut desparti.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Multumesc.

LE:
RMClock nu merge. Zice ca unknown procesor.
SpeedFan se blocheaza la detectarea placii grafice si trebuie sa-l inchid cu End Task. Cu placa grafica veche pare ca merge, face o salata din voltajele sursei, detecteaza vitezele dar nu modifica vitezele ventilatoarelor.

Am instalat driverul de procesor de la AMD. Intr-adevar modifica frecventele, dar o face intr-un mod oribil, de zeci de ori pe secunda si nu poate fi configurat in nici un fel. Nucleul care se ocupa de intreruperi sta pe la 50% ocupat cu ele.

LE 2:
PhenomMsrTweaker merge si face exact ceea ce vroiam. Am setat 4 trepte de viteza: 3200/2400/1600/800. Masoara utilizarea procesorului de 4 ori pe secunda. Coboara o treapta la fiecare 8 secunde cu utilizare sub 5% si urca o treapta la fiecare 1 secunda cu utilizare peste 40% (asta insemnand 1 core >80% daca celalalt este idle).
 
Last edited:

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Acasa la parinti am un VPN si doua discuri mapate permanent catre serverul din Bucuresti. Conexiunea VPN o deschid doar cand ma duc in vizita (e cu parola). Conexiunea VPN fiind inchisa, literele mapate apar "Disconnected", dar apar, sunt alocate. Problema este ca, ori de cate ori mama baga un stick USB, Windows-ul idiot aloca stick-ului prima litera mapata in retea (E:smile:, ceea ce pune probleme accesarii lui.
Cum conving Windows-ul ca E: este ocupata si ca stick-urile USB trebuie sa aiba litere de la F: incolo?
PS: As fi cautat pe google raspunsul, dar n-am nici cea mai mica idee ce cuvinte sa-i dau sa caute astfel incat sa am rezultate relevante.
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Click dreapta pe My Computer -> Manage -> Disk Management -> Click dreapta pe discul USB -> Change Drive Letters and Paths -> ii atribui de litera vrei.

Dupa deconectare/reconectare ar trebui sa tina minte litera, cel putin atata timp cat il bagi in acelasi port USB.

P.S. Nu ar fi mai simplu sa atribui discurilor mapate alte litere, mai de la coada alfabetului? Nu de alta, dar Windowsul are obiceiul de a atribui dispozitivelor de stocare atasate prima "litera libera".
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Ma interesa metoda automata pentru stick-urile noi. Celor cunoscute deja le-am schimbat litera. Litera trebuie sa ramana E:. Am programe care isi cauta fisierele pe E:. Decat s-o schimb, mai bine renunt de tot la ea, ca viteza oricum nu e grozava.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Poti sa schimbi litera folosita de maparea de VPN, nu exista alta metoda: daca blochezi o litera (ex. E) nu doar ca nu va fi atribuita catre stick, dar nici catre VPN nu mai merge.
 
Top Bottom